Shopping från London

Alltså det blev ingen tömning av plånboken precis.
 
Blev jordgubbste, plånbok med engelska flaggan till flickan och en "snöboll" med London till pojken! Sedan köpte jag en söt teburk också, så är himla nöjd ändå!
 

Hedersplatsen vid fönstret! 

O så slänger vi in en outfit från London på det!
 
 

Harley, din kondis alltså...

Alltså, Harley är lite väl rund om magen, har dålig kondition och idag var det rätt kvavt i luften. Stackars hästen var helt genomsvettig (även jag) efter ridpasset där jag fokuserade på basic-sakerna framåtbjudning och ställning för bara skänklarna (så jag alltså inte behöver "hålla" han på plats med handen utan att han bara gör det för skänkelhjälpen). Fick till några jäääkla bra galoppfattningar, vilket alltid har varit en svaghet hos mig och det kändes så himla gött!
 
Sedan hade jag ledigt på eftermiddagen så passade på att fixa lite med foton, träna på crosstrainern och samtidigt se "The Crimson Field" på TV:n. Avslutade kvällen på bästa sätt med pratstund med värdmamman och flickan, lite vitt vin och ett gemensamt skypesamtal med Ann-C. Himla bra med andra ord!

 

Bildbomd från Madame Tussaud

Känner ni igen kändisarna?Adele, min största förebild inom musik. Bäst.Mina lyckopiller, One Direction. Tror ni kan gissa vem som är min favorit ;) Irländaren på hörnet!Kate Winslet som är en gryyyym skådespelerska och är bl.a med i min favorit- The Holiday!

 
Vem älskar inte Johnny Depp?  Hälsade på kungafamiljen!
 
 
 
 
 

London bilder

Sitter och kämpar för att få över mina mobilbilder från London!
 
Där kan ni bl.a se fram emot bilder från Madame Tussaud, shopping och den obligatoriska presenten till ungarna! 

Jag var nämligen alltid väldigt glad över att få något litet om en förälder/föräldrarna varit bortresta. Kunde vara allt från ett pussel eller ett litet gosedjur från ett annat land, och det var just det som gjorde det speciellt. De var från ett ställe jag själv aldrig sett och därför blev det lite mer spännande. Jag menar jämför att ha en penna från Sverige och en från England. Som barn tyckte jag att det var svincoolt. #NyfikenPåVärldenRedanSomBarn

Huvudet på spiken

Det finns en FB-grupp som heter "RÄDDA PLÖNNINGEGYMNASIET" och där skrev en tjej ett inlägg som verkligen beskrev Plönninge på pricken. Det var stället där man fick en andra chans, hittade sig själv och samtidigt växte upp. Bara läs!
 
"På Plönninge gick ingen upp en timme innan skolan för att sminka sig, alla visste hur man såg ut nyvaken, osminkad, trött, sjuk och ledsen ändå. Ingen behövde känna sig osäker när "de populära" gick förbi för det fanns inget sådant.
 
Växer man upp på en liten ort som jag gjorde blir man ganska snart placerad i ett "fack", det behöver inte vara i en negativ bemärkelse men när man blir äldre och och utvecklas som person är det svårt att ta sig ur den ramen. Det är svårt att få folk att se att man vuxit från tjejen som älskar ponnyer och går på ridskola till tonåringen som vill satsa helhjärtat på ridsporten. 
 
När man kom till Plönninge började alla om från noll, det fanns inga förväntningar på hur man skulle vara och alla hade vi vårat största intresse gemensamt och helt ärligt, hur vanligt är det att gå på en skola där alla tillsammans kämpar åt samma håll? Jag kommer inte ifrån någon hästfamilj och har många gånger fått höra historier om den töntiga ridsporten och de nördiga hästtjejerna och många gånger själv trott att borsta ponnyer och skumpa runt i en hård sadel bara var en fas jag gick igenom. När jag kom till Plönninge insåg jag att det inte var så, för där fanns iallafall vuxna människor som fortfarande inte vuxit ur den "fasen". Det var personer som gav mig så OROLIGT mycket motivation och kunskap att inte bara utvecklas med min egen häst utan som även gav mig förtroendet att rida deras hästar. 

Hösten efter Plönninge fick jag jobb på stal Hendrix i Holland, slutade efter min provanställning på grund av att jag vill hålla ridsporten på en längre nivå men Emil Hendrix har ringt upp mig två gånger och bett om att jag ska komma tillbaka, till och med erbjudit mig höjd lön för mitt jobb och det ser jag som ett gott betyg. 

Plönninge var min klippa när allt annat i mitt liv vändes upp och ner, där har jag blivit vuxen och där har jag träffat de mest fantastiska vänner man kan få. Vänner som är utspridda över hela världen och jobbar med hästar och vissa som arbetar på McDonalds och har slutat med hästar helt. Alla kan ändra inriktning i livet, det viktiga jag vill få fram är att vill man nå hela vägen, så kommer plönninge ta dig en bra jävla bit på vägen.

Att vara en töntig hästtjej har dessutom gett mig tre olika anställningar där arbetsgivarna rakt ut sagt att det är ett säkert kort att anställa någon som jobbat med hästar." - Felicia Johansson

Så sant som det var sagt.
 
 
 
 
 

Vad har hänt sen sist?

* Jag har groomat när värdmamman och flickan tävlade i helgen och lekte samtidigt fotograf!
Den jobbdagen gillade jag skarpt ;)Flickan & Belle

 
Mamman & Blossom

*Jag har gjort lite research inför EU-valet och nu är jag tvärsäker på hur jag ska rösta och problemet är bara hur jag röstar från Wales..? Tips för er veliga själar som inte har en aning om vilket parti som passar er, kika in här och gör ett test!

*Jag har skypat med Julia!

*Bokat flyget hem till Sverige igen
 
 
 

Musik som är bra på riktigt


Denna tjej från "The Voice", alltså jag är förtrollad av hennes röst och harpan.
Ihop är det bara magiskt. Känner att jag vill lära mig spela harpa nu också haha!Denna får mig att le, den effekten har pojkband på mig. Lite tragiskt? Ja.
Musiken får mig alltid glad och är den bästa städmusiken haha! 

Jag älskar när band blandar in lite rapp på ena hörnet och här är ett gäng svenska pöjkar som gör just detta.
Tips från Ida som just nu befinner sig i Australien! ;)
 
Inlägg av Den typiske nordmann.

Detta är första gången Spotify har gett mig ett bra musiktips.
Denna tjej är bara fantastisk, bara ta dig tid och lyssa för fan.Jag är måttligt inponerad av killen, men tjejen i denna video. Wow.
Hon bara känns så äkta och rösten bara rörde vid mig hjärta för en liten stund.


Otillräcklig

 

Saknat mig? Inte det, nehä... Oälskad var det här ja.
 
I vilket fall så har det varit full rulle här nu när jag är tillbaka i vardagen igen och det har dragit över det senaste dagarna vilket har lett till flera inställda Skype-dater :(
 
Idag berodde övertiden på att jag duschade och shamponerade 3 hästar på kvällskvisten då de ska iväg på en kombinationstävling imorgon! 

Något jag blir frustrerad över: Att känna sig otillräcklig.
Blir lite smått frustrerad av att försöka underhålla pojken samtidigt som jag ska pussla ihop det med städning och hästsysslor.
 
Hade pojken faktiskt tyckt om att pyssla med sin ponny kunde jag ju sagt åt han att borsta på henne medans jag jobbat men så är ju inte fallet! Här är det mer "Meeen näääj, jag vill inte rida..." Har t.o.m hänt att han städat bilen istället för en uteritt. Jag hade lätt tagit en uteritt istället för städning, men vi är ju alla olika som sagt... ;)

Grundproblemet är att inte finns tillräckligt med tid, eller så behöver man en till person för just nu gör man två olika jobb! När Ann-C var här var det helt okomplicerat och allt kändes lätt att hinna med.
De gamla Au Pairernas lösning på tidsproblemet har varit att skita i ungarna och göra "jobbet", men jag är ju här för ungarnas skull egentligen så det känns ju också fel. Så vet ni vart jag kan klona mig får ni gärna hojta till!

Kluvet hjärta

Mitt andra hem ska läggas ner. Plönninge gymnasiet, stället där jag lärde känna så fantastiskt fina människor och hästar, där jag formades som människa, ska stängas ner. 

Jag är inte en känslosam person men när jag läste artiklen så tryckte tårar ändå bakom ögonlocken. Mitt hem, mina minnen, min Bejing. Vad händer med hästarna nu?
 
Det som kommer hända är att Plönninge gymnasiet kommer slås ihop med Munkagård, men hästutbildningen kommer inte flyttas med dit. Jag sitter i chock här, vad händer??
 
Läs artiklen hos SVT här.
 

Förståelsen för ridning

Den förståelsen jag har fått för hur ridning faktiskt ska utföras har hjälpt mig så himla mycket.
 
Att tänka sig ryttaren som en tavelram där sitsen alltid ska vara korrekt och följsam med en mjuk, stadig hand och ett jämnt tryck på fotsulorna, inte bara inre eller yttre sidan av fotsulan utan HELA fotsulan. Rätt basic alltså, men det ska sitta perfekt samt utföras perfekt och det är det som är det svåra.
Practice makes perfect!
 
Vi kan alltså utgå från att ryttaren är som en tavelram som ska vara likadan (sitsmässigt, sedan är det ju skillnad om det är en pigg eller slö häst, men sitsen är utgångspunkten) vilken bild(aka häst) man än har i sin tavla. Hänger ni med?

Själv tycker jag som att detta känns som ett vettigt tänkt, har ni några egna tips att dela med er av? 
 
 

En ego boost till alla som behöver den

 
Inlägg av Anthony Burns.

Klicka på "Inlägg" för att få ett riktigt bra pepptalk!

Back to normal

Jag har haft en riktigt bra vecka med mamma och mina ihopsparade dagar blev välanvända!
 
Vi hann se både Tenby, Hereford, Cardiff och sist men inte minst;
L O N D O N !
 
Vår tripp var inget planerat men sen råkade vi snubbla över ett bra erbjudande på ett hotell och insåg att jag hade två lediga dagar i sträck, så vi körde på det!
 
I London såg vi det allra viktigaste och vi gick och gick och gick... Helt sjukt stor stad! 
Vi såg
Buckingham Palace,
Downing Street,
Big Ben,
Parlamentet,
Westminster Abbey där vi hörde kommentaren för det hutlösa priset: "£12?? Vad tror dom jag är, kristen??"
Katedralen,
Towern där vi hade världens roligaste gudie som rekommenderade föräldrarna att låsa in barnen i en bur "and walk away"...
Såg kronjuvlerna,
Tower Bridge,
London Eye med en höjdrädd mamma som var väldigt modig(!),
Oxford Street där jag för första gången "upplevde" Forever 21,
Madame Tussaud (min favorit där jag posade med mina pojkbands crush- ja, jag menar One Direction),
Hyde Park,
Trafalgar Square... Jag har säkert missat något men här har ni en blandad kompott från upplevelsen!
 
 
 
 

Food is all you need <3Lyckan när man ser en Ben & Jerry Shop!! Skuttade gatan fram som ett litet barn och beställde Strawberry Cheesecake + Clever Cookies. Underbart!Alltså fruktsallad och utsikt över Buckingham Palace på kvällskvisten. Blir det bättre? ;)

#TypicalTourist


Herregud vad mycket vi hunnit med idag!

Dagen startade pissdåligt då biljettmaskinen på parkeringen bestämde sig för att jävlas och det gjorde att vi missade bussen till London. Hela resan höll på att skita sig men vi lyckades, efter många om och men ordna det hela!

Till det positiva: Vi har sett Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, Trafalgar Square...

Imorgon står Towern på schemat samt Madame Tussaud och Oxford Street!

Mer bilder på väg! :)

London, here we come!!

Efter gårdagens långa jobbdag så kändes det himla bra att sova ut och sedan bestämde jag och mamma att de sista lediga dagarna ska spenderas i London!
 
Jag har aldrig varit där, men nu har jag ju bott här i UK i 7 månader och har inte så himla lång tid kvar här. Ett London-besök är ju bara ett måste!
 
Så imorgon bitti beger vi oss iväg för en två dagars tripp till storstaden och vi har mycket att hinna med.
 
Madame Tussauds, Towern, Buckingham Palace... Alla de viktigaste turistmålen ska checkas av och min söndag har spenderats genom att surfa runt på nätet och se vad man "måste" göra.

Om inte hotellet har Wifi så hörs vi Tisdag kväll :)
 
 

Här är vi hurtiga

Mamma & Harry (tillhör inte min värdfamilj) 
 


Mamma & BlossomJag & Harley Några blandade bilder från dagens ridning!
 
Härliga ridpass blev det som hanns med imellan flaskmatningen av fölet.
 
Harley var mycket mer framåt idag, en riktig pärla är han allt! Fick till en sån där superduper bra ökad trav och han var allmänt lösgjord och härlig. Han är alltid ett nöje att rida!

Meet MexicoHär har ni mitt flaskmatnings-projekt som jag och mamma spenderat X antal timmar med idag då han behövs matas minst en gång per timme :)

En riktig kämpe och världens mysigaste, så nu tycker jag att vi alla håller tummarna att han vinner kampen!!

Nytt föl, bra ridpass & mer shopping!

 
Under förra natten hade ett nytt föl klämmts ut med riktigt läcker teckning! Mexico kommer denna pojk kallas och jag har fått lära mig att mjölka stoet för att kunna flaskmata honom. Ny erfarenhet och kan inte påstå att jag var en naturbegåvning haha!
 
I övrigt så hade jag ett bra pass på Blossom innan vi tog tåget till Hereford och mamma tyckte man såg stor skillnad i min ridning, allra mest i den nedsuttna traven där jag blivit mycket mer följsam! *STOLT*.
 
I Hereford blev det en klänning till mig själv och massor av födelsedagspresenter till folk hemma. Jag älskar shoppingen här i UK, hur ska jag kunna gå tillbaka till Sveriges utbud?
Kommer ju få depression över priserna..


 
 

Snapshots från Hereford

Obligatoriska morotskakan, nya solglasögonen samt nya inköpet i klänningsväg. Lite sötare än min egentliga klädstil, men omväxling förnöjer, right? ;)

Ridtur, kolminor och djupa filmer

Idag jobbade jag en halvdag och då passade mamma på att testa Harley och det är ju inte alltid så lätt första gången man sitter på en ny häst och han visade inte upp sig på sin bästa sida då han var hiiiimla trött idag.
 
På eftermiddagen åkte vi på ett museum om en kolindustri i närheten och åkte ner i gruvorna med hjälmar och syrgasmasker, så det var lite häftigt!
 
Avslutade kvällen med att först ha filmmys med pojken och sedan åka och se en "vuxen film" som hette Philomena med mamma och min värdmamma! Den filmen lyckades att få oss alla att dra efter andan och många satt och grät, inte jag såklart för jag har lika mycket känslor som en gråsten ;)
 
 

Roadtrip

Det är verkligen en frihet att ha en bil här. Jag kan åka på bio på kvällen om jag känner för det! Helt underbart ju! 
 
Till saken, vad har hänt de senaste dagarna? Jo, jag och mamma åkte på roadtrip till Tenby som påminde så mycket om Jersey att det värkte lite i hjärtat. Färgglada hus i regnbågens färger, söta affärer, caféer och en milslång strand. Underbart!

Wales-borna blev lite väl glada över solstrålarna då de i 15 grader spatserade runt i korta shorts, barbröstat och några var t.o.m i vattnet. Helt galna är dom.
 
 
 
 
 

Finbesök och OOTD


Dagens outfit!

Nu har jag faktiskt min mamma på besök här i Wales! Har som ni kanske märkt jobbat en hel del det sista för att spara ihop lediga dagar tills just denna veckan :)
 
Så idag så åkte vi till Wales huvudstad, Cardiff och tittade runt på Cardiff Castle och jag visade henne underbara Primark ;)  Vi hyrde en bil och mamma testade på att köra på vänster sida av vägen och höll med mig om att det är "fel" sida de använder här... Har även hunnit visa henne hästarna och nu när hon är här kanske ni kan få några nya ridfoton, vem vet? ;)

Får fota min lilla shopping imorgon!
 
Imorgon så bär det av mot Tenby, som ska vara en pittoresk stad vid havet. Låter helt perfekt!
 
 
 

Jag är för snällNär en åttaåring med puppy eyes vill att man ska leka efter en tio timmars arbetsdag, vem är man att säga nej?...

Jag lyckades slippa studsmattan (då jag både då och nu dör av trötthet) och övertygade honom om att det var en perfekt kväll för brädspel. Lagom aktivt enligt mig. Detta innebär att om man ska räkna in detta i min "arbetstid" efter stalljobbet jobbade jag mellan 11-12 timmar idag?
 
Jag är väl för snäll, jag behöver inte sätta mig och leka när jag officiellt har jobbat klart för dagen, men samtidigt vet jag att jag inte stannar här för evigt och jag vill att de ska minnas mig som den som faktiskt spenderade tid med dom, lekte med dom, bakade med dom, den som fanns där.

Deras förra Au Pairer har aldrig lekt med dom innan, då det som sagt inte ingår i jobbschemat och då måste göras efter arbetstid. Ja, jag undrar också varför mitt jobb tituleras som Au Pair. "Live-in Groom" passar bättre, men en hästskötare måste ha mer betalt så är väl därför.
Oh, the irony.
 
 
 
 
 

Nä, ska vi inte ta och bli feminister allihopa?

Såg denna videon. Höll med i vad som sas. Antar att jag officiellt är feminist nu.För hur sjukt är det inte att kvinnor med samma jobb och ansvar som en man ÄNDÅ får mindre lön?
Detta gör mig gaaaleeen!!
 
Hur sjukt är det inte att man i ett våldtäkts-fall hävdar att kvinnan "inte skrek nej högt nog" för att det ska räknas som våldtäkt?
Ett nej är ett nej, end of story.

Hur sjukt är det inte att så många kvinnor mår dåligt över sin kropp?

Hur sjukt är det att vi inte är jämnställda i samhället, oavsätt vilket kön, hudfärg eller sexuell läggning vi har?


En mening som beskriver feminism: ”Den gemensamma utgångspunkten för feminister är “Vi ser en obalans mellan könen, och den vill vi gärna ändra på” -Hannah Lemoine
Låter vettigt, eller hur?
 
Att vara feminist betyder inte att man hatar män, det betyder att man vill ha jämnställdhet mellan könen!
Så varför är vi inte alla feminister, vi vill väl alla sträva efter jämnställdhet? Vad tror ni?

Självdisciplin, vem då? JAG?

Asså, hur dålig har jag inte blivit på att ta tag i min träning?
 
Jag älskar att träna på crosstrainer (så länge de står framför en TV ;) ) men hatar att stå och svettas så andra kan se. Idag hade jag värsta bra tillfället att träna ostört då familjen gick ut på middag för alla som trillat av under Hunting-säsongen (vilket båda barnen gjort och ja, man kan ju inte skicka dit dom ensamma) och huset var BARA MITT.
 
Vad jag borde gjort: Kommit in från stallet, slängt på mig träningskläder, låtit svetten lacka, tappat upp ett bad och ätit middag medan jag kollade på film.
 
Vad jag gjorde: Satte mig och läste fotomagazin när jag kom in från stallet (MAN SKA ALDRIG SÄTTA SIG NER FÖR DÅ LYFTER MAN JU INTE GÄRNA PÅ BAKEN IGEN. Det är välbeprövad fakta.), fastnade på Wattpadd, insåg att jag var hungrig så ordnade mat och då ingen var hemma så gick detta talesättet i kraft : När katten är borta dansar råttorna (i detta fall råttan aka jag) på bordet. Jag letade fram alla fina gömmor och drack Cola, hittade lite choklad (JACKPOOOTTT!) insåg att jag borde duscha och nu ska jag sätta på en film.
 
Så mycket för självdisciplin och ett hälsosamt liv. Får försöka på nytt imorgon. ;)

 
 

Bebis på bild igen!Denna tös ska heta något på "M" men kallas just nu för "Floss". Inte min idé, jag tänker bara på tandtråd när jag hör det namnet. Floss your teeth, liksom...

Nä, har ni fina namn förslag på M så hjälp mig, den kan ju inte liknas med tandtråd ju!

Första fölet är här!

Okej, hur udda är det inte att när man ska sätta sig och ta en kopp te, tittar ut och där är det en fölning i full gång?
 
Jag har ju aldrig sett varken en nyfödd fölunge eller själva händelseförloppet, men idag slog vi två flugor i en smäll!
 
Blev ett sött litet "snowcap" sto undan min favorti bland avelsstona; Angel och pappa är Marster!
 
En nyvunnen kunskap från idag: Fölungars hovar är svinäckliga. Ser ut som de har tentakler istället för en stråle där nere O.o
 
 

En "krya på mig" dag

Fick be om akut ledigt över dagen då jag igår kväll låg dubbelvikt över toaletten samt hade huvudvärk och yrsel... Tror att jag fått en lätt hjärnskakning då jag blev knockad rejält i huvudet av en av de största hästarna i stallet. 

Nu kommer jag glida ut på ett sidospår MEN DETTA ÄR EXAKT VARFÖR jag inte tycker om stora hästar. De är ofta omedvetna om sin kropp, valpiga och vill vara nära inpå och trampar då gärna på tår, de är av någon anledning extra spooky (kanske för att de har längre till marken?) och allmänt irriterande. När de ställer sig och stegrar på väg från hagen är man inte heller så tuff. Nej, hellre en överväxt ponny för min del och MAX (!!) 163 cm över havet, inte mer. Har aldrig kommit överrens med stora hästar, men de kanske känner av mina fördommar och beter sig efter det bara för att jävlas?

I vilket fall, huvudvärken satt i idag och var lite yr i morse men nu känner jag mig kry igen! Tog en promenad till lösdriften på eftermiddagen och hälsade på hingsten, unghästen som är favoriten och några ston. Nu börjar det dessutom närma sig fölningstider, wiho! :D
 
För att förklara nedersta bilden: Kunde inte bli av med unghästen och vart jag än gick i hagen följde hon efter som en hund, eller snarare bättre än en hund. Själv har jag aldrig lyckats dressera hundar att gå fot när de är lösa haha!

Lediga dagenSpenderas i sängen med att insupa mer kunskap om extriör, marknadsföring, uppfödning och Suits.

Vet ni några bra artiklar/böcker om extriör får ni gärna länka!

Svar på fråga

"Vad betyder det att göra Pony Club? Det är ett engelskt fullblod?"

Jo, jag kan förstå att detta blev lite oklart! Pony Club är (ologiskt nog) öppen för både ponny och häst! De har "Pony Club Rallys" vilket jag trodde var som en galopptävling, men det var tydligen en öppen träning för medlemmarna. Man måste medverka på 2 st(tror jag) träningar innan man får vara med på Pony Club's tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan!

Så Captain ska alltså iväg och träna och tävla lite lätt över sommaren och passa på att leka läromästare till tjejen som bara haft ponny innan! :)
 
 
 

Följ denna awesome TV-serie

Inte nog med att jag verkar dragit på mig en hjärnskakning, mina favorit TV-serier har slutat!!
 
Ja, detta är allvarliga grejer och med Teen Wolf är det bara att vänta på nästa säsong (där min favorit eventuellt inte ska vara med längre?? Nooooo!) och How I Met Your Mother är slut för alltid. Finito. Så jäkla besviken på slutet att det finns inte. Bläh.
 
Men detta ledde till en bra sak: Jag började leta nya serier och hittade då Suits och efter endast två program är jag fast. 
 
Varför ska man börja följa Suits?
  • Jag tycker smarta människor är fascinerade, antagligen då jag inte är ett geni själv, och i denna serien finns en hypersmart kille som hamnat på fel sida om lagen.
  • De är advokater och går runt i stiliga kostymer
  • Eh, skådespelarna är snygga!
  • Deras sarkastiska humor passar mig som handen i handsken. NY FAVORIT!
På ridfronten då, vad händer?Det är lite "Hej, kom och hjälp mig" på gården nu då värdpappan bröt revbenen i ett fall förra helgen, en installad har brutit två fingar, jag cuttar upp handen...  Pappans hästar har vilat och jag har jobbat extra samt att en av favoriteterna Captain är utlånad över sommaren till en tjej som ska göra Pony Club med honom! 
 
Så honom kommer man sakna lite extra, särskilt då han är så himla gosig!
 
Red Harley senast och traven... Den var bara perfektion. Lagom framåtbjudning, perfekt balans, lösgjordhet, stöd.. Allt var perfekt! Sedan höll han på att självdö i galoppen stackarn, men det går framåt! Han hade behövt upp på galoppbanan han! :)

När blev våldtäkt lagligt?

Lyssna och lär, barn! Josäfin sprider sina visdomar i denna vlogg!
 

Nailed it!

   

Alltså finns det något bättre att naila födelsedagspresenter? Jag älskar att se ansiktsuttrycken på människorna och veta att man satte det där genom sin present!
 
Gav flickan en T-shirt med brittiska flaggan (då hon är besatt av allt med den brittiska flaggan
 
 
) och hon sprang runt nu på kvällen och bara "Titta, jag ser jäääättemycket äldre ut än 12 i den här! Tycker du inte? Åh, denna ska jag ha på mig när jag åker till Cardiff!". Sedan fick hon även om en rosa-mönstrad sjal som matchade hennes nya skor och den verkade hon också nöjd med! :)
 
Nu på kvällen åkte vi ner till "King of Prussia" och åt födelsedagsmiddag och jag slängde på mig nya skjortan och favorithalsbandet, båda från bästa Primark.
 
 
 
 
 

Gekås-syndromet

Ni vet när man åker till Ullared, eller Gekås som det egentligen heter och kundvagnen bara fylls på mer och mer "för det är ju så billigt!!". När man sedan kommer ut därifrån inser man att det blev fanimej inte billigt i slutändan. 

Detta kallar jag Gekås-syndromet och just detta påverkade mig idag när jag klev över trösklen på Primark. Vårgarderoben är rejält uppdaterad och de flesta plagg låg runt £3-5 och då snackar vi om ungefär 30-50 kr. Så ja, jag fyndade en hel del...
 
Det blev även ett par "mamma-jeans" för £7 på New Look som ursprunligen kostade £22. Väldigt nöjd men en hel del fattigare. Dessutom måste jag investera i nya ridbyxor då mina bokstavligt talat håller på att falla sönder efter X antal år av trogen användning.

Här har ni de flesta av fynden, med presenter borträknade!

 
 
 
 

Mitt andranamn är klumpeduns

Hej. Nu ska jag berätta vad som händer om jag jobbar för många dagar i sträck. 
 
Jag trillar i gödselstackar, går in i dörrgavlar, tappar den dyraste glaslocket i golvet ena dagen och lyckas få en stekpanna att ramla ner och krossa ett vinglas som på något sätt lyckas skära mig i en artär för blodet slutade inte rinna på 3 timmar.

Det är säkerhetstänk att ge mig tillräckligt med lediga dagar, annars kommer jag råka ha sönder allt omkring mig, inklusive mig själv. 

Jag tror att min värdmamma kände av detta då jag fick en ledig dag imorgon, annars hade jag väl krossat resten av vinglasen också.
Så imorgon blir det akutshopping för flickans 12-års dag, hon fyller nämligen år på Torsdag... Här är vi ute i bra tid, jajamen!

Varför har ingen förklarat detta för mig??

Ni kanske minns att senaste ridpasset på Harley hade lite...kommunikationssvårigheter kan man väl säga haha.. De senaste dagarna har jag verkligen varit superkritisk till min ridning och det gjorde resultat direkt.
 
Jag skulle inte säga att jag hittat nya knappar på just Harley utan snarare nya knappar i min ridning i allmänhet och det jag upptäckt är så skrattretande enkelt att jag blir förbannad att ingen har förklarat detta för mig.
 
Varför har ingen av de 10-tals tränare jag haft stoppat mig och förklarat hur jag egentligen ska rida? Vad gör alla oändliga övningar för nytta om jag inte har en aning vad jag håller på med? 

Nä, mitt tack går till Ann-C, en outbildad tjej i 20 års åldern som aldrig haft en egen häst.
 
Hon öppnade mina ögon, satte mig på rätt tågräls och sedan har jag bara tutat och kört, testat nya vägar och nya sätt att förändra och förbättra min ridning. Jag har upptäckt de största grejerna själv genom att teoretiskt lära mig så mycket jag kan och sedan testa mig fram i praktiken. Jag har inte haft en "äkta" tränare här i Wales och jag har antagligen inte ridit i paddocken mer än 3 veckor sammanlagt.
 
Varför har jag då lärt mig mer än jag gjort på 13 år som ryttare?
Jag har blivit min egen tränare och det har fungerat skitbra.
 
 
 
 
 
 

Tänkvärda filmer

Kan inte säga mer att ni verkligen borde se dessa! Alla dessa filmer får en att tänka en extra gång!
 
RSS 2.0