En go helg

Hemma efter massa roligheter, filmtittande och djupa samtal haha! Fick rida ut på en av hennes ponnys Chantelle (C-ponny) och det såg inte alltför galet ut i varje fall. Lite långa ben som ni ser, men är väldigt förvånad över att det inte såg värre ut! Riktigt söt och personlig ponny som under många år övat upp sin förmåga att ge onda ögonkast bara för att ;) ...
 
Men gött ändå, jag kan fortsätta med min plan att hålla mig till ponny ;)

Jag och Chantelle nedan!

 
 
 
 

Helgen spenderas hos Jenny

Alltid lika trevligt och mysigt!

Uteritt, filmtittande, glass, jordgubbar och choklad: helt perfa!






Give me

Nyförälskelse på dessa tröjor, Jac Vanek ღ


This is not what I'm made of

Denna vecka är min första jobbvecka som vaktmästare och jag är redan slut i kroppen. Man är ute hela dagen, i alla väder och så kroppsarbete på det. Himla tur att jag har goa och pratglada medarbetare i år! 
 
Idag blev det lite äventyr med Matilda i Jönköping där vi fundament på rean och hade allmänt trevligt, Bilder på inköp kommer imorgon då jag nu ligger nedbäddad i sängen, natti på er!

Leka cowboy

Idag har jag och Amanda upplevt High Chaparal för första gången på måånga år!
Gick lite vilse, blev lurade av all personal som bara jävlades med just oss och blev igenkänd av min kusin för hon hört mitt skratt. Positivt eller negativt? ;)
 
Kollade in några shower som var himla bra och försökte undvika att bli lurade var 3e sekund. Måste vara kul att jobba på High Chaparal och få betalt för att jävlas med andra... Värt att överväga!
 

Midsommardagen i bilder

 

Jun. 22, 2013

Gårdagens outfit

.






Tidspress

Denna situation jag är inte bra för personer som har lika stor beslutsångest, som dessutom måste fattas inom en snar framtid. 
 
Aprå ingenting: Zara Larsson nya låt. Mycket bättre än Uncover!
 

Wanties


 
Linne 1 - Gina Tricot
Linne 2 - ivyrevel.com (klickbar bild)
Shorts -Gina Tricot (klickbar bild)
Bikini - Gina Tricot
 
Linnena är väldigt lika varann, men skillanden är att det från Gina kostar 199:- och det från Ivyrevel kostar 499:-

Någon börjar bli rund om magen...

Ni minns väl Nakita? 
 
Om inte så kommer här en väldigt kort sammanfattning: Ponnyn jag köpte efter Florran för att läka såren, ponnyn som trots grundlig röntgen lyckades ha ryggproblem och dömas till avelssto av en av Sveriges skickligaste veterinärer ifrån Husaby och som vi då sålde som avelssto.
 
Numera har hon det superbra. Hagen är oändlig och magen blir bara större och större. Hon beräknas föla i slutet av Juli och här har ni en nytagen bild vi fick från nya ägaren! 
 
Hon kommer bli den perfekta mamman, har nog aldrig stött på en så genomsnäll häst.
 
 
 

Grattis till en riktigt fin student!

I fredags tog nämligen en tjej jag känt sedan jag var 6 år gammal sin efterlängtade student. Vi har gått i parallelklass från förskolan upp till 6an. Mellan 8-9 gick i samma skola, hängde ihop i stallet, gick på konfirmation ihop och senare hängde vi båda i Ungdomssektionen. Vi har under åren spenderat mycket tid ihop och det är jag väldigt glad för.
 
Detta är en tjej som är så himla positiv och sprallig, gå himla go. Jag är så glad att jag dig som min bästa vän, galenpanna!
 
I lördags firades hon av nära och kära och fick en present som jag själv pysslat ihop och med ett kort som fick henne att gråta, så söt! 
 
 
1. (För att fatta den snillrika presenten ska ni veta att Matilda gick Livsmedel, inriktning Bageri!)
 
2. Glada tjejer!
 
Ett utdrag av det jag skrev på kortet:
 
Bästa Matilda. Det här är den första dagen på resten av ditt liv. Be awsome, simply by being you.
 
 
Om ni vill läsa det superfina inlägget Matilda skrev när jag tog studenten (svårt att överglänsa det..) ska ni klicka här!
 

Ändrade planer!

Idag var det tänkt att jag skulle följt med familjen på en snabbvisit ner till stugan, men fick stanna hemma som hundvakt istället och då passar jag på att fixa det sista med Matildas studentpresent och ska även tvinga min bror att titta på Fast and Furious 6 med mig!
 
Men först- ut med hundarna!

Två hästar jag kan tänka mig

Dessa två godingar hade gärna fått flytta till mig! Realistiska priser också, alltid trevligt.
 
Har varit inne och kikat på horsetrade.se, nästan glömt bort att det finns en ny annonsida för hästar!
 
Denna känns som en trevlig övergångshäst från ponnystadiet.
 


Lite mer komplicerad verkar denna vara men trevlig, gillar bilderna! Född 07 och allt är toppen förutom att den bockar en del. :)
 

Visa ord

Några väl valda meningar av Johanna som beskriver studenten himla bra.
 
"Idag står jag här, på min studentdag och kliar mig i huvudet. Vart tog tiden vägen? Vad hände med oss alla? Någonting hände under dessa 3 år, någonting som bara skedde utan att vi la märke till det. När växte vi egentligen upp, när blev vi de vuxna människorna vi är nu när vi går ut ur skolan. När vi klev in var vi osäkra tonåringar. Nu kliver vi ut som ansvarstagande vuxna människor och ska börja våra liv, börja våra liv på riktigt."

Det känns ännu mer speciellt då jag faktiskt började på en internatskola där jag inte kände en enda person innan. Det var ett stort steg att ta och även om det var nervöst till en början släppte det fort och jag ångar inte mitt val. Flera hemifrån har frågat om jag inte ångar att jag inte stannade hemma och gick gymnasiet här och även om man inte alltid varit helt nöjd med sin skola kan jag säga att skulle jag få chansen att välja igen skulle jag välja samma sak. 
 
Så mycket folk man har träffat, skrattat med och upplevt saker med. Vi har varit i Serbien, sett Active stables, varit på Flyinge oräkneligt antal gånger, Jägerso, Liseberg ... Det har varit en häftig upplevelse och nu har man faktiskt en vänskapskrets som täcker en stor del av Sverige, från södra Skåne upp till Dalarna, inte illa!
 
 
 

Lyckad dag

Gick upp tidigt och sjöng för mamma som fyllde år, åt frukost ihop och sedan har jag lyckats få första brännan för i år. Ouctch.
 
 Pannkakor med sylt och grädde till lunch gjorde det hela bättre samt avrundning av kvällen med att se Pitch Perfect med familjen (3e gången jag ser den, första för de andra). Jag blir inte uttråkad på den filmen, kan se den om och om igen haha!
 
Såg nyss att en uppföljare är planerad, låter helt okej för min del!
 
 
Yeah... Of course you are...
 
 
 

Visste ni...

Visste ni om att Isabella Nilsson ponny Becki faktiskt var köpt ifrån mitt senaste praktikställe :Kuskahus!
 
Lite extra roligt när man vet vilket ställe det gäller! :)



Källa: isabellanilsson.devote.se

Tre styrkor

Här är tre styrkor jag har som ryttare.
 
★Jag är lugn i alla lägen. Spelar ingen roll om hästen bockar, stressar, studsar eller är jobbig. Det enda som får mig rädd när jag sitter till häst är när hästen stegrar såpass att den kan slå över eller om hästen drar okontrollerbart.

 
★ Jag är väldigt avslappnad och inverkar bra i min lätta sits. Allting blir bättre när jag får stå upp i sadeln och hästarna brukar reagera ganska snabbt på det.



★ Jag vågar påstå att jag har mer känsla än teknik, vilket är både bra och dåligt. Det gör att på vissa hästar bara klaffar det direkt, nemas problemas vi klarar allt! På andra hästar blir det ren katastrof... :)
 
 
Nämn tre av dina styrkor i kommentarsfältet vettja! :)
 
 
 

"Ridsport förstör självkänslan"

Läsvärt inlägg från tjejen som säger vad hon tycker! Spana in här.


Det Evelina säger är att ryttare kan räkna upp en evighets lång lista på saker vi behöver förbättra och som vi inte är bra på, vilket jag själva också kan! 
 
Exempelvis;
★ Jag behöver bli tuffare i min inverkan
★ Inverka mer överhuvudtaget
★ Kunna sitta mer följsamt i traven
osv, osv...
 
Det som de flesta har problem med däremot är att säga något de är bra på ridmässigt. Där brukar de flesta bli stumma och stå svarslösa. En av ridlärarna på Plönninge brukade tvinga oss att säga något bra vi gjort under lektionen, vilket såhär i efterhand var en bra övning men just då var det bara "jobbigt och onödigt".
 
Låt oss alla skriva ner åtminstone tre saker vi gör bra, något som är vår styrka som ryttare. Det kommer kännas bra att läsa upp de punkterna när det känns som allt man gör ändå inte är tillräckligt bra och man står och stampar på samma ställe. Jag publicerar tre styrkor i min ridning senare!
 
Ni får väldigt gärna dela med er era styrkor och svagheter i kommentarsfältet- vi alla har dem! Go, go, go!
 

Ta tag i livet

På riktigt, jag är redan uttråkad på livet. Jag är inte taggad på att jobba, jag är inte taggad på att plugga då jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv och det enda jag vill göra är att resa. Lösningen på ekvationen är pengar i massor och då måste jag ju jobba ändå.
 
 Vilke problem, eller? ;) Nä har faktiskt tagit tag i mitt liv ikväll och sökt seriöst efter en Au Pair familj. Det börjar närma sig nu då jag helst vill lämna Sverige i Augusti. Spännande! 
 
Just nu är jag den enda av mina vänner här hemma som har sommarlov/ är arbetslös så det jag gör under dagarna är mest att sola. Därav inget intressant att skriva till er om! Men fick lite peppande ord från en kompis igår kväll "Jag tror på dig. Du kommer bli något, det är jag säker på". Så himla gulligt och det behövdes höras. Tack till dig!
 
Glad, nybakad student på flaket i onsdags! Snart en vecka sedan, galet ju!
 
 

Livet går vidare

Blev ingen utgång i Halmstad igår då det blev lite misstiming med skjuts och sedan hade redan sista tåget gått. Istället har jag gjort ett halvt seriöst försök att packa upp alla saker från Plönninge och kommit fram till att jag hade behövt minst en garderob till... Får väl göra en storrensning någon dag. Har fortfarande mycket som ska sorteras och ställas på plats, men det finns ju en dag imorgon också right? ;)
 
I övrigt hade jag velat bo vid havet nu så jag hade kunnat cykla dit, sola och bada utan att det var så komplicerat. Hatar hur dålig komunikation Gislaved har med alla större städer- jag kräver en tågstation!
 
Well, nu blir det lite solning på altanen, kanske tränar lite och för att låtsas att jag är hypersvensk kan jag ju slå på stort och kolla på prinsessans bröllop. Yay... ☹
 
Såhär skulle jag sett ut igår!

 

Det värsta man kan göra...

..När man redan är sentimental är att titta på bilder, läsa texter man själv har skrivit som framkallar ännu mer känslor och sorg. Lägg till musik som sätter pricket över i och gråten lurar i ögonvrån.
 
För min del framkallas dessa känslor när jag med jämna mellanrum bläddrar igenom min kategori "Fire Flory" här till höger på bloggen. Orden river direkt upp gamla minnen och vill ni läsa om maktlöshet, känna er lite ledsna för en stund och uppskatta att era hästar är i livet bör ni kika in här.
 
Vad någon annan en trott så är jag helt säker på att en frisk Florran hade gått EM, antingen i hoppning eller fälttävlan. När Fire Flory var ung lekte hon runt på 150 banor och gjorde galoppombyte i vartannat.
 
Hon hade blivit farlig om hon hade fått fortsätta leva utan smärta i ryggen.
Sanna mina ord.

 

Sjung om studentens lyckliga dag

Jaha, då var studenten avbockad! 
 
Själva studentdagen började som vanligt med att jag gick upp för sent och stod i pjamas när klassen började strömma in i vår lägenhet... Varför ändra på mönstret liksom? ;) Sedan fick vi en übergod studentfrukost med jordgubbar, stekt ägg, bacon, melon... You name it! Sedan sprang vi iväg för ett sista klassfoto ihop och därefter började vi tåga mot kyrkan där jag och Rebecca gjorde en himla snygg avstickare från klassen för att sjunga upp   ➝Jag sprang i mina Jeffrey på grus vid en kyrka, jag hade skrattat om jag sett mig själv!

Väl inne i kyrkan blev alla himla sentimentala och fina stipendier delades ut med massor av gråtkalas. Jag och Rebecca sjöng "Himlen är oskyldigt blå" och det var faktiskt folk som grät för budskapet "Älskling, jag vet hur det känns när broar till tryggheten bränns" för det är precis vad som händer oss just nu. Vi lämnar vår trygga hamn och ger oss ut på okänt farvatten och vi varken vet vilka stormar som väntar oss eller var vi kommer gå iland nästa gång. Jag antar att det är en del av själva tjusningen.
 
Efter kyrkan kördes vi runt i ett pimpat studentflak där bergsprängaren fått slut på batteri just idag, hur typiskt? Vi lyckades ändå sjunga och skrika högt och fick sedan höra fina tal av lärarna, fick betygen och rosor och sedan sprang vi ut och sjöng "Stand up for the champions". Klassiker.
 
Fick himla mycket kramar och pratade med lärare som hade mycket fint att säga och blommor och gosedjur hängdes om halsen. Väl hemma i Gislaved hade jag så underbara gäster och fick så fina presenter att jag blir lycklig av att bara tänka på det. Komplimanger haglade och vem blir inte glad av snälla ord? 
 
 
 
Tack så himla mycket för alla fina presenter, för allt fint sällskap och för kvällen i Falkenberg- även om det blev himla kaos med hemfärden då jag inte kunde ta mig hem och istället fick låna vår fritidsledares dusch, Nettan, fick visa ord och sedan hjälpte jag Julia att packa det sista innan sin hemfärd.
 
Min 5e Juni var ren lycka, min 6e Juni var kaos som avslutades med att äta studentmat i massor med mina fina grannar Andersson. Nu får vi se vad den 7e Juni har att erbjuda...
 
 

A last farewell

Sista kvällen innan studenten skulle jag hängt med till stranden och svängde då först förbi Jeanette och Julia i Harplinge och fastnade där under en filt i trädgården medan vi grillade marsmallows.
 
På  vägen hem var jag tvungen att säga hejdå till Beijng, jag ville inte åka utan att fått säga hejdå på riktigt till min fina prinsessa. Fick dock lite konkurrens i hagen då Dido och Diwa var väldigt uppmärksamhetssökande och jagade bort de andra hästarna från mig...

Tillslut fick jag gosa ordentligt med flickan och det slutade med att jag hade en nästintill sovande häst i mina armar som fick oändligt många pussar och kramar medan jag hela tiden upprepade "bara en puss till, sedan går jag". Fy fan, det var inte lätt att tillsut släppa taget, klappa om henne en sista gång (för tionde gången), vända på klacken och faktiskt gå. Fick många blickar från hästarna i hagen bredvid för att jag gick och hulkade förbi dem mitt i natten, och jag är inte lätt att få att gråta ska jag säga.
 
Denna hästen kommer jag sakna i vad som nu känns hela mitt liv. Och det tragiska är att hon inte ens är min och jag ändå känner såhär. Hjärtat brister, enda gången jag var nära att gråta under vår studentmiddag var när Beijng och jag kom upp på denna bilden och denna mäktiga låten spelades: "Leave this world behind".
 
 



 
Denna låten är för min del den mest perfekta låten som beskriver studenten. Nu lämnar jag  Plönningetiden och allt som ingår bakom mig, det är läskigt som fan.
 
 

Studenten i bilder!


Har haft fullt upp senaste dygnen, så ni får utförlig information imorgon. Det kommer bjudas på gråtkalas, skrik som skär i öronen och galenskaper. Stay toned for more information!

 
Här har ni lite bilder från min mobil, samt andras facebook. Jag ska ladda ner mina systemkamerabilder imorgon! :)
 
 


Poängjakt och björkris

Idag har huset städats ut, packat ner allt utom studentoutfiten och det ser lite tomt ut här.

Vi har hunnit med en poängjakt med klaasen där vi letat gråsuggor, låtit pensionärer leda oss över gatan, bildat ord med våra kroppar och annat konstigt och roligt!

Resten av eftermiddagen spenderades med att pynta flaket med björkris, ordna roliga skyltar och äta massa glass!

Nu lagar jag kvällsmat och ska antagligen dra mig mot stranden lite senare!

Bild tagen av Rebecca Axelsson under flakförberedelserna!





Jeanettes snygga outfit under poängjakten med massa läsk i korgen!

Dagen före...

Tiden bara rinner iväg och allt man kan göra att försöka utnyttja tiden till max. Alla treor hänger varje kväll och umgås. Man börjar inse att folk man vant sig vid att de alltid finns där helt plötsligt kommer skingras över Sverige. Jag har inte fattat det än, det är för stort att ta in!




Avslutningsmiddag

Eftermiddagen spenderades med massa lekar och tävlingar mot lärarna där vi blev utklassade och jag lyckades springa in i en lärare och knocka mig själv!

På kvällen var det trerätters med avgångaklasserna och alla lärare, som även underhöll oss med ett spex och fina bildspel. Många som grät när de insåg att det snart är över, done, finito. Jag har inte fattat ännu...

Såhär såg i varje fall jag ut ikväll!
Officiell mösspåtagning var det också, så ser vi ut som studenter på riktigt!



1000 kilo lättare

Har gått och velat så länge och haft ångest över en kurs som jag egentligen inte haft tid att göra, men som är så intressant och ger bra meritpoäng: Psykologi A. Idag erkände jag mig slagen, jag hinner inte. Det har bara hängt över en och jag har inte orkat träna, göra roliga saker- för att jag borde plugga. Orkade inte ens hänga med på en urmysig klasskväll då jag var så opepp på allt, men när jag väl sa att nu räcker det- Ge upp, man kan inte alltid vinna! Då j'vlar.
 
Så nu har jag fixat biljett till Norlie & KKV:s spelning i Halmstad ikväll, och på första gången på skitlänge är jag sååå taggad. Livet leker, regnet öser och jag steker kyckling. Bra, men udda uppladdning och det ska bli så himla, himla kul. Wiee!
 

RSS 2.0