Tandläkarbesök för Florran

Idag gick jag upp tidigt, igen..
Jag och mamma skulle nämnligen åka iväg på tandläkarbesök hos Ylva Rubin i Falkenberg! Många har pratat väl om henne men vi har aldrig varit där innan. Så vi tog med alla nya och gamla bett som Florran har/haft och redan nu har vi bestämt att händanefter är det bara Ylva som gäller :)

De började med att ge Florran lugnande för att kunna titta ordentligt i munnen och fota tänderna. Det visade sig att hon har haft det ganska besvärligt med just tänderna "/.
Florran hade en kindtand (första kindtanden så den ligger emot bettet) som var lite lös.
Hon bet sig även i kinden när hon har bett i munnen på högersida(vilket antagligen är varför hon biter sig fast i högersidan..).
Sedan har hon tidigare varit väldigt uppbetslad då hon fått en grop i underkäken(skelettet) på båda sidor där bettet har legat! :O
Hon var även svullen i mungiporna pga överbetslingen.
så hon har inte haft det lätt med munnen.
Florran går ju med tungan ute vilket egentligen var orsaken till att vi ville kolla upp det hela eftersom vi kunde misstänka att hon gjorde det för att "mildra" någon smärta i munnen.
Alla dessa problem har hon försökt skydda sig från genom att sticka ut tungan! Alla bett hon haft legat precis emot nerverna i gommen (tänk er ett nervslag :S).

Ylva och hennes medhjälpare var jätteduktiga! De slipade lite på tanden som hon bet sig i kinden med, för att hon ska undvika detta problem. Hon fick även bananlack ;).
Sedan hjälpte de oss med en korrekt bettinpassning som undvek att trigga alla dessa problem, lite knixigt men nu har vi fått alla redskapen till att göra det bättre!
Hon ska absolut inta ha hackamore då det trycker på hennes lösa kindtand =smärta.
Så det nya hackamoret jag haft två gånger är numera till salu, om ni är intresserade! ;D Välputsat är det också (Y)
Hon ska använda sidepull så mycket det går för då undviker man alla problemen.
Sedan ska jag växla mellan tredelat med fasta ringar och ett kimbelwick istället för pelham.(Pelhamet var det enda bettet som egentligen passade, förutom att skänklarna var för långa :P) Hon ska inte ridas med nosgrimma, bara på tävling, för att undvika allt onödigt tryck så att den lösa tanden får möjlighet att rota fast sig igen.
Så nu kommer hon se ut som en äkta indianhäst, yeeeyy... Fast då har jag ett givet tema på nästa maskeradhoppning ;D

Kommentarer
Postat av: Yohanna

sv: Det är sånna hästar man vill ha :)

min nya (Carissa) känner ju inte henne så bra men hon har en underbar personlighet så kan inte tänka mej så mkt annat än att hon kommer bli en bra ridhäst när hon är färdig! :)

2011-04-22 @ 15:11:11
URL: http://carissas.blogg.se/
Postat av: Matilda :D

Härligt Alex, joina "western" med mig ;) <333 Men va bra att ni har kollat upp de nu :D

2011-04-24 @ 11:56:40
URL: http://rydryttaren.blogg.se/
Postat av: hanna svensson

haha då ska du typ inte ha ett bett alls utan bara ett genomskinligt snöre runt halsen på henne och sen utan sadel=D och glöm inte fjädern i manen med^^

2011-04-30 @ 11:37:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0