Balsac

Då min klass inte kommer ha mer gemensam ridning innebär det att jag bara har unghästkursen kvar där jag får rida numera, medan resten av min klass blir utan ( de som inte har egen häst alltså, vilket de flesta har).

Detta innebär dock att jag bara kommer få rida Diggilo och Bejing i fortsättningen och jag kände att jag kan inte lämna Plönninge utan att ha ridit Balsac! Sagt och gjort gjorde jag i ordning honom efter jobbet och tog mig en ridtur, vilket blev ett riktigt träningspass för mig.Lägg gärna märke till hur ambiös jag var som lindade (i matchande färg!) och att det dessutom såg snyggt ut. Guldstjärna på det!


Otroligt känslig herre med riktigt mycket gång i sig. Han är nog den första jag har suttit på som skrittar riktigt väl. Go känsla. Lite blandat resultat blev det, hade svårt att hålla tempot lugnt och hamnade gärna i handen. När jag väl tvingade mig själv att skärpa mig och rida istället blev det mycket bättre och jävlar vilken stabil ryttare han kräver.

Gav lite små aha-upplevelser jag kommer ta med mig, och säger som många andra- den här hästen är egentligen för fin för att vara skolhäst. Synd att nerverna sitter utanpå skinnet bara... ;)

Saker jag gillar

 • Sveriges vår. Sommaren brukar alltid lyckas göra en besviken, men svensk vår. Den är svårslagen. Fåglar som kvittrar, strålande sol och svalt i luften. Älskar!


 • Galoppera länge ute i skogen

 • Adrenalinkicken av att hoppa terränghinder • Stoltheten efter att man har tränat

 • Känna mig vältränad

 • Skratta så jag får ont i magen
 • Vänner man kan prata med allt om.

Påskafton

Lagade mat med Julia och lyckades slänga ihop en kladdkaka efter många om och men. Glömde bland annat att ha i mjöl så fick ta ut den ur ugnen och slänga i det.. Riktigt god blev den ändå och riktigt kladdig. Percis som det ska vara!
 
Nu har jag jobbat förmiddagspasset i skolans stall och i det här fina vädret kunde det faktiskt vara värre! Jag hade tänkt att rida åtminstone en häst idag också, så får jag lite extra sol.  Jobbar imorgon också och sedan bär det av hemåt igen för lov på riktigt! :)
 
Bild från skärstordagen med en stor del av gänget!

Ett försök skadar aldrig

Vänliga självar tar 3 sekunder av sitt liv och klickar gärna här och röstar på min outfit i Hööks tävling!
 
Tack på förhand ;)


     
 

Den långa Fredagen

Jag och Matilda drog oss kvar i sängen och tittade på film och sedan fixade jag lunch och tjatade. Trevligt värre och har nu även fyllt skafferiet igen, behövdes!

Då jag börjar jobba på söndag skiter jag i att åka hem och ska passa på att hänga med Julia och fira påsk här nere. Skolan ekar tom, men rätt gott att få vara ensam ett tag då och då så jag klagar inte, tvärtom. Spela vilken musik jag vill, hur högt jag vill, göra exakt vad jag vill. Låter helt okej för min del!
 

Underbar

Debut på Underbar igår, inte lika bra som jag hoppats men hade ju ett härligt gäng och då ordnar sig allt! Lite kul för min Gislavedsbo att träffa mina vänner från Plönninge, måste varit rätt intressant! ;)

Här har ni en bild på mig och Matilda när vi kom hem sent på natten, ändå lyckas vi se såhär fräscha ut. DAMN.
 

Budskapet har inte sjunkit in

ALDRIG mera stallchef. Så himla skönt! Sista veckan avklarad och vi har varit så övertrötta hela veckan och bara failat hela tiden, härligt att vi får betyg på detta...
 
Claudia begravdes i hösilaget när hon ville sova... ;)


Idag går jag alltså på mitt sista lov någonsin( G A L E T ! ), men vet inte riktigt när jag ska åka hem då jag jobbar söndag-måndag på Fjellare. Får se om det ens är lönt. Idag ska vi i varje fall fira lovet och ska ut med en stor del av klassen plus Matilda som så ambitiöst tar sig ner till Halmstad för att hänga på!

Nu ska jag ta en powernap, behöver energi till ikväll så jag kan slå klackarna i taket, även fast jag inte äger några klackar ;)

Jag och Julia, som även hon ska med ikväll!
 
 

Seriösa?

Denna dagen har varit oseriös, flummig och aningens galen. Känns som vi är de seriösaste stallcheferna skolan haft på ett tag, eller inte...

Fick se min pärla, Bejing, hoppas idag. Hon har mognat sedan jag hoppade henne för någon månad sedan i varje fall :)

Nu är ögonlocken så tunga att jag ska direkt i säng. God natt på er!

Man down

Även denna dag har segat sig förbi! Har lyckats bli trampad av en av stallets största hästar som står på boxvila - en svullen, värkande fot blev resultatet. Har spenderat kvällen med att panikplugga inför ett historia prov imorgon, får se om jag gör det eller skjuter upp det...

Två dagar, sen påsklov!

Stallchef

Nu börjar min andra och sista vecka som stallchef i skolans stall, men denna gång är det två till att dela med!
 
Numera får stallcheferna göra stalltjänsten själva på måndagsmorgonen och det var riktigt med jobb. Helt slut redan innan lunch på den första dagen. Som tur är slipper jag fredagen iaf.

Red Bejing på eftermiddagen, men blev inte mycket till ridning då läraren inte tyckte hon var helt fräsch. Kom tillslut framt till att hon bara var ömfotad som vanligt. Men nästa vecka ska de äntligen slå på skor, på tiden!

Nu blir det plugg som gäller, kommer missa en del i skolan denna veckan så lika bra att börja.

Vilket flyt!

Vi har bombaderats av mail här hemma, verkar som rätt många bevakar både blocket och Hastnet såhär under helgen! Härligt att rensa bort saker man ändå inte använder eller ens kommer kunna använda igen! Ponnystorlekarna kommer ju aldrig bli aktuella igen precis, tragiskt värre.

Råkade titta in på Hööks vårkollektion igår och får smälla mig själv på fingrarna för att inte klicka hem dessa fina grejer nedan!

Att de dessutom har 15% på alla täcken just nu, gör det bara svårare. Hur fina som helst, ge mig tack!BLOPPIS

SKRIV OM NI VILL HA NÅGOT! :)Brunt Hackamore. PONNY 200:-
Achenträns, dressyrmodell. COB 300:-
Astund Repgrimma (special) 100:-
Bett, olika modeller. Storlek 11 och 9,5. Pris från 50-160:-
Dressyrgjord 65 cm
Dressyrschabrak från Dressyrringen. PONNY
Equi Guard Terrängboots, SMALL (NY) 50:-
Fårskinnsvojlock 400:-
GlenGordon Förbygel och martingal, PONNY 200:-
Hansbo Dressyrschabrak. Ljusblå samt Beige. PONNY. 50:-/st
Hansbo Schabrak Grå, PONNY 50:-
TM Ländtäcke St. FULL 50:-
Martingal COB 50:-
Regnridtäcke med hål för stiglädrerna.( NY) St. 145 cm. 250:-
Sadelgjord Läder 120 cm, 120 :-
Schabrak Blå, PONNY Gold Medal 50:-
Schabrak Blå, PONNY 50:-
Scratch Patch (NY, typ kliplatta) 50:-
Showmaster Schabrak, Vit, PONNY 50:-
Fodrat Reflex Skrittäcke. COB. 80:-
Bogskydd COB, 60:-
SADELSKÅP Winnie 2800:-

Pengarna rullar in som de ska

Dagen har spenderats på Garks loppmarknad och den som letade kunde hitta många fynd där ex. Kingsland, Tretorn och Treadstone!

Vi blev av med en hel del, bl.a en dressyrgjord, några träns, transportskydd, benskydd osv.. KASCHIING!

Resten ska ut på hastnet och Blocket, så slänger såklart upp dem här också så ni får förtur! :)

Är dödstrött och har massor av plugg som jag tänker gräva ner mig i nu, otaggad som jag vet inte vad... Bara köra på ändå! :)

Något föll på plats

Idag har jag ridit Bejing och Diggilo igen och cyklat i motvind. Såg ut som en tomat när jag kom fram till skolan igen.

Bejing fick vuxenpoäng idag då hon för första gången fick ha en riktig dressyrsadel på ryggen! Hon var mycket mer framåt men är en liten kärring som helst ville slippa jobba alls och som gärna gör lite som hon själv vill för att slippa jobba. När jag väl satte ner foten ordentligt så skärpte hon sig och vi avslutade bra!Diggilo reds utan lärare idag och jag red med omänskligt korta läder i dressyrsadeln (ingen vacker syn) men shit vad bra det gick! Hade full koll, han satte ordentligt på bakbenen och jag kunde utan problem sitta ner i hans trav. Allt klaffade! Himla kul, nu ska jag kämpa vidare med honom, då jag funderade på att byta "vuxenhäst" ett tag. Idag blev han lite stark först i slutet då han var trött. Riktigt nöjd emd ridpasset!

Nu ska jag göra mig i ordning inför bio i Jönköping med Matilda! Härligt och imorgon är det loppis på Gark, där i princip all min hästutrustning ska säljas. Känns lite tragiskt men så är det! The show must go on.


Foderstater

Nytt tema drog igång i skolan idag och återigen räknar vi foderstater. Väldigt nyttigt, men rätt tråkigt efter ett tag..
 
Är du nyfiken på om din foderstat stämmer finns det två sidor här och här som du kan använda dig av för att kontrollera att din häst får allt den behöver! :)
 
Nu ska jag laga mat, gymma och sedan begrava mig i historia plugg. Happy day. Som ni märker blev det ingen galoppclinic idag då det ställdes in, surt!
 
 

Hemmabion in action

Möblerade om vardagsrummet och hade högtalare = hemmabio! Att man inte tänkt på det innan?Perfektion

Var inte taggad så skippade studentfesten idag, som hade temat "vad jag ville bli när jag var liten". Det bästa med studentfesterna är lätt att man klär ut sig.

Istället stannade jag och sjuklingen Louise hemma, anordnade en egen hemmabio och doppade frukt i chokladfondue medan vi såg på romantiska komedier och skrattade. Go kväll med mysfaktor på hög
nivå!

Värt att tänka på

work
-Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.
 
Precis så vill jag ha det, och så ska det bli.

Galoppclinic

Idag har jag ledigt fram till lunch, så tänker mysa i sängen med en film eller två. Bästa sättet att vakna! Under tiden jag sover kommer flera av mina klaskamrater göra hästskötarexamen- så dem håller jag tummarna för!

Imorgon händer en rolig sak då det är galoppclinic hela eftermiddagen! Det är en intressant gren som jag gärna lär mig mer om :)

Dagens ridning

Eftersom det var så många hästar bokade till hästskötarexamen blev det bara unghästridning idag!
 
Har haft på sporrar de senaste två ridpassen och har fått henne mycket mer fram, men får ändå kämpa lite med steglängden då hon har ett ganska kort steg, speciellt i början av ridpassen.

Idag sökte hon bra stöd i handen, vilket är just bra men hon utnyttjade det till att försöka hålla balansen i mig. Detta ledde till att hon blev lite lång ibland, men för det mesta jobbade hon på bra!  Bara ett bakben som flög när Balsac kom lite nära och hoppade till ;).

Resultatet var en trött, svettig liten häst som behöver mycket mer galoppjobb i vardagen! :)
 

Velande

Har haft beslutsångest om jag skulle göra hästskötarexamen eller inte, och när tiden för anmälan tog slut så fick det bli som det blev. Men idag och imorgon håller alla på att göra själva examinationen i både ridning, longering, visa häst för hand, foderlära mm. och jag känner- valde jag fel?
 
Jag behöver bara diplomet ifall jag ska söka vidare som ex. beridare, ridlärare eller tränare och det enda som skulle intressera mig är själva undervisandet, då jag tycker det är roligt och givande! Men det kostar endå sina kronor och jag misstänker att det inte behövs för något jag tänker jobba med.

Efter att sammanlagt varit på praktik i 15 veckor kan jag konstatera att jobba som beridare eller liknade inte är något för mig. Sadelutprovare är däremot något jag kan tänka mig, men det är en helt annan grej :)
 

Den hästen får mig att le

Idag hade vi som vanligt lite sovmorgon och efter lunch drog vi oss sedan mot stallet. Idag fick jag rida Bejing och hon var lite på tårna då det blåste ordentligt och vi red självständigt vilket blev lite galet ibland!

Jobbade mycket med öppna, sluta, övergångar och mycket galopp då hon har en rejäl mage som behöver jobbas bort. Hon tjöt och surade lite ibland när det blev lite jobbigt och försökte bocka, men för det mesta höll hon sig på marken.
 
Hon var mycket mer framåt idag så är himla nöjd och glad över att skolan har denna underbara häst. :)


Vinst i Division III

Hoppade två klasser idag - förklassen på 90 cm och sedan lagklassen.

Jag har inte hoppat på ett bra tag (minst en månad) så Floyd ställde upp när jag schabblade med avstånden, men det kändes ändå himla bra! Nöjd med båda rundorna på ett eller annat sätt och nollade båda!

I lagklassen var det stilbedömning som gällde och till slut visade det sig att Plönninge vann! Blev riktigt glad och sprang runt som en idiot och skulle slänga på all utrustning inför prisutdelningen, där Floyd på ärevarvet blev ANINGENS taggad- svinkul med andra ord!

Så idag fick vi med oss en CR-rosett, en blågul rosett och en plakett.
Det här behövde jag :DOvan är det jag som får plakett, taget från Jeanettes Facebook :)Laget idag: Linda & Michelle Pfeiffer, Alexandra & Leading Floyd, Karolina & Kristall och Ida & Tango!

 
 
 
 

Glädje!!
Slutkörd

Jag lämnade huset vid 8 i morse och kom hem klockan 8 på kvällen. Jag har:
 • Jobbat i stallet
 • Ätit lunch på Max, dock blev det en stor milkshake då jag hade tänkt åka hem och äta, men så blev det aldrig ;)
 • Jobbat lite mer!
 • Gick en halvtimmes promenad med Floyd, som jag ska tävla imorgon.
 • Putsade all utrustning, tvättade hästen, flätade svansen, delade upp manen inför knopparna imorgon...
Jag tror ni förstår att jag är välförtjänt att däcka i soffan. Snart hade jag tänkt förflytta mig till sängen!
 
De extremt nyfikna kan följa resultat på Equipe imorgon, då jag inte kommer kunna uppdatera mitt under händelserna. Startar alltså förklassen på 90 cm och sedan deltar jag i Plönninges lag där det är stilbedömning- därav knopparna. :)

Ang. Plönninges hästar

Fick en kommentar om Plönniges skolhästar och tänkte passa på att svara i ett inlägg!

Evelina
-

Du, hur funkar det här med era hästar på plönninge? Jag menar, du rider ibland upp till 3 olika hästar, som verkar vara av hög klass så som du beskriver. Blir man tillfrågad? Eller "skriver man upp sig" vilka hästar man vill rida och hur många"? Har länge grubblat över detta..;)
 
Svaret är att man är schemalagd på Fjellaregård, skolans stall, 1-2 halvdagar i veckan. Då gör man stalltjänst (ex. mockar, insläpp/utsläpp, tar hand om mugg...) och rider ett pass på skolans häst, eller egen häst om man har det.
 
Att jag i fredags red så många som 3 hästar beror på att jag denna vår har valt kursen "Unghäst" medan andra valt Historia A eller Djursjukvård. Detta innebär att jag slipper stalltjänsten den halvdagen och istället rider två hästar- en "unghäst" (Bejing) och en ung vuxen häst som ska vidareutbildas (Diggilo). När shemat råkar bli så att det är både unghäst och vanlig ridning blir det alltså 3 hästar per dag!
 
Man kan dock rida extra på helgen om någon häst inte gått så mycket, vilket man ofta passar på att göra när man jobbar :)
 
Själva standarden på hästarna är väldigt blandad. Det finns allt från stela, sega hästar jag gärna undviker till hästar som är experter på att bocka av sina ryttare och väldigt pigga! De med lite mer liv i är mina egna favoriter! :)
 
 
Några andra frågor på lager? :)

Dagens ridning

Första passet kämpade jag med Diggilo och det var inte det lättaste passet för mig då i princip hela passet bestod av nedsutten travv- vilket jag har svårast för på Diggilo pga hans stora steg.
 
Andra passet på Bejing är jag så glad över! Hon hade power, hade svikt i stegen och var så himla go! Hon blev dock snabbt trött och seg, så nästa gång får jag nog ta med mig spö eller sporrar som hjälp :)
 
Tredje passet var efter lunch på Karill, inte en favorithäst precis. Lyckades efter många om och men få han att släppa och sluta kännas som ett fyrkantigt cykelhjul i galoppen, men kommer ha väldigt med träningsvärk imon ...
 
Nu ska jag återgå till fredagsmyset med några andra från klassen! Mysigt :)

Slutkörd

Idag har jag ridit tre totalt olika hästar och det känns i kroppen. Helt slut!

Då jag ska stanna i helgen så jobbar jag imorgon och tävlar divisionen på söndag. Ingen tid för vila, men det har jag gjort tillräckligt andra helger.

Just nu hänger jag i stallet medan andra fixar sina egna hästar, orkar inte gå hem riktigt ännu ;)

Bild på klasshäng innan vi byggde banan inför helgens tävling!Breezen

Idag red jag som sagt dressyr för Maud, vår lite strängare ridlärare som valt att inrikta sig väldigt mycket på mig, vilket jag inte alltid ser som positivt..

Idag red jag Cool Breeze som var på ett väldigt dåligt humör och ville inte alls sätta sig på rumpan så fick bråka lite om det. Vi lyckades ändå hyfsat med varje moment och övade även på motställd skänkelvikning, vilket tog ett tag att koppla för hjärnan. Motställd skänkelvikning innebär att hästen är ställd åt hållet man flyttar till, så blir en helt ny grej.

Fick lite beröm då och då vilket förvånade mig själv, kändes ovant! :)

Imorgon blir det två hästar på förmiddagen och sedan en häst till på eftermiddagen. Därefter går jag på helg och tänker minsann köpa mycket godis, behöver det!

Ridkläderna tar över världen

Skolan har nu varit slut för länge sedan och har hunnit med ett besök på både Hööks, Eurostop och Espresso house i ridkläder. Eftersom folk inte gick alltför stora omvägar gissar jag på att jag var hyfsat fräsch i deras ögon. Alltid något såhär efter en dressyrlektion för Maud!
Mer om den senare, när jag sitter vid datorn, för nu blir det nog en springtur :)
 
Apropå titeln, lagt märke till alla vardagsskor som är identiska med jodphurs? Ännu en ursäkt för att gå omkring i ridskor i samhället- det är mode! Att mina sedan är lite smutsiga och luktar... ja bajs helt enkelt, det är en helt annan sak ;)

Världens lugnaste vecka

Denna vecka har jag 2 "riktiga lektioner" och de är idag. Ett pass samhäll, ett Engelska B. Sedan bara stallet, och ledig flera halvdagar.
 
Igår var jag ledig hela eftermiddagen, idag hela förmiddagen, imorgon hela eftermiddagen och på fredag är det stallet hela dagen. Nu när jag tänker på det förstår jaginte hur jag hade orkat med ett vanligt gymnasium där allt ska vara så perfekt fixat, uppklätt och inget praktiskt.

Jag är glad att jag skulle kunna gå rakt upp från sängen, i one piece om jag känner för det och gå till skolan. Det ger en inga snea blickar att gå i foppatofflor eller i ridkläder. Här skulle du bli utstirrad om du kom i klackskor, DÅ pratar folk..

En upp-och-ner vänd värld och jag njuter av den. Glad att spendera tre år av mitt liv på denna bonneskola, det får en att inte bry sig om andras åsikter lika mycket. Glad att Plönninge är och kommer vara en del av mitt liv.
 
 

Lugn tisdag

Uppstarten på min skolvecka var precis lagom- en halvdag i stallet!
 
Red både Diggilo och Bejing med olika resultat.
 
Diggilo kom jag faktiskt åt idag, perfekta träningen för oss! Hela passet gick ut på olika övningar för att få koll på yttersidan (rida innanför fyrkantsspåret) och många längningar och samlingar. Lyckades faktiskt sitta relativt avslappnat i nersutten trav, framsteg för mig då han har så himla stort steg!
 
 
Bejing hade vilat en vecka pga tandläkarbesök och jag förväntade mig en taggad häst och fick motsatsen. Hon har troligen spenderat hela veckan vid höhäcken för hon var seg, trött och svettig av bara ett litet lätt ridpass med unghästarna. "Någon" hade behövt några rundor på galoppbanan för att få bort tunnan till mage ;)
 
Resten av dagen spenderades i gymmet och med att kolla på tv-serier. Hur skönt som helst. Hade världens sötsug så fick slänga ihop cornflakes kakor, lite gött på kvällskvisten.

The Story of Us

 
Då var man nere på skolan igen och eftersom ingen annan är här kan jag spela min musik hur högt jag vill och sjunga (högt) utan att någon klagar. Helt okej!
 
Jag undrar om det är någon duktig videoredigerare som läser bloggen, då jag länge velat göra en film om mig och Florran, men känner inte att jag skulle kunna göra den så bra som jag velat att den blir. Har dock några låtar jag väljer mellan, och det är dessa:
 
 
 


Det funkar inte att ha en vanlig puttinuttig sång till Florran, hon var så mycket mer än det. Hon var en kämpe, och ska ha en sång därefter. Hon var lik mig själv på många sett, bra på att putta folk bort ifrån en trots att man egentligen vill ha dem nära och släpper inte in folk för nära en själv. Hård yta helt enkelt- det var vi.
 

STUDIEDAG

Jag tänkte faktiskt vara såpass duktig att jag ska studera på studiedagen- hur ofta händer det?

Har i för sig tillbringat dagen i vårsolen och läst en bok, lekt med hundarna, sovit länge.. Helt okej alltså!
 
Nu blir det att skriva på projektrapporten som jag inte fattar något av. Mindre kul. Njut av vårsolen medan jag låser in mig med datorn, deprimerad att vi inte har inglasad altan eller något... ;)
 

Favoriterna

Nu är allt fixat inför loppisen!
 
Har hur mycket träns som helst, oanvända ponnyskydd och massor bett! Har rensat ut bland alla gamla schabrak och nu sparar jag bara mina tre favoriter:
 
 
Mitt brun-orangea Equipe!


 
 
Mitt gröna Scapa

 
Mitt beiga Schockemöhle
 


Nöjd

Mååååste bara säga att jag rös när Loreen sjöng med de dövstumma barnen. Hur vackert? Min hjärna får fortfarande inte ihop dessa små barn med deras enorma röster. Här hittar ni den.

Blev en nagelbitare till sist, besviken på att Ulrik inte hängde med så länge och lycka över att vi skickar Robin och inte Yohio! GLAD, STOLT SVENSK!!
 
Hiss till Danny och Gina när jag ändå håller på, asgoa!
 
Tror inte ni förstår hur mycket jag skrattade till bildserierna nedan...

Hyra häst

För någon vecka sedan hittade jag världens deal.
 
Ni vet AW Sport Horses, de som sponsar massa bloggare med ridläger hos dem?
De hyr även ut riktigt fina, välutbildade hästar och ponnier. Hur perfekt?
De har ponnys som tävlat SM i fälttävlan och som tränas på MSV B nivå i hoppning.
Spana in de snygga hästarna här!
 
"Under perioden måndag vecka 34 2013 till onsdag vecka 23 2014 hyr vi ut några av våra hästar/ponnys för träning och tävling. Maila/ring och boka tid för provridning.

För 7700 kr får ni:

-Lån av sadel, träns och vintertäcke.

-Försäkring.

-Möjlighet att byta häst under hyresperioden om ni inte trivs ihop-alternativt lämna tillbaka den.

-Tävlingslicens på hästen.

Vi önskar:

Kraven AW ställer för att släppa iväg hästarna/ponnyerna är att de under hyresperioden tränas regelbundet (minst vartannan vecka) för auktoriserad A, B eller C-tränare. Se www.ridsport.se .

AW vill också att de tävlas 1-2 gånger i månaden i hoppning eller dressyr."
 
 

Rensning bland ridsakerna

 

Det ska vara loppis på Gark och jag tänkte passa på att försöka bli av med massaa saker från ponnytiden jag inte längre behöver!

Har täcken i överflöd, massa träns, pannband, förbygel/martingal, schabrak i massor osv, osv. ...

Så vill man fynda ska man definitivt befinna sig på Gislaved-Anderstorps Ridklubb den 23 Mars 11-16!

 
 

 


Värd att publicera igen

Då jag själv är inne i en sånhär period just nu, behövde jag läsa om mitt gamla inlägg. Lägger upp det för er andra, ifall ni har det lite jobbigt med hästeriet just nu.
 
 
Har du någon gång tappat suget på det där med ridning?
Är du trött och vill sova några timmar extra, kanske ösregnar det eller är -20 och ändå spelar det ingen roll. 
Du MÅSTE till stallet och ta hand om hästen.

Man kan få en "down" ibland då allt bara känns skit, man rider dåligast i världen och hästen bara är allmänt jobbig.  Och vet du vad det fina är?
DET ÄR HELT NORMALT!


Även om det är lite "skämmigt" att tappa intresset för hästar behöver det inte vara permanent. 

Unna er båda en paus, sänk kraven på er själva och ha bara kul. 
Skippa det där tråkiga dressyrpasset och rid ut istället! 
Kanske är det dags att prova på en ny gren för att få lite omväxling i vardagen?


Det kan räcka med en enda vecka för att få tillbaka den där känslan.
 
Läs även Sofias überbra inlägg om just detta!


Mysig på sina egna villkor ♥ Från dagen då vi beslutade att något stort låg bakom allt.Makeover!

Pottfrilla och nyansad man!


Visdom och Ben&Jerry

Avslutar min fredag med bästa Strawberry Cheesecake och How I Met Your Mother, som är riktig visdom.

Lyssna bara på detta, det nådde fram till mig.
 
"You may think your only choice is to swollow your anger or throw it at someones face.
There's a third option. You can just let it go. 
And only when you do that is it really gone and then you can move on with your life."  -Ted Mosby
 
Andra lektioner från HIMYM:
 

Funderingar

Riktig härligt att solen tittar fram efter enågra månader i mörker, känns så för mig ;)
 
Då unghästarna hade haft tandläkarbesök så friserades dem istället! Ryckta man, klippa svans, lugg ... Bejing blev riktigt snygg, såg lite mindre skogsmulle ut!
 
Pottfrilla fick hon också, riktigt söt blev hon!
 
Vad är eran favorit på hästar- pottfrillan eller den "v-formade" pannluggen?
 
 Bilder kommer när mobilen vill samarbeta!

Inspirations filmer

 

Lugnet...

.. När man inte har några skoluppgifter för kvällen. Har under dagen redovisat om en poet, redovisat en diktanalys och redovisat samt lämnat in ett arbete om Ku Klux Klan. Done and done.
 
Lagade mat till min sjuka roomie Louise och sedan smet jag iväg och kollade på hoppträning. Nu ska en film avsluta kvällen och sedan blir det nog sängen, är redan trött. Härlig dag ändå :)
 
Imorgon är det unghäst som gäller och sedan är  det helg!

Floydan

Rekord på hur snabbt jag gjorde i ordning mig och häst idag, då både jag och Julia var fruktansvärt sena och fixade allt och var inne i ridhuset på lite mer än tio minuter! Imponerad av mig själv.

Valde att rida Floyd idag för att känna hur han är att rida, och även om han är lättsvängd och avslappnad har han en lite nochalant inställning, vilket jag inte riktigt fick han ur. Men, men det går nog helt okej när vi tävlar, men ska inte vänta mig underverk bara :)

Första tävlingen på .. Hur länge?

Jag har anmält mig till skolans Division III lag i hoppning och ska vara med i två av tre omgångar, som det ser ut nu.
 
Första tävlingen är den 17e Mars och jag ska rida skolhästen Leading Floyd, en riktig klippa i hoppningen så känns tryggt efter ett så långt tävlingsuppehåll.

Han har bl.a tävlat inomhus-SM i hoppning, vilket jag inte visste innan. Inte illa!
 

Adrenalinkick

Visade sig att jag bara hade lektioner i förmiddags, så drog med Ronja på en runda till gymmet!

Resten av dagen är massa plugg om skekter och dikter, salig blanding- yes!

Imorgon blir det första ridlektionen på länge, spännande :)

Dåliga nyheter

Fick dåliga nyheter såhär på kvällskvisten.
 
Känslorna är blandade mellan arg, ledsen, gråtfärdig och förvirring. Förstår inte alls, såhär skulle det inte bli!
 
Va fan?

Vuxenpoängen rusar i höjden! !

Idag, mina vänner, är jag ett körkort rikare!

Hade en sista lektion på morgonen, som gick skit, kände mig förvirrad och gjorde fel jag inte brukar göra.

Döm min förvåning då kontrollanten var jättetrevlig och jag körde skitbra! Massa vuxenpoäng till mig idag vilket firades med fika med mamma och bror på Bernts!

Underbart väder idag också, kan inte bli mycket bättre! :)Nattuggla

Jag är verkligen oproduktiv under dagtid. Det går verkligen inte. Men så fort det börjar bli sent, då sätter jag mig och pluggar. Så nu har jag skrivit lite på min projektarbetes rapport och såg sedan att ett arbete om sekter snart ska vara inne.
Bara att börja plugga igen, härligt.. Så råkar ni ha frågor om Ku Klux Klan ska ni vända er till mig! ;)
 
 
 

Bilder från Linda Algotsson

 Finns fler bilder på ekipagen, kommentera om du vill ha :)

Använder du bilder på blogg, länka mig som fotograf!

 

Dagen för Linda Algotsson

Måste säga att banorna och övningarna var bra, men väldigt besviken på henne som tränare, tyvärr.
 
Det var inte särskilt många kommentarer från henne, och man hörde inte så mycket från läktaren. Så som åskådare fick man inte ut så mycket, var mest att se lite olika hästar och analysera ekipagen, alltid nyttigt.
 
I min mening är skolans tränare Lotte och Johan Lundin någon ser ger en mer. :)
 
 

Just so you know

Just nu njuter jag nog av massor av lärdomar från självaste Linda Algotsson!
 
Bilder kommer såklart, kameran kommer vara med mig hela dagen! :)
 

Bloggar jag följer

Som så många andra följer jag några småbloggar av nära och kära, bara för att få en inblick av det jag inte är där för att själv se! Bl.a. klasskompisars bloggar tycker jag är superkul att följa och såklart Garks egna ryttare. Alltid kul att se hur det går för hemmaklubben ;)
 
Men om vi ska prata om "kända" bloggare. Vilken är egentligen min favorit? Jag är en väldigt hängiven bloggläsare och följer  40 bloggar på bloglovin. (Shit, jag har problem...) Måste inflika att alla inte är aktiva, så snarare 30 st jag följer. (Ändå ett problem. Behöver jag terapi för överkonsumtion av bloggläsande?)
 
Ur min gallring har vi här min topp 5!
 
 1. Nellie Berntsson- Är mest facinerad över att hon tjänar så stora summor på sin blogg och alla möjligheter hon får. Det gör mig nyfiken på vart hon kommer sluta, och om hon någonsin kommer sluta växa med bloggen! Blir dock aningens irriterad på att man ser att saker som hon ex. skrivit om, köpt kommer upp på massa bloggar senare. Ett nytt uttryck har skapats "Wannabe-Nellie".

 2. Linn Olsson- Saknar visserligen Winnie på bloggen, men blir inspirerad av att hon redan driver ett företag. Power till det.
 3. Ponnysanning- Håller en uppdaterad på både skvaller inom hästvärlden, intressanta nyheter och tips.
 4. Johanna Grant- Får till riktigt bra inlägg lite då och då, samt att hon har mycket outfits, alltid kul att se.
  Lägg märke till att bilden är från Gark!
 5. Powerpony.blogg.se- Ingen "storblogg", men har ändå fångat mig. Dels för att hon satsar på fälttävlan och dels för att jag inte kan förstå hur hon kan pumpa ur sig på många vettiga inlägg på en dag. En stor gåta!

Vilka är era favoritbloggar, som ni bara inte kan låta bli att läsa?
 
 
Kommer ett annat inlägg om mina favorit "småbloggar"! :)

Topp 3 avramlingar

Funderade på om jag skulle ranka avramlingarna som de värsta eller allmänt misslyckade, så fick helt enkelt bli de mest minnesvärda och underhållande!
 
 • När jag hälsade på Hanna i Värnamo lånade vi varsin shettis alternativt ett russ (var i sjuan, ett bra tag sedan) och red ut! Var lite ovant med de korta stegen men då jag hade en riktig veteran kändes det helt okej. Vi kom fram till en skogsjö och tänkte "Ja, vi badar med hästarna!". Sagt och gjort så tog vi av oss alla viktiga saker, som exempelvis klockor. Var jättekul att plaska runt till en början, MEN plötsligt börjar vattennivån stiga, vilket jag inte kopplade först. Ponnyn bara lade sig rakt ner och rullade och sedan stod jag där med vatten upp över midjan och kom på att mobilen låg i ridbyxfickan... Kan säga att den inte gick att rädda. Rest in Peace knapptelefonen. Så mycket för att gamla hästar ska vara snälla och inte hitta på hyss!
 

 • När jag precis fått Lima åkte jag och hälsade på min gamla kompis Jenny i Fegen, då vi äntligen kunde rida ut ihop på våra ponnys! Problemet- Lima var riktigt stark, och jag hade knappt ridit ut med henne innan. Ändå gav jag mig ut på vanligt tränsbett och Jenny tog sin ledarponny hemma. När vi kom till en raksträcka och började galoppera stack Lima, jag kunde inte hålla henne bakom Jennys ponny! Denna ponny blev skitsur över att Lima närmade sig bakifrån och kickade lite mot Lima för att säga till henne att stanna på sin plats. Nästa problem- det träffade mitt ben och jag tjöt till, chockad och ramlade av, haha! Fick skritta hela vägen hem och hade skitont i benet just då, och finns ännu kvar ett lite ärr efter det. Som ridtjej får man tåla det mesta! ;)
 
 • Den senaste i tiden var när jag red utan lärare på Quick Step, en av skolans hästar. En riktigt häftig häst, men hon är inne i trotsåldern och hade kommit på att det var rätt smidigt att slänga av ryttarna istället för att arbeta. Sagt och gjort ville jag testa och först var hon bara tjurig, ville hänga efter dem andra och småstudsade lite. Gör galoppfattning och har långsidan framför mig och då börjar hon bocka, vilket inte var så farligt. Men efter halva långsidan ger hon sig in i en slags stegrande piruett och jag hamnar mer och mer snett då jag inte hängde med i svängarna! Druttar av och hästen trampar av både bett och huvudlaget går sönder. Lagom pinsamt att visa upp den för läraren efteråt och förklara att Quick Step nog behövde ett nytt träns... ;)
 
Vilka är era värsta avramlingar?? :)
 
Närgången Quick Step på bild!
 
 

Cross Country Inspiration

Härliga bilder inför fälttävlanssäsongen...

Glada taggade hästar, glada ryttare. Avundsjuk? Hell yeah.
 
Ursäkta blogg.se kvalité på bilderna bara.. :)
 

Hej vackra filmer

 

Bebis påväg!

Nakita är ju dräktig, tror hon snart är inne i 8e månaden!
 
Längtar så mycket efter en liten långbent Bambi med stora Nakita-ögon (översättning: De vackraste, snällaste någonsin). Den kan inte bli annat än vacker och den har goda gener i sig!
 
Kan lätt säga att jag kommer vara ett galet fan av denna bebis, följa den på 3-års test, kvalitén och championaten! Stalker-varning på hög nivå.  H e r e   w e   g o !
 
 

Taggad fotograf

Historia provet är avklarat och hade en go hemfärd med Amanda. Bra att ha kompisar med bil ;)
 
Är galet taggad för att kolla första terrängträningarna för i år- för ingen mindre än Linda Algotsson, som bl.a ridit med i OS!  Wow, så himla taggad på lärdomar från läktaren- känn ironin... Nä, men ska bli himla roligt att få lite inspiration och nya lärdomar! Himla kul att en garkare ska vara med också, stolt! ^^

Sjukt vad taggad jag är, kameran ska självklart vara med hela dagen 9-18. Kanske inte stannar hela dagen men ändå ;)

Någon gislavedsbo som vill hänga på och titta? :)
 
 
Den gigantiska graven i Styringe!
 

RSS 2.0