Hästskötarkursen!


Fredag kväll började med att jag åkte till Gark för att hjälpa till på kursen. Vi var väldigt få båda dagarna men vi fixade det bra ^^. Lite kaos första kvällen när några ungar var lite för pigga o glada... Det fixade sig tillslut! Vi åt tacos och hade "fångarna i stallet" som är mångas favorit med hela kursen! Det är i stort samma sak som fångarna på fortet. De ska leta ledtrådar, utföra uppdrag, svara på frågor i "tornet" och allt avslutas med en stor final  och i år så fick vinnarna godis (Y)! Alltid uppskattat verkar det som ;).  Senare så blev det lite filmer och till min besvikelse blev det ingen spökrunda :(. Dte var nog det som jag mest sett fram emot xD
Lördag åkte jag dit igen och åt frukost och sedan gick vi ut i stallet och jag berättade om hästens muskler, kroppsdelar, skelett och lite liknande:P. Sedan fick de rykta och fläta inför visning för hand som jag också visade hur man skulle utföra (nu kom skolans prov till användande ;)) och sedan fick de visa upp sina iordninggjorda ponnys för mig :). Det gick bra, förutom att några hade svårt att komma ihåg vilket håll de skulle vända åt (A).Sedan blev det lunch med makaroner och köttbullar(som tog slut) och tillslut så blev det dags för andra favoriten- Voltige och Tömkörning! Matilda skulle visa hur man skulle göra på voltigen men gjorden satt för löst så när hon tog i den så gled alltihop på sidan(dessutom padden som hon satt på) så hon ramlade av xP Då kom Emma lägligt med sin kommentar till barnen som tjatat "Och det är därför ni inte får galoppera!" XD. Matilda bara skrattade så hon var nog helt okej ;)


Jag och Angelina hade hand om tömkörningen så vi turades om att undervisa och springa med Millini som blev lite trött heheh... Alla var jätteduktiga, verkligen! För vissa tog det ett tag och andra bara kunde direkt, trots att det var första gången! :O Som avslutning blev det diplom utdelning, utvärdering av kursen och glass ;D


Detta var lite kaos ibland, men väldigt roligt!! :D Snart börjar övningar för Luciashowen istället ;D

Lycka och Höstlov!

Torsdag blev det som vanligt Vampire Diaries mys <3 Detta är nästan höjdpunkten på veckan känns det som! :D

Fredag
hade vi matte och djurkunskap. Slutade redan vid halv 12! :D

Åkte buss till Halmstad där jag och Frida åt på MacDonalds och sedan vid 13.30 så började den "riktiga" resan hem ;). Väl i Smålandsstenar börjar bussen köra åt fel håll (mot bredaryd) och då visar det sig att bussen inte skulle till Gislaved (som den alltid kör till annars?)! Väldigt konstigt. Men hittade tillbaka och gick runt lite medan jag väntade på att mamma skulle komma o hämta mig (Y).

Nu blir det snart Hästskötarkurs, som enligt mig är den roligaste aktiveten på året för Garkus styrelsen ;D. Skrämma lite barn är alltid kul (A). Men orkar inte sova där (det är Fre-Lör) eftersom jag är borta hela veckorna :P

Dessutom blir det besiktning på måndag! Bara att hålla tummarna allihop! :D:D:DÄNTLIGEN HÖSTLOV!!!!!!! :D:D <3

Onsdag

Idag har min klass kollat på filmen "Seabiscuit"! Den var jättebra :D <3
Handlar om en galoppör och en jockey som har samma livsöden och om man bara kämpar kan man uppnå i princip vad som helst.

På eftemiddagen hade jag ridning. Vi hösilerade alla stallen och tog in alla hästar i ösregnet(Y). Mycket  mysigt.

Vi hade dressyrlektion och övade på övergångar och ställningar. Jag red Karill och han var faktiskt inte så sur som jag trodde han skulle va :). Det gick till och med ganska bra :D. Förutom att han har en omöjlig galopp xP. Men fick till avsaktningarna riktigt bra (Y).

Sedan blev det tacos i matsalen,det gillas och nu sitter man i datasalen och söker lite inför debatten imorgon :)Helgen och ridprov!

Helgen har varit lugn, mest tv och plugg (Y)...

Provred två ponnier igen, den ena var skäcken som jag ridit en gång innan :). Det gick jättebra, lärde mig lite hur hon skulle ridas! :D Vi får se hur det blir med henne :D

OBS! Här är en bild när mamma red :)

Den andra var en jättefin dressyrfux som gick jättebra i dressyren men inte var helt ärlig på hinder.

MÅNDAG : Hände inte mycket, jobbade lite med debatten och lagade mat med vännerna :). Flummkväll också, tack Claudia och Louise ;)

TISDAG: Idag har jag ridit upp Caprilli-programmet på Diwa, det var inte många som fick hästar dom önskade. Det gick mycket bättre än senast jag red henne, för hade mer stöd i handen nu :). S programmet gick helt okej, lite svårt att stanna efter hindrerna bara (A).

Haft matte och ligger visst före, och läraren pratade bort hela lektionen (Y). Typ frågade vad vi tyckte om Plönninge, var vi kom från och varför vi sökte hit :)

Nu ska jag ha glosförhör!! Kanske uppdaterar senare, annars imorgon ^^ Ska nog jogga efter skolan om ni vill veta ;)

Bye <3

Hem igen!

I fredags var det dags att åka hem igen! Veckorna går så fort nere på Plönninge, jag menar, det är ju redan snart höstlov och sedan min första praktik! :D Bara en vecka den första gången men efter jul blir det två veckor :)

Känns inte så stor skillnad att börja gymnasiet och som det var att börja högstadiet. Känner mig inte särskilt mycket äldre men tycker att det är roligare ämnen här nere! T.ex Djurkunskap (Djurens naturliga beteende, beteende störningar och varför de uppstår och mycket mer), Hästkunskap ( Hästens skelett, longering, visning för hand, frisering mm.) och såklart ridning! :D
Just nu håller vi på med ett nytt tema som heter uppdrag granskning och jobbar då med lagar för djur- och hästhållning.
Jag själv är inte så van att rida olika hästar så det är lite kämpigt i sig men det går ;)

Idag så vet jag inte vad som händer (Y). När jag vaknade kom jag på att jag försovit mig till Garkus mötet :S. Glömt att anmäla mig till middagen Gark bjuder på ikväll också! :O Hur lyckas man? Jag vet inte :)

Nu ska jag hitta på något annat, see ya ;) <3

En bild säger mer än tusen ord ;) En del av Garkus <3

Halmstad och världen emot sig

Igår åkte jag, Louise, Claudia, Linnea och Evelina med Ida in till Halmstad. Där kollade vi runt lite, åt gott på macdonalds<3 och provade faktiskt två nya saker där! (brukar inte vara så ombytlig xP )

Mac Flurry Brownie och Chicken Wrap :D Chicken wrappen var jättegod men man blev inte mätt på den "/ Mac flurryn hade varit god om det varit kolasås istället för chokladsås och ljuschoklad istället för mörk ;))

Sedan åkte vi buss till Halmstad arena där vi frös tårna av oss när vi kollade på när Idas kille spelade :). De loosade xP. Missade bussen till norra station och det var sista bussen så vi fick skjuts av idas mamma (Y). Sjöng heeela vägen till Plönninge ;D

När jag vaknade idag var det jättekallt i rummet för hade haft öppet fönster och inget element då :S Så sprang in direkt i det varma badrummet :D Väntade en överraskning i cykelskjulet. Punka! Hääärligt, hur fixar man sånt ?

Senare hade jag ridning och fick äntligen rida Diwa! Har egentligen ridit henne innan, men lite annorlunda med dressyr jämfört galoppbanan ;) Fast hon taggade rätt bra i galoppen ändå x)

Vi övade på Caprilli-programmet som vi ska redovisa nästa vecka! Det gick helt okej, men jag vill hellre rida Dido, hennes mamma. Red henne på prova-på dagen för över ett år sedan och det kändes jättejättejättebra! Man fick önska tre hästar och då önskade jag

  1. Dido
  2. Miria
  3. Copri


Caprilli är ett dressyrprogram med hoppning och vårt program innehåller skänkelvikning mellantrav och lite sånt, men lärarna tog bort ryggningen "/ Men ska bli lite spännande, det har jag inte gjort förut (Y)
Uppridning nästa tisdag!


Jag går bara och väntar på känslan. Att det bara är helt rätt


Lite uppdatering!

 I helgen har man varit på barndop åt min kusins barn Viggo (Y) och ätit mycket godis :D Hann inte träffa vännerna denna helgen :( <3 saknar er!

Måndag: Åkte till kiropraktorn i Värnamo och sedan åkt tåg med Emilia från smålandsstenar (Y) Roligt värre :D Sedan har jag lärt mig hitta från stationen till norra station! Missade första lektionen och kom ca: en kvart försenad till den andra menmen :)

Blev matte-plugg på kvällen och sedan sökte jag på halloween-dräkter på Julias data :D Vill på Halloween disco ;D

Tisdag: Ridning på morgonen! Hoppade Flugan, stallet minsta (och piggaste) häst :D Hon var jätteduktig men jag red inte så bra idag "/. Så Malin blev lite sur för jag inte kunde säga något jag var nöjd med (A)... Tillslut kom vi överrens om att kombinationen gick ganska bra :P

Haft matteprov nu, det första denna terminen, och det gick helt okej ^^.

Nu ska jag snart ha svenska :) Så skriver mer någon annan dag! ;D

<3


Äntligen fredag!


Idag skulle vi ha vernissaget och visat upp vår dansfilm(kanske lägger upp den här?) men den ville inte riktigt :S Jaja det fixar sig ;) Sedan hade vi matte, jobbigt, och prov på tisdag!! :O USH!

Sista lektionen hade vi utvärdering av vårt tredje tema( tiden går fort, snart gått på Plönninge i 3 månader) och sedan blev datan ^^

Ikväll spenderas kvällen med funderingar och snart tv ;) Tack Zanders för all hjälp (A)!


Men jag måste plugga i helgen! Ska på dop också! Och shoppa! :O Nu blev det mycket xD

Här kommer en bild från i somras på mig och min bror :D <3


Free Food!

Idag hade vi dressyr och då red jag Miria :D Hon var jättefin och fick en riktig "wow" känsla ibland i traven! Vi övade skänkelvikningar och framdelsvändningar. Henne vill jag jättegärna rida igen ;D

På kunskapstorget skrev jag klar ett av mina bidrag till vernissaget, där jag skrev om utflykten till Varberg :)
Efter det hade vi idrott och vi spelade innebandy >.<. Men gick helt okej, gjorde några mål faktiskt! :o

Direkt efter sista lektionen cyklade jag och Julia till affären och efter det så träffade jag Jenny!! :D <3 Alltid roligt att träffa henne ;) Vi måste träffas snart igen. Gratis mat i matsalen ikväll också, alltså nice :)

Nu ska jag kolla på premiären på Vampire Diaries :D:D Taggatagga! <3
Mysig kväll alltså ^^

byyeee ;D

Funderingar och Varberg!

Tisdag!

Hade sitsträning på ridningen- alltså longerade vi varandra medan en annan satt i sadeln och övade ;). Dessutom stod vi upp i sadeln för att  vår tränare ville kunna skryta om att hennes elever gjort det? xD

Vi redovisade vår talkshow och det gick helt okej (Y)

Efter skolan följde jag med Ida till kalvarna eftersom hon ville träna dom men jag ville inte lukta kossa, så tog inte äns i dom. När jag var på väg till rummet igen märkte jag att det inte hade hjälpt! Jag stank... Till ingen nytta eftersom vi inte äns fick ut kalven genom dörren! XD

Änu senare åkte jag, Ida och Evelina till Friskis & Svettis och jag har kommit på att jag har världens sämsta kordination (Y)...

Onsdag!

Fick för mig att det var torsdag(igen!!) så höll på att gå till frukosten i ridkläder, men kom som tur var på det innan jag hann göra det! Ettorna åte till Varberg idag på en Kul-tur (marys ordvits) till Varberg fästning och kollade på bockstensmannen och på en Titanic-utställning. Vi var också på radiostationen Grimeton som ligger lite utanför Varberg!

På rasten gick vi till H&M och hittade fiina stövlar där som jag ska kolla på igen på lördag! ;D

Nu ska jag skriva lite om dagen så jag kan lämna in det på Fredag! Sedan blir det mat, kladdkaka och kanske musikrummet med mera ;)
Jag har beslutsångest som alltid!! Behöver inte vara mellan kläder eller skor har jag kommit på! Nu gäller det visst hästar också!! :O Asjobbigt, vet inte vad jag ska göra :S Båda är asfina och är bättre på vissa saker, men vet inte, som vanligt...


Tillbaka på Plönninge!

Åkt buss ner, träffat Erika och snackat med henne, fryst när jag väntat på skolbussen och tillslut kommit till skolan (Y)
Haft matte och övat på talk showen, provat peruker till det också! Jag såg ut som en gammal gumma xP
Hoppas det händer något kul ikväll nu då! :D

Sista chansen?


Idag så åkte vi till Linköping för att provrida ett skäck-sto :) Surig i i hanteringen och sånt. Hittade inte knapparna i dressyren men stundtals gick det bra. Däremot gick hoppningen skitbra! Kände mig helt trygg och vi hoppade lätt en meter, även om hon var väldigt pigg, hon var svårare att hålla i dressyren faktiskt. Vi ska fundera några dagar och återkomma sedan, men tycker om denna ponnyn :)


På hemvägen förbi Tranemo svängde vi in och provred en skimmel-valack och det gick helt okej, men jag kände mig för stor "/. Men hon som red ponnyn för tillfället gav mig många bra tips iallafall! :DNu ska jag packa och sedan sova, godnatt! <3

Är det här ödet!?

Idag har jag och mamma åkt hela vägen ner till Staffanstorp (tog 2 ½ timma). Där skulle vi provrida en 8-årig valack som fått mycket beröm från stora tränare t.ex Piia Pantsu! Ryttaren har gått över till stor häst och har ingen tid kvar för sin ponny.


Han var väldigt söt, tränaren tror det är en irländsk hopponny, och den var gulskimmel aktig :)
Först red ägaren och man såg att han slog mycket för bettet, han slappnade inte av riktigt och dessutom stannade han några gånger på hinder när hon visade honom.

Sedan hoppade jag upp och kände att han var helt ovillig att arbeta i form, eftersom han bara spände sig och inte trivdes med bettet. Då sa ägaren att det gått över till hackamore hemma eftersom han trivdes bättre med det. Man får inte tävla dressyr med hackamore!

Vi böt bett till ett tjockare tredelat bett för att se om han ville slappna av bättre då. Funkade inte det heller. Då provade vi med tränarens sidepull. Ponnyn trivdes mycket bättre med det men jag fick inget grepp om honom med det och han blev svårare att reglera. Dessutom var sidepullet lite stort. Han ville fortfarande inte riktigt slappna av "/.Han hade inte tränat för tränaren på 5 veckor och inte ridits regelbundet, så hade tydligen tappat jättemycket. Han gick riktigt riktigt fint några steg då och då i traven och man kände hur hela ryggen lyfte sig, men sen "ramlade" han iväg igen. Tränaren sa att den känslan jag fick, stundtals, var så han var hela tiden för ett tag sedan.Detta är en fin ponny, om den hade varit igång och inte haft bettproblem, men där kommer ju mitt problem med tidsbrist in, för hoppade inte äns, det kändes inte nödvändigt. Man kan inte lyckas när man har ödet emot sig varenda j*vla gång! Tiden rinner iväg och jag har bara 2 år kvar på ponny! Om jag inte hittar en ponny snart måste jag börja leta häst, och det vill jag inte!

Jag är en ponnyryttare fortfarande och vill inte gå upp på häst än. Men snart måste jag göra det ändå...
Provrider imorgon också. Antagligen sista ponnyn vi provrider!

 Håll tummarna! <3

Home, sweet home

Idag började dagen med matte (Y)... Hann i alla fall klart med läxan :) Sedan hade vi datakunskap, men hade inget att göra så satt bara på facebook typ ;)

På eftermiddagen hade vi stallet! Det första man såg i stallet var väggen full med stalltjänst att göra! :O Dessutom hade jag superbråttom till bussen efter skolan eftersom vi slutade så sent(halv 4) idag. Men ändå hann vi, duktigt klassen ;D

Sedan hade vi ridning! Jag fick äntligen rida Diwa! :D Mysig va hon, pigg och lätt i formen:) Vi hade tempoövningar på galoppbanan (önskar  någon med riktig kamera tagit kort på hur jag såg ut efteråt XD Alla sa att jag såg ut som en enda lerklump (A)).

Vi övade på att rida i banhoppningstempo, ett lite snabbare tempo och sedan blev det ett ännu snabbare tempo-då gick det fort! Diwa ville sticka några gånger och bockade ibland när vi skulle börja galoppera, men hade ändå kontroll hela tiden! ^^ Detta hoppas jag vi får göra igen, med en lite mindre grupp som inte är runt 8 ekipage stor!;P

Bilden är från Plönninges hemsida!
Ikväll var min familj bjuden till Hanna Johansson, nice ;D! Är där nu :)
Kolla in hennes fina fotoblogg : http://tovatindra.blogg.se/

Imorgon blir det provridning!

Torsdag, snart fredag!

Idag är jag glad :D

Idag jag redovisat scen-prata saken med Ida, det gick bra behövde knappt i kolla i papprerna.

Sedan började min grupp jobba med vår talk show på engelska. Den är redan klar så nu ska vi bara öva också (Y).

Efterdet blev det kunskapstorg och då skrev jag klart film-recensionen och passar på att skriva lite här :) Men knappt hänt något idag så blir ett kort inlägg!
Nu ska jag, Ida, Louise, Julia, Rebecca och Agnes till gymmet ;o Får se hur det går...

Keep smiling, be happy <3


Dans och annat kul!


Idag så började dagen med att vi fick börja skriva på vår recension om "Fame", filmen som vi såg igår. :)

Efter det fick vi öva på våra otroligt roliga scenprator (Eller inte!). Jag och Ida fick byta vårt manus en gång för att våran var så svår text och så lång. Så imorgon ska de redovisas som en liten pjäs "/ inte kul! Men den var lätt att lära sig, kan den nästan redan ;)

Efter detta hade vi tre timmar idrott!! Men det var faktiskt kul för vi skulle göra en koregrafi till en sång i "Fame"! Vår grupp var asduktiga och hade askul xD <3. Några pinsamma stunder uppkom men det övningen gick vidare ;). Vår uppvisning failade lite, vi hade gjort bättre övningar, men asbra ändå! :D

Nu ska jag laga mat med Julia ;P

Ny vecka igen

Ner till Plönninge igen på måndag :P  Hade genomgång av nytt tema och redovisade vår engelska uppgift (Y). Sedan gick jag, Ida och Julia en runda i skogen och efter det tittade vi på den braiga filmen "What happens in Vegas" och åt glass till det :D:D

Idag har jag haft ridning på morgonen och då red jag Copri! :D Han var jättemysig och rolig att rida! Red vanlig dressyrlektion och övade på att ställa utåt och inåt i volterna och på spåret :) Copri gick jättefint och rider  gärna han igen! :D

Sen kollade vi på filmen "Fame" på engelskan :D Den va jättebra, men surt att vi var tvungna att se på filmen utan text "/.  Jättesugen på att sjunga nu bara för att det var en musikal-film :D :D

Sedan stod man och vaktade dörren till Fritid runt en halvtimma för att kunna skriva upp oss till ullared-resan, men den var redan full :(

Nu ska jag nog laga lite mat, måste verkligen skaffa annan mat än makaroner och pastasås, levt på det någon månad nu xD

Byee <3

SundayIdag har jag tillbringat dagen med att provrida två D-ponnier i Göteborgstrakten :D

Den första var en hoppkanon , verkligen talang för SM en dag(?) , svår i dressyren och det sa ägarna att det tar ett tag att hitta knapparna. Men det som inte funkade var hans sadelgjordstvång.

Med ägaren var det okej men när en främling(jag) skulle hoppa upp och nästan hunnit sätta mig i sadlen,flyger han iväg flera meter och jag landar på fötterna medan ägaren försöker få honom att lugna sig. Tillslut kom jag upp men det tog ett tag innan han lugnade sig. Dessutom flög han iväg när jag hoppade av, även om ägaren höll han båda gångerna "/ Hade man haft tid att träna bort det hade det kanske funkat, men det har jag inte "/
Den andra var en liten D-ponny! Verkligen utstrålning, snälla ögon och jättemysig! Tävlat mest dressyr och det gick väldigt bra när jag började förstå hur jag skulle göra.

Hoppning har hon inte gjort så mycket men hon var så söt när hon hela tiden gjorde sitt allra bästa! Tyvärr var hon lite liten för mig, eller rättare sagt på gränsen och det är ju inte rätt mot henne att jag, som nästan är för stor, köper henne :( Hade hon varit maxad hade jag varit vääldigt intresserad, även om jag själv fått utbilda henne lite i hoppningen.

Men hon var verkligen en liten glädjespridare och hon var så rolig att rida!! :D:D Som sagt, önskar att hon varit större "/

Vad tycker ni? Är jag för lång? :P


Bilder, och kanske även film, kommer!!! ;D

Saturday :D

Idag har största delen spenderats framför hästnet (Y) Så hittat två ponnier som ska provridas i Göteborrgstrakten imorgon :) Den ena är en brun 7-årig valack och den andra är 9-årigt gulbrunt sto :D Båda ser jättefina ut i alla fall, så vi får se hur det går! Håller tummarna!

Här kommer en härlig bild på mina bästa vänner Joss och Matilda <3

Ikväll har man kollat på film med  Matilda, Ted och Martin ^^ Mysigt värre, fast blev lite kuddkrig också! Inte helt schysst när alla går på en!! :O Men kul som sagt :D
Måste lägga mig, egentligen men måste vara inne lite till på facebook (A). Upp vid åtta imorgon så man hinner fixa iordning allt som ska med på provridningarna ;)
Byee <3

Prov...Idag har jag haft mattelektion och fått matteläxa för att jag inte hann klart "/ Ska göra den på bussen tror jag :P

Nu har jag precis haft prov och fick 99 % rätt på G-delen! :D VG- MVG delen får vi nog reda på nästa vecka eller något , så då håller man tummarna(Y)

Nu går min buss till Harplinge om 5 minuter så måste sticka!! :O

<3

RSS 2.0