Torsdag!

Idag har jag haft ridning på morgonen :) Red Fair Lady :D Jättemysig och känslig häst och det är såndana hästar jag gillar! Mjuk i munnen och det var nästan så att hon "krullade" ihop sig lite i halsen.  Övade att se avstånd mellan bommar och det behövdes övas på! xP Men gick helt okej ^^

Haft redovisning i Beteendestudien, gick helt okej men alla andra grupper hade mycket mer än min :S

Nu ska jag plugga för datasalen stänger nu och har prov imorgon!! HEHE väntar bara på mig nu (A)

Bye <3

Gårdagen


Igår så hade vi ridning och då hade vi galopp igen :D Det gick bättre denna gången, även om det gjorde ont i början i benen så släppte det sen! Vi fick rida i bredd och jag red på Flugan och hon va jättemysig och pigg :D Vill nog prova henne vanligt också :)

Sen jobbade vi med engelskan och sedan hade vi praktiskt bkk i knoppning :) Alla fick G för att Peppe är snäll ;D Även om knopparna inte blev bra... xP

Pluggade mycket på kvällen och sedan gick man över till Amanda och Agnes :)


Idag har jag än sålänge bara haft djurkunskap och min grupp är klar med vår powerpoint om vår beteendestudie :). Nu ska jag ha idrott och sedan blir det engelska, vi skulle egentligen redovisat idag men vi fick skjuta upp det till måndag som tur är (Y).

Byyeee <3

Back on track

Tillbaka nere i Plönninge igen :P Ångrar inte att det blev det här ändå. Lär mig roliga och användbara saker varje dag! :D

Idag har vi haft mentorstid, svenska, och djurkunskap!

Trodde att jag var klar med min rapport som ska lämnas in ikväll, men visade sig att jag glömt göra en sammanfattning och då får man inte högre än G :O Så sa till lärarna att de inte fick läsa den förrens jag gett dem en ny ;)

Nu är den fixad och klar, ÄNTLIGEN, så nu ska jag till rummet och plugga vidare på andra saker. Provet på fredag t.ex. -.-

Sedan sa Claudia att det blir glass med chokladsås! :D Kolasås är ju godast, men iallafall! Jag är hungrig xP

Skriver mer imorgon, för då har vi ridning! :D

Tjejkväll och provridning!

Igår så var jag på Garkus möte och planerade kommande aktiviteter :)
Senare så var det tjejkväll med bästaste Matilda Magnusson och Josefine Collin <3<3
Joss hade jag inte träffat sen skolavslutningen :O

Det var tänkt att vi skulle sett Eclipse men så blev det inte, det fick bli två andra filmer istället ;) Vi gick/fotade till pizzerian och hämtade våra kallnande pizzor eftersom vi stannat och köpt godis (och fotat) xP

Väldigt mysig kväll som måste göras om! Saknar er redan <3



Idag så vaknade jag och Matilda runt halv 12, eftersom vi lagt oss halv 3 kvällen före (A).
Jobbade med min rapport som ska in på måndag och nu är den i princip klar!

Vid 5 åkte vi och provred en 6-årig D-ponny som inte stod alltför långt ifrån oss. Den var jättemysig och trevlig att rida med väldigt stark i galoppen och ville bara springa! Kan bero på att det var blåsigt och hög luft. Annars gick det bra men kände inte som att det var vad jag letade efter.

Men han var otroligt fin! :) Kommer en bild här! Nu ska jag ladda upp bilder på facebook från tjejkvällen!


Home, sweet home


Idag så hade man matte. Mitt hatämne (Y). Först fattade jag allt han sa. Sedan skulle jag göra det själv och behövde hjälp på typ varenda tal??

Svenskan jobbade jag med rapporten och Mary läste lite, och hon tyckte det såg bra ut, förutom att jag skrev "dom" istället för "dem" eller "de"... >.<

Djurkunskap! :D Såg en asläskig (enligt mig) film :S En lejonflock som attackerade 3 buffalos. De tog ungen och slängde i den i vattnet, biter på den och allt! När de sedan ska dra upp den till land kommer en krokodil också och börjar dra!? Men den ger upp som tur är, men man hoppades bara att ungen skulle dö fort. Men då kom föräldrarna tillbaka(!) med en förstärkning på ungefär 20-30 andra buffalos! De jagar bort alla lejonen och kalven, som faktiskt lever fortfarande och kan stå och gå själv kan följa med sin flock hem :O Shit, detta e flockbeteende och det är riktigt coolt!


Här är filmen!
http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM


Sedan åkte jag hem och i Hyltebruk hinner Amanda plötsligt ifatt min buss, fast hon åkte en halvtimme senare från halmstad, och man kan säga att vi var lite chockade! xD Men roligt va det :D

Mest blivit datan ikväll och planering inför imorgon då det blir filmkväll med Josefine, Matilda och Zandra, om hon är frisk! :D Asnice , de bästa av alla <3
Imorgon är det också Garkus möte!

Hittade denna texten på lovicious.blogg.se och den är, enligt mig, väldigt peppande!






expect the best,
be prepared for
the worst,fuck
what others
think&do your
own thing


Skolfoto!


I tisdags så hade vi ridning och då red jag Barriär igen. I början hade jag svårt att hitta knapparna och han spände sig men efter ett tag slappnade han av och gick fint i form och gjorde jättebra skänkelvikningar, och det är något som jag har svårt för!

Sedan hade vi matte och svenska och då började jag skriva lite på rapporten som ska vara inlämnad på måndag. Den handlar om "Bandet mellan sto och föl".


I onsdags så hade jag beteendestudie och då kollade vi hur två hästar som aldrig gått i samma hage reagerade och vi lade in en presenning och kontrollerade hur de reagerade på det.

Sedan hade vi galopp på eftermiddagen och det gick helt okej, jag red Zaskia :) Rebecca tog lite kort så dom måste jag se! På eftermiddagen så städade  jag och kollade på Idol hos Julia och Louise:)


Idag så har vi än sålänge bara haft datakunskap och skolfoto! Tror det blev helt okej, för första gången på 3år typ, wow! Sen ska vi ha svenska, kunskapstorget och idrott.


Peace n' love <3

Travbanan

Idag åkte jag ner till Plönninge igen!

Har haft engelska, djurkunskap och mentorstid :)

Ikväll åkte dom som ville ner till travbanan och det blev ett gäng så vi tog minibussen ner till Halmstads Travbana!
Kollade på 2 vanliga lopp och 1 montè-lopp :D Det var roligt! Vi vinkade till den söte traktor-killen varje gång han harvade xD Men sista gången så var det 2 gubbar istället , ups (A)

Nu har Rebecca bråttom iväg, så nu sticker vi ;D

Fundersamt

Igår så besiktigades Billy. Han gick igenom men fick en anmärkning som vi, och även ägarna,ska fundera över denna helgen. Så vi får se hur det slutar :)

Idag gick jag upp tidigt (för att vara mig), redan vid klockan nio, utan väckning! Kollade på ett program på tv som jag missade igår och har sedan under nästan hela dagen ägnat mig åt Limas album. Klistrat in bilder från och med hösten 2009, så det tog några timmar. Och det blev bara en sida kvar på albumet så ganska bra timing där ;) Jag grät när jag skrev till dom sista bilderna... Jag saknar min älskade ponny <3


Nu ska jag hjälpa mamma duka och sedan blir Thaigryta med fisk och nudlar med currysmak ;) Spännande!

Nervöst...


Idag har jag haft ridning igen och fick rida Cockery(Kakan). Började med att jag kom för sent, eftersom han är rädd om öronen så man måste knäppa upp hela nackstycket på tränset när man ska tränsa...
Framridningen gick inte bra, han vägrade mjukna och var bara stel, stark och framtung. Sedan skulle vi hoppa! Travhoppa in i en kombination, snett igenom- sockerbit, och nästa långsida- oxer.

Såklart blir det galopp in några gånger, eftersom han var så stark. Då sa Peppe åt mig att göra halt framför första hindret i kombinationen :o.

 Svårt, eftersom Kakan inte överhuvudtaget brydde sig om att jag satt där uppe, men efter ca: fyra försök så gick det! Och sedan kunde han travhoppa in! WOW! :D Kakan är en ny häst på Plönnigne, så Peppe hade aldrig sett han hoppa innan, så jag blev typ en liten "testpilot"... Fick inte till något "wow-språng" men när vi skulle trava av slappnade han helt plötsligt av och började jobba med ryggen och sänka nacken! Då var han riktigt fin!

Idag har vi också haft stalltjänst, Kunskapstorg, och då jobbade jag med matten, och sedan föreläsning i Hästens Beteende! Dom berättade också om Steriotyper( ovanor) och tog upp krubbitning, och eftersom Billy gör det så lyssnade jag extra noggrant (Y). Ska se till att mamma också läser de papprerna!





Efter skolan cyklade jag och Rebecca runt och kollade på två olika stall - Frisagård och Gustavsberg. Frisagård är fullt och har kölista, men annars ett stall som jag skulle kunna tänka mig, faktiskt!

Sen åt jag, Rebecca, Claudia och Emma lasange i matsalen :D Nu väntar jag på att mamma ska hämta mig så vi kan åka till stugan i Helsingborg och imorgon blir det besiktning! :D



Håll tummarna allihopa!! <3


Back to Plönninge!


Igår åkte jag ner till Plönnigen igen!
Hade genomgång av nya temat och hade roligt som vanligt :)

Idag har man varit i stallet hela dagen! Först Galopp (och det gick mycket bättre denna gången!) och för första gången hade vi hela stallet i stalltjänsten :O Hmm... Plönnige har typ 70 hästar lr något?

Efter lunch skulle vi ha "Frisering" av hästarna men vi åkte ( jag cyklade och Agnes och Rebecka åkte moped -.-') till Blondie, Agnes häst :D Jag har typ (genom att kolla in Agnes stajl ;)) lärt mig rycka manen! Wooho! Sen lärde Rebecca mig knoppa ordentligt xD Jag är typ sämst på sånt här xP

Käkat nu, datan och sen får man se va det blir ;D

Besiktnig av denna snygging på fredag! :D


Tre månader...


Tre månader sedan du lämnade mig med saknad... 11/6-10 <3

They say memories are golden, well maybe that's true.
But I never wanted memories, I only wanted you.

A million times I want you, a million times I need you.
If love alone could have saved you, you would never died.

In life I loved you dearly, in death I love you still.
In my heart you hold a place that no one could ever fill.

If tears could build a starway, heartache make a lane.
I'd walk the path to heaven and bring you back again.


Källstorps Lima- Du var alltid och kommer alltid vara älskad. Vila i frid, min vita ängel.
Du finns för alltid i mitt hjärta.


Ullared

 Idag är jag hemma och då bestämde jag och mamma oss för att åka till Ullared, en lördag och allt, smart! Då får man ta fram armbågarna!

Hästigt: Köpte väst i röd, en grön rid t-shirt, två ryktborstar,  varma ridvantar, stövelstrumpor och hästgodis :)

Annat: Köpte en färgglad lång skjorta, två luvtröjor, headset, hårinpackning, smink och lite andra småsaker, pluss godis, såklart!!

Väldigt roligt- Ullared in my heart! <3

På kvällen blev det rengöring av min ryktsaker, youtube och Fullt hus 2! Taylor Lautner var med där, ännu sötare än han är nu!! Awwww! <3 Stackars mamma som behövde lyssna på hur söt han va varje gång han var i bild (" Såg du? SÅG DU? TAYLOR LAUTNER!! Guuud så söt han är!" Typ så lät det xD).

Tack för dagen, familjen är bäst <3

Imorgon blire  bästa Matilda Magnusson <3<3



Här kommer en bild på bästa ponnyn och mig- Källstorps Lima <3
Rest In Peace <3


Friluftsdag!


Idag har jag haft friluftsdag! Då tävlade man i vem som kunde spotta längst, kastas i bäcken, ordspråk, kubb och mycket, mycket mera! Faktiskt väldigt kul! Fast vår lagsång var inte den bästa... Men vi plockade fjäsk-poäng med våran pyramid bestående av de flesta i laget + en hund högst upp! xD
Vi slutade som 6:a av 22 lag och fick varsin ljusblå T-shirt ;) Vårt lag hette Dumbos Gäng och består av: Mig, Evelina, Angelica, Agnes, Emma och Jimmy(Dumbo) och Fanny och två hundar!

Senare på kvällen åt vi tacos och jag har sovit för var så himla trött! Sedan gjorde jag klart matteläxan (Y).

Hunnit med mycket idag, men det bästa va att på prisutdelningen skulle alla sjunga sina sånger (om man placerades, eller om man då sa att man inte hade någon (A)). Då sjöng tjejerna i laget, jätteljust och fint och sedan kom killarna i laget in xD De lät inte så glada kan man säga...

Ha det bäst, du som gillar häst! <3


Fullt upp!


Denna veckan har jag hittills haft två BKK i djurkunskap, en på G-nivå och en på VG-MVG nivå :) Tror det har gått ganska bra, borde få VG i alla fall (Y)

Min klass har jobbat nere i stallet på kvalitetsbedömning för 4-åringar och vi har varit på strandutflykt :D längtar efter bilderna :D hahahha 10B in my heart <3

Idag när jag, Louise, Rebecca och Julia lagade mat så får vi besök ^^  våra kära vänner med vattenpistoler... Mysigt!! Sedan fortsätter vattenkriget från Louises och Julias fönster XD Men tycker att killarna gav upp lite snabbt idag ;o

Höll på att glömma!! Jag och Louise har varit ute och sprungit två km idag! Vi stannade inte fast det var backigt! Stolthet för det (Y)

Snart så blir det film också och säkert mera bus med vännerna <3

Besiktningen på Billy är förflyttad till nästa fredag, så då ska jag ta ledigt hela dagen :D

Imorgon är det "Gruppfälttävlan" (typ friluftsdag). Får väl se hur det går ;)

Saknar vännerna i Gislaved <3


DM på Gark!

Idag så har jag hjälpt till på DM på Gark! Det var både för ponny och häst. Jag satt på framhoppningen och vid in/utsläpp med sällskap av Zanders, det gillas (Y)!
Nu är jag jättetaggad på att börja tävla! SM nästa! ;)
När jag kom hem läste jag igenom läxorna och nu ska jag packa för Plönninge imorgon och kolla på Bones snart :D
Håll tummarna för Zander på tisdag och för mig på fredag! Vetrinärbesiktning!! :S

Hemma igen!


Nu är jag hemma igen och nu kommer lite uppdatering för dom senaste dagarna!

I torsdags hade vi klassråd och pratade om klassjackorna vi vill beställa och just nu verkar det som de flesta vill ha Kingsland och vi har i alla fall bestämt att vi ska köpa jackorna från Kungsbacka! Sen har vi pluggat på provet som vi har BKK (bakunskapkontroll) i djurkunskap på tisdag och på onsdag har vi VG-MVG prov på samma sak :P

På kvällen kollade vi på Twiligt nere i skolans biosal :D Edward e snygg när han ler, det var länge sedan man såg :*

Idag hade jag BKK på "Visning vid hand" och "Longering" på Fjellaregård. Det gick helt okej men gjorde lite fel på longeringen först xP Men  fick G :D ( man kan bara få G på BKK).

På eftermiddagen hade vi djurkunskap igen och pluggade hästskelettets delar, fodersmältning och liknade saker :)

Sedan åkte jag in till Halmstad Norra Station. Därifrån gick jag och Rebecca till en godisaffär och handlade lite (A). Tänkte svängt in på H&M och köpt min jacka <3 men hann inte det! Hoppas den är kvar nästa vecka! :S

Sedan gick vi till Norra station igen och nu var det fullt med snygga killar (A)!
Så nu e jag hemma igen i alla fall :D
<3


Skolan                           Huset jag bor i            Min sänghörna xP        Ridskolehästarna (Y)





Inga benmuskler...



Igår hade jag, för första gången i mitt liv så har jag provat på galopp (sporten)!! :D Asont i benen idag och "fuskade" lite när vi trava för det gjorde så ont! XD Har stretchat jättemycket ändå gör det ont :S

Idag red jag Barriär och han var jättefin i traven men  galoppen var jättekantig. Men rider gärna han igen. Vi övade att länga och korta över galoppbommar (Y) Längtar tills jag får rida Dido! Hon är jättefin!!:D

Vi hade också kalvhantering! jag och Amanda valde den sötaste tjuren :D Men den ville knappt gå ut ur inhägnaden :O Eller röra sig överhuvudtaget för den delen...

Senare åkte jag in till stan med  Rebecca, Ida, Claudia, Fanny, Frida och Linnea :D Dom visade oss runt lite och vi gjorde lite "speedad shoppning!" XD Hittade en  jättefin blå vårjacka på H&M, men får fundera på den, vill ju köpa en ny vinterjacka och nya Converse "/ Vi fick gå från Harplinge men liftade med Natalie på hennes cykel xP Det va skönt att slipppa gå hela vägen i alla fall ;)

Nu sitter jag med Louises "mini-dator" och kollar lite xP. Fick besök av några killar så det blev lite trångt ett tag ! Men alltid roligt när dom kommer, faktiskt! ;D

RSS 2.0