I needed this

Tog några extra timmar sömn och slipper kvällfodringen ikväll- välbehövligt kan jag säga! Min kropp är inte van vid att vara igång hela tiden, i princip varje dag i 3 veckor.

Idag fick prinsessan massor av pyssel med både massage, en omgång pälsglans, svansfläta ( bara för att jag kände för det) och som vanligt blev hovarna infettade! Efter 3 veckors konstant användande vågar jag påstå att jag ser resultat! :)

Gjorde ett väldigt lättsamt tömkörningspass idag med fokus på massor av övergångar. Igångsättningarna reagerar hon direkt på, lite sämre med avsaktningarna ;) Men blev bättre för varje upprepning!

Inköpen

Och ja- det är ridbyxor jag har på mig ;)

Gina Tricot for the win! Känner lite sommarstämning här!


Sängen- HERE I COME!

Lyckan när praktikvärden skickar in en för att sova några timmar till <3

Har släppt ut hästarna nu och ska mocka några boxar under dagen och tömköra Nakita efter den rätt tuffa veckan. Annars ska jag bara vila upp mig!

"det finns hopp"

Hästtandläkaren kom tyvärr inte idag, så jag hoppas på att hon kommer i början av nästa vecka! Vill verkligen kolla om det är något i munnen, om inte- Så vet vi iaf det!

Idag kändes det i kroppen att jag inte haft en vilodag på länge och även att vi var 2 mann mindre.. Gick riiktiigt segt!
Jag skrittade med som sällskap på Ella när en unghäst skulle rida ut en sväng för första gången.
Ridpasset då! Jag började med longera och jobbade med övergångar mellan de olika gångarterna. Det roliga är att hon vet precis vad man menar men vill själv bestämma var och när hon ska sakta av!

Sedan hoppade jag upp och red barbacka. Tänkte på att ha breda händer för att lättare komma åt henne och det gick helt okej! Helt klart på rätt väg iaf. Fick till det riktigt bra i traven ett tag :) Sedan hoppade även Lotte upp för att lossa henne ännu mer och checka av hur hon kändes. " Det finns hopp!" var hennes kommentar ;)

Hoppning för dressyrtränare?

DET VAR NÅGOT NYTT! Men väldigt nyttigt..

Vi hoppade trestuds på medellinjen och svängen framför blev oväntat bra och välridet! Jag var nogrann med eftergiften över studsen och försökte få Nakita att hålla ett lugnt tempo efter hindrerna. Blandat resultat på det, det gick rätt fort! Fick jobba med att försöka hålla handen låg trots att hon drar på= att man gärna tar upp handen och bromsar!

Jag fick travhoppa på en 8-volt och det gick väldigt väldigt bra! Hon höll sig lugn och avslappnad så då avslutade vi!
Sedan fick hon en liten genomgång, smidigt med kiropraktorkunniga i stallet! Hennes spänningar sitter så djupt att man omöjligt hade kunnat få loss dom på en gång, så därför gör vi det lite då och då istället! :)

De tyckte att jag kämpade väl.. Alltid något!

Utrustning: Hoppsadel, hackamore och martingal


Trelleborg

eller Trellebög som jag och Rebecka säger ;)
Vi fick åka in dit idag då Rebecka åker hemåt imorgon och så fick vi fika och gå runt i gallerian! Jag styrde direkt mot Gina Tricot och inhandlade 2 linnen! Även utökat min lånekortssamling så numera har jag även ett för Trelleborg! Helt otroligt att jag har 4 st olika?

Idag så putsade vi utrustning och gjorde allt "bakgrundsgörat"- alltså ta in, rykta, göra iordning. Hästen rids. Ta in, ta av utrustning, släpp ut, hämta nästa häst. Så rullade det på!


Men sedan så blev det dags för dressyrlektion och jag har ridit mycket barbacka på sistone då hon varit väldigt, väldigt spänd i manken( gamla spänningar efter antingen vår sadel som inte passade eller den innan) men idag så red jag i dressyrsadlen och spänningarna är nästan helt borta! Något positivt iaf!Jag började att rida men trots att vi jobbat mycket med att den låga avpända formen går hon upp så fort man tar ett stöd i tyglen. Det gillar vi inte så Lotte hoppade upp och jobbade henne ordentligt-både med och utan inspänningar. Hon sa att hon brukar kunna "lossa" de flesta hästar( believe me I've seen it..) men Nakita är en "hård nöt att knäcka" för att säga det på hennes sätt.

Då skickades jag upp igen och det gick bättre än i början av passet, men vi bestämde ändå att testa med graman och då gick det helt okej!


MEN! The breakthrough var när Lotte sa "nä nu skiter vi i de här" och knäppte loss remmen runt mulen- helt plötsligt jobbade hon genom hela, hela kroppen med schvung och rygg och avslappnat! Så Lotte vill att hästtandläkeren (som ändå svänger förbi imorgon eller på fredag) ska ta en extra titt i munnen eftersom det är just med stödet i munnen vi har som prio 1 just nu!BILDER FINNS, dock på Lottes kamera så de kommer nog upp imorgon! ;)

Tävlingar är tummen upp!

Här hittar ni tävlingen om ni också vill ha chansen att vinna denna grymt snygga KL tröja!


Imorgon..

Imorgon ska jag faktiskt gästblogga för första gången i mitt liv?

Vann en tävling där fyra blev utvalda till att gästblogga och imorgon kommer ni hitta det här- Team Labom med 155 följare på bloglovin! Inte illa!


Ett steg framåt

Idag har jag varit jätteseg, känner att en sovmorgon hade varit på sin plats nu.. Inne på 3e praktikveckan nu, 2 kvar!

Jag har även gjort iordning hästar, gått en promenad med ungponnyn Manne!


Sedan fick jag lite hjälp med Nakita och fortsatte där vi slutade med att jobba med att få henne att följa mig ordentligt och jobba lågt och avspänt på långa tyglar.

Övade övergångar mellan skritt och trav där hon hela tiden skulle hålla huvudet lågt under igångsättningen och ibland gick det väldigt bra!

Kan säga att det är ännu svårare att sitta kvar i traven eftersom man absolut inte kan fuska och hålla balansen i hästens mun ;)

Vi är absolut på väg nu! :)

Filmen från Löshoppningen!

Kan nog säga att alla var imponerade över hennes kvickhet och även ( när hon värmt upp lite) hennes gångarter, och de är väldigt insatta i dressyr! Traven är en favorit ;)

Lotte föreslog att jag skulle hoppa uppsuttet snart så hon kunde se hur hon reagerar då! Låter som en toppen idé enligt mig, jag tar alla möjligheter till utveckling jag kan få!


Löshoppning och solbrända kinder!

Som vanligt på måndagar blev det löshoppning ( de har det en dag i veckan) och Nakita joinade även idag!

Denna gången höll hon sig på rätt sida av avspärrningarna och fick jobba ännu mer då vi ställde fram en 4 studs!
Först var det för enkelt och hon bara seglade igenom men sedan höjde vi upp två av hindrerna till 1 m och då fick hon verkligen jobba.
Hon stannade  några gånger när hon började tycka det var jobbigt eftersom hon inte kunde ta sig igenom studsen enbart med fart ;)

Så hon fick verkligen kämpa och gjorde det bra! Hon sänkte till och med huvudet över hindrerna några gånger! ( hoppar gärna med huvudet högt- inte så bra då hon gärna släpper ryggen då).

FILM ÄR PÅ VÄG!


Sedan åt vi lunch hos Lottes dotter Jossan och därefter jag och Rebecka ( den andra praktikanten) hitta ner till stranden!
Gick runt ett bra tag och lekte turister och letade efter ett ställe som sålde glass. Efter två misslyckade försök gick vi istället till Coop och därefter började vi den 3 km långa vandringen tillbaka!

Tror jag kan påstå att glassen är bortjobbad ;) Och att mitt ansikte börjar anta en rödare ton...


VÅRSOL ÄR UNDERBART- men väldigt lurig... -.-

True shit


Våren är äntligen här!

Idag var det nästan så man hade behövt solglasögon och det är ett bra tecken!

När jag jobbat klart för dagen så fick Nakita sig ett tömkörningspass och det kändes verkligen att vi är på rätt väg nu. Hon jobbade i en mycket djupare och mer avslappnad form än hon brukar i tömkörningen och hon var super fin i alla gångarter- liiite dålig  aktion i skritten ibland bara! Så jag är supernöjd!

Me wantHÄR kan du tävla om ett eget halsband eller armband gjort av din hästs tagel :)

Studsande genom Skåne

Haft stallet som vanligt och även longerat stallets shettis med inspänd med gummisnodd. Det är nog den finaste shettis jag någonsin sett, inte ofta man ser sådana jobba ordentligt! Han har svårast för galoppen (som många små ponnyer) men när jag aktiverade han ordentligt på en mindre volt orkade han jobba lite i form även där! :) I traven och skritten jobbar han i form hela tiden - DUKTIGT!

Sedan drog jag ut på en 45 minuter lång uteritt då jag travade långa sträckor på gruvägarna där mitt enda mål var att hålla mig kvar på hästryggen...

En riktig utmaning men det gick! Stundtals gick hon t.o.m riktigt fint :) I skritten var hon super fin i formen- låg och rund. Hon var rätt psykiskt trött efteråt! Mycket nytt att upptäcka varje dag ;)


Imorgon blir det antingen tömkörning eller longering med gummisnodd hade jag tänkt :)

Träna Terräng?

Ni som är intresserade av att träna terränghoppning i Tranemo...

är välkomna att höra av er till mig så snart ni kan, så ska jag försöka ordna en gemensam träningstid för oss GARKare.

Både häst- och ponnyryttare är välkomna!

Ingen tidigare erfarenhet krävs.

 

Ange namn, mobilnr & hästens namn när ni anmäler er.

Maila till: smultronflicka@live.seEn helt ny värld

Skrittade ut ca 40min med Nakita och blev helt imponerad av naturen...

Ingen asfaltsdjungel här inte! Bara massa åkrar så långt man kunde se! Helt underbart! Tror jag tar en liten uteritt imorgon och försöker  lära mig lite vägar ;)

Slut för idag!

Nu har praktikvärden, alltså Lotte, åkt iväg p en tävling så har ledigt fram till de kommer tillbaka och då är det bara intag av hästar som gäller!

Idag ska Nakita bara skrittas ut barbacka och enda frågan är bara när? För mycket tid att välja på ;)

On our way

Idag gjorde man det som numera är rutiner- mocka, halma, fixa hästar, kolla in en dressyrlektion mm.

Det var meningen att jag skulle träna för Lotte idag också, men då de behövde hjälp inne i stallet gav hon bara råd och sedan fick jag testa lite själv.

Innan hon hann komma så red jag fram i alla gångarter och shit vad jag har svårt med balansen på denna ponny!

Florran, Lima- NEMAS PROBLEMAS! Men Nakita..
Jag håller på att ramla av i hennes trav!
Glider runt som en vante, något som jag måste få ordning på i min ridning!
Sen är Nakita inte den lättaste att rida barbacka på då hon inte har den bredaste ryggen eller är särskilt stabil själv= Dubbelt så svårt ;)

Övningen jag fick av Lotte ( som hela "omskolningen" vi ska genomföra går ut på) är att få henne mjuk och följsam i sidorna, mer svängbar och acceptera bettet bättre, utan att gå emot så fort man håller i munnen.


Så jag fick rida på långa, långa tyglar på en liten volt och få henne sänka nacken för att då ta fram innerhanden och klappa. Ytterhanden fick inte ha något alls.
Detta gjorde jag både i skritt och trav och skritten gick superbra, men så kom ju där med mitt balansproblem in så fort vi började trava..
Men efter några upprepningar skötte jag mig mycket bättre och när jag är stabil blir Nakita stabil!

Sedan ställde Lotte sig och masserade henne vid manken efteråt då hon har stora spänningar och problem där. Nakita tuggade och gäspade i en evighet kändes det som!

Lotte säger att vi kommit en bit på väg redan och jag tror minsann hon är lite förtjust i Nakita, hon gillar verkligen hennes vackra huvud och personlighet ;)

A wind of change

Idag så skulle jag ju rida för Lotte och bestämde mig för att ta nova-bettet då jag kan göra ledande tygeltag med det.

Red en liten stund och visade hur hon var och sedan ville Lotte sitta upp och känna!
Sånt tycker jag är jättebra när tränare vill göra- de kan ge en så mycket bättre hjälp när de vet hur hästen fungerar!

Hon testade lite hur hon reagerade och red mycket för vikthjälperna och försökte få henne att ställa igenom sig ordentligt då det är just det man inte kan göra med hackamore..

Så imorgon vill hon jag ska testa ett rakt vanligt bett (red på nova) då hon inte accepterade bettet på det sätt hon ska. Lotte red henne även barbacka och med en dressyrsadel ( Alto ifall någon skulle vara nyfiken) och direkt blev Nakita mycket mer avslappnad.

FYRA VECKOR ATT ÄNDRA EN PONNY- HERE WE GO!


Varför finns ingen som Lotte hemma?
Känns iaf skönt att jag har så pass mycket möjlighet till hjälp under dessa veckor!

Vi kör på träning imorgon igen och då blir det antingen Alton eller barbacka.

Lotte konstaterade att hon är väldigt känslig i ryggpartiet och gärna släpper den- delvis för att hon antagligen gått med en dålig sadel tidigare och därför inte är så stark i ryggen. Men nu ska det bli ändring på detta! :)

Då taggar vi!

Nu har jag varit igång hela förmiddagen och fixat hästar, mockat, fixat mat och kört ut lunch hö i den lilla traktorn
- det trodde ni inte jag skulle klara va? ;)

Nu taggar jag för första dressyrlektionen med Nakita för Lotte! Ska bli skitkul!

Väl kämpat!

Idag jobbade jag igenom Nakita ordentligt ute i paddocken och eftersom det blåser så här i Skåne ska hon börja gå med luva ;)
Plus att hon är riktigt söt i det!

Skrittade fram länge och jobbade med övergångar,
serpentiner och volter i skritt med tanke på hoppningen igår. Sedan började jag med trav på serpentiner, volter och avbrott. Galoppen var även den fin, men fick inte till henne ordentligt förrens jag släppte stigbyglarna.
Konstigt nog så rider jag bäst barbacka eller utan stigbyglar- antar att det tvingar mig till att sitta ordentligt :)


hädanefter ska jag nog börja varje ridpass utan stigbyglar och länga dom några hål, tyvärr är jag en ryttare som behöver långa stigläder i all ridning- Too bad!

Handduks nisse here I come°

Stalltjänsten som vanligt och sedan bestod resten av dagen av att göra iordning hästar före och efter ridpass!

Fick även skritta av Ella både med sadel och barbacka(flera hästar delar sadel) och fick även känna på henne lite i skritten. Jättemjuk och maffig nacke- precis som det ska vara!
Ska få testa rida henne en annan dag och det blir rätt spännande :)

Sedan agerade jag även handduk för Arrak när han skrittades av då han var rätt dreglig om munnen...

Och så tar vi avspärrningarna när vi ändå håller på...

Idag var det löshoppning för alla hästar i stallet och då fick även Nakita hänga på! Hon skötte sig super,
den bästa löshoppning hon gjort!


Hon satte sig på bakbenen och hoppade i lugnt, lugnt tempo och fick jobba ordentligt då vi ställde in en studs.
Tror hon hoppade upp till 1 m-1,10 men sedan bara fortsatte hon ut över avspärrningarna- som satt på 130!!
Kunde bara skratta åt token x)
Det var avspärrningar med plastband- men som Josefina sa " Fälttävlans hästar bjuder på allt!"

Hopphingstarna

Nyhet för i år är att Tullstorp samarbetar med ett par danska bröder (Schou & Skouboe heter företaget).

Så numera finns det även hopphingstar i Hingstkatalogen :) Riktigt fina sådana också!

ARLANDO
Även detta blev en favorit för mig! Mycket kraft, maffig och väldigt vacker att titta på!
Att den sedan var superkelig i stallet är bara ett plus ;)


BONAPARTE
Snygg att titta på, men inte någon favorit för mig :)COSMEO

Nafsig i stallet, men gudasnygg. Tekniken var helt perfekt.. En häst som ryttaren trodde skulle gå OS, VM och alla stora mästerskap- SÅ bra var den!Har ni någon favorit av dressyr och hopphingstarna som ni nu har sett? ;)

Dressyrhingstarna

DUNHILL var rätt så snygg kan jag säga..

En av mina favoriter- kolla in galoppen... <3
Jan Brink och JJ Rayban

En av Jans egna favoriter!Ampere
BELLAGIO

Väldigt elegant hingst, lite för nätt för min smak- gillar maffiga hingstar ;) Men väldigt, väldigt vacker med mycket nerv! :)

Don De Jeu

Vackert huvud och en av mina favoriter!
Ston med föl e. Ampere och e. Bellagio

De lekte rejser hästar!!


CHIRLON 23 år gammal- Ändå otroligt fräsch! Rör sig bara en gång om året, på just hingtvisningarna :P

ZALADIN- årets bruksprovsvinnare!Lugna puckar

Kom hem rätt sent och insåg att det inte fanns någon belysning i ridhuset så fick helt enkelt rdia lite lätt på utebanan utan belysning där också, så slängde bara på hackamore och red barbacka!

Blev mest skritt, lite trav och mycket halter. Höll nog inte på i mer än en halvtimme :) Därefter blev det lite massage som uppskattades av Nakita ;)

Hingstvisning på Tullstorp!

Fick se många fina hingstar, tog massor av kort och gick runt i stallen :)

SMAKPROV!Jan Brink!

ARLANDO

BONAPARTE

COSMEO

DUNHILL


Tömkörning och sovmorgon

Idag blev det som sagt tömkörning och det gick super!

Nakita fick rulla på i alla gångarter, inget avancerat och jag varierade mellan olika stora volter och att på gå spåret! Speciellt fin var galoppen och hon var väldigt nöjd med sig själv efteråt.

Här nere gör man ju inget annat än stallet så jag putsar, pysslar och myser med Nakita till tusen varje dag! Hon är rätt nöjd med det också ;)Imorgon blir det sovmorgon och klockan 10 rullar vi praktikanter till Tullstorps Hingstvisning! Kameran ska med så ni kommer få måånga fina bilder på många fina hästar ;)

Denna snygging kommer bl.a finnas där- COSMEO!

Saturday

Har haft stalltjänst på morgonen, sedan go fika som vanligt och därefter hade man en paus fram till lunch då jag tog mig i kragen och skrev ihop ett CV så jag kan söka lite sommarjobb! Sent- I knoow..

Nu är "bulan" i princip helt borta på Nakita, ingen svullnad men misstänker att det i värsta fall kan bli ett överben. Inget som kommer påverkar henne, bara ett skönhetsfel och det får man väl leva med i värsta fall! :)

Så idag ska hon minsann få jobba lite mer ordentligt med tömkörning och sedan är hon nog fit for fight igen! Hon var mycket lugnare i hagen idag efter gårdagens ridpass så misstänker att hon varit lite rastlös bara ;)

Nu blir det lite godis och sedan stallet!En äkta vårdag

Idag så fick nästan alla hästar gå ut på promenad! Första rundan fick Nakita hänga på och hon blev såklart glad över att få sträcka på benen. Andra rundan ledde jag Manne, och imellanåt skötte han sig riktigt bra :)

På eftermiddagen longerade jag en shettis vid namn Ted och fick en godispåse för det- Me like!

Sen skrittade jag även ut Nakita samma runda som vi gick på förmiddagen,  bara att jag red istället ;) Och så fick hon trava lite- hon var vääldigt pigg kan jag säga! :) Men efter fyra dagars vila får hon faktiskt vara det.

Kan ju nämna att hon numera få gå med benskydd i hagen tills hon lugnat ner sig och efter ridningen var "bulan" nästan helt borta!

En annorlunda dag!

Idag så gjorde jag stalltjänsten som vanligt och sedan blev det hastigt och lustigt så att en fina Herkules skulle iväg på besiktning! Så då fick jag och den andra praktikanten hoppa in som barnvakter till Lottes barnbarn (eftersom de var hemma med halsont) och Lotte inte kunde åka själv (dottern jobbar i stallet):P.

Gick bra och jag har inget emot att kolla på film!Väl hemma igen så tog jag en macka och drog ut i stallet! Efter en stund kände jag hur man slappnade av.. :) Gick en liten runda med Nakita idag och hon blev väldigt glad över att sträcka på benen och tuggade och frustade i massor!

Sedan masserade jag hela henne, ryktade ordentligt, fettade hovar och lindade på back on tracken!

Nu återstår kvällsmat, och kvällsfodring själva och därefter kallar sängen!

Kiropraktor

Svante gick igenom tösen idag och hon har blivit supermycket bättre sen senast! Dock är hon mycket mer spänd i musklerna kring vänster bakknä så nu blir det massage varje dag där också och sedan avsluta med liniment!

Han tycker att hon är superfin och har alla förutsättningar- kul att höra :)

Bilder och kvällsfodring på G

Här kommer lite bilder som ni kan titta på medan jag själv snart drar mig ut och kvällfodrar i stallet!
ÄNDRING- vi får sova tidigt istället :DSUPER STAR aka HERKULES


Galna hästar!Nakita njuter av solen ;)Min utsikt där jag tillbringade en stund i solen :)Söta Manne!Slicka på pälsen kan man också göra..?


Lycka

Nu är det äkta vårväder! Solen skiner och det är nästan helt vindstilla!

Som vanligt blev det stalltjänst på morgonen med mockning och allt vad det innebär.Därefter fick jag longera Ella och fick lite småtips på hur jag kunde variera longeringen! Om hon inte blivit såld är det en häst som jag kommer få testa att rida inom de 5 veckor jag är här :)

Sedan var det mycket iordning görande av hästar som skulle ridas eller ledas med sadel. Det är nästan bara unghästar här :P

Det var så fint väder att jag passade på att fota lite och det kommer upp senare- för nu vill jag gå ut i solen lite till innan hästarna tas in. Då ska även Nakita få kiropraktorbehandling och sedan kommer jag säkert pyssla ett tag ;)

Svullnaden hade gått ner jättemycket i morse så det kan omöjligen vara en senskada! LYCKA! :D Några dagar till med back on track så är det nog helt borta!

Tips om bettinpassning!!

Här hittar ni ett tänkvärt inlägg om hur högt upp man ska ha bettet och hur långt bettet ska va!

LÄSVÄRT, och för din hästs skull-läs igenom :)


Typiskt...

Bad veterinären ta en titt på Nakitas svullnad och eftersom det är över senan ska hon vila i en vecka- för säkerhetsskull!

Hon får gå i hagen och jag ska även linda med back on track varje kväll och om det inte är bättre om en vecka så bör hon ska kollas med ultraljud så det inte är en blödning i senan.

Men förhoppningsvis är det inte såpass allvarligt då hon inte haltar och det bara är som en liten "bula" på utsidan av benet. Hade det sett ut såhär hade vi fått åka in direkt. Allvarlig senskada på bild!


Jag blir galen på mig själv! Nu står jag ensam i skåne med en halvt skadad häst- inte kul att ha det ansvaret själv.

Önskar att jag satt på benskydd första dagen så hade det aldrig hänt, men tänkte in på det då Nakita aldrig brukar bralla så.
Sånt här kan man ju tänka på en evighet- "om jag gjort så istället, om jag inte gjort så.. blablabla"

Bara några timmar kvar

Nu är stalltjänsten avklarad, hästarna har fått lunch och själv väntar jag på min!

Sedan kommer eftermiddagen ägnas åt att springa fram och tillbaka med hästar i 4 timmar som veterinären ska undersöka ( som kommer till stallet för vaccinationer, en hovböld mm.) och ska be henne kolla snabbt på Nakitas ben då jag igår kväll upptäckte att hon hade en svullen "bula" på vänster fram :/

Misstänker starkt att hon träffat sig själv med en bakhov när hon brallade igår i hagen!
Har kylt det flera gånger nu så bara att hoppas att svullnaden går ned och så får hon såklart vila idag- för säkerhetsskull :)


Ska ta mig i kragen och fota hästarna någon av kommande dagar så ni får se! Mest unghästar och den superfina Superstar! Blev riktigt lycklig över att han var kvar i stallet och längtar till jag får se han in action!


Källa- här kan ni också läsa hans fantastiska historia!

Första dagen avklarad

Ställde klockan en timme för tidigt- Check.

Stalltjänsten här jämfört med skolans är väldigt lugn! Mocka lite boxar, fixa halm och sedan slänga in lite hö. Därefter var jag och den andra praktikanten ute och gick med en väldans snygg ungponny ;) Manne kallades han! Smått busig och ville gärna sitta i ens knä när man gick och hittade mycket intressanta saker att titta på som ingen annan såg!

De hade en visning för ev köpare och sedan hjälpte Lotte mig med sadeln! Blev mycket, mycket bättre när hon fått ställa in padden rätt till. ( jag har en correction pad, som ni ser på bilden kan man få den tjockare på olika ställen efter behov :)

)

Avslutade med att ta en tur i ridhuset med Nakita, som för övrigt inte gillade blåsten nere i Skåne!
Hon har ju 5 veckor att vänja sig på iaf ;)
Ridningen gick bra! Red på hackamore och hon var rätt avspänd och jag gjorde mycket flyttningar och halter för att få henne koncentrerad.
Blåste mycket utanför ridhuset också så hon var väligt på tårna men är ändå nöjd :)

Efter det pysslade jag länge.
Stretchade, masserade, ryktade, fettade hovar och putsade utrustning! Så nu vill jag bara sova :P

Uppstigning

Med larmet på 05.46 pallrade jag mig upp ur sängen..

Första dagen på praktiken idag- nervöst! Och trött ;)

Hoppning

Hann inte uppdatera igår då hela dagen gick till packning, ett hoppass och sedan iväg och kolla på melodifestivalen!

Gällande hoppningen så testade vi hur inställningarna på hackamoret skulle vara, så i början gick det inte bra. Men efter lite ändringar och mycket ridning från mig gick det riktigt bra!

Vi hoppade på låga höjder och rullade runt på två hinder som stod på varsin långsida, och ifall det behövdes la jag en volt för att få henne mer på bakbenen.

Kan säga att vi båda var ordentligt trötta efteråt!


Nyfikna på film? ;)


Numera är man skåning!

Nej då, ni kan vara lugna! Det gäller bara 5 veckor då jag är på praktik i Smygehuk- allra längst ner i skåne!

Resan tog 4 timmar och nu är det mesta uppackat. Jag bor i gäststugan med en annan praktikant! Nervöst, ovant och spännande..

Jag tog ut Nakita och ledde henne ett tag i ridhuset så hon fick sträcka lite på benen, tror inte jag själv var upplagd för ett ridpass nu :P

Tror detta kommer bli lärorikt, men med dessa tidiga morgonar i fem veckor nu så det gäller att jag skärper mig gällande läggningstider.. ;)En ridtur på kvällskvisten

Tog mig direkt till stallet och ångrade mig om hoppningen och jobbade istället med lite markarbete! Mycket öppna, flyttningar och att få henne att hela tiden jobba med bakbenen och få henne inom alla "ramar"!

Jag fick även en jämnare kontakt på båda tyglarna när jag jobbade lite mer med min vänsterskänkel(som jag är lite svagare i!)

Både jag och Nakita kämpade på ordentligt och hon frustade och frustade! När jag väl hoppade av och skulle leda henne släpade hon nästan mulen i marken i 2 varv runt ridhuset! Då har hon jobbat ordentligt ;)

Utrustning: Equippe Schabrak, Hoppsadel och hackamore!


Bilder från tävlingarna förra helgen!

Här kommer ett litet urval av de bilder jag blev mest nöjd med från helgen! Vill ni se ALLA bilder får ni titta in i mitt facebook album här!

Detta är Emilia på Mellon och det var deras första tävling någonsin, debut för både häst och ryttare- det märktes inte! :)
Malin och lilla La Bim!Jenny och Chantelle!


Angelina och Miss May!


Amanda och Imoo!

Matilda och Loffe!

Detta är är inte Matildas egna häst :)Det närmar sig

Nu är Språkhistorian gjord och jag taggar på att dra runt på tre stora väskor på stan..  Ikväll ska jag nog hinna hoppa lite med Nakita och morgondagen kommer ägnas åt att packa, packa och packa för på söndag åker vi tidigt på morgonen!

Lite smått läskigt att vara isolerad nere i skåne i 5 veckor, men det kommer lite grymt lärorikt! :)


3 days to go..

Idag har jag haft teori lektion om hur man gör en säkerhetskontroll av bilen! Vi tjejer hade inte riktigt koll på vad alla vätskor skulle innehålla och därför var det desto roligare när killarna inte heller kunde svara på frågor- och de läser ändå maskin ;)

Kvällen har ägnats åt plugg i språkhistoria eftersom det är prov på detta imorgon! Då bär det även av hemåt och jag kommer aldrig få med mig allt på tåget.. OH HAPPY DAY!

3 dagar tills bilen rullar mot skåne


NY HEADER!

En lite bättre bild på mig och Nakita, när jag väl har några fina hoppbilder och dressyrbilder utomhus så kommer jag fixa en ännu bättre! :) Men för stunden blir det denna!

OM NI INTE SER DEN- uppdatera sidan ;)

Tycks? :)


Stretchning

Hittade lite inspirationsbilder på Louises blogg! Själv brukar jag inte göra alla dessa, vilket ni kommer lässa, men här får ni lite idéer på vad som skulle passa er häst och även vad ni stretchar för något!

 


 

 

1. För benet framåt och uppåt. Knät ska vara utsträckt. Håll benet några decimeter från marken (beroende på storlek på hästen) Här strechas frambenets böjarmuskulatur och även ryggmuskulaturen.

 

2.  Frambenet ska vara böjt, håll om knä och kota och luta dig bakåt så förs benet ut från kroppen. Bröstmusklerna stretchas.(denna brukar jag inte göra)

 

3. För hästens framben framåt och framför det andra frambenet och håll någon decimeter ovanför marken. Här strechas bog och mankmusklerna (denna brukar jag inte göra)

 

Här är några hals strechningar, använd en morot ellet något annat gott attlocka med. Här får inte hästen gå iväg bakot eller flytta frambenen.


1. Halsens undersida strechas. (denna brukar jag inte göra)

 

2. Här strechas hästens hals, nacke och ryggmuskulatur.

 

3. Här strechas hästens nacke och halsböjarmuskler.

 

1. Lägg en hand på hasen och tryck lite nedåt och för bakbenet så långt bakåt - uppåt som möjligt. Benet ska vara sträckt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas.

-Själv brukar jag alltid lägga benet som om jag skulle kratsa hoven, och istället långsamt förflytta mitt egna knä- och därmed också hästens ben, bakåt, neråt

 

2. Lyft bakbenet och håll om kotan. Bakbenets lår, skink och ryggmuskulatur strechas.

 

3. Håll om kotan och för benet utåt. Benet ska vara sträckt. Musklerna på bakbenets insida strechas.

- Istället som dom gör på bilden tar jag tar i benet på andra sidan och drar det under hästen- som när hästen sträcker benet i en skänkelvikning!

1. Här strechas hästens ryggmuskulatur. "Klia" hästen på magen så att den höjer ryggen. (denna brukar jag inte göra)

 

2. Dra hästen försiktigt i svansen och släpp sedan försiktigt. Här strechas kors, länd och ryggmuskulatur.

- Istället för att dra rakt bakåt brukar jag vika upp den mot ryggen och snurra den långsamt i en cirkelrörelse.

 


Friluftsdag!Idag var hela skolan iväg på friluftsdag dag- dock på helt olika ställen! Tycker det är jättebra att man har flera alternativ att välja på, blir mycket roligare för alla då :)

Alternativen var

*Skidåkning på Isaberg
*En promenad på 1,3 mil (populärt bland hundeleverna)
* Fiska
*Skridskor på fm och Bad em- detta valde jag!

Eftersom de flesta drog iväg till Isaberg var det bara jag och Jeanette från min klass och det var rätt roligt! Dock uppskattade inte Jeanette när jag försökte lära henne åka skridskor eftersom jag bara fick henne att ramla hehe...

På badet hade vi jättekul, åkte massa rutschkanor, hoppade från tramoliner och fastnade i strömmen om och om och om igen.. ;)HÄR HAR NI JEANETTE!

Svar på kommentar!

Kommentar:
Är så imponerad av dina kunskaper och ditt engagemang i dina hästar! Du har stora förutsättningar och sätter alltid hästarnas välbefinnande främst! Inte många som gör i din ålder! Glad jag fått äran att lära känna er, så jag kan följa din utveckling och "vara med". Önskar dig allt gott!

-Tack så mycket Mia, det värmer jättemycket! :D Glad att lärt känna er också och man vet att ni alltid ställer upp om något skulle krisa! :)


Känner att vi är...

... Lite mer oseriösa än alla andra!

Idag skulle vi ha en lite presentation av vad vi gjorde under Serbien projektet som vi hade i höstas (mer om det hittar ni under fliken "Serbien projektet"!)

Vi visade en film som visats på serbisk tv om oss, sedan berättade vi om vad vi gjort och visade bilder. Vår resa framstod som en semester jämfört med de som räddat barn ut toaletter i Sydamerika!

Men vi hade iaf kul!Om hästen inte känns fräsch

Ja, hur går man då tillväga för att hitta problemet?

Det kan vara så att hästen känns knackig, annorlunda, stel eller bara inte är sig själv.

Jag brukar köra på principen- inifrån och ut.

Alltså börjar jag med
1. En kiropraktor
som kan fixa till ifall någon kota har lagt sig fel och liknande.

Är det inga problem där så kan man gå vidare till
2. Biolight
- med denna värmebehandling kan man få bort både sträckningar och hovbölder!

Som underhåll kan man anlita en massör, men om problemet då skulle sitta djupare skulle det aldrig hjälpa eftersom själva roten till de hårda musklerna kommer aldrig nås.Sedan har vi saker man kan göra varje dag för att hålla hästen såpass fräsch-
3. Stretcha och massera!
Det är inte särskilt svårt och hästen blir mycket mer avspänd och får bättre förutsättningar till att prestera!

Jag stretchar Nakita varje dag och masserar även hennes nacke efter varje ridpass!

Inspiration


Det är först på våren som man verkligen vaknar

Det känns verkligen som jag går i ide varje vinter. Allt är extra jobbigt och tungt, det är mörkt och man är trött hela, hela tiden.

Så fort solen tittar fram och våren närmar sig så går allt uppåt! Jag får motivation till att göra saker, energireserven blir fylld och humöret går uppåt!

Någon mer som känner så här?;)

Plugg time!

Ska ägna kvällen åt plugg i Etik & Moral, mitt lilla ARL-projekt och även kolla lite tävlingar som kan vara aktuella när jag väl kommer tillbaka från praktiken!

Hoppas ni får en roligare kväll!

Mys mood

Efter att ha varit funktionär på tävlingarna i två dagar så är man rätt slut. Så tömkörde bara Nakita i skritt en runda runt Henja och sedan hem för att ta igen sig!

Imorgon ska jag själv till kiropraktorn så då får Nakita en vilodag, sedan rider ju mamma på tisdag och onsdag!

Nu ska jag börja redigera bilder från helgen och misstänker att det blir en tidig kväll :)

Memories

Igår under melodifestivalen satt jag och fixade ihop några minnestavlor jag ska sätta upp på rummet. I ena tavlan ska jag ha en på varje ponny( hade ingen bra bild på mig och Nkita när vi framkallade korten)

Florran fick en egen tavla som jag ska sätta  upp, och pappa tyckte vis kulle göra likadant med hundarna :)Liten photoshoot av lyckaBilder från skogen!Fördelar

Tänkte faktiskt övertala er att skaffa bloglovin!

Oavsett vilken blogg du följer- liten som stor - så kan du följa den här och då riskerar du aldrig att missa ett enda inlägg!

Ex. så lägger storbloggare upp sjukt många inlägg/dag och då blir det att bläddra måånga sidor.. Då är det lättare att bara klicka in på bloglovin och se vilka som har lagt upp :)


SÅ SKAFFA BLOGLOVIN- Och lägg sedan till mig ;)


TRYCK på bilden!

bloglovin

BÄSTASTE PONNYN!

Idag så hade jag bestämt mig för att hoppa Nakita med hackamore och så blev det!

Började med att rida fram i alla gångarter på terrängbanan med en övertaggad och lycklig ponny! Efter en stund så gick vi in i ridhuset för att testa några skutt och vet ni va?-HÄSTEN HOPPADE SUPER GRYMT BRA! Med hackamore kunde jag ta tag i henne, jag kunde få in bakbenen och balansera upp henne - både före och efter hinder!

UTAN PROBLEM.

Detta är verkligen en milstolpe för oss. Idag var det så grymt härligt att hoppa, att känna att man ha kontroll och hoppen blir ju därefter!


Best day for a long time

Idag har jag jobbat som funktionär på Garks ponnytävlingar i hoppning och eftersom jag stod på banan kunde jag även kombinera det svinbra med att fota personer jag kände eller som frågade om det! 
Blev en del rätt bra bilder ändå!

Ska redigera dom, men här får ni ett smakprov!

Sugna på att se mer?  ;)Hemma igen!

Nu är jag hemma igen! Gick som vanligt en runda i stan och eftersom det var så fint väder njöt jag även av årets första glass! När jag väl köpt glassen gick solen i moln, men iaf ;)

Mamma red även idag eftersom banbyggnaden skulle vara i full gång när jag väl kom till stallet, det är ju tävling på ridklubben imorgon.

Och man kan fortfarande efteranmäla sig till Garks ponny och hästtävlingar denna helgen!

Jag ska agera funktionär hade jag tänkt, även om min tränare tycker jag ska testa att rida en runda för att känna på hur hon är på tävling. Haha vi får se, kanske slutar med att jag startar imorgon- vem vet? ;)

Men troligen inte, men ser fram emot att se så många som jag känner tävla!
Min klasskompis Amanda kommer med sin Imoo, Jenny kommer med lilla Chantelle och massor av garkare är med och flera av dom debuterar!

SÅ LYCKA TILL ALLIHOPA! :D


Bilder jag tagit på Garks tävlingar- alla dessa ekipage startar imorgon!

Matilda på Isabella Bus


Malin på La Bim


Cassandra på Miss May( dock tävlar storasyster Angelina imorgon)


Sofia på Cherie

PRAKTIKEN

Idag har jag haft körkortteori och kan även säga att jag räknar ner till praktiken!

Då ska jag och Nakita vara nere i Smygehuk, Skåne i 5 veckor hos världens bästa dressyrtränare och sadelinpassare Ann Charlotte Larsson( har även uppfödning och provar ut sadlar till Linda Algotsson och Tullstorp, som är Jan Brinks stall) och hennes man är även vår kiropraktor :)

Ska bli grymt lärorikt med tyvärr tidiga morgonar men jag kommer få lektioner och det är det som är det viktigaste!
Är ni nyfikna på henne finns deras hemsida här!

Jag tränade för henne när hon bodde i Gislaved och hon ger en så mycket på bara en lektion. Så jag kan lova er en före och efter film från praktiken!Hon har fött upp två superlovande ponnyer som har fått bland de bästa poängen på ponny kvalitén någonsin i dressyr och vunnit hoppningen(Superstar).

Monty

Vann dressyren och lovordades!


SUPERSTAR
Vann både dressyr och hoppning på kvalitén och fick det högsta beyget någonsin i Sverige!


Källor:
Här
Här
Här


True Story


RSS 2.0