Låt oss ta en dag i taget

Hur ser mitt liv ut, såhär 17 dagar efter jag lämnade Wales?

Jag saknar att prata engelska, jag saknar den öppenhet som människor utomlands bara besitter sedan barnsben. Svenskar måste ha alkohol i sig för att bli någorlunda sociala. Nä, jantelagen är inte för mig.

Jag jobbar som vaktmästare på kyrkogårdarna och hade tur och hamnade med de roligaste arbetskompisarna i år också!
 
Jag hjälper även till med att sätta igång en ponny/förbereder den för försäljning ca 5-4 dagar i veckan. Vi har tömkört i två veckor och idag satt jag upp i sadel!
 
I övrigt hänger jag med fina vänner, planerat in Falsterbo(!!!) och en färd (eller två...) till Göteborgsområdet för att hälsa på där! Sedan ska jag även iväg på en resa med Jenny i Augusti och det kommer bli SÅ HÄR GRYMT. Misstänker att det kommer bli mitt livs resa, so excited!!

Jag ska skriva ihop en utvärdering av min tid som Au Pair, men just nu går dagarna i ett!
Det är jobb, häst, kompisar, träna, sova, leta jobb... Ja, ni ser! Så tyvärr prioriteras det bort för tillfället!
 
Jag har en känsla av att när jag väl skrivit utvärderingen läggs bloggen på is då jag inte har något extremt intressant att dela med mig av i min vardag just nu ;)

En ny favoritbild på min bästa trio kan ni iaf få njuta av. De tre musketörerna. 
Alex, Joss & Matilda.
 

"Vad ska du göra nu då?"

Den frågan har jag fått fler gånger än jag kan räkna. Jag fick den i Wales från vänner och värdfamiljen, jag har fått den från släkten och sedan har man ju också hört denna frågan från sin egna familj samt vänner i Sverige. Säkerligen är det någon här på bloggen som undrar de också.
 
Tyvärr är det så att trots att jag har haft ett sabbatsår så vet jag fortfarande inte vad jag vill göra. Jag har nu ungefär tre-fyra utbilningar jag är nyfiken på inom kommunikation, fred och utveckling och samhällsvetenskap men jag vill vara 110% säker på att jag valt rätt när jag väl sätter mig i skolbänken för ja, det är klart att man kan hoppa av om det blir fel, men då känns det som man skuldsatt sig för en utbildning man aldrig slutförde.
 
Mitt svar ser ut såhär:
 
Jag ska jobba som vaktmästare på olika kyrkogårdar i sommar och sedan söka annat jobb till hösten. Jag drömmer om utlandet och värme. Jag vill, om jag har möjlighet, få en praktikplats i England under våren inom Entreprenörskap. Skulle inget annat gå i lås ska jag kanske söka en ny värdfamilj och åka iväg en kortare period till antingen England (igen) eller Tyskland för att putsa upp min skoltyska. Mycket mer än så vet jag inte om mitt liv just nu.

Hatar att vara såhär velig och kan bara säga "Grattis" till er som vet vad ni vill bli och jobba med resten av ert liv.
Congrats folks!
 
 

Fina quotes på Tisdagskvällen

 
 
 

Allt går i ett

Jag har verkligen inte haft en stund över att sitta framför datorn de senaste dagarna!

Jag kom hem i torsdagsnatt, höll det hemligt och dök upp på Josses studentmottagning på fredagen!
På lördagen så åkte min familj och jag och firade min kusins student och sedan vidare till en annan vän till familjen. Väl hemma därifrån så var klockan redan över 9 och då tog jag en promenad med Josefine istället!
 
På söndagen så blev det inhandling av nödvändigheter, Farmor kom över några timmar, mer fix och sedan iväg och "spela" minigolf (jag var dock hejaklacksledare..), laga mat ihop och kollas film med Matilda och Josefine!
 
Så, det var en snabb update om de senaste dagarna och nu rullar det på! Idag kommer Jenny över och jag ska iväg på ett möte om sommarjobbet. Bara att tuta och köra! :)

Här har ni en otroligt dålig bild på hur jag såg ut under allt studentfirande!
 
 

"Om du ska ljuga ska du ljuga ordentligt"

Vad är det jag har ljugit om då?
Well, för det första är jag inte ens i Wales längre. Jag sitter just nu i min gamla säng i mitt gamla barndomsrum och känner mig lite nostalgisk. Allt som var vardag för bara några dagar sen är nu vääldigt långt borta!


Men varför är jag här, i Sverige? Och varför ljög jag om det?
Well, det passade så bra då min mamma fyllde år igår och en av mina allra bästa bästisar Josefine tog studenten idag och denna tjej är orsaken till allt ljugande. Jag tänkte att om jag ändå kom hem kvällen innan kan jag likväl överraska henne på hennes mottagning och då hon sagt nångång att hon läst mig blogg så fick jag hålla god min även här. Att skriva "Imorgon åker jag hem!!" hade ju spoilat allt, eller hur? ;)


Till saken! Överraskningen blev sååå lyckad!!
 
När vi såg Joss komma så gömde jag mig bakom min andra, längre bästis Matilda och höll mig hela tiden bakom henne tills Joss vände ryggen till oss och jag såg den perfekta öppningen.
Smög då fram, knackade henne på axeln och sa "Hej." Hon vände sig om, lite förvånat och sa "Hej" hon också. Två sekunder senare insåg hon att det var jag och att jag var menad att befinna mig i Wales i just denna stund. Då fick jag ett skrikande "HEJ!!!", en lång bamsekram och lite tårar. Nästan så jag bölade lite jag också, kände faktiskt lite tårar trycka i ögonvrån. Så himla lyckat och hon verkade tycka om presentera också så det var bara pricken över i!

Vem älskar inte överraskningar, right? ;)


Dagens outfit!

 
 

Barnet inom oss

Gårdagen spenderades med Cleménce i Abergavenny och kvällen vigdes åt lekar med barnen.
 
Frisbee, konstiga fotosessioner och körning på alldeless för små leksakstraktorer (som envisades med att kasta av oss hela tiden). En helgo kväll med andra ord! ;)
 
My gosh, det kommer bli jättekonstigt att inte ha mina "småsyskon" omkring mig när min tid här är slut. Läskigt att tänka på faktiskt!
 

Längsta matkoman någonsin

 
Bjöds ut på resturang av ett par i stallet igår, det var gigantiskta portioner och såååå gott!
 
Lyckades såklart föräta mig och vill knappt titta på mat nu. Men gött vare!
 
 
 

Bland fälttävlan och supersmoothies med extra alltIdag fick jag vara extra snabb i stallet då jag och flickan skulle grooma åt värdmamman! Fälttävlan stod på dagens schema och min lycka var stor över detta.
 
Jag menar, fälttävlan är ALDRIG tråkigt att titta på! Blev lite dramatiskt när jag försökte kuta mellan hindrerna för att filma så mycket som möjligt( gick sådär haha...) och sedan belönade jag mig själv med en himla god milkshake med extra allt!
 
På vägen hem i lastbilen hann vi med att springa in på Donken, skriva om livet, ha en sovande hund i knät och slumra till en stund jag också.
 
En bra dag helt enkelt! :)

Filmer jag längtar efter

I'm in love.
 
Kolla in vilka godingar som visas i sommar! Jag kommer troligen spendera mer tid i biosalen än ute i solen, tragiskt nog. Men är det bra filmer så är det!

Detta är en bok jag ska låna så fort jag sätter min fot på ett svenskt bibliotek. Får rysningar av trailern, så jävla fin är verkar den va!Denna finns redan ute och jag ska se den snarast möjligt! I både denna och övre filmen spelar Shailene Woodley from Divergent huvudrollen, så det ser jag fram emot att se! :)

En dag vaknar han upp på en tjejs uppfart och en ny vänskap utvecklas. Amy har aldrig haft pojkvän och är rätt osynlig i skolan.Killen i filmen festens mittpunkt, lever i nuet och är nöjd så länge han har pengar till dricka.
De är tolalt olika och ger varandra nytt perspektiv på livet.
 


Hahahaha, lätt att jag ska se denna! Klockren komedi, kommer älska denna!
 
Två ensamstående föräldrar som haft en misslyckad dejt tidigare i livet råkar boka in sig på samma All-Inclusive semester. And so it begins... ;)
 


Verkar vara en himla fin kärleksfilm om när en tjej hamnar i koma och kan se sig själv och vad som händer omkring henne.
 
Den handlar om att välja att släppa taget eller att ge livet allt man har.
 


Alltså Lily Collins är ju så bra!
Här i en akward, rolig komedi med 70-tals inspiration. Love it!


 
Till skillnad från de andra filmerna cirkulerar inte denna kring kärlek.
 
Det handlar om ungdomar som vaknar upp utan minne med massa av andra ungdomar. De är omringade av en labyrint som ingen har tagit sig ut levande ifrån. Alltså, den är lite speciell så det låter konstigt när man förklarar, bara se trailern!
Fantastiska Dylan O'Brian spelar huvudroll i denna! 
 

Jag vill ha en bögkompis!

Alltså hur klassiskt är det inte att tjejer vill ha en bögkompis att shoppa och skvallra med? Man ser det i filmer och bara tänker "Hur bra vore inte det? Då slipper man dra runt på ex. pojkvän som hatar att shoppa".
 
Kom och tänka på detta fenomen då en bögvän till familjen kom på besök och alltså hans personlighet var helt U N D E R B A R ! Hahaha
 
Han typ halvt skällde ut min värdmamma för att jag inte får ut i nattlivet i Wales och träffa "unga, walesiska killar" som han uttryckte det och börjar undra om min värdmamma ser mig som hennes egna unge då hon bara "Hon är faktiskt bara 19 år ju!!" och där inflikade jag att jag faktiskt blev 20 i år och bögen bara "Men precis, hon blir faktiskt 20 i år!!" sa han med glimten i ögat. Satt och asgarva, så rolig var han!

Sedan var det mycket "Hello Gorgeous Girl!" och ja, man blir ju inte ledsen iaf!
 
Så nu söker jag en bögkompis, har ni en att avvara är det bara att hojta till ;)
 
 

Insurgent

Ledig dag idag och det betyder ju automatiskt sovmorgon för min del!
 
Har precis ätit frukost och nu sitter jag och lyssnar på andra ljudboken i Divergent-serien och ska försöka göra om min packning då jag inte klarar viktgränsen ännu haha... Happy day!
 
 

Känner ni för att bli upplysta?

Kika på dessa inspirerande videos.
 
Hittade de flesta på jenniferstroud.blogg.se, en småländsk feminist som tar magiska bilder och pluggar Psykologi i Edingburg, Scotland! Värd ett besök! :)

Jag ingen gråtmild person, men här tårades ögonen. Så jäkla välgjord film.Ordet "Politik" gör mig sömnig

Tyvärr är det ju så att jag alltid har tyckt att politik är så himla ointressant.
Man satt där i skolan och skulle plugga in alla olika partier, vänster hit, höger dit och jag ville bara banka huvudet i skolbänken. Såååå tråkigt!
 
Det är först på senare tid som jag insett att om man verkligen, verkligen vill göra skillnad i världen så måste man sitta bland alla Top Notch personer i riksdagen eller EU.
 
Därför är det ju så oerhört viktigt att vi röstar på rätt personer som ska företräda våre egna åsikter.
Känner man att man verkligen har noll koll, är för lat för att läsa på om partierna eller att inget parti passar ens egna åsikter- Då hoppas jag av hela mitt hjärta att man istället för att sitta hemma och slötitta på TV åtminstone går och röstar blankt. Då har man visat att man inte är nöjd med utbudet och man har använt sin rösträtt, något som är självklart för oss här i Sverige men inte lika självklart i andra länder i världen.
Att inte använda sin rösträtt är som att spotta de som kämpar med sina liv för att få demokrati rätt i ansiktet.

Ta inte vår demokrati för givet, det är vår chans att förändra världen.
Vi har makten, vi, folket.
Det är VI som väljer folk som vi anser värdiga att styra vårt land. 
 
Det är val i höst.
 
Make your vote count.Hängt med fransyskan

 


Njutit av min lediga dag till fullo! Tog mig in till Abergavenny, strosade runt i affärerna och satt och läste i parken tills Cleménce kom.
 
Då åt vi en riktigt god lunch på "The Tradig Post", spanade in marknaden och förälskade oss i dyra ringar.

I övrigt har jag lekt på studsmattan med barnen , spelat monopol, läst godnattsaga och tittat på film då jag varit barnvakt ikväll! 
 
Idag fick jag även veta att min ersättare nu är fixad så det ska komma en fransk fälttävlanstjej efter mig som bara ska stanna sommaren ut, kul för henne! :)

Ringen jag blev väldigt förtjust i!

 

Hästen speglar oss

Jag har i min tid som ryttare alltid varit medveten om att jag trivs och rider bäst på pigga/lite hetare hästar, men har inte funderat på VARFÖR det varit så. Tänkte väl att jag var såpass lugn och avslappnad att jag förde över det på hästarna, men nu vet jag exakt varför.
 
Jag har också alltid varit medveten om att sega, lata hästar har jag ALDRIG kunnat rida bra. Från 6 års ålder tills i år, 2014, så har det varit dom hästarna jag aldrig kunde rida ett vettigt ridpass på.

Jag har kunnat sitta och skänkla och skänkla, kämpa så svetten lackar men det funkar ändå inte.
 
 
Varför har det varit så?
 
Jo, för jag har haft så stora spänningar i min sits, snedheter som jag måste kompensera för vilket gör att jag spänner mig för att hålla balansen. Detta innebär att jag omedvetet har bromsat hästen genom att spänna mig (göra förhållande hjälper) och inte släppa ner mig i sadlen genom att hålla mig fast med låren. Detta gör samtidigt att jag skjuter upp mig själv ur sadlen och som ett brev på posten kan jag inte inte vara följsam i min ridning, vilket blir extremt tydligt i nedsutten trav.

Om man då har svårt för att få fram hästar, eller ofta rider på en "seg" häst måste man tänka ett steg längre. Hästen speglar ju dig. Den är inte dum, den är ofta smartare än dig.
Kan det vara, precis som jag gjort, att du ger bromsande och drivande hjälper samtidigt? Håller du för hårt i munnen på hästen? Faller du fram med överlivet? Har du problem med din ridning måste du granska dig själv. Istället för att säga "Det är något fel med hästen" vill jag höra "Det är något fel med min ridning" och sedan vill jag att man går till botten med problemet.
 
 
 


Här kommer tips som hjälpt mig otroligt mycket när jag rider, även pigga hästar, men som syns tydligast när man rider på "sega" hästar.
 
Lossa knäna och låren. För att göra detta kan man lyfta ut skänklarna uppåt och utåt så man riktigt känner sittbenen och sedan låter du bara benen falla ner med samma känsla i sitsen.
Släpp ner dig i sadlen. Vinkla om benen så du skänkel ligger an (inte klämmer) hela vägen, från lår till till häl.
Tänk "sytrådskänsla" när det gäller kontakten med tyglen om du har lätt för att ta hästen för mycket i munnen.
Ha ALDRIG mer hand än ben.
Följsamhet!! Spänner du dig i svanken så kommer du ge hästen bromsande hjälper, du måste slappna av!
 
 
 

När pusselbitarna faller på plats

 (SKULLE PUBLICERATS IGÅR)
 
Jag håller på och trappa upp arbetet lite för Blossom då hon ska iväg och tävla nästa helg! Därför var dagens ridpass inte bara "ett underhålls-pass" tills mamman srider nästa gång utan idag satte jag rätt mycket press på henne!
 
Jag har inte pressat henne så mycket i galoppen innan då hon lätt tjurar ihop fullständigt och då det inte är min häst vill jag inte skapa/förvärra ett problem. 
 
Idag, mina vänner, fick vi in redigt med power i galoppen och hon höll sig relativt avslappnad. Det som är så bra med att rida Blossom är att så fort hon spänner sig vet man att man själv, omedvetet, har spännt sig någonstans. Då är det bara att försöka slappna av överallt, låtsas att man är en "Jelly" och sedan går det kanon!
 
Ska skriva ihop ett inlägg om varför jag i hela mitt liv haft svårt att rida s.k "tröga, lata" hästar. Allt har ju sin förklaring.. ;)
 
 Nu väntar Skype-samtal med fina Matilda!

Hejsan hoppsan

Såg nyss att gårdagens inlägg aldrig kom upp, ska lägga upp det när jag sätter mig vid datorn!

MysigtLite fölgos på förmiddagen är väl aldrig fel?

Har hunnit med att dammsuga, fixat i stallet och nu ska jag putsa fönayer och fixa med tvätt!

I eftermiddag ska jag rida Harley ute på fältet igen, skam den som ger sig!

Sliter av mig håret i frustration

 
 
Alltså idag har jag bara varit så himla frusterad. Hur kan min garderob ha blivit dubbelt så stor, eller ännu viktigare, DUBBELT SÅ TUNG (!!) under dessa månander? Har suttit hela eftermiddagen och kämpat för att lyckas klara viktgränsen och samtidigt lyckas få med allt. Extra-lådan är redan proppfull. What to do?..
 
Det problemet lämnar jag till en annan dag och låter därför bli att slita av mig håret idag.
 


Kan ju slänga in att jag trimmade både Harley och ponnyn Belle i paddocken igår!
 
Harley behöver egentligen ut och galopperas långa sträckor, för han orkar inte hålla galoppen särskilt länge. Han var väldigt fin i formen, som vanligt, och självbärigheten var det inget fel på! Nöjd med pojken :)
 
Belle är ju lite intressant då hon för sin ålder är väldigt efter i utbildningen. Beror väl mest på att det är flickans ponny och ja.. Ridning i paddocken händer kanske 1 gång var tredje vecka? Annars rider hon väl ut med oss 2 ggr i veckan( om man har tur, annars blir det en gång) och resten får hon vara handhäst eller vila.
Inte så konstigt att utvecklingen står stilla liksom.
 
Jag jobbade mest med att få henne att bära sig själv och sätta sig på rumpan. När jag väl fått henne där var det bara att vakta vänsterbaken så hon inte fuskade genom att sätta rumpan innanför spåret. Fick vara extra noga med det i högergaloppen för annars så fick vi ingen galopp alls eller så orkade hon inte hålla den.
 
Där ser man hur viktigt det är att ryttaren ger rätt stöd och rätt hjälper, annars kan det gå åt skogen. 
(Som det gick när jag red henne för några månader sen då jag tog en fajt istället för att leta upp problemet och se hur jag kunde jobba utifrån det. Det är så skönt att man utvecklas!!)


RSS 2.0