Näst sista dagen!

Idag var det näst sista dagen på jobbet- och imorgon blir det bara fram till lunch (Y)! Sedan kommer jag fara iväg till Fegen o Jenny! :D
Jag och Jenny på Holmen i vintras!
Ridpasset idag bestämde jag mig för att det skulle vara ganska lätt, då hon precis börjat träna riktigt ordentligt igen. Så mamma lade fram galoppbommar :D Älskar att använda bommar! Allt blir mycket mer motiverande då ;)
Först tänkte jag rida i padocken men både jag och Florran blev attackerade av bromsar(Y)
så sket i det och red i ridhuset!
Men där var det dammigt, så red inte så länge.
Tränade  mycket serpentiner och tänkte på att sitta rätt med vikten och det gick bra :)
Galoppbommarna gick bra, rakt och fint :) Fast först längde hon sig lite för mycket till sista bommen :P
Utrustning: Hoppsadel och Sidepull

Sunshine outside my window

Jobb idag också :) Fick en glass- Den nya Daim med päronsmak! Testat den? Själv tycker jag den var skitgod!
När jag kom hem lade jag mig i solstolen och somnade hehe.. Därefter blev det stallet och red ut (Y). Mycket galopp blev det och det gick skitbra- jämt tempo, bra balans <3 Jag och mamma turades dock om att jaga runt och slå på bromsarna- inte lika kul! :/ Nä nu! Ska jag... in på facebook (Y)

Florriiis

Måndag: Jobbade! Börjar komma in i 8- 16,30 tempot nu ;)
Sedan direkt till stallet och red Florran! GRYMT FIN! Galoppen var perfekt <3 Övergångar, mycket galoppjobb, skänkelvikning, serpentiner och massa annat blev det detta pass :)

Tisdag: Jobb igen :) Mamma slutar tidigt så hon rider och sedan blev det avskedsfika i stallet för min coach Emelie som drar iväg till Holland imon! :D
Kvällen avrundades med min Amanda då vi gick på bion "Bad teacher". Speciell... Men kul XD

Midsommar

Firade midsommar i stugan med bästaste Amanda och familj! Vi tog en sväng på Väla och jag hittade lite roliga saker!  Slänger in bilder imorgon, och även från midsommar ;)

Saknar

Jag saknar mina vänner
Jag saknar solen
Jag saknar tävlingarna
Jag saknar dig
Jag saknar er<3

Mest av allt saknar jag dom som inte kommer tillbaka, någonsin.
Jag saknar min alltid så älskade ponny Källstorps Lima- Underbarast, snällast och bäst<3 Du gjorde allt och lite till, en plats i mitt hjärta är bara för dig <3
Med dig var man alltid trygg. Spelade ingen roll om vi mötte en älg eller rejsade i skogen. Jag är inte hel utan dig, känner av det varje steg jag tar.
*1993-05-31
+2010-06-11
Du vet att jag alltid kommer älska dig, att ingen kommer ersätta dig och att du för alltid har en stor del av mitt hjärta som ditt eget<3 Älskar dig Källstorps Lima <33    11/6- 2010 <3
Sedan lämnade vår bästa, spralliga, livsglada och galna hund oss igår. Hon har varit lite krasslig och efter intensivvård på djursjukhus fanns inget att göra.
Det var jag som valde dig, det var jag som gick på våra misslyckade dessyrlektioner, det var jag som jagade dig runt Gislaved när du rymde. Men jag var bara en av alla som älskade dig Foxy<3
*2003-03-29
+2011-06-22Loved you once, Love you still, always have, always will <3

Snart midsommar!

Idag jobbade jag och åkte sedan direkt till stallet.
Tränade skänkelvikning och red igenom dressyrprogrammet i skritt och galopp. Det gick bra, förutom att hon är grymt fjantig för brukshundsklubbens område- där halv stegrade hon o försökte vända. För ingenting X) Aja...


2011-06-22 Dagen du försvann<3
I love you..

Lite update!

Söndag: Mamma red innan CR som vi var funktionärer på.

Måndag: Testade att rida ut med kimblewick. Galet taggad. Red på banan efter lite träning på banvallen och då gick hon enormt samlat, men ryggade utan att jag bad henne och hittade på egna saker och gick bakom hand.
SLUTSATS: Inget kimblewick för Florran- Hon är ändå finare i sitt guldfärgade Pelham ;)

Tisdag: JOBB! Fika med my wonderfulgranne <3
Mamma red då hon slutade 3 timmar tidigare än mig... :(

don't leave me now<3

Himlen börjar här

När jag läste baksidan var jag ärligt talat lite skeptiskt, men min kompis Julia sa att den var asbra så gav den en chans!
Det var den lätt värd!

Författare: Jandy Nelson

Handling: Lennies syster, Bailey, som hon alltid levt i skuggan av, beundrat och delat allt med kollapsar av en hjärtattack under en repetion av Romeo och Julia.
Utom sig av sorg drar hon sig undan från alla, men upptäcker att Baileys pojkvän Toby hjälper mot smärtan, de älskade henne lika mycket båda två. I takt med att de finner stöd i varandra träffar Lennie gitarristen Joe.
En irriterande kille som får henne att le.
Det hela blir mer och mer komplicerat och hon gör fällerben för sig själv hela tiden då hon för första gången upplever kärlek och förbjudna(verkligenverkligen förbjudna) känslor.
Mitt i allt kaos börjar hon blomma själv och snart känner hon inte igen sig själv längre.


Betyg: 5/5
Jandy beskriver känslor så bra att man bara vill kopiera henne rakt av, för det är precis så det är. Klart läsvärd!

Taggad Florran, bara en aning..

Som rubriken säger så var Florran superstark o allt idag! Gick bra i dressyren efter ett tag och skrittbommarna gick bra direkt, men när vi kom till galoppbommarna... Då gick det fort! Hon har inte hoppat på 3(?) veckor nu och hon får inte hoppa på 2 veckor till! Kommer ha en tickande bomb!!

Fick till det i slutet, helt perfekt flyt och hon drog inte iväg någonting och det gick helt rakt varje gång(även de gångerna hon drog iväg över bommarna! Förhoppningsvis så tog kiropraktorn bort hennes eviga dragning åt vänster?? :D Hoppas!) :D  Helt perfekt!
Lite jobbigt att rida på vanligt tredelat när hon var så taggad bara xp BTW inte varje dag man delar ridbana med JENS FREDRICSSON! Lite coolt, men konstigt nog tänkte jag inte så mycket på det! x)

Kiropraktor!!

Jag har ju sagt att jag ville kolla henne, så igår var kiropraktorn  hos oss! Väldigt skönt att det släppte då hoen idag sn hade låsningar höger fram, bak och hals. Eftersom det inte va parallelt så kan det vara pga att hon halkat, annars vet jag inte. Dock tyckte Florran inte det var så jätteskönt XP

Men idag så red jag och för första gången på länge gick hon avslappnat och fint i skänkelvinking, halvhalter, halter mm. Men hon var lite obalanserad i höger galopp "/. Synd men det är bara att jobba upp styrkan nu! Fått tips om att det finns backar någonstanns, så snart ska detta utforskas! (Y) Får väl se till att alla som vill lära sig vägen hänger på (Y)
Nu ska jag ta o kolla på VAMPIRE DIARIES!! (Y)

En runda till slöinge

Igår åkte vi ner till slöinge ang. hostan Florran haft några veckor nu. Hon skötte sig jättebra och de tog lite prover som de skickat iväg.

Hostan visade sig vara pga miljöpåverkan så vi ska och har redan bytt till hösilage, bytt till torv i boxen, låta henne gå ute så länge som möjligt,  vattna när man sopar osv. Vi kan inte göra så mycket mer så nu hoppas vi det blir bättre, dessutom ska stallet byta ventilation imorgon och det är ju ännu bättre.

Nu ska jag ut och gå en sväng med Joss!! :D

Soommar, sommar och sol..

I sommar ska jag!
*Tävla :D
*Träna och rida in mig riktigt ordentligt på Florran
*Bada i havet med och utan Florran ;)
*Äta glass och feta mig
*Dansa som en idiot på Gothia Cup Discot
*Falsterbo e ett måste
*Annat roligt som måste göras en sommar??
Vad saknas för att sommaren 2011 ska bli GRYM???Två liknande outfits!

Två brun gröna outfits!

VILKEN ÄR SNYGGAST!?Benskydd- Equi Guard från Hööks
Boots- Professional Choice
Schabrak- Hööks(säljs inte längre)
Hjälm- GPA
Stövlar- Tretorn
Stigbyglar- Freejump Soft up

Hjälm- Charlos Owen Ary8 Leather
Benskydd- Eskadron
Schabrak + Luva- Scapa Sports modell 2010
Stövlar- Pioneer
Boots- Professional Choice
Stigbyglar- Freejump Soft up

Första året i gymnasiet!

Liten utvärdering här tänkte jag!
Jo Plönninge Samhäll inriktning Ridsport blev det ju..
Teoretiskt har jag lärt mig enormt mycket om betesplanering, upplägg av foderstat, djurskyddsregler och mycket mer!
Men praktiskt... Vill ni utvecklas i ridningen så en liten varning- Det är riktig ridskolevarning på stället. Jag är inte nöjd, men har klagat och får väl hoppas det blir bättre.. Inte kul när man inte lär sig något och elever favoriseras.

Vänner! Man träffar enormt mycket nytt folk och har skitkul :D
Killar? Pfff. Vilka killar? Det är överbefolkat av bönner och konstigt nog är det bara ett fåtal som är snygga! Man får en chock varje gång man kommer in till halmstad ;)

Jag är nöjd med mitt första år- förutom ridlektionerna. Hade jag bytt hade det varit enbart för det, för klassen är grym och jag älskar den!
Mer frågor om Plönninge? Kommentera isåfall så hjälper jag gärna till! (Y)
VILL HA!

Saker som e grymt snygga men som av olika orsaker aldrig kommer bli mina ;)
Scapa Sports, 2010s modell
i de två snyggaste färgerna!
Italian Fieldboot från Treadstone
(chapsen jag har i skolan börjar gå sönder...)
Charles Owen Ary8 Leather
Svindyr men grymt fin!
(Ca:3.750:-)

Little Flooorr

Ni minns säkert att jag tyckte Florran inte trampade under sig lika mycket längre och att det verkligen kändes på tävlingen.
Så nu e hon kollad och hon var lite sne i bäckenet, antagligen pga sträckning eller liknade i hagen. Men det är åtgärdat nu så nu har hon skrittats för hand och barbacka sedan i tisdags men imorgon så får vi börja med skritt och lite galopp igen :)

Skolavslutning!!

Igår kväll/natt dansade vi flera timmar, så har seriöst träningsvärk... Kvällen slutade med ett dopp i gölen, HÄRLIGT..! Fina vänner man här ja.. Nä, älskar er ändå tyvärr <3
Idag va det skolavslutning och kändes jobbigt att lämna alla!! Men vi har planerat  mycket till sommaren så det ska nog gå ;)
NP10B is the shit!<3
För jag har inte tagit studenten
För jag har inte tagit studenten!
För jag ska ta studenten om två fucking år!

Av:Jeanette, my roomie och den sjöng vi på idag!
en mer ordentlig bild på klänningen ;)

Some update!

Varit i stugan i helgen så därför har uppdateringen varit dålig :P Bilder från helgen kommer! :D Jättefint väder och älskar verkligen Råå!

Denna veckan har varit HELT CRAZY!! :D Underbart!
Vi har t.ex. haft klasskamp med volleyboll, brännboll ,samarbetsövningar och sandslottsbygge! Vi loosade allt- men vi ägde ut alla på sandslottstävlingen och vann med vår snygga cabbe ;)
Sedan blev man dessutom slängd i havet... Men som hämnd slängde vi i många fler- t.ex. våra lärare hahah XD
BILDER KMR!


Idag har det varit utspark för 3orna och det urartade totalt och alla slängde alla i gölen XD
Får se vad kvällen mer har att erbjuda!!

Norra Hammar Taberg!

Idag skulle jag hoppa på min favoritbana! :D Körde fel, som vanligt.. vi lär oss aldrig den vägen! XD Aja rider fram till LC:n och tycker inte hon trampar under sig ordentligt "/

Svängarna blev konstiga och hon var inte som hon brukar :(.
Hoppade fram och gjorde det bästa av det! Själva banan gick okej, men fick hjälpa henne mer än vanligt, kändes inte så bra, men de som tittade såg inget speciellt, men jag kände det.
Dubbelnolla ändå, med långa vägar i omhoppningen, räckte till en fjärdeplats! Skitduktigt av henne!!
Men strök mig i LB, kändes bäst så :)
Så nu ska hon vila och vi vill checka av henne med biolight eller kiropraktor, men jag är mest inne på biolight. Tror hon har sträckt sig i hagen eller på lerbanan i Brämhult förra helgen( hon har inte gått något ordentligt hårt pass sedan dess).
BILDER PÅ DUKTIGA OSS! ;D

Varmaste dagen hittills

Idag har jag legat och solat/pluggat hela dagen. Sent på kvällen åkte vi till stallet eftersom solen har stekt hela dagen. Red fram på terrängbanan och det gick sådär, hon lyssnade inte på mig. Sedan red jag i ridhuset(där det var mycket svalare än ute idag) och då bröjade hon koncentrera sig och jag slappnade av bättre. Så slutade bra iaf. Sedan tvättades hon, vi packade inför imorgon och allt putsades.

Utrustning: tredelade bettet och i hoppsadeln

Imorgon ska det bli jättevarmt "/. Hoppas det blåser eller att det kommer moln. Men det är ju lika för alla. Som sagt LC, LB imorgon i Norra Hammar Taberg :P

Film från tävlingen!

Ja ni ser ju var jag rider fel iaf xp  men annars kliver hon över hindrerna så ;)

Om kommentarerna

Skulle underlätta väldigt mycket om ni som vill ha svar skrev ner var man kan nå er- bloggadress eller mail :) Jag vill inte svara om allt ute på bloggen om inte alla har att göra med det (Y)

Lov :D

Idag så sov jag länge, pluggade det jag orkade och stack upp till stallet :)

Länge sedan jag red barbacka så så blev det! Red fram på terrängbanan och tog två små skutt över stockar :) Gick asbra och red på sidepullet med så! :D Sedan blev det lite dressyr på banan och jobbade mycket med den förvända galoppen. När hon väl fattade vad jag menade så gick det skitbra :)
Ikväll är jag inte så jättesugen på att plugga massa om "vilken vävnadstyp kambiet i en växt tillhör" så jag fastnade på andra roligare saker (a)...

Some updaate

Okej, varit mycket som hänt i veckan så därav uppdateringen :P Har badat m mina härliga vänner <3( i uppvärmd simbassäng;)) och vi var allmänt dampiga! :D <3
Sista ridpasset e klart o det blev gymkana o det gick helt okej, lite tråkiga grenar bara "/ menmen! En vecka kvar- och 5 prov WIEEEE! ... Denna helgen ska allt detta hinnas med:
*Lära mig 79 st växter..
*Allmänt om växter
*Plugga matte
*Plugga Genetik
* Tävla i Norra Hammar Taberg
*Åka till stugan
* OCH Allt ska gå bra också! Så nu jävlar! Sista spurten nu då!!

RSS 2.0