Ridning!

I torsdags så skulle jag och två andra rida lite på skolans hästar, men vi fick inte tag i chefen så det blev inget "/ Istället filmade jag Evelina när hon red och fick sedan rida lite på två klasskompisars hästar; Bellis och Fritte! :D TACKTACK TACK! <3
Så hilma snällt av dom! Det gick helt okej, Fritte var lite jobbigare än förra gången dock, typ stlear?, men slappnade av fint ibland :P. Bellis var svår att sitta på i traven så lutade mig aaasmkt bakåt för att komma ner ordentliget- inte vakcert men det funkade xP

Idag så åkte jag hem tidigt, åt lunch på mc donalds- ensamt mobboffer igen! Tack för att jeanette typ skratta åt en ockås när hon gick förbi till stationen..
Red Florran och hon slappnade av mycket, mycket bättre än senast jag red henne, men inte tillräckligt mycket enligt mig "/.. Aja sedan blev det dusch för Florran, flätor, hovolja och pjamas ;).. Själv putsade jag nästan allt också och packade sadelskåpet ^^
Måste verkligen sova nu för ska upp vid sex! Men jo förresten!! JOSS- du e saknad <3

Temporidning!

Idag körde mamma ner mig till skolan och första lektionen var ridning! Det blev temporidning på galoppbanan med pulsmätare och jag var uppe i 185...
Red Fair Lady, hästen som försökte bocka av mig förra gågnen jag red henne. Hon skötte sig förvånadsvärt bra och höll jämt tempo även om andra drog förbi henne :O Så hon var väldigt trevlig på galoppbanan, speciellt efter man ridit Copri ;)
Vi började med att skritta ett varv, sedan trvade vi ett halvt varv och fattade sedan galopp och höll banhoppningstempo. Sedan trappade vi upp det ytterligare till ett 700meters tempo och det gick väldigt bra för alla tycker jag! :D

Senare idag hade jag mitt mikrobiologiprov, tror det gick bra, och sedan sprang jag en runda med Ida :) Så nu ska jag dra iväg och laga mat samt plugga inför matteprovet imorgon och de tre proven i hästkunskap och idrottskunskap på torsdag (Y)...


Sunny Day- AGAIN :D

okej. Ett snabbt break från vad jag egentligen borde börjat med för länge sedan (matten..) och så måste jag planera ihop lite hästiga saker! Som att få fredagen att gå ihop. Måste nog ta ledigt sista lektionen i skolan så jag hinner hem rida, putsa och packa innan bangången till terrängen i Tranemo kl 19,00! Peerfect..


Idag har jag pluggat matte i stort sett hela dagen, tog en liten solpaus och senare blev det stallet :).  Hon är fortfarande lite stum på det nya bettet så bad mamma hoppa upp och känna lite på henne.
Hon tyckte också hon var stum men efter ett tag när mamma ridit blev hon lite bättre och stundtals fick jag till dressyrsitsen:
Höften och magen fram och axlarna bak och djupt ner i sadlen! ^^(inte hunnit rida in mig i dressyrsadeln heller, det hjällper inte så mykcet heller ;) )
Imorgon bitti bär det av till skolan igen! Det jobbigaste med att bo på internaat är att ta sig dit varje vecka -.-'

Helgens uppdatering!

Åkte till stugan i Fredags, därav den superbraiga uppdateringen! ;)
Fredag!
Red Florran på det nya bettet för första gången. Hon brukar ha sin tunga lite spänd utstucken på sidan men nu bara hänger den där, avslappnat. Alltid något! Hon var följsam men fick henne inte att släppa alls, som sagt nytt bett..
Sedan bar det av till stugan i Helsingborg! Så mysigt där nere :D Dessutoom har vi nääästan fixat stallplats bredvid stugområdet=PERFECT!! :D
Lördag!
Sov igen alla tidiga morgonar, jobbade matte i trädgården och fick vacker bränna efter linnet... Matten blev inte ens klar :( Åt tillsammans med grannarna och sedan spelade vi kubb(losade totalt..) , fotboll och hoppade studsmattaaa ;) Asnice!
Söndag!
Sov länge, igen ;P Sedan solade jag och tog sedan en promenix med mamma, hundarna och några av grannarna (Y)
Efter hemfärd blev det ombyte-> Stallet! Red fram på terrängbanan och red sedan dressyr och lite bommar som någon lagt ut :) Först var hon ganska ovillig men blev faktiskt fin i ena traven sedan, dock gick andra varvet inte lika bra då hon bet sig fast på den sidan och då blir det så lätt att man blir hård i handen "/ Tänkte på det jättemycket och det blev hyfsat i det varvet tillslut men inte så avslappnat som jag önskat.
Det var min helg, hoppas ni också njutit av sommarvädret:
*fått första brännan
*gått i shorts
*och njutit helt enkelt!


Tandläkarbesök för Florran

Idag gick jag upp tidigt, igen..
Jag och mamma skulle nämnligen åka iväg på tandläkarbesök hos Ylva Rubin i Falkenberg! Många har pratat väl om henne men vi har aldrig varit där innan. Så vi tog med alla nya och gamla bett som Florran har/haft och redan nu har vi bestämt att händanefter är det bara Ylva som gäller :)

De började med att ge Florran lugnande för att kunna titta ordentligt i munnen och fota tänderna. Det visade sig att hon har haft det ganska besvärligt med just tänderna "/.
Florran hade en kindtand (första kindtanden så den ligger emot bettet) som var lite lös.
Hon bet sig även i kinden när hon har bett i munnen på högersida(vilket antagligen är varför hon biter sig fast i högersidan..).
Sedan har hon tidigare varit väldigt uppbetslad då hon fått en grop i underkäken(skelettet) på båda sidor där bettet har legat! :O
Hon var även svullen i mungiporna pga överbetslingen.
så hon har inte haft det lätt med munnen.
Florran går ju med tungan ute vilket egentligen var orsaken till att vi ville kolla upp det hela eftersom vi kunde misstänka att hon gjorde det för att "mildra" någon smärta i munnen.
Alla dessa problem har hon försökt skydda sig från genom att sticka ut tungan! Alla bett hon haft legat precis emot nerverna i gommen (tänk er ett nervslag :S).

Ylva och hennes medhjälpare var jätteduktiga! De slipade lite på tanden som hon bet sig i kinden med, för att hon ska undvika detta problem. Hon fick även bananlack ;).
Sedan hjälpte de oss med en korrekt bettinpassning som undvek att trigga alla dessa problem, lite knixigt men nu har vi fått alla redskapen till att göra det bättre!
Hon ska absolut inta ha hackamore då det trycker på hennes lösa kindtand =smärta.
Så det nya hackamoret jag haft två gånger är numera till salu, om ni är intresserade! ;D Välputsat är det också (Y)
Hon ska använda sidepull så mycket det går för då undviker man alla problemen.
Sedan ska jag växla mellan tredelat med fasta ringar och ett kimbelwick istället för pelham.(Pelhamet var det enda bettet som egentligen passade, förutom att skänklarna var för långa :P) Hon ska inte ridas med nosgrimma, bara på tävling, för att undvika allt onödigt tryck så att den lösa tanden får möjlighet att rota fast sig igen.
Så nu kommer hon se ut som en äkta indianhäst, yeeeyy... Fast då har jag ett givet tema på nästa maskeradhoppning ;D

Dagens ridtur (Y)Red fram på terrängbanan igen och red sedan igenom dressyrprogrammet till fälttävlan och övade på halvhalter och halter på serpentiner. Hon lossnade väldigt snabbt idag, men först var hon okoncentrerad då en skogsmaskin stod och lastade timmer en bit ifrån. Men tycker det gick bra ^^

Senare, efter att jag typ gått i förväg från stallet då pappa var sen, så åkte jag, Ville och Pappa till Lager 157 för första gången i mitt liv! Det fanns väldigt mycket fint där och hittade mycket fint till lillebror också ;). Här kommer några snabba bilder ;D

1. Gladiatorsandaler! Letade hela förra sommaren utan att hitta några som jag gillade/passade i! :D Så nu har jag ett  par sommarskor- NICE!
2. En Stickad kortare tröja som kommer bli snygg till  shorts, och vanliga byxor såklart ;)
3. Låång tröja med dragkedja
4. Denna bara älskar jag <3 Kommer bli så snygg till shortsen! :D
(Lägg märke till att jag verkligen är på mitt "solenskinerhumör"! :D Älskar värmen <3)

Terrängträning!

Idag var det min första terrängträning på Florran och det gick asabra! :D Hopapde diken och stockar, ris och vatten osv, osv.. Hon hoppade en jättestor grav utan att tveka men stannade sedan och fjantade för en myyycket mindre? xd aja annars var hon duktig! (Y)

Ponnyridning

Idag har den coolaste ungdomssektionen in the world haft ponnyridning! Lite bilder på oss(kan inte lägga upp på barnen "/) Att det bara kom typ 6 barn spelar ingen roll för de red för typ 25 personer XD Ville ju aldrig hoppa av- KUL :D (Y) Duktiga ponnyer hade vi också ;)
'

Skrittur

Idag skrittade jag ut en sväng typ 40 minuter och det tyckte Florran var tråkigt, men hennes kropp behövde det nog efter igår ^^
Sedan travade jag ett varv på terrängbanan och galopperade en liten bit och sedan skrittade jag av.
Idag skulle hon bara få röra lite på sig i värmen och imorgon blir det terrängträning och då blir det förhoppningsvis mycket bilder! ;D

Film från tävlingen!

Som sagt gick lite hafsigt, var inte riktigt berädd på att hon skulle vara så pigg :D Bara bra

Tävling i Mullsjö!

Idag så var jag iväg med Florran i Mullsjö! Aldrig tävlat där förut och det var jättefint där. Stor framridning, framhoppning och själva ridhuset där tävlingen hölls var också stor! Det blev aldrig sådär knökafullt som det kan bli på framhoppningarna och det var väldigt skönt! Träffade massor av trevligt folk där, både nya och gamla bekanta ;)


Hoppade iaf LD och LC och idag var jag väldigt nogrann med att sätta galoppen och tagga henne lite. Gick bra! Hon kändes mer "på" redan på framridningen och detta resulterade sedan i en felfri LD, även om vägarna inte var de bästa då hon istället helt plötsligt gick fram och ville till hindrerna så fort som möjligt ;)
Bra bjudning och det var jättehärligt! :D
Satt typ och småskrattade lite åt henne och tror funktionärerna hade lite kul åt det ;)

Sedan i LC taggade vi om och även där nollade vi både grunden och omhoppningen, tog inte de snävaste snägarna som jag kunde gjort. det kändes inte som vi var riktigt redo för det än :P.
Men trots detta kom vi 2a! :D
asglad, min bästa placering hittills, någonsin :D
Synd bara att de hade ärevarv utan musik .. Lite trist

Bus/Dressyrtrimm!

Började med att skritta fram på terrängbanan och sedan bestämde jag mig för att jag likväl kunde galoppera fram där också! Red på vanligt tredelat och det gick skitbra!
Hon höll tempot och jag behövde bara följa med :D

Sedan red jag över bommar i alla gångarter och tog även ett litet skutt över två sockerbitar som stod bredvid varann, i dressyrsadel (Y) Inget högt, men bara lite bus ;)
Sedan började jag kräva lite mer och märkte att även fast hon kändes följsam och avslappnad så släppte hon inte bettet som hon brukar( hon biter sig fast i ena sidan innan hon slappnar av ordentligt) och kändes stenhård i munnen. Ush! Mamma sa att hon har varit så sen jag åkte till skolan för 2 veckor sedan och att hon först slappnade av "ordentligt" denna veckan.
Tillslut slappnade hon av och blev sådär underbart lyhörd och mjuk som bara hon kan vara <3 Då följer hon ens minsta vink!
Funderar ändå på om vi skulle kunna klämma in ett tandläkarbesök för damen i veckan, tror det är på tiden! Vet dock inte när hon kollades senast av förra ägarna, måste checka det också :P

Tävling!

Jaha.. Nu är det så att jag kan ju lika gärna varra med(även fast jag aldrig kommer vinna...) men annars kommer jag bara ångra mig sedan! (Y)
Jo, jag är med och tävlar om ett gästinlägg hos teamsl.blogg.se!
Jag vill vinna för att jag vill skriva om något som jag ofta reagerar starkt på- ryttare som går upp på häst för tidigt. Har tjatat på ganska många om detta och kan lätt skriva ihop ett inlägg om det, faktum är att det redan är påbörjat, hehe :P (jag började egentligen skriva det här, men kom på att man isf kanske ska spara det till gästbloggningen.. Som inte kommer hända- men ifall ifall ;)). Så ni kommer få läsa det i vilket fall!
Sen skulle det ju alltid vara kul att få lite mer läsare och jag skulle bli grymt glad :D

Påsklov, yeeey!

Ska bli skönt att äntligen kunna sova ut och göra vad man vill, fast har 4 prov veckan efter lovet så måste typ plugga också... Hatar när dom lägger prov så,

LOV är LOV och LOV betyder LEDIGHET, FRIHET och GLÄDJE! Tyvärr passar inte prov eller läxor in någonstans på denna beskrivning och det är mitt argument för att flytta proven till andra veckan efter lovet! ^^

 

Iallafall, idag så red jag ut på Florran och konditionstränade! Längtat jääättemycket efter det när jag varit nere i skolan då solen skiner, fåglarna sjunger och... man har ingen häst att rida ut på! :( Då går jag ut och springer (WOW) för att åtminstone få njuta av solskenet på något sätt..

Red iaf ut, om att vända fram och tillbaka på banvallen kan kallas det(hatar våra ridvägar.. ), och galoppera mycket med korta pauser med skritt imellan. Gick jättebra och hon försökte bara öka farten en gång, annars rullade vi på jättebra ^^. Skrittade av i minst en kvart efteråt och stretchade och masserade lite :) När jag ändå var igång fick hon sina hovar penslade. Ingen kan ju säga att hon inte är vacker iaf :D

Hitta en ny favoritsångare btw- Sam Tsui! Sök på spotify folk! ;D


Galopp och kaos

Idag hade jag och 4 till i klassen galopp och till en början var vi i ridhuset. Sedan gick vi ut på galoppbanan, jag red på Copri,  och han var så pigg att han stack flera gånger,noll kontroll!

Så sista varvet sket jag i för trodde att han skulle sticka på allvar då. Istället körde de andraen sista gång. Först gick det bra, även om alla hästar var heta.
Sedan tappade de lite fart i kurvan och några av hästarna började överväga att sticka till stallet, och det ledde till att alla 3 flög av, och min rumskompis fick åka och kollas upp på akuten, men hon klarade sig bra ändå. Så är glad att jag  inte hängde på sista varvet iallafall,men synd om de andra bara :( <3

Halluluja moment!..

Stalljouren är äntligen slut! Tur att man hade fint väder, men är astrött! Nu vill man bara ha lov så längtar till torsdag när jag kan åka hem :D Studiedag på fredag så ;)


Helgen och lovet kommer bli ganska intensiv med en hopptävling i Mullsjö på söndag (LD, LC) för vi måste komma ut en gång innan fälttävlan i Tranemo 1 Maj!

På Tisdag och Torsdag nästa vecka blir det våra första terrängträningar och dagarna mellan detta kommer det vara skrittrundor och stretching! Ska bli askul :D Tror Florran kommer tycka det också ;)
Imorgon är det galopp och jag kommer dö, men det ska bli så j'vla kul! (Y)

Hur gör jag?

Vill egentligen åka och kolla när mina kära klasskompisar hoppar på Harplinges ponnytävlingar. Men vet inte om jag orkar cykla dit och hem och dit igen för att sedan ta in alla hästar... Får se hur det blir..
både Rebecca, Nathalie och Amanda ska tävla sina ponnyer och inom blir det hästtävlingar med fler startande från klassen ;) Då ska bland annat Emma, en annan Rebecca o några fler tävla :D

Borde dock plugga egentligen. Måste ju plugga. Men tror jag cyklar o kollar lite och pluggar lite senare (Y)

Det är enklare att lösa sina problem/bestämma sig när man skriver ner dom!Stalltjänst..

Har min sista stalltjänst för detta läsåret, lite segt men det kommer väl rulla på (Y). Min roomie Jeanette har oxå stalltjänst o vi kommer säkert hinna få lite damp på varann innan helgen är slut xP

Det var tänkt att vi skulle rida galopp på måndag, men tränaren kunde bara komma på tisdag så få bli då istället ^^ Tror det kommer bli askul!! :D Längtar, men kommer typ ramla av av träningsvärk xD

Nu ska jag sova lite, sen pluggaa (3 prov nästa vecka, wiiiieee!..) och sedan ska jag o min roomie laga mat(vilket betyder att vi värmer i mikron;) )Har hittat ett par snygga, billiga, typ nya converse i denna modell. Ska jag köpa? :D

Trav!

Idag har jag o jeanette fått en snabbgenomgång i trav. Inte varit med på en enda travlektion och är alltså lite efter xp. Att köra va ju asenkelt, selningen var desto svårare... Typ 100 remmar? MENMEN! Tur att man inte ska bli kusk ^^

Har både hunnit äta tacos idag och åkt och storhandlat på ica maxi :D Så nu har jag massor av mat och är glad att kunna slippa mina makaroner m sås som jag levt på i nästan ett helt läsår! Så nu har jag fiskpinnar, schnitzel,potatis, gurka, ärtor (ooh ja, jag tänker bli nyttig!! :O ) o annat gott! Köpte också godis till stalltjänsten i helgen, inte det kuligaste men ändå "/ Typ 3 prov nästa vecka så nu måste jag plugga, Baiii <3

Här kommer en bild målad av min klasskompis Ronja! Grymt duktig :D
Dock försökte amanda ta åt sig äran.. ;)


Plönninge, Haverdal och ridning!

Nere på plönninge igen!

I måndags så bestämde vi (jag, julia och ida) oss för att cykla och kolla på några stall och sedan cykla till Haverdal! Det var skitfint väder och då blir jag skitglad ;D  Så enkelt är det bara! Himlen var helt blå och det var vår i luften! Vi åt glass utanför Ica och letade seda efter stranden... När vi väl hittat den så åt vi våra vackra kinderägg och fotade lite ;) Skithärlig dag <3

Idag så har hela klassen haft ridning med pulsklocka!
Red Chitroon och han var jättemysig, dock var inte galoppen särskilt lätt att sitta i (han är f.d. galopphäst) men den blev bättre! Han gick stadigt i form och var allmänt okomplicerad, tycker om honom! Så han får vara med på min favorithästlista(som jag kom på nu..). På denna lista finns även Alure från plönninge, fast hon har åkt hem "/ Det är jag verkligen jätteledsen för, hon var lagom busig och pigg, men ändå fin att rida!
Hoppning!

Idag bestämde jag mig för en gymnastikövning med både studs och kombination i ett!
Ni ser på den vackra bilden hur jag menar ;). Det gick bra och jag var noga på att vara framme med handen och fick öva på att ha en lite högre hand samt kortare tygel och då gick det ännu bättre! ^^
Den var väldigt jobbig att kånka fram så råder er som vill testa den att vara fler som bygger... (Y)
Ingen film idag då vi helt enkelt inte hade med någon kamera ;P

Dressyr bilder!

Bilderna är från Klubbdressyren förra helgen, fotade av Hanna Johansson!

Ignorera mina händer tack. Koncentrerade mig så mycket på Florran att jag glömde rätta mig själv (A)


Dressyrsadel

Idag har vi varit uppe på sadelutprovning -igen. Att det ska vara så sjukt svårrt att hitta en sadel som passar både mig och Florran! Provred runt 7-8 sadlar och tillslut så bestämde  vi oss för en Isabell Werth sadel. Den är faktiskt inte särskilt vacker, meen den är skön och Florran tyckte om den. Håller tummarna för att den funkar! Orkar inte åka upp för en 4:e sadelutprovning xP

 

Vi kom fram till jönköping vidd kvart i 11(efter en del trubbel med transporten, men nu funkar den!) och kom hem till gislaved vid halv 5. Härligt. Eller inte. Så nu tänker jag sova! Godnatt!


Vår shopping! :D

Visste ni att jag älskar  converse?? Nu vet ni det iaf! Jag vill ha ett par turkosa och ett par med något roligt mönster! Har redan ett par grå med mönster(egentligen för små, men älskar dom, så ibland tränger jag i foten ändå (Y)) och ett par vita vanliga. Även ett par svarta i läder, light modellen som egentligen är mammas ;)

Skulle inte tacka nej till dessa! (Har skor i samma modell som på översta bilden, de som var för små "/)
CONVERSE är grymt snyggt, och jag är typ galen i dom <3

Hackamore

Idag tog jag ledigt sista lektionerna (skulle gått till 4) för annars hade jag kommit hem jättesent.  Så tog tidigaste bussen in till halmstad, därr jag btw köpte dessa shorts på H&M! Taggad till sommaren nu :D:D

Red Florran på hackamoret jag köpte i tisdags och hon trivdes väldigt bra med det! Så nu får hon gå bettlöst någon dag i veckan tror jag^^ Hon längde sin trav mycket bättre på hackamore iaf, tror det är för att hon vågar söka mer stöd där :P Red väldigt mycket galopp för att få upp flåset och idag är en av de få tillfällen då Florran blev svettig ;) Travade av i låg form och skrittade ut en vända efter det :)

RSS 2.0