Plötsligt händer det

 
 
 
Aldrig innan har jag sagt "Shit, vilken grym uteritt!!". Idag, trots att Harley bråkade vid kossorna så gav han en grym ridkänsla. Framme för lättta skänkelhjälper, lätt i hand, jobbar på i en bra form och jag försöker störa så lite som möjligt. Satt med ett löjligt stort leende hela tiden, fina hästen!
 
Red även ett lösgörande pass med Blossom i paddocken och hon blev mjuk som smör runt skänklarna, höll ställningen bara genom skänklarna och utan att jag behövde rätta med handen.
 
Koncentrerade på att ha en djup, avslappnad form, massor av övergångar och stora volter och serpentiner. Dett kombinerade jag med att rida hela passet utan stigbyglar, himla nyttigt!
 
Ikväll har det bara varit jag och värdpappa då resten av familjen åkt till Pembrokeshire (avis, är så vackert där!) och vi har suttit och lekt domare till "Britain Got Talent" och skrattat mycket, sånt är alltid kul :)

Finns det något bättre?

Ge mig en mjuk fölmule och jag är himla, himla lycklig.


Här ser ni när skygga bebisen vågar sig fram och nosar på mitt knä... Ja, jag sitter i gräset då jag lite osmidigt trillade omkull.Floss har kommit lite längre i socialträningen och vill gärna vara med på selfie! ;)

 

Mobilen gör självmordsförsök

Har precis ätit upp min lunch och ska alldeless strax sätta igång dammsugandet med lite go, taggande musik i öronen!
 
Morgonens stallsysslor är gjorda och har även utnämnt mig själv till fölviskare! 
Fölet på bilden är nämligen lite skygg men lyckades få honom att lukta på min hand, kläder och ansikte! Nästa gång får vi se om jag lyckades klia lite på nacken också!
 
Tog massor av bilder och de kommer upp senare då min mobil, som rubriken säger, hoppade ur fickan rätt ner i en vattenpöl så just nu är den på "Alexandras akut-stuga för mobiler" och jag hoppas den överlever. Snyft.

 

Dagens inköpJag har sån ångest inför Sveriges kläd-priser att jag har gett mig själv fria tyglar att shoppa innan hemresan och istället ska jag skicka hem en box med saker som inte ryms i väskan!
 
Idag blev det två huv-tröjor (blå & beige), en topp, de perfekta klackskorna som jag gått och trånat efter i månader samt två shorts som jag redan älskar!!

Shortsen ska pimpas med nitar och sedan är jag helt redo för sommar. Garderoben hemma kommer rensas på allt jag inte längre använder, säljas eller skänkas iväg. Nya, fräscha kläder som är precis min stil ska istället hängas in.
 
Jag vill bara ha kläder jag älskar i min garderob, på så sätt kommer jag alltid känns mig fin, vad jag än klär mig i.
 

Mot CwmbranNu blir det shopping med flickan och värdmamman!

OOTD
Halsband Primark // Topp Primark// Byxor Topshop// Skor Converse // Kappa Primark

Nytt föl och barnvakt!

Stallsysslor, strykning av ett berg av tvätt medan jag kollade på DIY-videos på Youtube, ett nytt föl kom till världen på eftermiddagen och ett svettigt ridpass på Harley. Så såg min arbetsdag ut!
Efter detta var jag även barnvakt fram till 10-tiden och imorgon väntar en ledig dag!


Bild från Tresaison Stud's FB
 
Lite tankar kring ridpasset
 
Harley MÅSTE få mer respekt för skänkeln så jobbade på att göra många förändringar som byte av gångart nästan hela tiden och att få han loss från handen. Han har börjat hänga lite mer i handen det senaste och det är inte populärt hos mig! Fick han ordentligt på rumpan och lyfte upp han voilá så var han loss och fin i handen igen, härligt!

Det blir ju lite knasigt när man är flera ryttare och rider på olika sätt. Jag prioriterar exempelvis snabba reaktioner för skänkel, självbärighet och att bara ha som en sytråd i kontakt till hästens mun. Där vill andra ex. ha mer kontakt i handen vilket just denna hästen tagit chansen att hänga i.
 
 

Mörkrädd, magknip och tappad haka...

Det är mina reaktioner på EU-valet, kort och gott. Men kort och gott duger inte, här ska ventileras åsikter som det sig bör på en blogg!
 
Först och främst så blev det stora framgångar för mina två favoritpartier- MP och FI! Väldigt skönt att få in lite vettigt folk i EU-parlamentet...
 
På något sätt har jag alltid utgått ifrån att folk i riksdagen vill andra väl, att de har lite medkänsla, en förmåga att förstå logik, är solidariska och öppna för förändringar.

När jag sedan såg att SD vuxit enormt kände jag bara "VAD FAN ÄR DET HÄR!?". Jag är stolt över att vara svensk då jag ser oss som ett välutvecklat land, där vi har rätt till abort, att älska den vi vill, fri utbildning och hjälper folk som flyr från krig. Efter att ha spanat in resultatet från Sverige och andra länder kändes det som jag kört med en smutsig vindruta och plötsligt såg jag glasklart. 
 
Vi håller på att köra i 180 mot ett stup, vi är på väg bakåt i utvecklingen igen och folk som röstats in i vårt freakin Europa Parlament vill ta bort rätten till abort, tror att "Homoäktenskap orsakade översvämmningar" ( ÄR NI SERIÖSA UKIP????), "Förintelsen var bara en detalj i andra världskriget" (Jean Marie Le Pen- Frankrikes Front National), häver ur sig "Vilket Auschwitz? Var du där?"(Nikolaos Michaloliakos, partiledare för Gyllende Gryning i Grekland) "Registrera alla judar, det är en nationell säkerhetsrisk" (Jobbik i Ungern), "Kvinnor borde inte ha rösträtt" (Janusz Korwin-Mikke, partiledare för Nya Högern i Polen)....

Detta är uttalanden av männsikor som nu har fått inflytande i vårt Europa Parlament.
De ska alltså sitta och rösta om viktiga frågor som kommer ha stort inflytande på våra liv.

Är det bara jag som får ont i magen av att läsa detta?
Är det bara jag som blir rädd av att sånna här personer ens FÅR sitta i ett parlament? 
Är det bara jag som får lust att storma in i Parlamentet, dra världens bästa tal om jämnlikhet, demokrati och miljö, peka "Fuck you" till nazisterna och sjunga "Love will save the Day"?

ÄR NI PÅ? VI MÅSTE REAGERA!!

 
Källor, som ni borde läsa!
16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till
En av de mörkaste dagarna sen andra världskriget

Inspo-bilder!


FÖL-UPDATE!

Okej, har nu bestämt mig för att inte bli uppfödare, vilket jag varit väldigt intresserad av innan. Det är så galet mycket som kan gå fel och man får ingen ekonomi i det om man inte har en egen hingst!
 
Minns ni vackra, söte Mexico? Pga att han föddes med dålig benställning (som gjorde att han fick anstränga sig så att hjärtat trummade  bara för att stå upp, även om man höll upp han under magen) och då det inte blev bättre fick han avlivas.

En av de sällskapligaste hästar jag träffat och då blev han bara nån vecka gammal. Han gnäggade efter mig när jag gick och så fort han såg mig. Finis.
 
 


"Floss", eller Marshmellow som namnet blev till slut, börjar jag bli bra kompis med. Tålamod i massor och det har gett resultat. Nu vill hon faktiskt bli kliad och kelad med! Denna tös kommer vara helt vit om några år, därför är namnet extra passande! ;)

 
 
Igår fick vi nytillskott av detta enorma föl! En pojk blev det, men just nu är han väldigt svag.
Håll tummarna för honom!Idag överraskades vi av en jackpot! Vackraste fölet jag sett på länge, sätter pengar på att den blir lättsåld!
En pojk även detta!
 
 
Bild 2, 4 är fotad av mig
Bild 1, 3 är från Tresaison Stud's Facebook
 
 
 
 
 
 

Får väl be om ursäkt

Jag SKA skriva lite inlägg som intressanta att läsa och detta är vad ni har att se fram emot:
 
*Hur började min ryttarkarriär
*Ridtips
*Om jag inte hållt på med hästar...
*Framtidsplaner
* "Utvärdering" av min tid som Au Pair

Något ni vill lägga till på listan?

Wales har fantastisk utsikt, vart man än befinner sig! Som Skåne, men med kullar och berg ju!
 

Åh, du lediga dag <3

Regnet smattrar mot fönstret och allt man vill göra en sån här dag är att kura ner i sängen och mysa. Som tur är är jag ledig idag och har gjort just detta! Jag har letat runt på massa internetsidor för de perfekta shortsen (ännu inte funna) som ska vara superhöga i midjan, lite lössittande men ändå sitta snyggt över rumpan. Tell me if you find them!!
 
I övrigt har ajg spanat runt på hur man gör egna tryck på tröjor( då jag är alldeless för kreativ för mitt egna bästa haha), storhandlat choklad och dampat runt med barnen i en vild tango med blomkransar på huvudet. Helt normalt!

Tji fick jag

Bara för jag gick runt och var proppfull med lycka över sommarvädret så har det se två senaste dagarna regnat non stop. Lyckan sinade rätt fort då haha..
 
Då jag inte red igår i åskovädret så fick jag istället trimma Blossom barbacka i regnet. Barbacka blev det pga att jag var för lat att putsa sadlen igen då den blev putsad igår efter vårt försök att rida ut i ösregn och åskstorm.
 
Passet gick rätt så bra, vissa stunder fick vi till ställningen riktigt fint utan att ha något i handen och jobbade med små, snabba, effektiva hjälper. Dock får man väcka till henne lite ibland då hon gärna småfuskar med jobbet, smart tant är hon! ;)
 
Nu på kvällen har jag hjälpt till med några betäckningar och lekt Jenga med pojken. Avslutade kvällen med Pirates of Caribbean, min kärlek till de filmerna alltså... Obeskrivlig.
 

Bra att veta om UK i allmänhet

 
Tänkte dra en lite guide då England är ett relativt populärt ställe att resa till. Detta är lite små tips och info för er som planerar att åka hit!*
De har alltid torra tårtor eller "Sponges" vilket är som typ sockerkaka.. De lyckas aldrig med det, bara morotskakor som är vettiga här!
 
 
* "-ish" är välanvänt. Det betyder omkring, runt, ungefär. T.ex. tider som 12-ish.
 
 
* Att inte använda "Please" och "Thank you" anses väldigt oartigt! Säg det helst i varje mening liksom.
 
 
* "Pardon?" betyder "Vad sa du?/jag hörde inte det där" 
 

* Något jag reagerade väldigt starkt på de första veckorna var hur ofta de kallade någon "Love, Darling" osv. Ryckte till varje gång en kassör sa "Is that all, love?". Inombords skrek jag typ i panik "DU KÄNNER INTE MIG, kalla mig inte älskling!!" Detta är bara ett tecken på det typsika artigheten insåg jag efter ett tag haha.


*Även när en britt är otrevlig gör deras accent att de fortfarande låter snälla.
 

* I Wales är det 3.8 får för varje invånare. Får finns ÖVERALLT och tar sig in och ut ÖVERALLT!
 
 
* Wales har ju ett eget språk - Walesiska. Detta är inte likt engelska överhuvudtaget, eller något annat språk jag stött på för den delen. Ex. Helo, fy enw i yw Alexandra. Yr wyf yn 20 mlwydd oed. Detta betyder: Hej, jag heter Alexandra. Jag är 20 år i år.
 
Är det bara jag som tycker att ordningsföljden är galen? Ser ut som man dampat loss på tagentbordet. MAKES NO SENSE liksom. Det enda jag lärt mig är "Da" vilket de brukar använda när de skiljs åt. Simpelt och bra!
 

* Wales har även en egen dialekt som är väldigt brysk och hård. Är väldigt glad att min värdfamilj inte har så stark accent för jag vill inte lära mig prata engelska på det sättet. Antar att det är därför jag fortfarande är rätt "accentlös" i min engelska. När jag väl stöter på äkta walesiska så kör jag på "Nicka-och-le" taktiken.
 

* Blanda inte ihop britter och walesiskt folk!! Väldigt känsligt, är som skåningarna i Sverige ungefär, där folk småhatar varandra fast de bor i samma land. Råkade säga att de tillhörde England en gång, den utskällningen hette duga!
 
 
* Deras mat har inte innehållsförteckningar och man kan inte läsa om vart köttet kommer ifrån eller hur det fötts upp. Läskigt värre!
 
 
*Dåliga djurskyddslagar. Ex. Har vi ju i Sverige lag på att en häst aldrig får bo ensam då det är ett flockdjur. Här är det en väldigt vanlig syn och det bor en vit ponny i närheten som gått alldeless ensam hela vintern i trasiga täcken. Hjärtat gråter floder när jag ser sånt!
 
 
* "Wales is just nice views and Ruins. That's all it is!" Älskar att gumman i stallet sa detta, hon är skitcool och emmigrerade till Australien när hon var 19 år. Hon går jämt runt och säger "Klart du ska se världen, ut och res med dig flicka!"


* Vill ni skratta ska ni söka på New Castle's accent på Youtube. Förstår inte ett ord av vad dom säger hahahaha!


Failad ledig dag


Hade tänkt att möta upp Cleménce men det failade och istället satt jag och pysslade med min avskedspresent till värdfamiljen, solat och ätit gott!Här är en special-kopp jag glömt att visa er! Den har markeringar på koppen med recept för en mug-cake och tyvärr blev den rätt torr, som alla engelska kakor. De har verkligen problem med det!!
 

Sommar, du är välkommen tillbaka

Alltså, värme, solsken, lite frisk vind och livet känns himla bra helt enkelt!
 
Har hunnit trimma två hästar och kört crosstrainern, så en rätt aktiv dag blev det allt! Utöver det var det vanliga stallsysslor, städning av kök, målning av boxar, dammsugning.. Ja, det finns alltid saker att göra :)
 
Då pojken idag fick rida i paddocken (inte så uppskattat av honom hahaha!) så gjorde jag som jag brukar göra med honom och gjorde om ridningen till en lek. På uteritter kör vi "Gissa djuret" och idag så körde vi "Simon says" och galopperade runt i bredd och på något vis lyckades jag få till vettig ridning ändå och Blossom var riktigt avslappnad och fin faktiskt!

Bästa känslan idag: När blyga fölet självmant går fram för att hälsa och kela.
 
 

But first- Låt mig dampa sönder!

 
 
Strålande sol även idag och hästarna(Blossom & Belle) var därför vääldigt loja under uteritten idag. Fick nästan dra handhästen efter mig, stackarn!
 
Någon som inte var slö idag var däremot Harley!
Vi skulle rida ute på fältet och han har inte gått ordentligt på några dagar så därför var han en riktigt pest att göra i ordning, var svinstark och försökte sig på att bralla på ängen. Personligen tycker jag att jag löste det bra då jag satt kvar, behöll lugnet, skrattade t.o.m och i slutändan tog vi oss runt i alla gångarter utan större konstigheter! Däremot har vi väl haft mer avslappnade pass innan, det yrkar mina blåsor på händerna om... ;)
 
 Såhär fin var Harley INTE idag...


Baklucke-loppis, bonnabränna och kärleksmums

Började dagen med att fynda en blomkrans på loppisen, lite lagom Boho och sedan te hos en vän till värdfamiljen och huset... Det var HELT underbart. Så mysigt, blommor exakt överallt, bästa utsikten... Tog massa kort som jag kommer spara till jag ska ordna en egen trädgård!

Sedan har vi haft 20 grader och jag har lyckats få en bonnabränna redan. Great. Asgott väder hade vi i varje fall!
 
 

Sakerna man bara drömmer om

Ni vet alla de där små sakerna som gör livet lättare?
 
Tänk om ni haft något som kunde hittat sakerna ni tappat bort, ett flygande kryp-in, en Ipads hållare, en kokbokshållare som gör att boken inte bläddrar..

Allt det och lite mer hittar ni på denna fantastiska sida. Jag är så kär att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Cravings. Detta är sakerna jag behöver i mitt liv!!
 
 
 
 
 

Mat till folketEfter 226 dagar där jag för det mesta fått kvällsmat serverad efter jobbet så passade jag på att ordna kvällsmat till alla i hushållet idag! Pappan skulle iväg så jag lagade omelett (med skinka, ost och champinoner) till honom och mamman medan jag och flickan njöt av pannkakor. Så himla gott!
Pojken äter tidigare än oss i veckan då han lägger sig tidigare (rätt logiskt) så han fick en tråkig smörgås idag. Som tur är ordnade han sedan fruktspett till alla så det var bara perfekt.


Har ju dessutom klämt i mig jordgubbar idag så mycket bättre kan det ju inte bli!


I eftermiddag har jag rensat upp bland kläderna, valt ut lite att skänka bort, ordnat med min överraskningspresent till värdfamiljen och suttit ute i solen. Mööjs.
 

Beställningar rullar in som det ska, det går bra nuHar ju som sagt börjat bunkra upp med shopping inför min kommande hemfärd. Bl.a på mobilskal då min Samsung Galaxy SII är för "gammal" för att hitta fina skal till i Sverige!
 
Därför så har jag fixat tre nya skal, som ni kan se ovan och idag kom även mina Converse.
Inte helt nöjd med färgen men sånt är livet I guess.

I övrigt har jag hittat en ny favoritbutik med massa roliga qoutes, shoppat åt min bror, fyndat ny sjal och smaskat på en burk jordgubbar som kostade 7 svenska kronor. Det kommer jag verkligen sakna!
 

Bilder från BadmintonJohan Lundin, som jag tränat för både på egen ponny x antal gånger och även på skolhäst.
Häftig känsla!
 


Ludwig Swennerstål!


 
 

BADMINTONJordgubbar, marshmellow doppade i choklad, klockren skylt och köpte nya tröjor. Ena i storleken för en elvaåring. Yey, bra jobbat.

Okej, detta är lätt något av det häftigaste jag har gjort. Antar att denna stämningen är det som de flesta känner på GHS, men jag har aldrig känt det. Aldrig känt adrenalinet pumpa och varit nervös för ryttarnas skull.
 
Idag kände jag allt. Höll andan när Ludwig red och landade sin 8e plats. Grym är han. Där snackar vi pojkvänsmaterial ;)
 
Johan Lundin? Snyggt ridet som vanligt, stilrent och bra.

Så stor skillnad att se fälttävlansryttare rida banhoppning, det är så balanserat och all dressyr skiner igenom. Det är härligt att se! :)
 

HUR EXCITED???

Okej, jag har typ glädjespritter i hela kroppen och massa överskottsenergi. "Varför?" undrar ni säkert och jo, det ska jag allt berätta.

JAG SKA TILL FREAKING BADMINTON IMORGON!!
 
En av de största, mest världkända fälttävlan i hela världen och jag ska dit och se ryttare i världsklass.
 
My god. Så GLAD! Hade dock föredragit att åka dit idag (då sjävla terrängen var idag) men får nöja mig med banhoppningen imorgon. Det är inte så illa det heller ;)
 
Ska finnas hur mycket shopping som helst där så får väl se hur mycket jag kommer hem med... :o

Glass i stora lass!

Dagen har bjudit på god mat, ny favoritrestaurang, Rocky Road glass, djupa samtal om framtiden, drömmar, fotograferande och träning på cross trainern. 
 
En bra ledig dag med andra ord!
 
 

Säg det till alla, jag är på väg!

Påväg mot Abergavenny för att möta upp Clemence för fika och lite catch up sen senast, var ju ett tag sen nu. :)

Har inte haft tid att åka någonstans alls de senaste veckorna då det bara blivit halvdagar ledigt och då har jag istället slappat med en film och lekt med barnen!Sov med fläta inatt, märks inte alls eller hur? ;)

Min inspiration


Måste vara rätt lätt att se vad jag tycker om i livet genom att kolla mina likes på Instagram.

Mitt liv cirkulerar kring mat, hästar, havet och klädinspo.

Nätshopping och "The Other Woman"

Såhär såg bamse hindret ut på Fun Riden, modell mindre dock ;)
 
Jag har börjat storshoppa allt som är billigare här i Wales inför den stundande hemresan. Idag fick jag mina nya filter till kameran (ett UV- och ett polariseringsfilter) och snart kommer även mina älskade persikofärgade Converse!!
 
Idag åkte jag, värdmamman och flickan även på bio och såg "The Other Woman".
Den var rolig, sevärd men jag hade ändå förväntat mig att den skulle vara ÄNNU bättre.Bilder från Fun Ride!

Här tog vi bara ett stort galoppsprång, Blossom är ju gammal i gemet och tröttar inte ut sig i onödan ;)
 
 
 

Genomfört min första Fun Ride

När jag gick ut för att morgonfodra möttes jag av värdmamman och hon sa bara "In och ät frukost, vi åker på en Fun Ride allihop om 30 minuter!" Fatta vad glad jag blev!
 
En Fun Ride är som en organiserad uteritt på 1-2 timmar med massor av terränghinder. Såå länge sedan jag fick hoppa det ordentligt och är så glad att jag fick låna Blossom. Blev lite galet med avstånd här och där när jag försökte ratta för mycket med handen, men när jag lade ner handen, sket i avstånd och bara höll om med benen kom vi rätt varje gång!
 
Hade skitkul och skrattade åt stackars Harley som röstade för skritt när vi andra drog på i galopp! 
 
En annat roligt "moment" var jag jag tog täten och rullade över lite terränghinder med flickan efter mig. Ser ett hinder som ligger bra till och ser vettigt ut och inser först när jag kommer fram att det är skitstort och skitbrett!! Blossom hoppade det som ingenting och jag hinner bara ropa till flickan "IT'S HUGE!" innan hon kommer flygande hon också, som tur var stannade hon kvar på ponnyn haha.. Hennes kompis hann iaf svänga av från hindret ;)

Blir bild på hinder och förhoppningsvis lite "in action-bilder" också! 

Crack the CodeIdag, mina vänner, på ett halvtimmes-pass så knäckte jag koden. Jag fick äntligen till det på flickans ponny som bara fallit in/ut på bogarna, bitit sig fast på ena sidan, inte gått att ställa, inte lyssnat på skänkel..

Idag fick jag bara en sån där känsla att "Today is the Day!" och slängde mig upp barbacka efter jag jobbat klart. Jag vet ju att jag rider bättre barbacka, men de föredrar att man rider med sadel här. Så lite sneaky smög jag ut på ridbanan och tack gode gud för det.
Belle var nämligen SÅ  FIN.
 
Hon var loss och fin i handen, svängde på en femöring, avslappnad i hela kroppen.. Innan har jag dragit mig för att rida henne men jäklar, det kommer bli fler gånger!
 
Vad var då skillnaden idag?

*Jag red barbacka. Det är ju alltid skönt för hästen att slippa sadeln, även om den är rätt inpassad osv.

*När jag rider barbacka tvingas jag att sitta rakt över hästen, annars trillar jag ju av.
Rätt logiskt, men i sadeln är det så lätt att man omedvetet viker sig i midjan och där har vi mitt största problem just nu. När jag satt rätt så kunde jag vända henne hur som helst där hon i vanliga fall alltid faller ut.

*Tack vare min rakhet så fungerade galoppfattningarna utan större problem. Ponnyn har nämligen stora problem med högergaloppen, med både mig och flickan och ja, nu vet jag att det bara beror på att vi viker oss i sidan båda två. PROBLEM SOLVED.

*När jag satt rakt fick jag henne så pass bra mellan skänklarna att jag inte behövde korrigera med handen och automatiskt så blev hon mjuk och fin i munnen.


Så vad är dagens lärdom?
JO, RID MER BARBACKA!

Nu bannemig ska jag röstaNu har iaf jag gjort min insats för ett bättre Europa. Hoppas alla ni myndiga tar er i kragen och röstar ni också!

RSS 2.0