Jag lever än

Nu är jag framme i Jersey och ännu lever jag!
 
Första flygresorna själv, med flygplatsbyte och allt! Efter lite kaos när jag skulle hitta taxin så fick jag en jättepeppande taxiförare som jag lärde svenska ord och diskuterade vikten av att resa medan man är ung. 
 
Det är en jättefin ö och jag hoppas att jag kommer trivas bra!

Imorgon smäller det

Herregud. Imorgon drar jag från Sverige!! 
 
Som jag har längtat, som jag har taggat och förberett mig. Jag hoppas att det blir lika bra som jag föreställt mig.
 
Imorgon flyger jag från Göteborg till London, byter flygplats (med mitt lokalsinne? Good luck!) och flyger vidare till Jersey där min värdfamilj möter mig :)
 
Även om detta skulle sluta i kaos, så försökte jag göra något av min dröm att lämna Sverige. Jag lämnar min bekvämlighetszon och reser ensam till ett land jag aldrig varit i, till en familj jag aldrig träffat för att ha ett fast jobb och jag ska ha så grymt kul!!
 
Nervös? Lite.
Taggad? Bara till himlen och tillbaka ungefär.

A Fresh BreakfastLyx!

Forever AloneDet mest komiska med biobesöket glömde jag ju nämna! Det vara bara jag och Matilda där, så det blev som en enorm hemmabio upplevelse!

Stort plus var att jag inte behövde hålla tillbaka alla mina kommentarer, vilket annars inte skulle uppskattats ;)

Mortal Instruments: Stad av skuggor

Vilket flow jag har med bra filmer nu!
 
Idag drog jag med Matilda på bio till Mortal Instruments och jag hoppas det kommer en uppföljare, jag måste bara läsa böckerna! Den var perfekt på alla nivåer: Kärlekstriangeln, mystik, spänning i massor och bra karaktärer i filmen. Love it.

Nästan så jag funderar på att köpa filmen, och sånt gör jag verkligen sällan kan jag säga! Bara se den, ni bör inte missa den!
 

Avsked och filmtips i en smäll

Igår gjorde jag första försöket till att få i alla kläder i en väska. Kommer nog inte att gå...
 
Jag gick en promenad med Josefine igen och även denna gång drog tiden iväg och vi hamnade på ca två timmar och ett avsked på det. Kommer inte se henne mer på ett år nu. Shit. Tur att det finns Skype och att jag nu lovat henne att hålla bloggen någorlunda uppdaterad så man kan se att jag lever ;)
 
Kvällen avslutade jag med att se en film jag trodde skulle vara lite "cheesy" men istället var rakt igenom bra. Den var sorgsen, rolig, söt och hoppfull. Allt i ett, och dessutom baserad på verklig händelse (vilket jag älskar..!)
Sevärd med andra ord! Spana in "We bought a Zoo" nedan!

Fick en ny Quote från denna filmen: "20 seconds of curage, it's all it takes"
 

En dag i Jönköping


Himmelriket.
 
Idag rullade jag iväg till Jönköping för att möta upp Julia ifrån min klass! Ville passa på att träffas innan jag drar iväg och då möttes vi där!
 
Vi gick runt på Charlies, som tydligen hade bytt lokal och därför gick vi in på lagret av misstag då det inte var någon dörr in dit. En anställd visade oss vänligt vägen ut i den vanliga butiken igen. Lyckat, som vanligt. Classical Alexandra: Går fel t.o.m inne i en butik!
 
Efter att ha dräglat över fina sadlar och massa pannband (om ni missat det så är jag en sucker för att matcha pannbandets färg med schabraket. Bästa matchningen man kan göra!) åkte vi vidare till A6 och fikade länge på Espresso House.

Nu är jag helt utslagen och orkar inte ens hänga med ut till High Chaparral idag. Hade verkligen velat gaah...

Gårdagens festande

Igår drog jag iväg med Matilda, Zandra, Julia och Alice till High Chaparral! Var inte världens bästa drag till en början, är antagligen mer folk där idag men vi träffade roliga, generösa människor och då blev det mycket bättre haha!
 
Här är en söt bild på Matilda & Zandra
 

Pannkaksfrukost

Under gårdagen hann jag med att hålla en tömkörningslektion för Ida med Zanta och det känns verkligen som något håller på att lossna ordentligt för dem. Kul att se!
 
När jag väl kom hem slängde jag mig direkt iväg till Matilda för att kolla på filmer och sova där. När vi vaknade åt vi pannkakor, helt okej start på dagen med andra ord!
 
 

Sommarens återkomst

En bild som numera står i mitt rum och sumboliserar sommar för mig. 
 
Vad hände där? Började dagen i strumpbyxor och efter att ha gått utomhus insåg jag att jag skulle svettas sönder. Därför prickade jag av lite på dagens To Do lista och lade mig sedan i solen med nya Ridsport tidningen. 
 
Verkar som sommaren gör ett sista försök innan hösten tar över helt. Helt okej för min del!

 
 
 
 
 

Bilder från High ChaparralHär lekte vi med barnen som var ungefär 12 år yngre än oss och klättrade runt på taken och kände oss oövervinnerliga. Tills vi höll på att glida av taket vill säga!..

 
Jenny föredrar att vara fotograf, vilket märks rätt tydligt haha! Nästan inga bilder på henne ;)

Dagens Outfit


Mycket ska hinnas med idag. 6 dagar kvar tills avresan, here we go!

Det börjar arta sig

Måste visa hur fint det börjar bli i rummet! 
 
Jag älskar när folk har mycket foton i hemmet, gärna med lite roliga ramar. Därför har min fotovägg långsamt utvecklats och mer ska det bli!
 
 

Lycka av att kunna hjälpa andra

 
Gammal bild från när jag red Zanta!
 
Jag hoppar på små moln! Jag har hållt en hopplektion för Ida med mycket fokus på att få hästen ordentligt på rumpan och lätta i framdelen. 
 
Jag plockade fram denna övning och medan jag byggde värmde Ida upp på långa tyglar i alla gångarter och övade på att göra avsaktningar utan att använda händerna. Nyttigt!
 
 
Därefter jobbade vi mycket på att rida med en förhöjd innerhand på böjda spår och plötsligt lossnade allt. Hästen fick in rumpan under sig, hon slappnade av och såg allmänt nöjd ut. Då Zanta brukar vara rätt spänd var detta ett enormt steg framåt enligt mig. Så stolt över dem, och så kul att kunna hjälpa till och känna att man kan bidra med sin kunskap för att hjälpa andra! 
 
Nu kommer jag sova med gott samvete :)
 

High Chaparral har gjort min sommar

Nu har jag haft finbesök bortifrån Fegen (Ullaredstrakten) av Jenny! Då hon aldrig upplevt High Chaparral blev det andra gången jag tog mig dit denna sommaren, och vi blev inte besvikna!
 
Förra gången jag var där jävlades alla med oss och denna gång var de bara extremt charmiga, hoppade in i samtal istället för att skrämma livet ur en och gav oss varsin patron som belöning för "vårt mod" under tågrånet haha! Så jäkla goa är dem!

Även denna gång missade jag Zorro, trots att Jenny pekat vart han var... Otröstlig som jag var fick vi avsluta kvällen med en Zorro-film istället ;)
 

 

 
 Klickbar bild
 
 
Mina foton (över hundra stycken... Jag drunknar!!) hade kommit idag så spenderade en bra stund med att sätta in i ramar och organisera lite. Sedan blev det långpromenad och Idol-tittande med Amanda som imorgon drar till Tyskland. Alltid på väg, men denna gången är första gången jag åker ifrån henne ;)
 
Imorgon kommer jag leka tränare för ett Ida & Zanta, alltid lika roligt! :)

Harry in actionHär är ett litet klipp på när jag kände igenom Harry lite efter en uteritt.
Pga underlaget reds han inte där annars :)
 
Visst verkar han vara en trevlig ponny?

We got the power

 
 
 
Allt fler skriver om att idag är det deras sista dag innan skolan tar vid igen. Tillbaka till tryggheten skulle jag hellre kalla det. De vet vad som väntar, läxor och prov även detta år och en dos skoltrötthet som ofta infaller.
 
Årets studenter söker antingen jobb, börjar plugga igen, har redan ett jobb eller drar ut i världen. I vilket fall så blir det en omstart. Vi har nu en chans att själva välja vad vi vill göra.
 
Vi är myndiga, vi kan tjäna våra egna pengar och börja spara till våra drömmar. Kanske är det en lägenhet med pojkvännen, en häst eller en utlandsresa? Vi bestämmer det alldeless själva. We are the bosses of our own lifes.
 
Mitt i allt detta kommer vi möta nya människor och de kommer förändra oss, förhoppnigsvis till det bättre, precis som ens nuvarande vänner har gjort. De kommer att öppna våra ögon och ge oss ett nytt perspektiv på livet.
 
Det är så mycket man inte hunnit se och göra ännu och nu har vi äntligen chansen, på riktigt.
 
 
 
 
 

En dröm

Något jag funderat på i många år är att starta en ridskola. Då snackar jag inte om vilken som helst där det finns lite halvdana hästar utan en ridskola där alla hästar och ponnyer var utbildade LA/ LA och hölls på den nivån genom att ridas igenom av kunniga någon dag i veckan.
 
Wow, lektionshästar utbildade t.o.m LA i både dressyr och hoppning tänker ni? Hur ska det gå ihop ekonomiskt? Jo, man köper helt enkelt några stadiga läromästare, gärna ston, som man sedan avlar på och då kan man också erbjuda "Unghäst-lektioner" för folk som är intresserade av det. Jag hade lätt valt det!
 
Eleverna skulle få massor av teoretisk kunskap, roliga lektioner som gymkana, höjdhoppning (inte allför ofta dock), uteritter, sitsträning, testa på voltige, testa körning och terränghoppning. Detta skulle varvas med mycket bomarbete, vanlig hoppning i lagom mängd, dressyr på kunniga hästar som skulle guida dem igenom skolarna som öppna, sluta, galoppombyten, förvänd galopp osv...
 
Det skulle finnas en tävlingsgrupp där de medverkande fick tillgång till att tävla ridskolans hästar och på så sett göra reklam för ridskolan i sig. Ridskolan skulle ställa upp i Divisionshoppning för att öka lagkänslan i klubben och för att kunna coacha barnen hela vägen.

Läget skulle vara i utkanten av en större stad, omgiven av en massa skog med bra uterittsvägar. 
 
Då och då skulle man bjuda in kända ryttare som höll i clinics där ridskolans hästar och elever fick medverka. 
 
Förstår ni hur perfekt det vore??
 
 
Allt som man vill ha av en ridskola, enligt mig. Det typiska ridskole-problemet är just att hästarna inte håller standarden och att ryttarna inte kan komma längre och om de inte får blodad tand för att traggla vidare (ofta via clinics eller tävlingar) slutar ofta många i den situationen. På en sån här ridskola skulle de kunna fortsätta utvecklas och det skulle i princip inte finnas något stopp för ens utveckling!
 
Vad mer är det som ni har saknat på en ridskola? Är det något jag har missat?
 
Här har ni mig när jag började på ridskola! På denna arab startade jag mina första clear rounder :)
 
 
 
 
 
 

Den känslan

Det bästa med att ha en egen häst är att man känner den utan och innan. Man vet exakt vad som krävs och hur man ska rida.

Florran och jag blev så... okomplicerade. Vi bara rullade på! I början skrämde vi slag på läktarfolket som höll andan när det gick lite väl fort och i slutet fick vi massor av kommentarer som "Det ser så enkelt ut, jättefina rundor". Värmer lite extra när det kommer från vuxna, kunniga personer.

Här är en träning för Johan Lundin där vi bara lekte runt. Vi hade växt ihop i hoppningen, det var verkligen en njutning att rida henne.

 
 

Saker jag hatar

*När folk snackar bakom ens rygg (illa nog, men skitsnacket finns överallt) men någon känner sig tvungen att framföra det. Jag är, till skillnad från många andra, hellre ovetande lycklig än olycklig.
 
*När man stället upp till 100% för någon, inte får något tillbaka och det knappt uppmärksammas. 
 
*Jag är den eviga lyssnaren. Jag lyssnar, ger råd, försöker alltid vara så ärlig det går och vara positiv och peppande. En bra egenskap enligt många, men att lyssna på för mycket negativitet tär på en och tynger en.
 
*När folk aldrig blir nöjda. 
 
*När folk har en förkärlek till att trycka ner andra för att få sig själva att må bättre. Att jämt förminska sina egna misstag och förstora andras. Vill spy på det!
 
*När man säger "Vi måste ses snart" och man vet att det inte kommer hända. Det sägs bara av ren artighet till varann. 
 
*Att inte veta vad jag vill bli i livet
 
*Myggor och fläskpannkaka

Filmer man måste se- Del 2

Just go with it
Bäst romantiska komedin. Så många lögner som vävs ihop, ungar som kör på utpressning och massa skratt. Bara se den, det har jag själv gjort hur många gånger som helst.
 


Holiday
Denna ingår numera i min jultradition, lika viktigt som att äta köttbullar.
 


LOL
Tvekar på att man har missat denna, men kan man hjälpa att önska att man hade en egen "Kyle". Jag menar han spelar gitarr, sjunger, underbar personlighet och ser bra ut. Var beställer jag en sån? 
 
 
Pitch Perfect
Musikal-komedi. Det är Fat-Amy som gör hela filmen. Jag tycker egentligen att trailern spoilar för mycket, så vågar ni chansa att se den ändå är det bäst ;) I vilket fall, detta är min humor!Big Miracle
Som jag sa härom dagen, denna filmen berör mig. 
Tre valar håller på att bli infrysta i isen och det blir större och större tills det involverar hela USA. Baserad på verklig händelse!
 

Jag har upplevt krig idag

Idag kan jag pricka av en sak som jag alltid velat testa: Paintball.
Riktigt häftigt, riktigt svettigt, riktig adrenalinkick.
 
Jag fick dra på mig kamoflage-kläder, skyddshjälm som var för stor och gled ner hela tiden samt att visiret immade igen och gjorde att man inte kunde se något överhuvudtaget. Det kryddade spänningen då ingen riktigt kunde vara säker på vem som var ens lagkamrater!
 
Den bästa omgången var helt klart "Alla mot alla" aka "Gör slut på alla färgkulor"! Jag hamnade dock mittemellan två personer och fick skjuta åt båda hållen samtidigt haha!
 
Kvällen avslutade med grillning och tävlingar i de grenar jag är absolut dåligast på: Luftgevär, pilbåge, kast med yxa... Med andra ord sådant som kräver en förmåga att kunna sikta. Aldrig varit min grej. Något som kanske förvånar er är att min bästa gren var yxkastning. Jag vet inte om det är ett tecken på att jag ska bli skogshuggare, men det får jag ta reda på någon annan gång.

Annars värvades detta med framtidsprat, yxor som gick sönder i luften och flög utan h*lvete, öldrickartävling samt "vem som äter flest hamburgare-tävling". Helt klart en värd kväll, önskar bara att jag tagit kort på våra Paintballutstyrslar, speciellt min (manliga) chef som tvingades ha på sig en röd, blommig klänning. Vacker syn, vacker syn..

Datorer lyckas alltid få mig att tappa humöret

Hej, här sitter en tjej som är uttråkad på Sveriges väder. Jag menar för bara en vecka sedan var det hur varmt som helst och nu har vi regn och rusk. Vill inte ha höst redan i Augusti, vad är detta? Vi borde väl ta växthuseffekten på mer allvar, den sätter vädret i spinn.
 
Sen senast har det varit filmkväll med tjejerna (typ det enda man kan göra nu för tiden) och som vanligt tog det säkerligen1-2 timmar att bestämma första filmen. Likadant varje gång, helt otroligt haha!
 
I onsdags var sista dagen jag tog hand om Harry och torsdagen gick åt utan att jag gjorde något särskilt vettigt alls. Jo, satt i flera timmar och försökte framkalla bilder (100 bilder gratis på Fuji mina vänner! ;) ) men då det tog så lång tid att ladda ner de så loggades jag ut hela tiden. Ni kan räkna ut att jag ville slänga datorn i väggen.
 
 
 
En härlig dag, med andra ord. Wie.
 
Okej, lite positivt nu då! Idag är det Paintball med några från jobbet, får väl hoppas att jag inte får alltför många blåmärken!

Filmer man måste se- Del 1

Då jag igår fasade över min väns totala brist på att ha sett debästafilmernaivärlden tänker jag lägga upp de här så ni, om ni också missat de, kan ta igen denna stora kunskapslucka.
 
Kan ju också upplysa er om en lite kul grej; Jag kan sitta på Youtube o evigheter och bara kolla på trailers och skriva ner alla filmer som verkar sevärda. Vilket leder till att jag aldrig behöver tänka "shit vad ska jag se för film" för jag har alltid en lång lista att välja ibland. Smidigt.
 
Här är en del av listan undet kategorin "Värda att se om" aka mina favoriter.
 
Somthing Borrowed.
Vi har väl alla lärt känna en vän som vi tycker mycket om men som totalt kör över en. Här är en film om just detta och att våga sätta ner foten och priotera sig själv först för en gångs skull, inte i tredje eller fjärdehand.

 
Rio
Animerad film om en tamfågel (Blu) som blir kidnappad och ihopkedjad med en annan. Problem nummer ett: Han kan inte flyga. Väldigt gullig film som man kan se flera gånger!Warrior
Älskar! Macho-film om två bröder som både behöver pengar och går med i den största kampsports-turneringen någonsin. De hade en svår barndom och lever helt olika liv, den ena som lärare med familj och den andre ensam med en massa skuld på hans axlar. 
 
 
Trassel
Enligt mig den bästa Disneyfilmen någonsin. Punkt.
 
 
Flipped
Under hela denna filmen satt jag och sa ett enda ord. "Awwww".
 

Märkte att jag hade för många bra filmer, får helt enkelt bli ett inlägg till. Stay tuned! :)
 

Big Miracle

Ny favoritfilm, lätt. 
 
Har ni inte sett Big Miracle innan, sätt er ner i detta regniga väder och gör det nu. Den är baserad på en verklig händelse som man skäms över att man inte hört något om. Berättelsen är så himla bra och berör en, nu vill jag förändra världen ännu mer haha! Joina Green Peace kanske? ;)
 

Promenader verkar bli min nya grej

Nu är stallet redan avklarat. Då Harry vilar bestämde jag och Ida oss för att gå ut och promenera med hästarna istället och nu har jag hela dagen framför mig. Ovanligt. Brukar alltid skjuta upp allt så långt in på kvällen som det går ;)
 
 
 
Nu tänkte jag ta ett träningspass på crosstrainen, lite styrka och sedan ska jg svänga ihop en god lunch med lillebror. 
 
 
 
Kan ju säga att jag och Josefine gick ut på en rejäl promenad igår kväll/natt. Slutade på 2,5 h med bara prat och till slut bara lade sig Alva (familjens hund ovan) då hon tröttnade på oss. Mysigt värre var det! :)
 
 

Mina favoriter

När man tvekar, när man är osäker och kanske även rädd.
 
Då är det de dessa quotes som lugnar mig och jag hoppas att även ni tycker om dem. Jag funderar på att rama in några och få upp det på väggen, så man vaknar och ser det varje dag. Vilken pepp!
 
 
 
 

 

 
 
"Det är inte långt kvar, det är bara att fortsätta tills jag kan inse att jag är i mål"
 
 
"Himlen kan vänta// Heaven can wait"
Jag vet inte varför jag föredrar den på svenska dock.
 
"Även om världen skrämmer dig måste du våga leva"
En favorit.
 
"Varje gång du möter min blick blir min värld en aning större. Varje gång du möter min blick hör jag ditt hjärta ge mig blod. Varje gång jag möter din blick så vet jag vem jag är"
 
"Kids you may think your only choices are to swallow your anger or throe it at someones face. But there's a third option. You can just let it go. And only when you do that is it really gone and then you can move forward"- How I Met Your Mother, Ted Mosby.

Harry i massor

Igår red jag fram ute och red sedan en liten stund på ridbanan så vi kunde filma. Kan ju vara kul för Malin och Mia att se och ev. slänger jag upp filmen här också!

Efter att ha jobbat igenom honom och gjort många övergångar så han blev mer uppmärksam på mig blev han väldigt trevlig att rida!

Idag blev det sista ridturen på Harry och det utnyttjade jag och Ida med en uteritt på okända, mjuka gräsvägar som var helt underbara att rida på och det tyckte Harry också! Han var piggare än vanligt och allmänt positiv, vilket han i för sig alltid är verkar det som!

Vi rullade på i galopp en längre sträcka, vilket är precis den träning han behöver, så det passade perfekt!

Nu ska Harry vila några dagar fram tills ägarna kommer hem igen. Han är en trevlig ponny och jag kommer såklart hålla tummarna för Malin och Harry på framtida tävlingar! :)


Himlen öppnade sig

Idag var det översvämmning lite här och där i Gislaved. Regnet bara smattrade ner och detta gjorde att vi fick ta in alla hästar och gnugga hästarna torra på hästarna med mest fullblod i sig skakade.
 
Ett tips som är riktigt bra för att få igång blodcirkulationen på hästar och dessutom få dem att torka snabbare: Gör en halmviska. Då tar du halm, formar den som en åtta och gnuggar mot hästen. När hästen väl värmts upp kan man lägga ett lager halm under täcket för att förkorta torkningstiden. Fungerade super!
 
Medan vi väntade på att hästarna skulle torka putsade vi massa utrustning i stallet och utnyttjade tiden effektivt ;)
 
Resten av dagen blev en snabbtur till Second Hand i Gnosjö med Matilda och sedan kollade vi på film. Mysigt värre!


Harry förlorade sin manlighet när han fick låna ett babyrosa svettäcke...  
 

Vilken stjärna!

Idag så lyckades vi ta oss förbi vildsvinen i rask takt, det går framåt! Zanta (hans bästa vän) är med som moraliskt stöd såklart ;)
 
Idag red vi ut och Ida (Zantas ägare) visade mig en fin gräsväg där vi galopperade på i backen och Harry var glad på livet :). Sedan fick han lite stretchning som vanligt, svampades och flugsprayades.
 
Idag fick jag även känna på första bockningen, då han blev rädd för en av stallhundarna som flög ut i skogen precis bakom honom! Det var i ren chock och sedan bara fortsatte han på långa tyglar i skritt haha! :) Vaken liten ponny!


Dagens bild på en nöjd Harry! :)

 
 

Storshopping @Gekås

Idag åkte jag och Amanda iväg i ottan för att storhandla och det blev en hel del!
 
Jag handlade främst saker till flytten som ex. present till barnen, lite skönhetsprodukter (som det så fint heter) och sedan blev det även mobilskal, linnen och en epilator som jag håller tummarna för att den lever upp till förväntningarna!

Amanda och vår vagn!

 
1. Linne med smala axelband. Allt för att minimera brännan! ;)
2. Träningslinne
3. Linne med peace-cut out i ryggen.
 

Repträning!

Idag fick Harry vila, men det blev lite mentalträning ändå! Blev lite jobb i repgrimma där han skulle sakta av och vända mot mig på kommando, sätta igång när jag snurra repet, låta repet röra kroppen och följa mig i allmänhet. 
 
Han var otroligt uppmärksam, lättlärd och skötte sig väldigt bra för (antagligen) första repträningen! 
 
Jag har film, men den vill inte samarbeta så får se om den kommer upp. Så länge kan ni se lite av övningarna på filmen med mig och Florran.
 
Det hela handlar om tryck och eftergift. När repet snurrar är det tryck och eftergiften kommer i att jag slutar snurra på repet och låter hästen vara i fred.

 
 

Ingen återvändo

 
 
Nu har det varit bokat i några dagar, så då kan man ju säga att det är spikat: Jag åker till Jersey som Au Pair den 28e Augusti och ett år frammåt.
 
Kommer bli ett spännande år med massa nya bekantskaper, bo hos en främmande familj och ta hand om deras barn. Utöver detta vill jag lära mig surfa haha!
 
Jag är inte naiv och tror att det endast kommer vara en dans på rosor. Ungar kan vara jobbiga ibland och ett år är en rätt långt tid.
 
MEN! Detta är något jag har funderat fram och tillbaka på sedan i vintras, jag har läst Au Pairers vardagsbloggar och sett hur livet som Au Pair faktiskt är; både massa roliga upplevelser och tyngre dagar när barnen bara trilskas. Jag håller tummarna för att jag ska trivas i familjen och med deras två pojkar på 3 och 7 år och i värsta fall kan man ju faktiskt åka hem. 
 
Jag vill se hela världen och detta är mitt första steg ut på okänd mark, helt själv.
Jäklar vad taggad jag är!!
 
 
 

Vi gjorde det!

Vi trotsade de otroligt läskiga vildsvinen med hjälp av ett stadigt sto vid Harrys sida. Sedan blev det lite backträning där hästarna taggade till lite grann men de skötte sig bra båda två och höll sig rätt lugna. Så nu ska han antingen få vila imorgon eller skrittas för hand, det kommer han nog gilla :)
 
Knäppte några bilder, men sedan visade det sig att mamma råkat fota sig själv istället så idag blir det ingen "dagens Harry-bild" ;) Får bli denna från första ridturen istället.
 
 

Hittat paradiset i Sverige

När mina vänner sa att vi skulle till en sjö med turkost vatten trodde jag de skojade. Sedan fattade jag aldrig att för att komma till stranden fick man klättra nedför klippor med rep, så det blev ett riktigt äventyr! Pik-sjön hette den och dit vill jag garanterat igen.
 
De goa tjejerna jag var där med!

 

Dagens OOTD

 

Go Söndag

Nu känns det som jag har världens tidspress att hinna med att träffa alla jag vill träffa i Sverige. Datumet närmar sig...

Idag har jag alltså ridit Harry på morgonen, elegant glidit av när när han fjantade sig vid några tjurar och sedan trimmat han lite i paddocken istället. Där var han lite loj men då han ute på natten är inte det så konstigt. Annars skötte han sig väldigt bra och gör exemplariska galoppombyten, helt okomplicerat. Duktig ponny!
Efter lunch körde jag och fina Joss iväg till Öreryd och badade, pratade och skrattade högst av alla och störde nog de flesta på stranden... De måste ha undrat hur gamla vi egentligen var! Kommer sakna denna tjej otroligt mycket, så olika men ändå så lika!
 
 
 Bild från när vi träffades, galet små. Bara kolla hur kort mitt hår är!
 
 
 
 
 
 
 
 

59 dagar

... Sedan studenten, vilket innebär att det är mer än ovanstående antal dagar sedan jag sist satt på en häst.

Jag har fått äran/förtroendet att få ta hand om en otroligt fin ponny vid namn Harry Jnr. Hans ryttare Malin är iväg och har det varmt och skönt i Grekland och då är jag lite inhoppare för att se till att han inte bara står och äter gräs och blir fet ;)
 
Idag kände jag bara lite på honom i alla gångarter ( då han vilat två dagar nu), men gudars vad trevlig han var att rida! Mjuk och fin, lätt att samla och lyssnade super på ryttaren. Väldigt välriden ponny det där! Denna kommer du kunna ha superkul ihop med Malin, och säkerligen många framgångar!
 
Kan nog bli några roliga veckor med denna grabb!
 
Är även nykär i mina Bocaj stövlar igen, var en evighet sedan jag använde dem! Har ju bara ridit i mina Dyon chaps nere på Plönninge för det var smidigare att släpa mellan skolan och stallet på cykel :)
 

Ensam hemma

Blev lite fel i planeringen så Paintballen var ju såklart inte idag. Fantastiskt bra planering av mig där ja...
 
Istället spenderade jag dagen åt att sola, läsa och nu ska jag ägna mig åt att kolla på eftersändningarna av SM i hoppning och måla naglarna samtidigt. Ska kila iväg och köpa lite äpplen (en drog för mig) och lite mörk choklad, låter helt okej i mina öron.
 
 

Senaste dagarna i bilder

Hittade en svincool hippiebuss vid stranden.
Fikade på Ebbas Café som hade en 50-talsstil. Lite häftigt!
 
Fyndat på Väla och provat kläder i massor! Lite synd att mina storlekar jämt tar slut bara.. Under senaste besöket på Väla fyndade jag en klocka och även två halsband på Ur & Penn där de har upp till 70% rea, om ni har råkat missa det! Så halsbanden gick för en tjuga var, inte illa.

Toppen och shortsen på bilden är kläder jag funderar lite på, vill ha ett par riktigt höga shorts som går upp över naveln och de gjorde dessa från Bikbok!
 

RSS 2.0