Kandar och åt helvete!

Idag fick jag testa på kandar på Faustino och det var rätt roligt, men att det gick åt helvete är en helt annan sak..
Avjoggningen gick liksom bäst ;)

Andra passet blev det bomövningar på Laser utrustad med sporrar och spö, och efter lite envishet gick det faktiskt bra!

Haft en mysig kvällskväll med en helt galet underbar klass och lugnar ner oss med "Bonde söker fru" ;)

Go hopplektion

Hälften av intensivveckan är redan avklarad!
 
Idag blev det hopplektion på pigga Diwa :) Riktigt rolig och härlig att hoppa, speciellt när vi kom upp i höjd, då flög hon över! Avslutade med en kombination med en oxer på 110 ut!
Såå go känsla! Älskar verkligen att hoppa haha... :D
 
Ang go känsla måste Florran in på ett hörn, den som inte hoppat denna dam kommer aldrig förstå.
Damn. Kommer nog aldrig få sitta på någon som henne igen.
 
Once in a lifetime..


 
Eftermiddagen tillbringades med hovslageri och även om man är rätt osäker på hur mycket man ska verka, så lyckades vi bra!
 
Imorgon blir det att testa att rida på Kandar, bomövningar och på torsdag så ska vi avsluta med en banhoppning, i stil med en tävling. Kul! :D

När ni andra har lov..

Nu när ni njuter av höstlov så har jag en intensivvecka i skolans stall! Vi ska ha intensivutbildning om hovslageri och testa på att rida med kandar, spännande! :)
 
Idag red jag Copri, och till en början gick det riktigt bra! En av de finare hästarna på Fjellare det där :)
Mot slutet blev han trött och började kämpa emot mer.
 
Just nu har jag inget liv och kollar på tv, great monday!
 
Klassen försöker fixa lunch..
Photo: När mattanterna är borta får 10b rycka in !! :) http://instagr.am/p/RXSzHZhcvC/

Reunion!!

Åkte och hälsade på min lilla Nakita!
 
Hon har gått tillsammans med en 3årig hingst och helt enkelt blivit "fribetäckt", som det heter!
 
Hon brunstade om en gång, men sen dess har det varit lugnt, så antagligen är det en bebis på gång nu!
Ska lätt åka dit och kolla när det ploppat ut, antagligen har vi inte vägarna förbi förrens i vår igen, så kanske ser henne en gång till innan fölningen!
 
Riktigt kul att se henne, mysig och kelen som vanligt med stenkoll på sin man! En svansviftning och han backade undan och lät henne vara ifred med oss.Tuff tjej!
 
Photo: Hälsade på min lilla bebis idag! Långhårig och lycklig blivande mamma!! #Nakita #sötegris http://instagr.am/p/RU7OjLNQcN/Photo: Alexandra Park med Nakita och hingsten Torsten Kan!

Dags att varva tårta med plugg

Hunnit gå till bibblan och äta gratis tårta och nu är det körtkortsplugg och Projekt arbetet som gäller!
 
Let´s Go!
 

Ändrade lite ...

Visst blev det mycket trevligare med en höstig bakgrund? Den andra färgen bara kändes så... tråkig och stel! Lite värme vill man ju ha i mörkret! ;)

Frigolit och filmmys!

Chockades av att få välja häst idag och har varit nyfiken på att testa Frigolit igen (måste varit i våras senast..) och man kan inte säga annat än att det är en speciell herre!
 
Så fort man försökte samla han lite extra slog han med huvudet, men överlag är jag väldigt nöjd! Han var avslappnad, för det mesta ;)  och jobbade på bra! Och han har en väldigt trevlig galopp, sitter som i en fåtölj!
 
Söt bild på en knoppad Frigolit, dock inte min bild!

http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/a772dc78ec4811e1ba4022000a1e8932_6.jpg

 
Nu har kvällen spenderats med massa filmtittande med familjen, och ni som klagar på att jag pratar mycket när jag ser på film, då har ni inte sett på film med min familj... ;)

Roliga ridpass och plugg

Två hästar ridna idag- Bejing och Cool Breeze.
 
När jag fick Bejing trodde jag först det var ett skämt, eftersom denna lilla unga dam är rätt bra på att bocka... MEN! Lilltjejen på 4 år skötte sig super och bockade inte en enda gång, däremot höll hon på och studsa lite i galoppen, men bara hon inte lämnar marken är jag nöjd ;) Att hon dessutom ser ut som en ponny är ett stort plus! Gillar faktiskt henne :)
 
Att hon dessutom var efter Careful gör ju det extra spännande!
 
 
 
Sedan blev det extra ridning för elever utan häst (som alltid på torsdagar) på Cool Breeze, och även om jag fick kämpa lite med lösgjordheten och att puscha honom då han snabbt blev trött och inte riktigt orkade hålla ihop sig.
Även detta en fin unghäst född 2007 år med fullblodsinslag, och även han efter Careful!
 
Nu blir det intensiv plugg av Religion inför provet imorgon!

Skakat rumpa och tillbaka i skolbänken

Nu har jag faktiskt beställt mins studentmössa- samt en luvtröja + byxor!
 
SÅ taggad, även om jag inte har en aning om vad som kommer hända efter studenten. Det är ett oskrivet kapitel i mitt liv som jag har möjligheten att forma precis som jag vill, vilket är både läskigt och väldigt spännande!
 
 
 
 
Sedan har jag även hunnit med ett Zumba pass på skolan, riktigt roligt! Vill verkligen lära mig dansa ordentligt, men lite sent att börja nu ;)

Jag överlevde

IDAG mina vänner, har jag tagit mig igenom en hel vecka som stallchef i ett stall med ca 70 st hästar (man är två stycken samtidigt)..
 
FATTA MIN LYCKA! Jag fick sånt lyckorus över att slippa att jobba i stallet, att vi var klara! (Att jag sedan måste göra en till vecka till våren tänker jag ignorera just nu...)
 
Detta var tvunget att firas med en tur till Halmstad som innebar shopping där vi stylade varann för att hitta "ens inre stil" och jag är helt klart åt hippie hållet, med en rockig touch när jag känner för det ;)
 
Hittade en tröja på rea för 70 kr på Gina (bild får komma upp imorgon) och sedan blev det bio på det - "Hotell Transylvania". Gullig film, ingen favorit, men jag är så barnslig så jag tyckte om den ändå ;)
 
Och inte nog med det- IMORGON ÄR DET DAGS att prova ut studentmössan..
SHIT!

11 timmar i stallet senare...

Idag har jag faktiskt varit i stallet hela 11 timmar! Varav 8 var i sträck! Inte undra på att jag början bli trött och har bänkat mig i soffan med några bra tvserier på ingång ;)
 
Jag har hunnit rida två hästar- Calle Bus (gick åt helvete) och Diwa och det gick faktiskt väldigt bra! Hon var lösgjord och enda problemet var att hon gärna smygökade lite idag, men det var första gången nånsin som jag red henne så är väldigt nöjd :)
 
Imorgon är det fredag och då ska vi dela upp helgens kvällsfodringar- LYCKA att slippa åka tillbaka till stallet kl 7 varje kväll... <3 Ibland blir man glad för det lilla ;)
 
Louise med stallets största häst- Funchal!
 

Vill gå i ide

Ännu en dag som stallchef har passerat, och kan inte säga att jag sliter ihjäl mig precis! Mycket lugnare att dela ut arbetsuppgifter än att vara den som sliter sönder sig ;) Klart man hjälper till, men det är inte ens huvudansvar :P
 
Imorgon ska jag upp och morgonfodra- igen, och på eftermiddagen blir det en ridlektion! Trevligt värre! :)
 
Ser fram emot helgen, då är det inte bara vi som morgonfodrar iaf... ;)
 
Förresten, här är vårt klassfoto, som för tillfället har över 130 likes på facebook, SHIET!

Stallchef

Idag har jag hunnit med en körlektion i Falkenberg och blev därmed försenad till början av stallchefsveckan!
 
Jag ska nämligen, tillsammans med min klassmate Louise bossa över ett stall med ca: 70 hästar måndag-måndag... Inte jättetaggad, men det blir nog helt okej ändå!
 
Vi misstänker att de syftade på oss med den nyuppsatta lappen ni ser på bild, då båda var sena ;)
 
Photo: Syftar dom på oss eller??.. ;)
Nästa måndag är jag iaf nämligen ledig och får vila ut ;)
 
Nu ska jag ta och sova för att orka med hela veckan.. Ha det nice!

Pressad dag!

Hade tänkt ta en sista sovmorgon inför min stallchefsvecka, men istället blev de upp till stallet för ett möte med Ungdomssektionen! Mycket viktiga saker togs och reddes ut, så ska blir spännande att se hur det blir nu.
 
Sedan hann jag även dra iväg till Scotland i  ett uppehåll av regnet, och idag red jag barbacka! Jag tänkte på handen, att sitta djupt och att få fram bröstet och när jag gjorde det gick det super.
 
Scotland var allmänt avslappnad och lugn idag, riktigt duktig. Behövde detta passet på en fin ponny :) Även han verkade nöjd med sig själv! ;)

So true and inspiration


GOLD DUST- cool ponny

Här har vi en häftig, om än en väldigt speciell ponny.
Han har varit med på Ponnyakuten uttagningen, men problemet var för stort för att de skulle komma med. Som jag uppfattade det var det liknande en sadeltvångsreaktion och han stack vid uppsittning. :/
 
Men håll med om han har något lite extra!
 
Här är Caroline och Gold Dust historia!
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/august/gold-dust-for-sista-gangen.html
 
 
 
 

This Weekend

Dagen ska ägnats åt plugg och därefter blir det filmmys med Matilda ikväll! Har även hunnit hitta en bra spoilersida om man inte orkar se klart filmen... themoviespoiler.com!
 
Hittade den idag då jag råkade titta på en skräckfilm (Case 39) som jag trodde va typ CSI, men den blev lite väl konstig för det... Så ville ändå veta hur den sluta och där stod allt! ;)
 
Nu blir det lite körkortsplugg och Projektarbete, och imorgon blir det en tur till Scotland! :)
Och packning inför den kommande stallchefsveckan... INTE taggad alls. BLÄ. Men man måste ju.. :(
 
 
 

Hitta mig! :)

Ni hittar ju mig här på bloggen, men även på dessa ställen:
 
Instagram: alexisen (lite mer vardagsbilder, både hästiga och vanliga :) )
Youtube: limisen (filmer från min tid med både Florran och Nakita)
 

Ovanor är svåra att bryta...

Idag var det extra ridning för elever utan egen häst och först skulle jag fått Karill (mycket, mycket stel...) men då kom två till som inte ridit så mycket och då fick jag och Ida två andra- Dido och Dirigent!
 
Jag fick Dido, som tar en stund på sig att värma upp. Det blev mycket fokus sitsen och i min del handställningen, handställningen och handställningen. Jag rider med för bred hand och fick kämpa ordentligt med det, men Maud tyckte iaf at jag lyssnade bra och hade en bra grundposition :)
 
 
När jag väl fick till hande och fick henne mer balanserad så blev hon faktiskt riktigt fin i slutet!
 
Dock blev det inga avancerade övningar eftersom vi hade med två oerfarna :P
 
Men helt klart en nyttig lektion med aha-upplevelser! Kul med bra tränare för en gångs skull!

Hela denna veckan har vi fått bra tränare och hoppat 2 av 2 gånger- skitkul :D

Jobb i skogen!

Idag har det hunnits med mycket!
Enskilt skolfoto, hopplektion ( igen! :D ) på Chitroon och sedan ett dressyrpass på skogsvägarna med Mulle!
 
Hopplektionen gick helt okej, alltid kul att hoppa! Dock är han lite osäker och ville ogärna hoppa av längre ifrån och jag kunde inte riktigt lägga han hundra procent rätt som det var idag! :) Dock lyckades jag vara rätt följsam ändå när det blev lite småtokigt ;)
 
En nyttig övning med trekombination där vi varierade galopsprången med att gå kort det första och öka andra, och andra varianter :)
 
Sedan cyklade jag direkt till Mulle för att rida ett dressyrpass i skogen helt enkelt! Det blev mycket skänkelvikningar, övergångar, öppna, sluta och tempoväxlingar och jag var väldigt snabb med att ändra mellan övningarna. Ju mer jag varierade- desto mer bjudning fick jag fram! Så båda blev rejält svettiga och förtjänade den långa avskrittningen :)

Glädjetur

 
Idag fick jag rida ut på min klasskompis Rebeccas ponny! Väldigt lägligt då jag senast igår var otroligt sugen på att bara rida ut ;)
 
 
Hon själv är nämligen med ca 8 st andra nere i Holland för ett slags projekt, som jag inte är helt insatt i :P
Så jag ska rida även imorgon så det blir nog trevligt :)
 
Idag i vilket fall så var lille Mulle väldigt positiv och glad, körde slut på sig själv i backarna och var allmänt nöjd med sig själv, så vi hade helt enkelt en mysig tur med Agnes och hennes Millie som sällskap :D

Hopplektion på Tango Chocolate

Råkade tälla fel på larmet i morse, den hade inte tänkt ringa förrens torsdag såg jag sen..
 
Sedan var hela eftermiddagen lagd i stallet. När vi kommer fram överraskas vi av att få önska hästar själva och ha en helt annan  tränare OCH att få hoppträna! Chocken gjorde att vi knappt kom på hästar att önska..
 
Sedan byggde vi bana och fick undervisning samtidigt ( om stegning och avstånd), skitbra!
 
 
När vi väl ska börja rida tog det ett litet tag att få igång Tango, men red lite skänkelvikning längs långsidorna och tempoväxlignar för att få han mer uppmärksam. Sedan började vi travhoppa in i en kombination, som vi sedan höjde upp och hoppade 1 m ut . Vi övade även omhoppningssvängar, och det var inte lika lätt att få med han ;)
 
 
Men i kombinationen fick jag till en jättebra känsla, det gick skitbra! Mycket nöjd och trevliga språng och jag hängde med bra! Har ju inte hoppat regelbundet sen tidig vår! ;)
 
Hoppas på fler hoppträningar i höst, och även av denna tränaren, hon var väldigt pedagogisk och bra! :)
 
 

Scotland dag 2

Såhär såg det ut när jag kom ut till hagen idag!
Flocken samlad, förutom självständiga Scotland såklart.. Och de hade en allmänt mysig söndag förmiddag! :)

Idag blev det dressyrsadeln och lyckades tima in massa regn så vi såg inte vettiga ut efteråt iaf...
 
Samma idag, stundtals riktigt, riktigt fin! Han är lite klurig den här ponnyn och jag har glömt lite knappar sen i somras, men det kommer snart tillbaka :)
 
Fick till riktigt fin, lugn galopp och även fin trav, men det blev lite springit ibland när han hade lite för kul ;)
Men jävlar vad fin bakbensaktivitet han har fått!
 
Film kommer när jag har tid att slänga ihop den :)
Förresten, detta pannbandet SKRIKER Scotland, skulle aldrig kunna se han i ett strasspannband faktiskt haha!
 

Hard work, hard work!

Jag är mitt uppe i bakningen ( en höstsyssla jag faktikst gillar ;)) Mamma har slängt ihop en rabarberpaj och jag bidrar med brownies!
 
Idag har jag verkligen fått slita med Scotland!
 
Stundtals fick jag en verkligt bra känsla i nedsutten trav och han var verkligen fin! Sedan kom en cross och förstörde friden och Scotland blev rätt stissig och okoncentrerad. Så då blev det springigare.
 
Men som sagt, Har ju knappt ridit honom sedan skolstarten ( 3 ggr noga räknat varav en var en mysig lullarullarunt runda i skogen:) )
 
Ska rida honom imorgon igen, och då blir det dressyrsadeln, kommer alltid åt han bäst i den :)
 
Här kommer lite snygga bilder!

Denna ovan är endast för att jag är mallig över sitsen och handen haha! ;)
 
Ja, idag lyfte han verkligen på bakbenen iaf! ;)
 
Förresten, vad tycks om hjälmen?? :D
 

Bommar är världens bästa uppfinning

Jag har alltid varit väldigt kär i bomövningar, då det kryddar till varje tråkigt dressyrpass och dessutom ger både mer precison, mer schvung och helt enkelt gör det roligare!
 
Att jag kom och tänka på det igen är pga dessa ord nedan;
 
"På träningen i tisdags var det svårare för oss två att hitta rytm och liknande på en bombana än när det låg på 70-80 cm och sista rundan som låg på ungefär en meter. Bommar och småhinder är underskattat enligt min mening. Det är jättenyttigt och man kan rida så mycket bra och nyttiga övningar. Man kan träna styrka, snabbhet och spänst i serier/studsserier och man kan träna rytm på småhinder."- Johanna Grant
 
 
Att rida över bommar, eller småhinder, sliter inte och det är något man kan göra nästan varje dag(mellan uteritter och de vanliga hoppträningarna ;) )! Det blir roligare för både hästen och en själv och man unviker att bara "harva runt i ridhuset" eftersom man har en övning att koncentrera sig på, och gärna flera olika!
 
 
 
Något så enkelt som en enda galoppbom lyfter hela mitt ridpass och en annan övning jag älskar är när man lägger ut två bommar med ex. avstånd för 6 galoppsprång och sedan varierar mellan 5-7, skitbra för att checka av gas och broms och även för att förbättra ens eget öga för avstånd! :)
 
Förslag på andra nyttiga bomövningar!
Samt glöm inte att titta in på Hippson.se's egna arkiv med hundratals övningar inom både dressyr, hoppning och bomarbete! Varför inte skriva ut och göra en egen pärm att ha i stallet om du får idétorka?
 
 
 
 

Saturday, let's do this!

Jag kom faktiskt hem från skolan redan i torsdag eftersom vi hade en helt ledig dag!
 
Så dagen har ägnats åt finslip på min rapport om Naturkunskap, och konstigt nog är det det som tar mest tid... Har även hunnit ut en snabbis till stallet för att lämna en sadel, och så blir det även imorgon när jag även passar på att rida på fina, fina, fina Scotland! Så himla underbar ponny, det är galet!


 
 
Imorgon (läs idag) ska jag också hinna baka, plugga ännu mer och kanske försöka mig på att göra något mer vettigt! Ha en trevlig dag!
 
Och till Matilda som ska ut och tävla- Be awsoome! ;)



Döm inte efter rasen!

Hittade en länk till denna bloggen och ännu en gång slås jag med häpnad och känslan "Shit vad LÄCKER!"
 
Denna snygga tinker har utstrålning som få, något lite extra. Känner mig lite mindre fördomsfri efter att ha sett den, även om det bara var över internet. Så läcker...
 
Kan väl aldrig sägas för mycket, så jag citerar Lords ägare
"Jag säger bara de, döm inte hästar efter rasen" - Emma Hellgren
 
 
 
 
 

Shopping!

http://media.ginatricot.com/images/product/47525799301_m.jpghttp://media.ginatricot.com/images/product/48988900001_m.jpg
 
Stickad tröja 250:-,   Träningsbyxor 250:-
-Gina Tricot
 
Höstshoppingen var i princip att jag ville ha en stickad tröja, så då var det klart eller? ;)

Hej träningsvärk!

Jag har inte tränat ordentligt på gym medan jag varit på praktik ( då blev det ju dans och det är ju mest koordination ;) ) så jag tog ett ordentligt pass, men då hade jag inte räknat med att bli medtvingad på innebandy...
 
Jag är ju inte taktiskt typ när det gäller bollsport precis, jag springer runt som en idiot över hela plan, bryter bollar, går in i närkamper och tacklas hehe.. Men efter 10 minuter är jag helt död.
Så egentligen inte särskilt smart, men kul ;)
 
Så bästa träningen av rumpan på länge.. haha!
 
 
 

Utskälld!

Nu är jag tillbaka för vilket jag kommit fram till, min tredje vecka i skolan! Konstigt, men så är det!
 
Så nu är det full fart med alla kurser igen, samtidigt som hösten börjar smyga sig in på ett hörn.. Inte okej. Men ska bota lite omotivation med träning alldeless strax!
 
Jag har hunnit med ett ridpass här nere, eller egentligen två då jag hoppade upp på min kompis häst och kände lite :P
 
Men red en lektion för vår strängaste ridlärare här nere och blev utskälld på riktigt!
Hon fick rage på min handställning och sa att jag inte en försökte? Hallåå det är en ovana, klart jag försöker, men man glömmer bort också..
Jaja, nyttigt ändå, även om jag tappar flow när jag måste ändra på handen hela tiden och då glömmer att rida - great! ;)
 
Nu har jag börjat med ett nytt beroende i serieväg- New Girl! Än så länge känns vi väldigt lika (huvudpersonen) så jag gillar den ;)
 

RSS 2.0