Blommeröd in my heart

Förre året åkte min klass på världens bästa klassresa (enligt mig hehe) när vi var på Blommeröds arabstuteri! 
 
Allt var så himla fint i stallet och det var en sån känsla när en hel hästflock med sto och föl kom dundrande mot en i full galopp!..
 
Här är lite fina, fina bilder <3
 
 
 
 
Den här bilden är inte speciellt vacker, men ni ser hur vi gick runt bland en hästflock och hästarna var helt obesvärade av oss och ville gärna mysa, även fölen var otroligt nyfikna och modiga som vågade hälsa på en grupp som invaderar deras hage! ;)
 
Här ser ni hur ingången till stallet såg ut!
De två trapporna ledde upp till soffor och toalett samt ett STORT fönster så man kunde se ner in i stallet!
 
Stallets toalett, lite högra standard än vi har hemma t.o.m... WOW

Smått avundsjuk..

Läste på Nellies blogg för några dagar sedan att hon sökte en rutinerad D-ponny och igår fick hon den bästa lösningen hon bara kunde fått!
 
Isabella Nilsson ville att hon skulle testa hennes Becki! Och det gick skitbra!
 
 
 
Och min direkta reaktion var att jag blev avundsjuk.
 
Jag vill också bara få låna en häst, en häst runt 158-165 hög som älskar hoppa!
Men då måste man vara känd, folk måste veta vem man är, tycka att man rider bra, att man kan utveckla deras häst.
 
Nellies blogg ÄR enorm och hennes privatliv och bloggliv sitter ihop. Det är priset hon betalar, och för mig hade de priset varit alltför högt. Hon är riktigt duktig, det är hon. 
 
Jag gissar att fler ryttare sitter i samma sits som jag- Tävlingssugna, taggade, hästlösa.
BILDA KLUBB? ;)

HAMPUS!!

Igår fick jag en kommentar om mina bilder fårn skolmästerskapet och klickar in på bloggen, och det första jag ser är fina Hampus dom stod på GARK! Helt sjukt fin har han blivit!
 
Bad Ebba( som tävlar honom) berätta mer om hur han hade det nu:
 
 HÄR hittar ni en film!
Gick inte bädda in? :(
 
 
sv: Hampus står på min ridskola nu, ÖRKS (ölstad rid och körselskap) Där han går lektioner oftast varje dag! Jag hopptränar honom på torsdagar, varannan lördag brukar jag oftast rida honom sen om jag får honom på min vanliga rid lektion, så rider jag han på måndagar. Jag tävlar också med honom!
 
Vi tävlar upp till LB med bra resultat, vår första LB hade vi ett nedslag , no more.. :D Sen placerar vi oss nästan ALLTID i våra LC.er Han är super duktig hoppar verkligen i alla lägen, och klipper alla svängar i omhoppningarna som ingeting! Han går super också även med nybörjare, han är lugn och stabil, han gör typ allt för sånna som inte är så bra på att rida eller för sånna som är nybörjare! Han är verkligen mitt ALLT! Min dröm som gick i uppfyllelse!<3
 
han har jag nu tävlat och tränat sen i november 2011 :D Vi kommer nog komma långt, mina mål 2012 / 2013 är att ha godkänt resultat 1m CR bana. Nu har vi ju hoppar EN LB bana på tävling och det va ju BÄTTERE än vad jag trodde ♥♥
Ja.. har la inte så mycket mer att säga. Han trivs riktigt bra på ridskolan. Riktigt bra , snäll! Går super med nybörjare somsagt, för mitemellan ryttare och för sånna som mig som vill gå LÅNGT :D
Btw: har du några bilder på Hampus senn dess, skulle vara kul att se lite förändringar, och juste vilket år vad det han stog där? !
 
 
MATILDA- känn dig träffad att lägga upp gamla bilder på dig och Hampus! :D

Hittade bilder från skolmästerskapet!

Hittade ännu fler bilder från skolmästerskapet!
 
Ser faktiskt bra ut, är lite förvånad!
 

Min balans är inte att leka med!

Eller jo, idag kunde man det!
Helt sjukt konstigt, var ostabil i min sits och det kändes allmänt ostadigt!
Misstänker att det var pga kiropraktorbehandlingen igår som rätade ut mig igen och då är jag inte van vid att rida helt rakt. Jag är ju van vid att hela tiden omedvetet kompensera mitt snehet :P 
 
Detta var lite intressant då det märktes hur extremt viktkänslig Bimman var!
Så fort jag tappade min balans tog hon upp huvudet och så fort jag hamnade rätt och stadigt, så var hon tillbaka i form igen! 
 
Jag jobbade mest med fokus på att jag skulle sitta djupt och stadigt i traven och att få med vänsterbogen som hon gärna skjuter ut. Då tappar hon själv balansen och två stycken utan balans ska vi inte ha här! ;)
 
Sedan blev det mycket framdelsvändningar och bakdelsvändningar som hon tycker är väldigt kämpigt då man känner att hon blir sååå trött efteråt. Nyttigt för henne! ;)
 
Detta var det sista ridpasset på Bimman för denna gången och kan konstatera några saker!
 
* Hon är väldigt viktkänslig... ;) Kan ibland (som idag) vara till ens nackdel hehe
 
* Väldigt fin form (inte för låg eller för hög i nacken), mjuk och avslappnad.
 
*Ett envist sto som ser spöken där det inte finns! När man själv skiter i dom blir hon så chockad av hon också gör det.. Lite gulligt ;) 
 
*Jag skulle nog kalla detta sto lite av en enmanshäst! Hon behöver ha stort förtroende för ryttare och blir lite skeptisk när en annan människa(jag t.ex...) än matte ska rida och ha sig. Ni anar inte vilka blickar hon kan ge ;). Skitsöt!
 
Har lite mer news men de är bara till Malin! Synd för er! ;)
 
 
 
 

About 18..

 
Så himla sant! Men nu spelar ju det ingen roll längre.. Men hade hellre fortsatt rida ponny än gått upp på storhäst.
 
Vad tycker ni är bättre/sämre med att rida storhäst?
Nyfiken, eftersom jag inte är varken speciellt insatt eller taggad på det själv!
 
 
 
 

Min styrkor och svagheter

En svaghet som jag har i min ridning är att jag inte är så bra på att anpassa mig till olika hästar, vilket ställer till med problem på skolan då vi aldrig rider samma häst 2 gånger i rad!
Jag behöver tid på mig och passar bara med vissa hästar.
 
Hästtyp 1: Seg, lat och ovillig. Sånt är jag inte bra på överhuvudtaget!
 
Hästtyp 2: Helt normal, normal framåtbjudning. Kan behöva väckas lite för att engarera sig. Kan rida hästen utan problem, men inte min favorittyp.
 
Hästtyp 3: Pigg, åt det heta hållet och gärna en aning galen. HÄR känner jag mig hemma ♥ Och det är även dom jag klickar med och får fram det bästa av både min ridning och hästen.
Hellre att de vill för mycket än för lite ;)
 
Känsla: Jag får känslan, när jag sitter på en häst som passar mig. Så enkelt äre! ;) Annars tänker jag bara för mycket!
 
Sits: Ska ta bak axlarna mer men överlag bra! Bra skänkelläge :)
 
Handställning: Skrattretande.. Lägger omkull handen och ut med armbågarna! Men jobbar på det ;)
 
Blick: Kan förbättras även den!
 
Sammanfattning! Mitt skänkelläge är iaf bra... Alltid något ;)
Nedan ser ni en väldigt bra exempelbild på min handställning..
 
 

Om jag skulle sälja en häst...

Jag har ju haft turen/oturen att sluppit sälja en häst vidare. Men jag lovar att jag hade varit sååå kräsen!

På själva annonsen skulle jag skrivit tydligt(!) vilka egenskaper jag söker hos ryttaren och stackars den ryttaren som provrider hos mig x)
Jag lånar knappt ut hästen till mamma, har skitsvårt för det! Elak människa är jag..

Men hade ju fått ta mig i kragen om jag velat få hästen såld såklart!
Då hade jag tittat på hur ryttaren klarade av hästen, om de klickade och om de skulle kunna utvecklas tillsammans. MEN. Nästa del som är OTROLIGT viktig för mig är att de har liknade hästtänk som jag.

Med det menar jag att de hela tiden söker orsaker till att hästen gör som den gör.
Börjar den Vägra?- Passar sadel, har den sträckt sig, har den något som kan påverkat den? Eller har den helt enkelt tröttnat?
Sur vid sadling- Kolla sadel
Konstig med bettet( tar ut tungan, sticker okontrollerat)- Kolla munnen
Känns det som det tar emot någonstans?- Kiropraktor eller biolight?

Ni ser själva, jag är så otroligt uppmärksam.
Jag söker orsaker och tror inte på att en häst bara gör något för att jävlas.
Jag skulle vilja veta att de är lika uppmärksamma som jag och inte skyller allt på att hästen är dum, vilket många gör tyvärr...

Hur kräsen vågar man vara när man säljer en häst?
Man ska ju trots allt bli av med den också och med alla mina krav skulle det nog ta ett tag.. hehe ;)

Blev det sommar helt plötsligt?

Idag har två hästar blivit motionerade i sommarvärmen! Först ut var lilla Bimman som fick öva på galoppfattningar i båda varven när jag tömkörde, där är reaktionen lite loj, men det var iförsig varmt ute. Hon tuffade på som vanligt och sökte sig hela tiden så fort man tog tömmen. Hade varit spännande ifall Malin (hennes ägare) kunnat rida nu efter jag haft henne denna veckan och känt på henne, men hon kommer inte hem ännu och i helgen är det "skifte" i ansvarsområderna :P Väldigt bestämd fuxdam som har framtiden för sig! :) Sedan blev det ridning av Scotland i kvällssolen och han var pigg och glad som möjligt! Han har även slutat ge mig så skeptiska blickar och känner mig mer accepterad av den speciella herren ;) Han skötte sig superbra och jag övade ställningar, lite öppna och mycket serpentiner för att komma åt honom ordentligt och få han att koncentrera sig på jobbet :) Fick han även väldigt fin i galoppen, stundtals är han ruskigt fin! Han ger en jättebra känsla när man rider! Nu ska jag kolla in min bloglovin, gissar att den är överbelastad efter att loggat in på datorn först nu!.. Wait for it- 76 inlägg att läsa, bättre än jag trodde :D Vilken nörd jag är... ;)

Attackerad av bromsar..

Bimman gick ju ett rätt hårt pass igår, hon var väldigt trött när vi skrittade av och mulen närmade sig långsamt marken i varje steg haha! Så söt, tror hon var lite sur på mig för jag krävt så mycket av henne.. Men hon jobbade på så otroligt bra, så är nöjd! Så idag tömkörde jag henne på rakt spår runt terrängbanan! I början blev hon lite chockad över att jag gick bakom henne och försökte vända runt till mig, men efter några försök förstod hon vad jag tänkt mig ;) Känns som hon lär sig snabbt! När flugorna och bromsarna började få övertaget så begav vi oss till ridbanan och gjorde några stora volter i galopp, väldigt basic idag alltså! Men hon jobbade på och sökte sig neråt hela tiden :) Duktig liten tjej!

Bilder från MTV WORLDSTAGE!

Lite sådär lagom småsnygga!

Vägrar växa upp?

Jag känner att jag verkligen gör tvärtom? Istället som alla normala människor som ska fylla 18 som går upp på storhäst... Då envisas jag med ponny och rider gladeligen även C-ponnys! Förstår knappt att det var 2 år sedan jag hade Lima och tyckte hon var precis lagom!.. Läskigt vad man växer upp, mot sin vilja.. Aja spana in snygga ponnyn! Ägaren gömmer sig just nu på Kreta så jag är en av dom som ser till att Bimman inte rullar fram när hon kommer hem ;)

Bilder från skolavslutningen!

class="image" />
Äntligen har min mobil slutat kämpa emot så ni kan se fram emot massoooor av bilder!
 
Några fina bilder på mina fina Plönningevänner!
 
 

Upplevt detta?

Ibland är detta verkligen ironiskt så bra som det stämmer!!

En valack ber man, en hingst frågar man, ett sto måste man skicka in en ansökan i minst 3 exemplar!!

Tömkörning av en liten fuxdam!

Åkte upp till stallet på förmiddagen och fixade mockning och tömkörde Bimman!
Inte helt säker på om hon blivit tönkörd innan, men det spelar ingen roll för hon var så grymt fin! Bara tuffade på i låg, avslappnad form och arbetade genom kroppen.
 
Toppenfin, skulle vilja ha film på det!
Där imponerade hon verkligen på mig, hon verkar ha ett fint steg gömt där inne också den lilla hoppmadammen!
 
Det enda var att jag fick engagera henne lite mer i högergaloppen, där hade hon lite jobbigare verkade det som. Arbetade med övergångar för att få henne att reagera snabbare och även öka och minska volten så jag varierade mina krav på hur mycket bakbenen aktiverades ;) Fina ord, fina ord!
 
Nu ska jag ta ett litet träningspass för mig själv också, vi höres!

Nä, nu blir det C-ponny för hela slanten!

Kanske inte riktigt, men jag ska motionera en väldigt fin C-ponny som står på samma ridklubb!
 
La Bim heter det lilla fuxstoet och det ska bli väldigt spännade att testa hur hon känns. Ni vet säkert att fuxar är lite speciella, detsamma brukar man säga om ston... och ponnyer! Denna damen har allt haha! :)
 
När detta läggs ut är jag nog i full gång med tömkörning  av damen! Nästa gång blir det barbacka ridning! Då hoppas jag att jag har filmkamera eller systemkameran med mig och även en "frivillig" kameraman( men gissar att det blir en kvinna)
 
Lite bilder som jag tagit på henne tidigare; Från nu till då.
 
 
 

Då var midsommar över...

Min frånvaro beror på att jag faktikst inte satt foten innanför dörren efter torsdag- tills nu!
 
I torsdags åkte jag nämligen upp till Göteborg och kollade på MTV Worldstage, rätt häftigt ändå! Kommer ses av 550 miljoner världen över- Wow..
 
Sedan har jag bott hos en av mina klasskompisar Julia ute i Göteborgs skärgård, himla fint! Vi åkte iväg till en annan ö på fredagskvällen och hade lite roligt :)
 
Igår så började jag ta mig ner mot stugan i Helsingborg och frossade i jordgubbar!
Och slutligen söndag! Vi svängde nämligen förbi Väla på vägen hem. Jag älskar det stället!! Men eftersom de byggt om och min mobil dog i  fredags så vågade jag mig inte iväg särskilt långt..
Shoppade en del på New Yorker, bilder maybee? ;)
 
Och förresten någon som vet vad bloggappen heter? :)

The minute you think of giving up, Think of the reason why you held on so long

Underbart väder idag, först nu jag närmat mig datorn!

Har legat ute och läst hela dagen och nu ska det tillbringas några timmar i bil då vi ska rulla mot Falkenberg med Nakita i släpet! Hoppas, hoppas det blir bättre nu.

IMORGON SKA JAG PÅ MTV WORLDSTAGE I GÖTEBORG.
Så j*vla taggad. Det kommer ses av 550 miljoner världen över. Det är Loreen, Tove Styrke, B.o.B och Nelly Furtado som kommer... Wiiieee, glad tjej!
MTV World Stage i Göteborg
Pricken över i vore ju Peace and Love så man fick se Rihanna och Svenska Björnstammen men som det är nu är jag rätt lycklig ändå ;)

Yeey....?

Hann rida Bounty idag! Jag kan inte säga att jag är så bra på hästar som behöver lite mer framåtdrivning (jag är bättre på hästar som är smått galna, eller mer åt det hållet... hehe).
Så jag fick kämpa rätt bra!

I slutet var han iaf rätt avslappnad och han var supertrött efteråt och stod och sov haha. Han var rätt nöjd med sig själv och att få komma ut i hagen igen!


Därefter drog vi iväg för att kolla Nakita igen. Hon är inte brunstig så ja..
Vi ska iväg till ett annat ställe med henne imorgon där hon ska stanna tills insemineringen så hoppas det blir bra!


Orkar inte mer, vill inte vara kvar..

Nakita kollades igår (16 dygns kontrollen) och hon hade haft något men tappat det..

På't igen, hon ska kontrolleras på tisdag igen och ev blir det ny insemination på torsdag, Hope so!

Håller tummarna för att jag kan få ha lite tur denna gången åtminstone!


Dagens ridpass i bilder

Smått okoncentrerad ryttare+ponny som dessutom vilade igår!

Är ändå nöjd- blir dock galen på min handställning och blick...
Tur att skänklarna är där dom ska iaf! ;)


Cassandra & Miss May BILDBOMB

Blev en snabbfotning av  deras ridpass i kvällssolen igår- mitt favoritljus!Veronas Gerswin"Att avel inte är en slump visar Gerswins egna meriter, Gerswin vann sitt bruksprov i Tyskland med höga 9,4 i ridbarhet, temperament, läraktighet m.m och är den enda Tyska Premiehingsten i Sverige! Detta är vi oerhört stolta över."

"Gerswin är far till de tre senaste årens bruksprovssegrare,Elphins Roquefort RP 174 seger 2011, Geld MW RP 170 seger 2010 och Gasque RP 165 seger 2009. Gerswin är även far till den godkända hoppbegåvningen Holy's Cervin RP som fick skyhöga 9,4 i hoppning samt EG Goodwin som godkändes för welshpartbred!"

Ur bruksproven
Temperament 10,
Ridbarhet 9,
Läraktighet 9,
Nervstyrka 9,
galopp 9,
löshoppning 9,
skritt, trav, banhoppning, terräng-hoppning 8
För den extremt nyfikna/intresserade hittar ni ännu mer information HÄR!


Den blivande fadern!

Efter vi passande/ironiskt nog läste avel i skolan och vi fick besök av en rätt välkänd connemara uppfödare bad jag helt enkelt om lite rådgivning!

Så vi satte oss och skrev ner Nakitas för( god trav)- och nackdelar(bl.a. hennes halsansättning) och vad vi skulle förbättra hos fölet!

Vi velade mellan några fina, oprövande hingstar ( men då skulle fölet bli svårare att sälja) och tillslut stod valet på två välkända hingstar från samma stuteri! Eftersom den ena inte var i avel i år blev valet enkelt och jag är själv mycket nöjd och nyfiken på vad för underverk de skulle kunna få fram!

Det blev VERONAS GERSWIN!


Mer information om snyggingen kommer i annat inlägg!


Terrängträning- Foton!

Ett litet smakprov!
Det var molnigt och kväll, så inte mitt favoritljus tyvärr! ;)


If YOU don't love yourself- Who would?

Alla dessa kroppskomplex gör mig galen! Och det finns två typer jag stör mig mest på..

* Det finns de som verkligen SER bra ut och ändå trycker ner sig själv och vägrar inse det! Jag stör mig inte på det speciellt mycket egentligen, blir bara väldigt ledsen att de själva inte kan se och inse att blickar dröjer kvar vid just dom, just because they're really good looking!

*Den andra typen då, det är den jag faktiskt stör mig på. Irriteras av.
; De som säger att de är FULA, FETA, hatar den delen av sin kropp, och även den, den och den.. Och allt de vill få fram är; Lilla gumman, det är du inte aaaalllsss. STOP IT RIGHT NOW.
Tänk om ingen sett att ditt högra öra sitter lite högre upp än ditt vänstra?
VEM tror du skulle ha märkt det om de inte faktiskt mätt med linjal?

Snälla tjejer, killar, alla.
NI ÄR VACKRA, era små idioter <3


Gör alla en tjänst och inse det, och om ni vägrar- tänk på vad du tycker om, kanske har du fått komplimanger för dina ögon? Titta då efter, de är ju rätt fina faktiskt. Ignorera det du inte gillar, tänk på det vackra och gör ditt bästa för att framhäva det du är stolt över.

Bilden talar för sig själv egentligen, men tänkte att ni skulle ta till er mer om ni fick en förklaring till den.
För ärligt talat. Jag tycker ALLA ser snygga ut på denna bilden


Det är det vi har att jobba med, oss själva. Och vet ni vad, vi är faktiskt rätt snygga av oss.


Naive- that's my secondname baby!


Nakitas Stam

Chocken som uppstod när vi pratade med hingstägaren och hon upplyste om att Nakitas stam var RIKTIGT BRA.
Lite tur i oturen där, tack gode gud för det!

Här har ni Nakitas pappa- Namajan!. Tysk godkänd hingst, han är dock lite till åren på denna filmen! :)Nakitas mamma Lajka hittar jag ingenting om.
Hon är som försvunnen från jordens yta. Poff väck. Gissar iaf på att hon var skäck!

Här har vi "the good stuff". Nakitas farfar Nadler.
Han har hela 18 godkända hingstar och 22 diplomston efter sig. Det var denna hingsten som lyfte hela stamtavlan, då han är riktigt, riktigt fin. Lucky for us!Här har vi hennes Farfars far Nazim!


Hennes halvbror Night Flight har ni här!
Det är pappan de har gemensamt!


Hans egna avkomma blev läskigt lik Nakita..
Sedan har Nakita även haft ett föl i Tyskland! Jag har hittat namn på den, men tyvärr ingen bild..
Navarra blev dess namn och föräldrarna är då Nakita och Night Star III!

Night Star på bild!
Som ni förstår är jag otroligt nyfiken på avkomman efter dessa finisar! Så skulle ni snubbla över ett brunt, tyskt ridponnysto vid namn Navarra- RING MIG! ;)
Något jag vet att NI vill veta

Detta, mina vänner, blir nog en ganska stor BOMB.

Nakita är betäckt!!!!

Eftersom hon har en såpass allvarlig skada och vi inte kan göra någonting överhuvudtaget med henne har vi bestämt att hon ska bli avelssto, för annars kommer hon inte ha ett värdigt liv alls.
Då skulle hon gå i hage. Ryktas lite, in i boxen. KUL? Nej, det tycker ingen av oss i längden.
Visst, mysigt är det väl.
Men inte 365 dagar om året med vetskapen om att du inte ens kan rida, nej vänta lite, inte ens SITTA på din egen häst. Försök sätta er in i det.

Ja, Nakita är urgo och världens snällaste. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag ville tävla mitt sista ponnyår, tävla Stil SM i fälttävlan- Något som inte ens FINNS för häst! Så jävla besviken att det finns inte. Men allt blir inte som man vill, och i mitt fall- DET BLIR ALDRIG SOM JAG VILL.

Jag hade redan innan tänkt på att ta föl på henne, det är ju väldigt intressant med avel och hela fadderittan. Men då hade jag tänkt mig att jag skulle kunna rida på MIN ponny. Eventuellt låtit en duktig liten ryttare hjälpa till. ÅT HELVETE MED ALLT.

Tja, det jag ville säga med inlägget är att jag förtjänar att fölet föds friskt och sunt och framförallt LEVANDE.
Önska mig gärna lycka till, känns som vi kan behöva det. Tack <3

Btw- nyfikna på hingsten kanske?? Och förresten, till er som låter mig rida era hästar- NI LYSER UPP MIN DAG <3


Intressant inlägg på G..

Ni borde vara nyfikna. Känns skönt att skriva ut  lite känslor, det blir för mycket att stänga inne.

Jag är inget bra på att uttrycka mig muntligt, men skriftligt kan jag skriva om alla sorters känslor man kanske inte kan prata om..

Lamicell Mirage Schabrak!!HÄR hittar ni tävlingen!

Attans fin ponny och fotning coming up!


Idag har jag fått rida Scotland igen och det är så himla kul! Han är så positiv och har så mycket energi och man kan bara skratta åt han när han drar på lite efter eget tycke! ;)

Bild från i lördags

Idag försökte jag mig på lite Ruter Ess (se bild) och mycket framdelsvändningar!
Fick stundtals in rumpan väldigt bra även i galoppen! :D

Imorgon ska jag med och fota när han terrängtränas av Linn och Matilda följer även med med fina Isabella Bus! Mycket trevligt, så då kan ni vänta er mycket bilder! ;)

TV SERIER!

Kvällen ägnas åt Glee!

Har aldrig följt den riktigt så har börjat e om den från säsong 1 ;)
Tänker även göra så med vissa säsonger av Bones, nu när min älskade Once Upon A Time är slut.. :/

Har även blivit tipsad om "The New Girl" så den ska jag kolla in. Längtar redan till nästa säsong i Vampire Diaries...

Någon som har tips på fler bra serier?

En ordentlig sovmorgon

Idag har jag haft en sovmorgon jag verkligen förtjänat! Tagit igen sömn som saknats senaste veckan och denna helgen.

Satte igång ett GLEE avsnitt och sedan gav jag mig på lunch direkt. Bästa sättet att vakna med film i sängen <3

Nu borde jag dra mig mot stallet, så vi lär höras senare!

Livet kör på i 180

Idag har jag hunnit med att köra iväg Nakita en runda, kollat på balen här hemma och ridit Scotland även idag!
Börjar kunna reglera farten lite bättre nu och hittar lite nya knappar varje gång!
Idag gav jag mig på rätt mycket framdels-, bakdelsvändningar och även lite skänkelvikningar för att få igång bakbenen ordentligt.
Red även en del utan stigbyglar för att träna sitsen och försökte tänka på min handställning, blicken och tyglarnas längd = Mycket på en gång!

Scotland skötte sig bra, red t.o.m utan stigbyglar i galoppen och han jobbade på i en väldigt fin form, likadant i traven!
I slutet av passet skulle jag skritta över en bom på långa tyglar (utan stigbyglar, för dom hade jag släppt) för 3e gången idag och då får han fnatt och HOPPAR över!

Kan tillägga att jag satt i dressyrsadel och att jag var bra nära att glida av lite sådär lagom elegant!
Men hade tillräckligt med vett i skallen för att inte dra i tyglarna (då hade vi nog snackat om explosionsartad häst..) och lyckades dra mig upp med hjälp av sadeln!
'
Gratis balansövning iaf! ;)
Ska med och fota när han terrängtränas på torsdag, det ska bli kul :D

1a ridpasset
2a ridpasset

Tagel armband

Du hittar tävlingen hos Stall Bernadsro och armbanden kommer från tail.se
Vill ha ett tagelarmband- helt klart! Världens bästa minne att ha med sig <3

Åsikter om detta?


Fick frågan om jag ville dela min åsikt om gramantyglar och detta är min åsikt!

"HAHAHA!

Mitt älsklingsämne här ju! :D

Jag ÄLSKAR hjälptyglar!

Själv har jag ridit med graman typ 2 ggr? och tycker det är grymt svårt med 2 tyglar och överlåter det till andra ryttare. Jag ser inget fel i det, då man inte ska sitta och dra i gramantygeln, den är bara till för extra stöd. Ett bra hjälpmedel- OM ryttaren gör rätt! Det bästa vore om man red för tränare första gången så man lär sig hur det fungerar.

Däremot LOVPRISAR jag gummiband/halsförlängare. Seriöst, det är universums bästa uppfinning. Eftersom den är elastisk "tvingar" den inte ner hästen i form på samma sätt som en graman kan göra om den används fel. Istället ger den hästen ett stadigt stöd och ryttaren behöver bara koncentrera sig på att få fram hästen och inte joxa med händerna! :)"


Säg gärna vad ni har för åsikt och erfarenheter!!

-Och är ni nyfikna om vad andra tycker om just detta kan ni kika i kommentarsfältet på denna bloggen som lyfte frågan!


Ridning av fin ponny

I lördags fick jag rida den fina D ponnyn Scotland igen, andra gången nu då!

Red i dressyrsadeln och kom åt han mycket, mycket bättre. Stundstals var han djävulskt fin och gav SÅ bra känsla!
Underbart glad att få hjälpa till lite med honom :D

Sedan är ju film så himla bra, mycket lättare att analysera sina egna fel och brister.
Min handställning är inte den bästa, det vet jag om och man får gärna tjata på den!
Pga rider jag också med lite långa tyglar, så det gäller bara att nöta in!

Blev förresten himla glad idag för fick komplimang för min sits och hon sa åt barnet; Titta på hur Alexandra sitter och gör så!

GLAAAD!
Sommarlov!

Det har hänt så himla mycket på en gång att bloggen inte har prioriterats!

Jag har varit vilse i Danmark med ett gäng serber utan svensk lärare som glatt åkte vidare på tåget.

Jag har åkt in till Mc Donalds lite spontant med goa tjejer sista kvällen och sedan blev det dans, dans, och dans!

Jag har sett treorna springa ut och detta året kändes det lite mer.
Vill svära. FAN.
Kommer sakna dom <3


Börjat filosofera över att nästa år är JAG en trea.
Den som nollar ettor, är galen och ska skrika om student. Helt sjukt.
Nästa år är det mitt älskade NP10B som står på trappen och sjunger i vita hattar. Jag kommer säkerligen inte träffa alla igen efter det. Vill verkligen inte det ska hända.

Låt mig stanna just här, snälla?

En av treornas avslutningssång
MELODI; Brandsta City Släckers ;)

"Vi står här på skolan vi bodde på, igår var den hela vår värld.
Men ingenting känns likadant som då- Inga nykta elever finns här!
Vi springer från fritids över stock och sten och får någon prick då och då.
Och fastän vi hoppar och gömmer oss, åker vi fast ändå.

VI HAR TATT STUDENTEN IDAG!..

Fastän teman är bäst när de handlar om häst så förstår inte lärarna det.
Vi förstod inte alls vad dom menade då, så vi slutade bry oss om dom.


Fastän inget skulle få skilja oss åt, så står vi på trappan idag.
Vi klamrar oss fast vid varandra och grät- MEN 09B VI FINNS KVAAAR!!"


Hey there BEAUTIFUL

Vad sägs om att smuggla denna till Sverige, helst hela vägen hem till mig?
Osocial and I know it!

Idag har jag bara inte kännt för att prata engelska och försöka vara trevlig. Nya tag imorgon? De är faktiskt bara här några dagar till, borde måste skärpa mig!

Idag har vi diskuterat allt mellan himmel och jord, alltså om hur vi har det så rent i sverige, djurskydd, hemlöshet .. Listan är lång!

Sedan var vi iväg och kollade in djur på Munkagård och efter det åt vi det godaste jag någonsin ätit. Vi stekte vår egen oxfilé på en het sten och avslutade med en toblerone choklad fondue med massor av frukt, jordgubbar, marshmellow och maränger.
MUMS säger jag bara!Ont i fötterna

Förmiddagen  har ägnats till massor av rundvisningar, att reda ut folk sexuella läggningar och ridning!

Jag valde att inte rida då jag tror jag känt rätt mycket press på mig.
Lika bra det, eftersom alla hästar var SMÄLLFETA och så hade vi ju inte fått dom finaste hästarna att visa upp heller..

Er hemma kommer inte namnen säga något, men vi andra vet... Laser, Fänrik, Caretin, Karill for example..


Lite småjobbigt att prata engelska i Sverige för man glömmer bort att de andra svenskarna runt om en faktiskt förstår vad man säger hehe.
I Serbien var man fri att säga EXAKT vad man ville eftersom ingen ändå förstod ;)

Nu ska vi strax dra oss iväg mot travbanan och äta på restaurang! Inte illa, så ha det bäst! ;)


Serber invaderar!

IDag var det sista dagen jag tog hand om Bounty och ni skulle sett honom idag... Helt grymt fin, brallade till lite och lyste verkligen upp!

Han jobbade i en bra, maffig form i traven och galoppen och hade väldigt fina igångsättningar ( då han ibland var lite loj) från skritt-> trav.

Grymt nöjd med honom och det har varit roligt att hjälpa till, även om Nakita fick klara sig utan 927 timmars pyssel denna helgen ;)

Imorgon kommer serberna till skolan!!
Minns ni när min skola åkte dit i höstas? Ska bli grymt spännande och det blir några fartfyllda dagar kan jag säga... LET'S GO!
Kloka ord

...Av Henrik från Ponnyakuten 3!
Nya schabrak på Hööks

Jag dör så söta!!

Tycker ni inte? ;)Vinn ridbyxor!

HÄR kan man hitta tävlingen om dessa ridbyxor från Goode Rider!

 

 


Passet på Bounty

Det är så himla kul att Bounty direkt fattade att jag var "matten" för helgen!
När jag började ta fram hans borstar och träns hade han FULL KOLL på mig och stod beredd vid dörren.

Eftersom jag var dödstrött så orkade jag inte sadla och satsade på ett barbacka pass! Han är rätt skön att sitta barbacka på, som tur var ;)


I början kände jag mest lite på honom, och han lyssnade inte riktigt på skänkeln.
Hade velat ha sporrar för bättre reaktion.
Men efter ett tag försökte jag sitta in rumpan lite mer på honom i galoppen och det blev lite jobbigt för han. När jag däremot längde ut tyglarna och galopperade runt i en öppnare form så trivdes han mycket bättre.

Skritten var han SUPERFIN i , framdelsvändningar , slalom och lite skritt över bommar.
Jättefin!

Han är trots allt en äldre herre nu, även om han varit SM ponny en gång i tiden.
Ibland ser man ungdomens glöd i honom och man förstår att han måste varit en riktigt, riktigt fin ponny.


En perfekt läromästare för sina små ryttare!
29 timmar i stallet

Igår åkte jag upp vid klockan två för att tömköra Bounty, vilket den gamla gubben fixade helt okej då det var första gången han tömkördes! :)

Sedan var det lite att fixa med Nakita och därefter blev det Hästskötarkurs med övernatttning som gällde!
Vi höll på fram till 4 idag och sedan skulle jag rida ett pass på Bounty också.

Barnen har fått ridlektion, sätta ihop träna, putsa, mocka, packa mat, byta vatten, släppa in/ut hästar, lärt sig hästdelar och olika sorters bett mm.
De har kortsagt blivit väldigt allmänbildade på endast två dagar.
Mycket imformation att ta in, så de är nog lika trötta som jag är just nu.

Vill sova. Sängen kallar på mig...

Mysig förmiddag

Jag hade hoppats att jag skulle vakna såpass tidigt att jag skulle hinna springa en runda, men det sket sig!
Istället la jag krut på att göra EGEN pizza!
Ojoj, och den blev rätt god också! ;)

Strax är det stallet som gäller!
Ska motionera Bounty, en D-ponny, medan hans familj är uppe i Stockholm denna helgen och sedan är det även hästskötarkurs som ridskolans ungar fre-lördag! :) Mysigt!

För Bounty blir det nog tömkörning som gäller, det bästa träningssättet som finns enligt mig. Hästen jobbas rätt utan att den har en ryttare som stör. (Jag menar även mig själv där;) ).

Nä, men det är seriöst superbra träning! Vill någon i stallet lära sig grunderna- hör av er till mig så kan jag visa er det mest grundläggande! :)


RSS 2.0