HALMSTAD!

Idag så har jag, Ida och Julia haft en väldgit flummig och rolig och konstig och härlig dag! :D
Julia ramlade t.ex. med cyklen då hon skulle försöka rätta till styret, samtidigt som hon cyklade ... xD

Vi gick runt i massor av affärer men fastnade på Hästshopen! de hade nämligen 15 % rabatt på allt! Så införskaffade ett dressyrträns, ett hackamore och ett ludd som jag ska ha på martingalen över manken :D Stod o rev ner massor av transportskydd från en stege o alla i butiken va jätteoroliga att jag skulle ramla!

Sedan gick vi runt och va i typ alla butiker och jag köpte en jättesöt blommig kjol på Monki :D Jag har kollat på den innan men idag slog jag till! ;)

Därefter gick vi och såg på I'm number four! Den va asbra, rekommenderas! Alexander Pettyfer är ashet och man kan inte säga annat! Bra handlig, spännande och romantisk <3 Min typ av film <3

kanske skriver mer om den i ett eget inlägg ;P


Sedan gick vi runt och var allmänt konstiga och varvade inte ner förrens vi satt på bussen hem  xp

lägg märke till min störda rumskompis som inte lät mig vara med på bilderna till min egen blogg. Samma person provade min kjol o sa "oj nu gick knappen av!"... Kärlek  till dig jeanette <3 (tvingade mig att länka....)





Fjellare

Idag red jag på Flugan och det gick skit. Jag hann skriva en sammanfattande mening precis innan lektionen börjar :D

Hon är jättestel och ville verkligen inte gå i form. Skitsur men nu e jag på bättre humör igen ^^. Hon är iaf kul att hooopppa :D Men hon är ingen dressyrhäst, och det vet jag att jag inte är ensam om att tycka ;)


TILL ELIN du tipsade om att rida på ett mildare bett på tävling, då jag behöver pelham(än så länge) på träning. Första tävlingen hade jag ju pelham, då jag inte visste att hon inte gick fram. Men nu i söndags så red jag på tredelat i båda klasserna :P Men tack för tipset! :D

Klubbhoppning

Idag så hoppade jag Klubbhoppning(eller CR då, men nya regler gör att för att få kallas CR måste det finnas sjukvårdspersonal :P Så klubbhoppning heter det nu!) och det blev höjderna 80 och 90 cm , alltså LD och LC.
Denna gången var jag mer förberedd på att hon inte bjuder på tävling och det hjälpte lite, iaf mentalt.
I LD fick jag fram henne för skänkeln, men hon bjöd fortfarande inte på hindrerna, så blev 2 stopp och en allmänt hafsig runda, allt för att få fram henne.

Mamma undrade om jag ville stryka mig till 90 men "F*n heller!" tänkte jag.
På framhoppningen fick jag rejsa rejält med henne och tillslut började jag få något framför mig också! Jipppiii.. Fick jättebra hjälp av klubbens framgångsrikaste ryttare, Pernilla Josefsson, och Florran bjöd till och med på något skutt i framhoppningen.

Inne på banan började hon med falsk framåtbjudning(mer åt springiga hållet), men jag väntade med att starta tills jag verkligen kände att jag hade henne mellan hand och skänkel. Även då tvekade hon på första hindret, men jag morrade och stannade inte!
Fick rida så in i helvete, inte slappna av en sekund, men kom runt felfritt med flera fina språng då hon faktiskt "tog tag" i hindret, som hon gör på träning.
På ett hinder fick jag till och med samma känsla som jag har på träning när jag hoppar henne.
Florran har alla förutsättningar, hoppar med bra teknik men hon blir en helt annan häst på tävling.
Det är j*vligt jobbigt. På träning ska man hålla sig kall och vänta ut henne, på tävling behövs både sporrar och spö! "/

Klubbdressyr!

Imorse så red jag "Svenskt Fälttävlansprogram för debutantklass" och Florran lossnade ännu fortare idag och gick klockrent på framridningen! Gjorde allt man bad om. Det blev lite spändare inne på banan, men fortfarande bra överlag och vi var en av de få(3 st) som fick en rosett ^^

Blev 61,54%- helt okej för första starten i dressyr , enligt mig :) Finslipning kvar dock ;)

 


Min numera bruna häst...

Idag tog jag ett pass ute i padocken(där snön nyss har smält = lerig). Liite pigg bara, menmen efter såmycket ridhusträning som det blir på vintern så får det vara så. Hon slappnade av jättesnabbt och jobbade på med bakbene när hon fått springa av sig lite i galoppen. Då var hon riktigt, riktigt fin!
Därefter fick vi skölja av de då bruna benen och svansen och sedan fick hon stå med svetttäcke inatt då det är dressyr-CR imorgon. Inte hunnit rida programmet så mycket, men det få gå bra ändå :)

Finally!!

Idag så försov jag och Jeanette oss från frukosten och senare hade vi bip-test på idrotten = ingen bra start på dagen. Att sedan en i klassen fick astmaanfall och fick åka ambulans gjorde inte det hela bättre! :(

Doch fick jag och Ida rida på vår klasskompis Rebeccas häst! :D Vi har varit ridsugna hela veckan, då det inte blev någon ridning på skolan :( Det gick iaf helt okej tycker jag! Mysig häst ^^. Dock lite "hoppig" i galoppen, men men ;P. Hade också lite problem med gramanen den hade på sig, aldrig ridit med två tyglar, det var väldigt knixigt för mig! Kanske något man borde öva på? Dock så behöver ju inte Florran någon så får väl se hur det blir med det...


I helgen blir det både dressyr-CR och Hopp-CR på Gark! Som en liten uppstart på fälttävlanssäsongen, typ ;)

Ner till skolan!

I morse så red jag ett dressyrpass och övade på dressyrprogrammet jag ska rida på lördag(eller söndag?) . Det mesta sitter och galoppen var jättefin! Hon börjar verkligen komma igång nu :D. Bara avsaktningarna från galopp som jag måste sätta lite snabbare och bättre. Fick dock till några riktigt bra ändå ;)


Gammal bild!


Nu har jag skrivit ett arbete om alger på mikrobiologin, så om ni har någon fråga om det så har jag aaalla svar ;)

Funktionär!

Idag har jag varit funktionär på hästtävlingarna på Gark! Jättekul för va med Sabina, Josefin och Moa hela dagen! :D <3 Trevligt att kunna prata så mycket häst med tjejer som kan ;) <3


 

Sedan stannade Moa och kollade när jag red :P Tog ett litet tag att lossa henne, men sedan gick hon skitmjukt och följsamt! :) Galoppen idag var fantastiskt! Hon satte verkligen bakbenen under sig och jag satt som i en "uppförsbacke"! Aldrig haft så fin galopp! :D Sedan red jag igenom dressyrprogrammet några gånger, gick helt okej, men måste verkligen öva på övergångarna från galopp-trav, där är det inte alltid så sansat som det ska :P


Just nu sitter man o chattar med Tobbe Larsson på Svtplay! Passa på och gå in på svt.se/ponnyakuten !!

Grattis till den bästa Matilda som fyller 17 idag!! <3<3<3<3


Första tävlingen

Idag var det tävling på Gark, där jag har Florran, så det var bara att leda ut henne och hoppa upp. Smidigt och bra. Dock fortsatte det inte så.
Jag förutsatte att Florran skulle vara hyypertaggad, då hon alltid är "tar tag" i varje hinder på träning. Tvärtom. Jag blev helt chockad, det var nog det sista jag väntat mig. Trodde jag skulle få kämpa för att hålla ett jämt tempo, och så går hon inte fram? Happ. 2 vägringar i LD och 1 på första hindret i LC. Gött. Inte precis vad jag tänkt mig men vad kan man göra... Alltid lika trevligt med hästar som inte går fram, men nu vet jag iallafall hur hon blir på tävling, så är ju mer förberedd på det nästa gång.
Fina var vi iallafall!
Hate givin up but I'm startin to loose it.

Sitsträning

Idag har vi haft clinic med Mari Zetterqvist Bokhuis, som rest hit, om sitsen. Hur vi kan förbättra den och olika övningar för det. Kan lägga upp bilder på olika övningar för olika problem (oliksidighet, problem med att släppa knäna mm)! Mycket intressant och jag kommer definitivt testa dom.

Faktiskt ska jag göra det nu, för jag och några till ska till gymmet!


Här är hennes film och bok, och på bilden nedan syns hon med Sylve och Lotta Björe(Jump Club) som hon samarbetar med!



De väntar på mig så måste skynda mig nu :S

Fjellare!

Idag har jag haft stallet på morgonen! Red bomövningar med Faustino och överlag gick det bra :). Dock blev han väldigt stark efter vi gjort bomövningarna några gånger, så han drog!  Men innan dess gick han bra och jobbade på avslappnat :).

Vi red en bomövning där bommarna låg i en fyrkant. Sedan red vi snett över fyrkanten(diagonalen om man kan säga så) och det var lite udda övning! Det använder sig tydligen fälttävlingsryttare av och den var lite kul att göra faktiskt! Den ska jag nog prova hemma också!

Ritade en mycket vacker bild på paint, men paint tycker inte om mig :(


Studiedag!

Idag gick jag, konstigt nog, upp tidigt för att rida! Fick lite hjälp av en i stallet och det gick bra! :D Övade på att Florran arbetade ordentligt med bakbenen genom att göra många övergångar och tempoväxlingar!

Fick lite läxa: Tempoväxlingar, övergångar, galoppfattningar och klättring- allt för att öva upp bakbensaktiviteten ännu mer ! ^^
Resten av dagen har jag tagit det lugnt och gått ut en runda med hundarna och legat framför tv:n (Y)
Om 40 minuter sticker jag mot Plöninge igen!

Självförtroende?

Jag har kommit på att sedan jag börjat på plönninge har mitt "vanliga självförtroende" skjutit i höjden, men i ridningen har den typ sjunkit ända ner till botten. Känner mig jättedålig när jag hela tiden jämför mig med andra -.-'
Måste ta tag i detta, eftersom det resulterar i att jag i princip aldrig är nöjd! Så boostat lite via dessa två inlägg som ni verkligen borde läsa!
Tips för Självförtroende inom ridning finns här hos : Freja Lindskog och Mikaela Zimdahl!

Idag red jag iaf fall på morgonen och stundtals gick det riktig bra, det kan jag erkänna, men surade ihop för ingenting och tyckte allt gick skit. Där kommer tipsen in och ska verkligen försöka ta  åt mig dem!
Kan iaf säga att det känns lite häftigt att rida i stövlar efter många, måånga år i shorchaps! Ett helt annat stöd(nähäää? xd) och hjälmen är superskön! :D

Film från hoppträningen och provridning av dressyrsadeln!


Sadelutprovning, igen!

Idag har jag och mamma varit länge i stallet! Det var sadelutprovning igen, hemma :). Så nu har vi bytt den som inte passade mot en KenTaur Electra :) Först gillade jag inte den så mycket, men efter ett tag kom jag verkligen till ridning i den! :) Mamma red också i den och hon tyckte mycket om den, och det viktigaste såklart- den passade Florran!

Sedan köpte jag även en Lamicell Tramsformer, då jag personligen tycker den är snygg och skönare än den nya modellen :)
Har även, för första gången någonsin(om vi räknar bort gummiridstövlarna...) blivit stövelägare!! :D:D
Tyvärr låg jag mittimellan Treadstones viddstorlekar :(:( Så tog de andra jag tittat på på Göteborg Horse Show- Bocaj! Assköna och lite mer moderna, men på funkar även på en dressyrbana :)

Sweet home alabama!

En lite random rubrik, men iaf ^^ Lite update om vad ni missat!
I tisdags så red jag Miria, och det gick skit :)
Va asbesviken och hon var inte heller så fräsch "/.
Torsdag blev det filmkväll! Såg både Vampires suck och I rymden finns inga känslor, båda var roliga, även om jag ibland inte hängde med xd


Fredag: Åkte direkt till stallet och hoppade för Emelie, vilket gick väldigt bra! Övade på att hoppa bana, då första tävlingen är nästa helg, på hemmaplan! ^^ Inte kunnat starta någon Clear round än, men får låtsas att det är det! ;)
Vi red böjda linjer, relationer och övade på att göra halt efter hindret :) Ska rida minst 10 minuter utan stigbyglar varje dag så jag får en starkare sits, och då också stadigare händer ^^

Därefter skyndade jag iväg till Garkus tacokväll, måste försöka lägga upp någon bild XD! Tror det värsta kaoset var över när jag kom, lagom till att barnen ätit, var mätta och glada och redo för film! heheh ;)
Men askul va det!  Vi e speciella i Garkus <3

Laserdoooome

Idag var vi i klassen iväg på laserdome

Sprang runt som små idioter, skrek och dödade varandra :) kärlek till det <3

Jag och julia höll ihop hela tiden och fick panik när vi kom ifrån varandra xd Då skrek vi och sprang runt, dog, och krockade rakt in i varandra "nämen där var du ju!!" XD

Lyckad kväll :)) <3


Lite uppdatering!

Söndag!
Pluggade på förmiddagen, åkte upp och hade Garkus möte( dock lite surt när alla inte försöker engagera sig, men det ska bättras ;)) Sedan blev det lite hoppning med tre hinder :P Saktade av till halt efter hindrerna och vände åt motsatt håll som hon drog åt (som Jens lärde ut) och sedan gick hon ut asfint igenom hörnen! Så la alltså fokus på vägarna :)

Måndag!
Red på morgonen och övade dressyrprogrammet flera gånger, gick helt okej, lite springigt efter galoppen bara. Tycker det kunde vartit lite mer bakbensakktivitet då och då, men gick över lag bra!  Nu måste jag fortsätta plugga, tråkigt men så är det!






Känns som man väntar på ett genombrott, när som helst eller 1 år, vem vet?

Jens Fredricson Clinic!

Idag väcktes jag av att Matilda ringde och ville ha bettråd <3 Senare åkte jag upp till stallet för att hinna rida innan Jens Fredricsons Clinic!
Jag hade lite svårt att slappna av i armarna idag, men Florran gick jättebra ändå! Red igenom Fälttävlans Dressyrprogrammet, och det gick ganska bra :). Nöjd är jag (Y)!

Sedan blev det Clinic på Gark, min hemmaklubb, där jag också har Florran :P.
Massor av bra tips och mamma skrev ner dom medan jag fotade :D Här kommer lite av hans suveräna tips!!
*Rör på fingrarna och handleden som du gröper ur ett ägg

*Efter ett hinder ska man reagera i denna ordning: Sits, skänkel och sist hand!

*Den svaga sidan är den som manen hänger på.

*Ställ utåt i starka sidan och var nogrann med att ha lika mycket stöd i båda händerna!

Mycket grundläggande men dock så viktigt!



Önskar verkligen att han haft en ponnygrupp denna gången! :( Varje gång han varit här så har jag antingen inte haft häst eller så har hästen inte varit igång "/ Och nu, när hon är det, så ska det bara vara häst :(:(
Får hoppas han har ponny nästa gång, för han är asbra!! Tur att man har Emelie iallafall, lill-Jens :D

Home

Idag så skulle jag och jeanette sova lite innan lunchen och jag satte på larmet på mobilen. Problemet var det att klockan inte ringde.  Så jag vaknade och undrade hur lång tid det gått, vilket visade sig att vi sovit hela lunchen och även försovit oss tio minuter till nästa lektion, matten... I måndags påpekade jag för den läraren att han var sen, och det fick jag igen idag xD

När jag äntligen kom hem efter en lång busstur, så åkte jag direkt till stallet.
Gjorde NH-övningar och sedan så började jag rida. Först var hon jättekonstig och stark i galoppen!  Jag tror att hon trampat lite snett eller liknande i hagen, så att hon fuskade med bakbenen lite?( det är bara is här nere i princip), men sedan fick jag henne att släppa ännu mer i traven och då fattade jag galopp igen. Jättefin! Så verkar bara som hon behövde längre uppvärmningstid, men märker ju hur hon är imorgon :P

Imorgon är det också Jens Fredricsson Clinic på Gark! Ska bli sköj och lärorikt! :D


Booring daay

Idag har jag bara haft "vanliga" ämnen. svenska, Idrott, spelade volleyboy och förra gången var jag asdålig men idag va jag ganska duktig? :o sedan mikrobiologi och matte.

Ganska tråkig dag alltså. Suttit och pluggat på rummet hela kvällen typ..

ÄNNU EN GÅNG! Vill ha era åsikter om vilka färger jag ska ha på tävlingsoutfits och sånt! :D
Funderat på olivgrönt, ljusare grön, turkos och massa! Hjälp xD





Heldag på Fjellare!

Idag så hade vi heldag i stallet och red två gånger!

Först red jag Fair Lady. Hon var mer i luften än på marken. Bockade jättemycket, dock stolt att jag satt kvar, även om jag var på väg av flera gånger! I slutet kom jag på ett trix som gjorde att hon inte kunde bocka ^^.
Vi övade på travbommar och galoppbommar på böjt spår :) Inte så jättenöjd med det ridpasset :P


Sedan var det lunch och ridning igen!
Nu red vi mer självständigt och jag fick Frigolit, som är väldigt hatad av en i min klass för att han slänger upp med huvudet så att han nästan knockar en!
I början gjorde han såklart det, men sedan slappnade han av gick avspänt i alla gångarter. Testade på galoppombyten också, vilket inte gick bra... xd Fin förvänd galopp dock ;).
Travade av på långa tyglar och han sträckte ut halsen framåt-neråt, så jobbat har han iallfall gjort!
Syntes på svetten också i för sig ;) Så enligt mig är han inte så hemsk, ingen favorit, men helt okej! :)



Nu ska jag snart laga mat! Hörs! ;D

RSS 2.0