Ännu en dag i Götet

Dagen började med en snabb övning i kyrkan med Rebecca inför studenten där vi ska sjunga. :)

Resten av dagen har rullat på aom bara den då hela klassen åkte till Liseberg!

Jag, Jeanette och Julia gick först iväg och åt Langos och skaffade festival-armband åt Julia och jag fick panik när en biljettkontrollant steg på bussen (alla plankar i Göteborg). Detta löste sig relativt smidigt och sedan har vi åkt karuseller, ätit massa onyttigt som slush ice, ben&jerry kulglass och baconsnacks. Mumma.

Eftersom några få stycken ville åka hem så tvingades alla åka hem tidigare- vilket sög då vår trio aldrig riktigt tajmade ihop oss med klassen. Det var dessutom en gratis konsert med Svenska Akademin som vi missade, tack för den liksom.

Aja överlag en go dag, det enda problem som återstår är hur jag ska ta mig hem haha..


Göteborg på ett dygn

Det är himla mycket man kan hinna på 24h! Snabbvisit hos Jeanette och äta mat och kolla på brittiskt humorprogram.

Vidare till Götet och våldgästa Daniel på Chalmers. Vidare till Lisabell och sova där.

Idag: Besökt slottskogen, spanat in både älgar och pingviner. Gått till Nordstan och fått Pride Festivalarmband och stort rabatthäfte! Tummen upp för det! :)

Tagit oss tillbaka till Kungsbacka, mött upp Marcus och sedan Julia för att dra oss mot Plönninges utspark. Effektiva, underhållande timmar! Nu kör vi! !Klasskamp-tröjan

Här kommer en närbild på min klasströja, enjoy!


Årliga Klasskampen

Hela klasskampen började skitbra, men sedan förstördes allt och halva skolan skickades hem. K U L . Eller inte.
 
Vi kämpade på tappert ändå, men när humöret är förstört så är det.
 
Lite bilder från idag!
 
Jag i pälsmössa till vänster.. ;)Jag längst till höger! 


Klassen i regnbågens färger

 
Hela klassen har varit helt slut idag så himla tur att vi inte hade några riktiga lektioner! Det blev ett besök på ett konstmuseum och sedan italiensk glass- helt okej för min del!
 
Hela facebook invaderas av fina balbilder och här är ett litet urval :)
 

Jag och baldejten Ronja! Vackra som få :)
Klassen i alla regnbågens färger, några saknas dock.. :)
Vad är en bal på slottet...Det var så himla kul att se alla så uppfixade och fina! Lite skillnad från ridbyxorna ;)

Trevligt folk är alltid roligt och det är skönt när folk inte är så seriösa hela tiden, det är då det blir bäst :

)Vad tyckte ni om klänningen? Jag kände mig lite som en prinsessa!

Facelook @Prom

Då taggar vi bal, bara att hoppas bilen håller. Vore ju typiskt mig annars att missa balen för bilen kärvar!

Här är dagens facelook för balen!


Förberedelser

Frisyr för imorgon kirrad. Räkna med massa fina balbilder mina vänner, live update från mobilen förhoppningsvis ;)
 
Blev tidig uppgång då jag satt med och kollade på Pay & Ride på Gark, alltid kul att se hemmaekipagen, även om just dressyrprogram är lite sega enligt mig haha :)
 
Nu ska klänningen testas för sista gången och imorgon kör vi!!
 

Dagens To Do

 Öva olika håruppsättningar
 Fuska mig brun med BUS
 Försöka titta på Garks Pay n' Ride
 Tagga bal!
 

Fredag i bilder

 


Den mest underhållande plånbok jag sett, so far!

'

Nu blir det till att bära mobil och pengar med stil, oh yeah. Balen here I come!
 


Lyckorus över att de finaste skorna någonsin nu finns i min ägo.  I N  L O V E 

In action

Lite bilder från när mamma filmade mig och Beijng senast!
Fin häst säger jag bara. 
 
En sak måste jag säga ändå- min handställning har blivit mycket bättre!
Wiho, skam den som ger sig!
 

Home sweet home

Ligger och kollar igenom lite bloggar i sängen, hemma. Hade nämligen inga lektioner imorgon och den tiden ska jag spendera på att testa olika frisyrer inför balen på söndag samt kika efter om det finns någon liten väska att ha till klänningen. :)
 
Hemresan blev lite impulsiv då min ena roomie Louise ville in till stan och köpa studentklänning och då passade jag på att följa med som smakråd även denna gång (söka jobb som det kanske?) och sedan blev det tåget hem. Är hur trött som helst och tänker därför sova nu, ha det!

Sista gången

Ännu en sak man gjorde för sista gången idag; red Beijing.

Unghästarna var på tårna då de vilat under treårstesten så vi fick skippa terrängbanan och övade istället att rida med dressyrstaket i paddocken. Det var nemas problemas och sedan gjorde vi deras debut-uteritt där vi t.o.m galopperade!

Beijing skötte sig super och det kändes bra att avsluta såhär. Även om hon kommer ha det superbra utan mig och antagligen glömma mig rätt så fort så kommer hon forsätta att vara min bebis i många år framåt.

Kommer sakna denna närgångna
donna!


Treårs-test och Division III

Att vara funktionär på treårs-test i Plönninge är inte jobbigt överhuvudtaget- bara underhållande!
 
Man drar paralleler: "Det känns som "Hunger games" när domarna med stoneface sitter i mitten och bestämmer",  "Vi är ju lika effektiva som banpersonalen på Göteborg Horse Show!" Ni skulle ha sett oss, det gick minsann undan, trots att vi saknade två personer!
 
Vi får se fina hästar, få större förståelse för hur de bedömmer hästarna och i slutet kunde man verkligen läsa av domarna när de gillade en hästa haha!
 
En hiss till våra kunniga och roliga dommare som har lite ironi (bästa egenskapen någonsin) och som berömde oss medhjälpare, även om det satt långt in ;)
 
Riktigt go dag! 
 
Har glömt berätta att Plönninge vann hela division III för tredje året i rad! Här har ni en bild på vårat finallag! :)
 
Foto: Malin Lindén

Effektivitet it is!

Det var då härligt vad effektiv jag kunde vara idag på min lediga dag! Sovit ut, gjort klart en presentation i engelskan, haft betygssamtal i tre ämnen och håller på att snurra ihop lite kola :)
 
Ska sätta på ett Vampire Diaries avsnitt, äta varm kola och sedan bär det av mot treårstestet även denna kväll. Chop-chop!
 
 

Studentskor- CHECK!

 
Nu var drömskorna beställda. Suktat efter dessa så länge nu och ikväll la jag iväg beställningen. Helt kär och jag vet hur stadiga de är att gå i då jag testat massor i affärer och av kompisar, exempelvis nedan!
 
 
Jag har letat med ljus och lykta efter just denna färg: Jeffrey Campbell Lita Distressed Brown. De vanliga bruna tycker jag personligen ser lite plastiga ut... :)

 Dessa nedan är beställda!
                      

Tips på bra sida med väldigt bra rea på just JeffreyHenry Kole
 

Lärorik dag

Idag har jag tillbringat många timmar som funktionär på Plönninges treårstest, vilket ingår i unghäst-kursen. Väldigt intressant att lyssna på hur de betygsätter hästarna och det var en riktigt fin häst med 9-9 i hoppningen som jag gärna tagit med hem haha!
 
Vi var igång i ungefär åtta timmar men vi var ett härligt gäng och underhållande dommare så det fungerade bra! Det var bl.a Lasse Berglund (tränare hemma på Gark).

Imorgon är jag ledig hela skoldagen och går på som funktionär vid fyra tiden och fortsätter till åtta. Sounds like a plan! :)
 
Lite tråkigt att det bara är en häst från skolan som deltog i år, men det lyckas vara intressant ändå.
 
 
Nedan ser ni skolhästen Nemo när han gjorde kvalitén, det är samma häst som jag red på skolmästerskapet i tvåan :)
 
 

 

Underhållande parodi på Danmark

 
Asbra parodi på Danmarks bidrag i Eurovision. Skrattar så jag dör hahahaha!

Fälttävlanskort kirrat!

 
Nu var fälttävlanskort för storhäst kirrat! Red upp för Johan Lundin idag på skolhästen Copri och han skötte sig galant! Vi rullade runt en 90 bana med kulvert, pallisad, bank, hinder ur vatten och liknande.
 
 
Lite kul att Johan kände igen mig trots att det var ungefär två år sedan jag tränade för han sist :)
 
 

Nu på eftermiddagen blev det ett prov i Elkunskap och nu hade jag velat ha sol så man kunde bli lite brun! Tydligen har himlen andra åsikter för jag ser bara moln...

Minnas med saknad

Kom och tänka på en läskig sak idag. Det är 17 dagar till studenten, vilket även innebär 17 dagar kvar med skolans hästar, 17 dagar kvar med Beijng och 17 dagar där jag ska utnyttja varje ridpass till det bästa.
Efter studenten vet jag nämligen inte när jag kommer rida nästa gång. Nu är det inte en hästlös sommar det handlar om, bara det var år sedan, nu handlar det om att jag inte ens har Fjellare att komma tillbaka till. Panik. Ska jag klara mig utan hästar?
 
Kanske lika bra med ett break för att få upp motivationen till 1000 igen, men samtidigt känner jag att jag börjar fatta och hitta nya knappar hela tiden. Känns ju tragiskt att bara låta det gå om intet. Åååh, underbara förvirring.
 
En sak är säker, säga vad man vill om skolans hästar men jag kommer sakna dem.
 
Jag menar, tänk er själva.
Aldrig mer se Frigolit gnägga som en idiot efter sin bästa vän Fänrik och sedan skratta åt hans barnsliga lycka när Fänrik kommer ut i hagen.
Aldrig mer kommer keliga Diggilo eller Quick Step att trycka in sitt huvud i ens famn.
Aldrig mer kommer man få rida sin favorit på Plönninge.
 
Vi lämnar Plönninge och sedan glöms vi bort. Vi vill tro att favorithästen tycker om oss, men om sanningen ska fram tror jag inte de kommer känna igen oss. Eleverna kommer och går, medan hästarnas liv är just här. Det river i hjärtat, men det är såhär det kommer bli.
 
V i l l   i n t e . 
 

Perfektion

Idag har jag jobbat i skolans stall, hunnit med som smakråd in till Halmstad, hittat smyckeoch hårdekoration till balen samt ätit lunch på Sandys. Hunnit med att sola en hel del och myst lite med Beijng och gått en promenad med henne, lite lagom myisigt en svettig dag som denna!
 
Nu har man ätit grillad mat och avrundar med glass och hallon till Eurovision-finalen. Denna dag kändes som högsommar, helt okej för min del. Då behöver man inte avundas alla som åker på studentresa lika mycket ;)
 

Dagens ridning

Första passet blev inomhus på Beijng och då vi red med vuxna hästar fick vi äntligen göra de nödändiga lösgörande övningarna vi behövde.
 
Började med att hon försökte springa iväg från arbetet, men sedan. Damn, va fina öppnor, slutorna fick vi riktigt bra kläm på och vi lyckades med flera varv med förvänd galopp i båda varven. Sedan kommer jag inte påstå att det sistnämnda var vackert men vi lyckades! ;)
 
 
Andra passet blev på en lycklig Fänrik som fick ridas ut en runda i skogen. Lagom avancerat, förutom att en häst blev lite för glad och ville öka på lite. Ordnade sig dock, är ju lätt det blir lite tävling när man rider i grupp ( vi var fyra ekipage) men det var inget farligt. :)
 
 

Våren som aldrig kom

Ridning i ett ridhus som påminde om ett växthus i värme, ridit ute i skogen med glada hästar, skrivit ett prov och solat utanför huset. Det är vad min fredag bestått av än så länge!
 
Lite nedräkning här: 2 veckor och 3 dagar(!) kvar till studenten. 1 vecka och 2 dagar till balen. Sedan har vi två alternativ: sista sommarlovet eller arbetslös. Välj själv!
 
Nu tänker jag gå ut och utnyttja lite mer sol, paniksolning inför balen här nere! 
 
Förra årets skolavslutning.
Lite läskigt att man det är så många man aldrig kommer träffa igen.
 

Rödhet kallas det

Idag har solen tittat fram på allvar och alla plönninge-elever slänger direkt på sig sommarkläder, slänger sig på gräsmattan och försöker få lite färg på vinterblek hud. Problemet är att på vår skola går alla all-in och resultat blir likadant varje år = Människor som antar en mer röd färg än en brun färg haha! Aldrig lär man sig! 
 
Jag lyckades undgå detta problem just idag, då halva dagen spenderades i ridbyxor, vilket var precis så varmt som det låter!
 
Till själva ridningen. Idag blev det bara en häst riden och det blev Beijng. Fortsatt kamp för att stärka hennes bakdel, kämpigt för oss båda men när det släpper kommer resultatet bli magiskt. Det sätter jag en glass på! ;)
 
Efter skolans slut stannade jag kvar i stallet för att titta på Division 3 hoppträningen för Lotte. Lika nyttigt varje gång och bad om lite tips för min egen ridning och fick som vanligt kloka och bra svar. Önskar att jag haft en av mina praktiker hos henne :)
 
 
Nu blir det intensiv-plugg med ett glas Oboy, känns väldigt bra faktiskt! :)

Två rundor i terrängen

Idag körde vi faktiskt två rundor på terrängbanan och det var himla roligt!

Unghästarna fick öva på att ta sig igenom vattenhindret med Beijng i täten och det gick väldans bra faktiskt :)

Som "vanlig" häst fick jag först Diggilo, men då jag tycker han är stark i dressyren ville jag inte rida han på terrängbanan och red istället på Copri, som även han kan ligga på lite, men inte alls på samma sätt! :) Idag skötte sig gamlemannen perfekt. Han var fin på hinder och hade go attityd, väldans nöjd med dagens ridning!

Efter skolan drog en del av bal kommitén iväg för möte i Varberg och det gick över förväntan, härligt när det är så för omväxlingsskull!

Tänkte meddela att...

Jag lever! En härlig långhelg har nu avslutats med att jag i måndags hann till frisören, kiropraktorn och sedan blev det lite spontan myskväll med Julia! Uppskattas alltid :)

Idag har man även hunnit med två nationella prov i engelska (läs- och hörförståelse) samt ett oförberett prov i "Hästens utbildning". För att känna mig ännu mer duktig  har studentkommitén varit på möte hos polisen med alla skolor i Halmstad, sedan gick jag och tittade på skolans Pay & Cross (som Pay & Jump fast i terräng) samt powerwalkade med Amanda och Rebecca :D Alltid konstiga samtalsämnen och det är himla underhållande faktiskt! ;)

Resten av kvällen planerar jag spendera med mat, sova tidigt ( hahaha SURE... Som det kommer hända!) och plugga ( bra försök- film blir det!)
 
Ha det gött alla sötnosar! ;)

Drog på spontantripp till Paris när jag ändå var i farten!

Sista touchen

Nu ska mitt sista arbete i Historia in, sedan sätter jag mig med sista Engelska C uppgiften. Slutet närmar sig, shiet pommes fritts!

 
Det är galet nära nu ju... Låt oss göra det bästa av det. Let´s be crazy!


Brunstiga ston, if you know what I mean

På vägen hem från stugan i Helsingborg stoppade vi till i Plönninge och jag tog en ridtur på Beijng. Tror minsann donnan var brunstig eller något idag, för hon var inte alls intresserad av att samarbeta. Avslutade bra, men det gällde att vara envis och bestämd när hon försökte slippa arbeta. 

Finns faktiskt lite mobilfilm från passet, är det något ni är intresserade av eller? :)

En upplevelse över det vanliga

Shit, my god och alla andra uttryck på en gång. Jag har faktiskt sett One Direction, de flög en meter ovanför mitt huvud, om Ida kastat upp mig som vi pratade om hade jag nått dem, haha!


Harry Styles har vinkat till mig.
Niall Horan har besvarat min slängkyss.
Jag kan dö någorlunda lycklig.

Det är då fan att det inte är konsert varje dag säger jag bara, så häftigt!

Det var lätt värt att ta sig till Danmark och göra detta trots att vi höjde medelåldern, trots att två tjejer skrek så falskt att man trodde öronen skulle trilla av och trots att hela publiken minus mig, Ida och föräldrarna skrek när det var reklam(?). Häftig upplevelse, lätt att jag måste gå på fler konserter!

 
May. 10, 2013

Efter en massa kaos och nära att missa tåget är jag och Ida nu på väg mot Köpenhamn. Just nu är vi i Lund och när vi kommer fram ska vi försöka ta oss till Ströget med hjälp av alla kartor Ida fixat. Hon har en framtid som reseledare, tjejen med koll liksom!

Såhär ser jag ut idag! :)
Dagen Jesus drog till himeln

Då internet nere i stugan rent ut sagt är skit, är updaten därefter! Hoppa ni har haft en bra Kristihimmelsfärd, min egen spenderades med mamma inne på köpcentrat Väla i Helsingborg! Det har blivit så stort att vi gick vilse flera gånger och jag har kommit fram till att jag har oflyt när det gäller shopping. Köper jag ex. en mascara på Lindex går jag sedan till H&M och där är det en saftig rabatt på just den mascaran. Samma sak gällde en långklänning jag köpte- hittade en snyggare variant i butiken efter.

Idag var vi såpass envisa att vi faktiskt använde oss av det öppna köpet och slutligen var vi väldigt nöjda med dagens inköp! Jag fick med mig en Maybelline Mascara, en grå-svart långklänning från BikBok samt en fake blomsterkrans (se nedan! ) även den från BikBok. :)Slänger upp bilder imorgon, idag har nämligen kvällen använts till att klippa gräsmattan och snygga till stugan i allmänhet! Imorgon drar jag och Idag till Köpenhamn, taggade för konsert! ;)

Bra ridtips!

Ponnysanning har nyligen lagt upp några av EventionTV:s klipp och dessa är mina favoriter!
 
 


Inte lätt att vara skev

Då jag har fel på min ryggrad går jag regelbundet till kiropraktor, men det påverkar ridningen ändå. Jag sätter mig gärna mer på ena sidan av sadeln, viker mig i midjan osv... Det är ännu svårare om ingen säger åt en när man gör sådana fel.

Idag red jag Beijng efter skolan och koncentrerade mig just väldigt mycket på att inte vika mig eller liknande och det gav verkligen resultat. Allt blev enklare och det blev mycket lättare att rida för vikthjälperna (annars blir det en  tvärtom-effekt och hästen flyter istället ut åt andra hållet för mig). Väldigt nöjd och detta är anledningen till att jag alltid har ridit bäst barbacka- sitter jag snett då ramlar jag av. Självbevarelsedrift är bra ibland ;)

Beijng var väldigt spänd och blåste upp sig till en början då en häst lämnade ridhuset och hon blev själv. Hon är ju mest van vid att rida i grupp och speciellt att inte bli lämnad kvar haha :) Detta gav dock lite extra energi att ta av så på det stora hela fick vi till det riktigt bra! Mycket nedsutten trav, serpentiner, ställa igenom ordentligt och få henne mjuk och följsam runt skänkeln. Blev en del galoppjobb också och satte henne ordentligt på rumpan, vilket hon tyckte var lite jobbigt och försökte sakta av några gånger. :)


Då det var väldigt kvavt idag och vi jobbade på ordentligt blev hon dyblöt så jag bestämde mig för att slå två flugor i en smäll- spänna upp sadelgjorden några hål och leda av henne för hand en runda. Märks väldigt tydligt att hon inte lämnar "skolområdet" så ofta, speciellt inte ensam. Fanns mycket att titta på men vi lyckades ta oss förbi råmande kossor, tuppar som gal, skällande hundar, andra hästar och maskiner utan större problem. Så blev även lite socialträning för henne, lika bra det för det behövs! :)

Gårdagen

Då mobilappen vägrar fungera får updaten komma idag!

Några Plönningeelever våldgästade igår Jägerso och stoppade enligt tradition på McDonalds i Ängelholm på vägen ner. I år slapp vi springa över vägen, men det lyckades bli äventyr ändå genom att besöka stallarna, satsa på hästar (där Emma råkade satsa på fel lop  och vann!!) och gissade på vilka hästar som skulle vinna.

Blev en lyckad kväll, även om vi kom hem vid halv ett på natten.. Då var det rätt i säng!


Tips på grym sångare

Denna tjej är inte "upptäckt" ännu, så tänkte tipsa er om denna grymma svenska tjej- ISA!
 


Live at Jägerso
Fräscha som bara den

Två ridpass i solen idag och det var nära att vi smälte bort. Nästan sommarvärme ju!

Första passer var det hoppning på Fänrik och vi hade lite olika åsikter. Han ville ha hand om allt och hoppade av lite var han kände för. Avslutade med ett bra språng med flyt och normal avsprångspunkt- alltid något. När vi travade av jobbade jag vidare lite för att få loss han ordentligt.

Andra passet började i ridhuset med Beijing där vi övade mycket på ställningen. Hon är lite stelare åt vänster så det är bara att traggla vidare med det. Överlag gick det mycket bättre idag och jag tänkte på sitsen och kände när det blev rätt på riktigt. Gött!

Nu blir det Jägersro!!


För er som missat

Så är jag ett One Direction-fan. Inte besatt, men ja ett fan.

Älskar deras humor och de blir bara bättre och bättre!

På fredag ska jag och Ida åka och se dessa goingar LIVE i Danmark. Hur grymt???? Ska bli så himla kul, längtar!


Älskar intervjuerna med denne galne man, hur skön?


Vårkänslor

Idag var första dagen det faktiskt har gått att sola ordentligt här nere! När Plönnigeborna börjar sola på gräsmattan- då är det vår på riktigt.

Nu ska jag ta tag i skolarbetet och kolla på något roligt på tv. Ha det! :)

Upp och ner hela tiden

Har börjat ändra en del i min ridning och då blir det ofta så att allt känns fel och konstigt. Jag har ridit med en väldigt lätt hand och superlätt kontakt och nu ska jag öka den kontakten för att få ihop hästen bättre. Känns ovant, men det behövs ändras.

Det märks på Beijng att jag ändrat ridningen då hon inte blir lika avslappnad, men det är en fas som går över. Idag kändes iaf ridpasset skit, var nog första gången på henne och det var inte kul alls.

Andra passet red jag Fänrik (första gången jag satt på honom), som är en av de äldre hästarna, allmänt känd som lite "tråkig" och stel. Då jag inte är så flexibel när jag måste byta häst hela tiden så gick största delen av passet till känna mig för och sedan koncentrerade mig mest på sitsen. 
I slutet blev jag lite trött över att inte få till det, sa till ordentligt och plötsligt föll det på plats. Han blev riktigt trevlig, nacken kom upp på honom och man fick lite framför sig. Tänka sig att hästen jag trodde skulle vara jobbigast fick bli humör-lyftaren idag!


Dör, så söta!
Ellen: What are the other career you wanna have if you don't become popstars?
Sophia: Ghost-hunter!!
Rosie: I'm afraid of ghost, but I wanna find zombies...Dagen i korthet

Kollat på terräng med söta ponnys i regnbågens alla färger. Läst hästtidningar på balkongen i solen. Ska försöka sätta mig och plugga historia. Sova.


 

Vårförkylning

Efter en hel del vind och molnig himmel har jag nog dragit på mig en förkylning, hur lyckat är inte det?

På vägen hem från Tranemo svängde jag förbi Gark och kollade på lite dressyrlektioner innan kvällsmaten. Himla tråkigt när man inte kan höra vad tränaren säger för tips när man sitter på läktaren bara!

Imorgon kommer jag troligen åka och titta på terrängen i Tranemo för ponnysarna, speciellt då det är många välkända ansikten för min del! ;)

Om någon är sugen på att hänga på och se hur det fungerar i fälttävlan kan ni höra av er! :)


Hindervakt

Resten av eftermiddagen spenderas ute på tranemos terrängbana som hindervakt! Hur mycket bestämmelser som helst, har verkligen underskattat terrängfunktionärer säger jag bara...

Väldigt mycket hästrelaterat denna helg då det är dressyrkurs på Garl idag och imorgon är det även pay and jump där och ponnyfälttävlan i Tranemo! :)

Mysig eftermiddag

Efter skolan åkte jag och Ide med Ronja som ändå skulle till stan. Efter lite panik då jag inte hittade min mobil någonstans återfanns den i... damdamdamdaaam: Ronjas bil! Återfick min mobil och sedan gick jag och Ida runt och åt glass i solskenet och kollade på kläder. Perfekt en solig fredag som den här!

Nu ska jag äta grillat med familjen, vår grillpremiär för i år och sedan ska jag ta mig till Matilda! Perfekt fredag i mina ögon. Jag röstar för att vi skippar vintern och kör vår, sommar och höst året om!

Lagom skoldag

 

Hur fint väder har vi inte haft idag? Sol och nästan vindstilla, även i här i Halmstad!

Min skoldag bestod av att rida två hästar; Beijng och Copri.

Copri är en väldigt okomplicerad häst att rida då han går bra av sig själv och idag fick vi jobba med "tagen bakdel" på volterna (hästen är ställd på volten men rumpan går på innerspår). Inte världens roligaste tyckte han men trägen vinner och slutligen föll polletten ner för oss båda!

Beijng var riktigt på't idag då vi övade galoppövergångar vid bestämda bokstäver, så när hon fattat övningen ville hon dra iväg flera meter innan! Bushäst.. :) Fick till det bra där med, fick bara vara bestämd mot henne och det var ett nyttigt pass.

Avslutade skoldagen med ett betygssamtal i unghästkursen för att se vart vi ligger till, gött att veta :)
 


Lyfter fram ekipage 2

Nästa ekipage att lyfta fram fick bli Matilda Andreasson!

Från att inte kunnat skritta ensam från stallet till ridhuset, varit tvungen att ha hingstkedja till och från hagen, varit tunn och omusklad och stött emot många motgångar i form av skador så briljerar de nu på varje tävling och ligger alltid högt i stilpoängens rankinglista. Här är min klasskompis Matilda och hennes häst Djinn De La Brassieres resa hittills.

Se och njut!

De började såhär:

 Omusklad och spänd var hans signum, men sedan hände det saker...! ;)Idag ser det såhär ihopridna ut, avslappnat och många kilo muskler rikare!


FÖRE/ EFTER

 
 

Kvällen i ord

Efter att ha hängt kvar i stallet och haft ett samtal om allt mellan himmel och jord med mina kurs-kamrater i unghäst så har jag pluggat historia lite halvhjärtat... Det är det sista rycket som krävs då det är sista tentan och sedan ska historia-kursen vara slut. 
 
Har inte ork kvar att ta tag i det, men får väl muta mig själv med godis eller liknande, brukar fungera ganska bra ändå! :)

Antar att det är fler än jag som lider av skoltrötthet, men jag kan med skräckblandad förtjusning säga att idag är det 34 dagar kvar till studenten. Lite panik- JA!

Latmaskeri

Skriftliga nationella i Engelska avklarad och eftermiddagen spenderades i stallet.

Först blev det ridning på Beijng och satte rätt mycket press och krav då läraren satte högre krav på mig, vilket var superbra men hästen blev lite sur haha! Märks så tydligt när on tycker det börjar bli jobbigt.. ;)

Andra passet skulle jag haft Chitroon men han hade tappsko så då blev det istället Tango! Tränade skänkelvikning, öppna och sluta och när jag fattade hur han ville ridas gick det bra, innan dess- NOPE! :)

Jag är egentligen en himla lat människa så jag behöver tränare som tjatar och ställer krav på mig och pushar mig att faktiskt skärpa mig och rida ordentligt. Säga till en gång varje kvart fungerar inte riktigt.  Lite bristvara på såna tränare här nere, men bättre än inget :)
 

Riktig vår

Har precis kommit hem från promenad på stranden och en milkshake avnjuten på max.

Jag måste bo i en kuststad när jag väl ska skaffa eget på riktigt. Bara åsynen av hav gör moh glad och avslappnad. Hittade faktiskt en sjöstjärna, händer inte så ofta!
Lärdomar från ValborgFina tjejer som ska vandra runt i vinterjackor för att överleva nästa valborg.

När en kö inte rör sig på en halvtimme bör man ge upp gå någon annanstans.

Vakterna fick även en aktiv valborg i år.

Skaffa Vip-kort när du väl kan.

RSS 2.0