Annorlunda Nyårsafton

Första nyårsaftonen som jag firar i mjukisbyxor och som barnvakt. Gott nytt år på er! 

Stall eller spa anläggning?



Det kan man ju undra när vi idag även satte upp ett solarium! Captain, som fick äran att inviga den, såg ut att ha det rätt så gött!

Kan ju passa på att visa "Wales" tröjan som var en av mina julklappar från värdfamiljen! I övrigt fick jag en alarmklocka med propeller (a nightmare coming true..), en scarf, en souvenir drake (Walesisk symbol) och ett armband i massa färger! Blev helt chockad! Detta var ju dock både julklapp och födelsedagspresenter!
 
Cymru=Wales på just walesiska
 

Omväxlande väderlek

Vaknade till ösregn och översvämmad gårdsplan. Boxarna var dyngsura och det var väldigt skönt att vänta ut regnet med en varm kopp te.

Nu har jag fått i mig lunch (toast såklart..) och väntar på att resterade i familjen ska bli redo för en ridtur i skinande sol.

Sen så kommer ju Ann-C ikväll!

Inspirerande ryttare



Via baraelvira.blogg.se fick jag höra om Luca Moneta. Han tävlar i banhoppning på hög nivå, men sticker ändå ut genom sitt sätt att tänka.
 
Han blev "uppmärksammad" då han var med i en höjdhoppning och gav sin häst en bit morot mellan varje runda och började snabbt kallas "The Carrotman". Han menade på att han ville visa hästen att även om den rivit eller vägrat eller hoppat över så får den sin morot för den försökte. 
 
Det häftiga är att han tävlar sina hästar barfota och rider mycket i både repgrimma (som på filmen) och halsring. En internationell tävlingsryttare liksom, så inspirerande!! 
 
Ny favvoryttare, lätt. 

Let it go, can't hold it back anymore

Hur töntig är man på en skala 1-10 när man sitter och lyssnar på soundtracket från "Frozen"? Min gissning är en 8, för de är faktiskt himla bra och roliga låtar i den ;)
 
Dagens höjdpunkter: Hann städa "min" och lillemans badrum, man får väl vara lite ego ;) Sedan var det inte helt illa att äta färsk ananas till kvällssnacks! 

Ni har makten, make it count

Okej, detta är ju ingen storblogg överhuvudtaget. Detta är en blogg för folk som är nyfikna på vad jag hittar på i mitt liv och såklart finns det alltid något att man gillar mer eller mindre med alla bloggar.
 
Mina frågor till er är dessa:
 
Vilka inlägg tycker ni om att läsa?
Vardagsinlägg, åsiktsinlägg ect?
 
Vad saknas/bör jag skriva mer om?
Ska jag ta upp Topp 5? Mer bilder, ridfilmer?
 
Något ni känner att ni vill tipsa om för att göra bloggen mer intressant för er som läsare?
Ett visst ämne ni vill att jag ska skriva om ( Att leva som Au Pair ect..)?
 
Uppskattar verkligen alla kommentarer, spelar ingen roll om ni är anonyma eller en vän. Alla tips är bra!
 
Saker som jag själv tycker är dåligt är att tryckfelsnisse kliver in ibland när jag skyndar mig att få ut ett inlägg för att det inte ska eka alldeless tomt, stor brist på ridbilder och filmer. 

Rätt in i vardagen igen!

Herregud, är nästan lite smickrande att allt stannar upp när man åker, men bara nästan.
 
Högarna med tvätt var stora och berget med kläder att stryka är ännu större. Fasar redan. Sedan MÅSTE jag försöka hinna städa toaletterna imorgon, annars gör jag nästan det efter arbetstid på kvällen, för de är "minion". Det betyder ungefär "äckligt", men i detta fallet "äckliga".
 
Hann rida ut en sväng med flickan som sällskap på Belle, medan jag motionerade en väldans pigg och glad Captain och hade Inchie som handhäst. Lyckan som uppstår när handhästen varken sackar efter eller drar iväg!
 
Kvällen spenderades som barnvakt och höjdpunkten var Harry Potter och att jag lyckades få barnen att äta sallad! Eller om det nu räknas när pojken äter ett enda salladsblad haha! ;) Bättre än inget säger man ju!

Dramatiska flygturer

Då är jag på plats i Wales igen! Från dörr till dörr reste jag i 11 timmar. Trött? Bara en aning liksom.

Blev en panikattack när man precis gått igenom säkerhetskontrollen och ska kolla vars en Gate är och där bara står "Gates closing". Då plockade jag fram den lilla kondition jag har och kutade runt Oslos flygplats i racerfart och trängde mig i köer. Blev framsläppt rätt snabbt när de såg min panikslagna ansikte och jag bara upprepade "Mitt plan boardar nu!! "...

Kanske något man ska göra varje gång?

Årets julklappar/presenter


Här har vi ett axplock!

Högst upp vänster-> höger: Ett tagelarmband från Florrans svans, varma sockar, 1000 ställen att resa till innan man dör, tofflor, zoom-objektiv, plånbok, ljusmätargrej, macro-objektiv, 2 linnen från Freshtops, vattentäta handskar (kommer användas väl kan jag säga!), en redna älskad spegel som kommer få följa med mig när jag flyttar hemifrån på riktigt och en sängbricka! Tänk er att kunna lyxa till det med frukost på sängen, varje ledig dag!
 
 
 

Svårare denna gång

Det känns mer kämpigt att lämna Sverige nu. Jag har inte ens hunnit träffa alla jag ville träffa under dessa dagar i Sverige och ska lyfta mot Oslo redan klockan 11 imorgon...
 
Denna kväll byttes det julklappar med både Matilda och Joss, vi pratade högskolestudier och tittade på den andra Percy Jackson filmen och myste med chips och dipp! Man drog sig för att lämna dem, vill ju ha dem med mig när jag reser!
 
Det blev inte lättare när jag kom hem för då gick jag direkt över till Amanda och kramade henne hejdå för denna gången. Kommer sakna er så mycket!
 
 

Bland spontanitet och studentboenden

Juldagens utgång blev lite spontan, då det inte var någon som var taggad på att gå ut! Fick slutligen tag i Matilda (som jobbade kväll, till hennes försvar!) och hon var på och hade några andra som skulle ut de också!
 
Lite mobbad lokal var det då vi hamnade på Gislerinken och de lyckades ha två brandutrymningar under kvällen.  S Å  L Y C K A T .. Men alltid kul att träffa lite folk så är ändå nöjd! :)
 
Denna dag har jag har tjejfika med mamma och tjejerna Bogren, väldigt mysigt och massor av juliga kakor! 
Där blev jag upplyst om hur svårt det faktiskt är att få studentboende så nu har eftermiddagen spenderats åt att söka boende i både Lund, Växjö, Halmstad och Göteborg! Får väl se vart jag hamnar tillslut ;)
 
Nu inväntas klartecken från Matilda och Joss så vi kan byta våra julklappar och umgås lite, har inte hunnit träffa Joss alls ännu!

Bilder från träningen med Ida & Zanta



Visst är dom fina? :D

Första gången jag såg en häst ridas i ett sånt här bettlöst träns och det var inte helt tokigt faktiskt! Det blir ju alltid lite stumt att rida utan bett, men det är ju en vanesak! :)
 
 
 

Och DÄR har vi dagens outfit




Juldag

Dagen har bestått av julbord hos Farmor, filmmys med Amanda och ny utgååååång!!

Jag önskar eder alla en fröjdefull jul



Jag har hela min familj hos mig, en av mina finaste vänner som sällskap och vi hade något som liknade ett skrattmaraton, vi trängdes runt Kalle Anka, åt godaste julmaten och fick nog de finaste och bästa presenterna/julklapparna någonsin. 
 
Hoppas att alla hittade en aning julstämning någonstans, även om snön lyser med sin frånvaro!
 
Är även nyfiken på vad ni fick i julklapp, länka gärna inlägg!  
Mitt egna kommer ut snart! :)
 

Jag och julens bästa sällskap

 
Vackra som få!

Dan före dopparedan


Dagen har gått åt till den sista touchen med paket, uppesittarkväll och filmmys med Disneys nya "Frozen". 
 
Förra året var en "stor" födelsedag för mig. 18 bast, inte illa! Den gyllende åldern som öppnar många dörrar och möjligheter. Körkort, studenten på ingång, krogen... ;)
 
19 år känns inte så speciellt, det som kommer vara stort för mig är att jag får fira jul med mina nära och kära, och där inräknas bland annat min älskade granne Amanda. Utan henne är det inte jul på riktigt, så är det bara!
 
 
 
 

Om konsten att fånga dagen

Denna filmen känns bara "Carpe Diem", ett himla uttjatat citat men ändå väldigt bra. Det betyder att man alltid ska försöka se det bästa i varje situation, det bästa i varje dag och när allt är grått och tungt får man tänka på att man inte kan få en regnbåge utan lite regn.
 
Filmen heter "The Bucket list" och jag ska påbörja att skriva min egen lista med saker jag ska göra innan jag dör.
 
Det inspirerar mig så himla mycket, livet stannar ju inte här i Svensson-livet, om vi inte bestämmer att det gör det. Vi har alla möjligheter att göra vårt liv bättre än bäst, varför inte ta chansen? För att använda ännu ett uttjatat citat; Vi lever bara en gång.
 
 
 
 
Och så kan jag ju slänga in trailern för filmen också!
 

Julgodis på ingång!

I fullfärd med att koka knäck och tänkte passa på att berätta vad jag gjorde igår kväll!
 
Jo, jag åkte till Matildas och hennes sambos nya lägenhet och åt tacos med deras vänner.
 
Kvällen innehöll spårade samtalsämnen och avslutades med Forrest Gump och Captain America till sent på natten. Inte helt illa, även om den sena sängtiden var något jag ångrade denna morgon... ;)

Curano

Hunnit med en tur upp i stallet där jag fick sitta upp och känna lite på Matildas nya häst, Curano!
 
Han har vilat en vecka och reds första gången efter vilan igår, så han var ju såklart inte på topp. Jag tycker ändå att han skötte sig bra med en ny ryttare på ryggen!
 
Han är otroligt känslig  och lyssnar hela tiden efter nya direktiv och hittar annars på lite eget. 

Lite missförstånd blev det, men fick även känna på hans bra sidor! Tror att han kommer bli en superfin häst när Matilda och han lärt känna varann ordentligt och han växt upp lite i psyket. Jäkligt häftig häst säger jag bara. Mycket jobb kvar, men Matilda har bra "råmaterial" att jobba med om man säger så! ;)
 
Utstrålning saknas inte, han är söt som socker och är fortfarande väldigt mycket bebis i sättet och pillar på allt. :)
 
 

Älskar att hitta nya knappar!

Då har jag hunnit med att ha en dressyrlektion för Ida & Zanta!
 
Vi fokuserade på takt, balans, ställning och aktion i bakbenen. Till en början var inte Zanta med alls när det gällde ställningen så jag hoppade upp lite kvickt, satte igång bakbenen ordentligt i alla gångarter och jobbade igenom förståelsen för den sidförande skänkeln och förklarade vad jag gav för hjälper samtidigt!

Därefter bytte vi tillbaka igen och jobbade samma saker med Ida på ryggen och testade olika sätt att tänka för att nå rätt resultat i både sits och hjälpgivning! Blev en jätte, jättestor skillnad och i slutet av passet var vi båda himla nöjda med alla nya knappar som hittats. :)
 
Jag tipsade henne om att tänka att armbågarna vilade på höftbenen och då lossnade mycket och sedan spikade hon hjälpgivningen med "tryck" i stigbyglen på en enda lektion. Tog hur lång tid som helst för mig att få ihop det med min dåliga kroppskontroll ju...

Bilder kommer!

Sista minuten

 
Igår begav sig jag och mamma iväg till Jönköping då min kiropraktor var på villovägar (enligt mig..) där uppe! Vi passade även på att köra två flugor i en smäll och göra den sista julklappsshoppingen på A6, IKEA osv.. :)
 
Så nu börjar jag ändå känna mig klar haha, på tiden!
 
Kvällen spenderades med att pyssla ihop några av julklapparna och har lite kvar att göra på det!
 
Idag kommer jag börja dagen med att ha en lektion för Ida & Zanta, sedan får vi se vad som händer!

Perfekta julklappen

Säljer min Charles Owen Ayr8 ÄKTA LÄDER
Storlek: 57
Pris: 1900:-
Använd: 2ggr, som ny. Inga märken.
NYPRIS: 3600:-

Perfekta julklappen till sig själv, inte sant?


 
 
 

Attackerad av bitchtant

Ni får ursäkta mig! Jag har ett busy liv just nu och försöker få ihop allt jag vill hinna med!
 
Idag blev det raka vägen till frisören och klippa av 5-10 cm av håret (ändå bara ivägen när man jobbar i stall) och färga utväxten. Sedan körde jag runt mamma och gjorde ärenden och mamma fick påminna mig att i Sverige kör man faktiskt på höger sida, så galet förvirrande att växla fram och tillbaka!
 
I eftermiddags blev jag övertalad att följa med pappa på hans kör-övning. Intressant upplevelse då jag inte sjungt i kör på tre år, medelåldern var 70 år och en tant bitchade över att jag råkat sätta mig på hennes stol. Som pricken över i hamnade jag i sopranstämman= de som sjunger så jäkla högt. Bra kombination liksom. Never again.

Hyllningsinlägget som utlovats!

 
Att vi blev så himla bra kompisar är lite konstigt ändå. Vi jämfördes som ängeln och djävulen och det kändes som vi var "natt och dag".
 
Vi träffades via gemensamma vänner när jag hamnade i hennes parallel-klass i åttan. Jag minns att vi började inse att vi hade saker gemensamt när vi nådde ämnerna Converse (BESATTA!), hästar och vampyrer... ;)
 
Någonstans där blev hon min Blackkie och jag hennes Kläcks. Hon kallade mig även Alexisen och jag tyckte om det såpass mycket att det blivit både bloggnamn och instagramnamn. Så där fick ni historien bakom det också, smidigt inbakat!
 
Vad kan man säga? Vi tycker lika om så mycket och håller vi inte med varann kan vi diskutera så himla bra och vettiga saker blandat med totalt oseriösa samtal. Precis som det ska vara. 
 
Jag saknar att inte ha min Teen Wolf buddie. Kommer vara konstigt att fortsätta nästa säsong utan dig som sällskap, en av de få som faktiskt, hör och häpna(!), inte stör sig på min ovana att prata och ställa frågor under filmer haha!
 
Josefine, du är en av mina absolut bästa vänner och jag vill aldrig förlora dig 
 
 

Länkad?

Vad hände där?
 
Blev jag himla intressant över en natt?
 
Eller det mer logiska förklaringen, blev jag länkad?

Sitter du inne med svaret, tveka inte! Skicka iväg en kommentar och det kan hända att jag skickar iväg en lussekatt till just dig! ;)


 
 

Tänkte bara...

säga att jag lever! Lite småpanik som alltid över alla dessa jäkla terminaler! Blev inte bättre av att de hade stängt ner min terminal så bussen kom inte ändå fram, men med ca 4 timmar väntetid så behövde jag iaf inte stressa ;)
 
Vi hörs mer imon, då ska ni höra massor av skvaller!

Bland fyrhjulingar, klappar och packning

Packat och klart. Julklappar för lite folk hemma är med och det allra nödvändigaste. Hade en myskväll och kollade på Harry Potter "Goblets of Fire" med flickan uppkrypen hos mig i soffan när det var läskigt, himla mysigt ändå!
 
Jag har en sovmorgon att se fram emot, fast kommer nog hoppa upp tidigare för att hinna säga hejdå till pojken innan han försvinner iväg till en av sina sista dagar i skolan! Sova kan jag ju göra massor på den tre timmars långa bussfärden eller varför inte på flyget? Gott om tid för det senare på dagen, med andra ord! ;)
 
Svenskar som vill hinna träffas innan jag drar mig tillbaka till Wales igen bör höra av sig, har mycket att försöka hinna med på tio dagar! :)
 
Här är en bild från när jag lekte lite med fyrhjulingen på gården, älskart!
 

Ett dygn kvar

Om lite mer än 24 timmar kommer jag stå med en halvpackad väska på Heatrow, leta efter någonstans att köpa frozen yoghurt samtidigt som jag letar efter min gate.

Börjar bli lite resvan på egen hand nu, älskar känslan.

Innan denna höst hade jag aldrig rest själv och nu har jag flygit till både Wales och Jersey med X antal flygbyten och även flygplatsbyten. Jag vill bara se mer, mer, mer!




Presentpapper och Victorias Secret Show

Lite tyngre dag då jag gjorde exakt allt själv idag till alla hästar. Men med en dags arbeta kvar innan jag åker till Sverige är det helt okej faktiskt!
 
Min kväll har bestått av att slå in paket, packat och kollat på Victorias Secret Show. Hur vackra är inte dessa kvinnor? 
 

This is Goodbye

 
 
Sista kramen är utdelad till Fruzsi, nu kommer det dröja innan jag ser henne igen. En liten trygghet försvinner från mitt Wales.. :(
 
Vi körde lite akutshopping i Monmounth, men det var inte så mycket öppet tyvärr... Vi har iaf hunnit mysa till "Friends with kids" och skrattat en hel del som vanligt! :)
 
 

Matlagning ger mig ångest

Jag tycker verkligen inte om att laga mat till andra än mig själv, just för jag känner mig så himla dålig på matlagning.

Därför är det rätt exklusivt när jag åtar mig uppgiften att laga mat till hela värdfamiljen! De bör känna sig utvalda haha...

Jag kände att jag måste ju bjuda på något svenskt innan jag drar min runda hemmåt och det fick bli hemlagade köttbullar med mjölkstuvade makaroner! Blev himla populärt så kommer antagligen få upprepa denna middagen några gånger, men bättre det än att de spottar ut maten ;)

Det här med julklappar

Något jag älskar är att köpa julklappar till personer man tycker om. Jag vill att det ska vara så himla perfekt, något man bara tänker, "shit, det här passar verkligen mig". 

Det är något jag kämpar med haha och mitt i allt detta hittar jag denna goa unge. Minns ni the Kid President? ;)





Julmusik

Finns det något bättre än julmusik för att få den rätta stämningen medan man pysslar?
 
Några av mina favoriter är My Only Wish This Year
 


My grown up Christmas list



och Shake up Christmas


Planer innan hemfärd

LÖRDAG: Ska hinna spendera lite tid med Fruzsi så hon kommer på lördag, sällskapar mig när jag är barnvakt på kvällen och sover över! :D

SÖNDAG: Då drar vi in till Abergavenny, hennes sista gång i stan så vi ska göra det mesta av det! Obligatoriska fikastunden är helig (Y)
 
MÅNDAG: Ska bjuda på hemgjorda, svenska köttbullar till kvällsmat!

TISDAG: Packning för hemfärd!

ONSDAG: Skjuts till New Port, Buss till London, Flyg till Göteborg. HEMMA!
 
Nya skrivbordsbakgrunden på datorn! LOVE.
 
 

Luciadag utan luciatåg

Är nog det första året jag inte medverkar i ett luciatåg över huvudtaget. Känns lite tomt faktiskt...

Så ska avsluta dagen med att titta på Luciatåget som SVT sänder! Julkänslan är bättre ikväll då pojken rusade in med en hel box med girlanger och hjälpte mig slänga upp det och även min säng blev klädd i guldigt glitter haha! Han går helhjärtat in för dekorationer och hela huset börjar likna en julgran med girlanger runt alla takbjälkar... :)
 
Granen är klädd och jag ska försöka mig på att baka lussekatter och svenska köttbullar innan min hemfärd om.. herregud 5 dagar!! Jag åker hem om fem dagar!! Trodde inte det var så snart, det är ju inte ens en vecka ju! :O

KÄNSLOR FÖR DET: 

 
 
 
 
 

Christmas Spirit

Då jag personligen har noll julkänsla i år tänkte jag inspirera både mig och er läsare med lite bilder!
Varför är inte jag helt excited över julen då?
 
  1. Jag har ju ingen snö här i Wales, och det har inte ens regnat på veckor. Väldigt udda för det här landet kan jag säga och vi har bara varit runt 0° en enda natt! Sen hatar jag ju kyla så det är ändå helt okej!

  2. Har inga juldekorationer att sätta upp i rummet!

  3. Inget årligt julbak med ischoklad, lussekatter och pepparkakor. Det är liksom halva grejen!

  4. Jag lackar alltid min julklappar, så himla mysigt att sitta där med ett tänt ljus, julmusik i bakgrunden och lacka paketen.



     
     
 
 

Vad har jag gjort idag då?

Hade velat säga något vettigt, men om sanningen ska fram har jag hittat en hemsida där man folk publicerar berättelser och framförallt: fanfiction. Råkade snubbla in på en fanfiction om en punk-verision av Niall från One Direction, och ungefär där fastnade jag. Wattpadd heter hemsidan och det finns fanfictions om de flesta kändisar, så in och leta efter ditt kändiscrush! ;)
 
Det enda vettiga jag gjort idag var att ta en tur på crosstrainern och lagat en asgod pasta med ägg, champinjoner, majonäs och lök! 

Nu tänkte jag försöka fixa lite mer julklappar, och slappa vidare. Inte helt illa! ;)
 
 
 

Går på reservtank

Ni får ursäkta min väldigt ovarierande bloggning men jag har inte varit ledig på en vecka och verkligen varit död på kvällarna och stupat i säng.
 
Imorgon ska jag försöka få ihop ett litet lager med vettiga inlägg, bl.a årets önskelista, Josefines "hyllningsinlägg" och kanske får jag även lite nya inspirationsinlägg! :)
 
Denna kväll kirrades ännu en julklapp och den är helt, helt perfekt för personen i fråga. Hoppas att hon kommer älska den, har lagt massa jobb på att fixa den haha! ;)

Ensam på vischan...

 
 
 
Är himla ledsen över att min vän Fruzsi inte kommer tillbaka efter jul! Kommer inte bli detsamma utan min lilla Ungrare... Så vi har bestämt att hon kommer hit på lördag och passar barnen med mig och sedan åker vi in till Aberavenny på Söndagen och det blir sista gången vi ses här i Wales...
 
Idag har jag ridit ut den prickiga ponnyn Belle och verkligen jobbat på hennes "växlar" i gångarterna. Skritten har än så länge bara en haha..

Då jag inte har ledigt förrens torsdag ska jag de kommande dagarna tvinga mig i säng tidigt. Jag tycker ju ändå inte om de brittiska dramaserierna, de tittar jag bara på för att vara lite social. Enda brittiska programmet jag gillar är X-factor ;)
 
 

Det ska vara såhär harmoniskt

Dagens höjdpunkt var helt klart dressyrpasset på Captain. Jag var helt otaggad på att gå ut i stallet igen då vi vanligtvis gör allt med hästarna på förmiddagen och de senaste uteritterna har han varit lite bäng i huvudet, så det gjorde ju inte mig mer taggad precis.

Det visade sig att ett ordentligt dressyrpass med massa lösgörande övningar var precis vad detta spända fullblod behövde. Jäklar vad fin han blev!
 
Gjorde massor av galoppjobb då han behövde få ur sig lite energi och kortade, länge, samlade, ställde, flyttade... Efter en liten uppvärmning var han med på precis alla noter och var som smör runt skänklarna, bara följde mig så himla fint att jag blev så glad att de har han här på gården.
 
Han och Blossom, riktiga stjärnor är dem! De är jättebra för min ridning och jag känner verkligen när jag gör rätt och blir tillrättavisad av hästen om jag gör fel, riktiga läromästare!
 
I övrigt har jag hängt med när flickan hopptränade Belle med lite terrängliknande hinder, lite avbrott från rutinerna så det var kul! :)

Dec. 07, 2013



Idag vaknade pojken på fel sida av sängen, det är allt jag säger om det.

I övrigt hade han en kompis över och de lekte med Play Dough som lämnade krigsspår på golvet, kompisen lyckades knocka sig själv med knäppet på grimskaftet så han började blöda ordentligt och fick leka sjuksyster samt visade dem hur man gjorde smällkarameller och så fick de göra till sin familj med små presenter i som choklad och studsbollar!

Normalt julpyssel i Sverige, men här köper man alltid sina "crackers" och jag var helt chockad över detta. De köpte smällkarameller i affären, när det tar fem minuter att göra en själv! De hade aldrig ens hört om att man kunde göra det själva och var lite skeptiska först haha...

Har även fått hem min beställning som ni kan se ovan! Panterleggins ingår alltså numera i min garderob, lycka!

Tankeväckande filmklipp

 


N
ästa går jag blir med häst ska jag antingen ha raka bett eller bettlösa varianter. Fy fan för detta! Aldrig mer tvådelat, tredelat eller nosgrimmor, bara remont någon enstaka gång för min del. 
 
Är nyfiken på att testa att rida i repgrimma, är faktiskt något man kan få tävla i i hoppning numera ju! :)
 

Mest effektiva sättet att lära sig sitta kvar när en häst bockar:

Svaret är rätt motivation! Låt oss säga att man sitter till häst, exempelvis här i Wales och rider ut i grupp med en handhäst vid sidan om. Eftersom vi är i Wales har vi såklart asfalt överallt och asfalt gör j*vligt ont att ramla av på. Får då hästen du sitter på först ett dampanfall och sedan lugnar ner sig tror du att "Nu borde det värsta vara över" MEN NEJ!
 
Då, i nedförsbacken bromsar du hästen då den är expert på att trilla över sina egna hovar och sladdar på rätt bra i nedförsbackar (besitter även talangen att gå ner på knäna på slätt underlag, fattar inte hur den lyckas) och detta går inte för sig när man är övertaggad och vill flyga till månen och tillbaka på fem minuter för man inte vet var man ska ta vägen med all energi.
 
Hästen börjar då sidsteppa i brant nedförslut och du säger till den att skärpa sig och gå rakt ner, som en normal häst. DÅ. Då jäklar smäller det. Bockningsövning i nedförslut och allt man har i huvudet "Asfalt gör ont, asfalt, asfalt! SITT KVAR!!". Visade sig att det fungerade, för kvar satt jag och vi kom fram till att det räckte med en häst för mig idag och en annan fick ta över min handhäst då min räckte och blev över så att säga... 
 
Det är väl härligt med lite äventyr varje dag! Muntrade upp mig själv med fyrhjulingen, så jäkla kul att brumma runt på och jag vill nog hellre ha en sån än en bil. Mycket roligare, helt klart! :)
 
 

En känsla av att jag kommer älska denna filmen

Jag är ju barnsligt förtjust i filmen Trassel och denna går i samma stuk! Känner redan nu att den ska jag se i jul!

Förresten, filmen heter Frozen!
 
 

Julbeslysning, pepparkaksmuffins och julklappar


Nu har jag ordnat med julklappar till hela värdfamiljen! De har varit prio ett då de måste vara klara innan jag åker till Sverige, där jag sedan har några extra dagar att shoppa julklappar till svenskarna! ;)
 
Belönade mig själv med en fikastund på favorit-fiket Costa!
 
 

Det här med träning och hälsa

Ett så himla känsligt ämne som finns överallt numera.
Det finns oändligt många instagramkonton med foton som är menade att inspirera andra, medan vissa får ångest av att de själva inte har lika smala lår som tjejen i bikini ifrån LA. Personligen är jag en person som inspireras av såna här konton, speciellt om de delar med sig av övningar och hälsosam mat!
 
Problemet när man hamnar i ångeststadiet är att man bara upprepar alla fel man hittar på sig själv när man jämför sig med andra som ex. putmage, stora lår, celluiter osv i all oändlighet. Men man kommer aldrig så långt som att göra något åt det och där är det riktiga problemet. 

Det är ren fakta att om du inte ändrar din livsstil så kommer inte heller din kropp förändras. Makes sense, right? ;)
TRAIN INSANE OR STAY THE SAME.
 
 
Jag tror inte på massa dieter där man antingen äter för lite, tar bort kolhydrater eller måste sitta och räkna kalorier på allt man stoppar i sig, det måste vara ångestframkallande i sig! Jag tror på att man ska röra på sig, vara aktiv och inte bara sitta framför datorn eller TV:n hela dagen. 
 
 
Detta bör kombineras med att äta hälsosam mat och med detta menar jag en varierad kost. Fisk, kött, potatis, pasta, vegetariskt, mycket frukt och mycket vatten ser jag som grund. Lagom är bäst right? Därför anser jag att visst kan man unna sig en chokladbit någon gång i veckan, tränar du och äter hälsosamt kommer det inte göra någon skillnad i det stora hela (eventuellt någon extra finne). 
 
Det finns även en grupp människor som man inte pratar så mycket om, där träningen gått på tok för långt!! Jag känner till folk som tränar så mycket att kroppen bryts ner då den inte hinner återhämta sig mellan träningspassen (flera per dag) och knappt äter nagot alls. Vart finns det hälsosamma i den livsstilen, den skadar ju bara ens kropp?
 

Det största problemet för många är att de hatar att träna. Men träning kan vara så himla mycket olika saker!
 
Tycker du inte om att träna på gym blanda andra, träna hemma då. Finns så mycket workouts på youtube för det syftet!
 
Ut och spring, gå en rask promenad i backar med en kompis och passa på att prata om livets problem.

Hitta en sport du faktiskt tycker om att utöva, då kommer du inte skjuta upp på det hela tiden!
 
Har du ingen sport du gillar, var då inte rädd att att testa något nytt, det är aldrig för sent.
Tycker du om att dansa som en idiot när du är ensam hemma? Då kanske Zumba eller Streetdance är något för dig? Behöver du få ur dig lite aggressioner, varför inte testa boxning?
 
 EAT CLEAN, TRAIN DIRTY.
 
 
 
 

Frukost på lediga dagen



Ny variant idag med banan och vindruvor! Detta var innan yohurten kom på dock ;)

Ja, då var man ledig idag! Tänkte åka in till Abergavenny och fixa några av de sista julklapparna och hinna med viktiga avslappningsövningar som inkluderar mig, en säng och en tv-serie. Helt okej liksom.

Pigga hästar, minst sagt

En dålig sak med Wales är att de har asfalt exakt överallt! Jag menar, kommer man ut på landet i Sverige möts man ganska snart av grusvägar som visserligen kan bli irriterande gropiga men är himla bra att rida på!

Här spelar det ingen roll om man bor inne i centrum eller mitt ute i ingenstans och jag har ännu inte sett en grusväg...

Det dåliga med detta är att när man rider ut, alltså varje dag, så kan man bara skritta och trava. Lite segt, men vill man galoppera måste man lasta och åka iväg till en "galoppbana", rida en runda på 3 timmar för att komma till skogen eller ha tur nog att mötas av ett fält där någon glömt stänga grinden. I Wales tolkas nämligen det som "VARSÅGOD OCH GALOPPERA PÅ MITT FÄLT, JAG BJUDER!" och det är precis vad vi har haft turen för de sista två dagarna!
 
Igår tog jag en galopp där med Bell, den prickiga ponnyn och jäklar vad hon blev stark! Kontrollerbar, men stark då hon blev så taggad! Captain fick vi betsla upp då han drog på lite väl igår och när jag red han idag tappade jag bara kontrollen under några få galoppsprång, annars var han välbalanserad och väldigt på't! ;)

Bell & Captain!
 
 
 
 

Shop til you drop

Fick för mig att jag var jättesen i morse så mockade i racerfart, har aldrig gått så fort i hela mitt liv! Där ser man, hade visst en högre växel! 
 
Kvällen har spenderats till att internetshoppa julklappar med hemleverans, hur smidigt? Shoppar man tillräckligt mycket får man ju dessutom fri frakt och bytesrätt, tackar och bugar! Beställde hem dessa leggings till mig själv också, enligt mig riktigt häftiga! Hoppas de ser lika bra ut på :)
 

290032809.jpg


Försvinna i mängden eller öka gruppkänslan?

Något som jag blivit lite imponerad av här i UK är att alla skolor har krav på skoluniformer, stora som små barn! Jag har funderat över vad jag egentligen tycker om detta och här är mina åsikter.
 
 
Fördelar

  • Alla ser likadana ut, vilket innebär att man inte blir dömd lika lätt och placerat i ett fack som "Emo", "hora" och liknande...
 
  • Folk kan inte bli mobbade efter hur dom klär sig eller om man inte har märkeskläder och alla sätt att minska mobbing ser jag som något väldigt positivt.
 
  • Man behöver inte köpa lika mycket vardagskläder till barnet då de bara behöver ett par uppsättningar skoluniformer och sedan något för kvällar och helger. Man kan alltså komma billigare undan, väldigt positivt för folk med tajt ekonomi.
 
  • Dessutom ser alla barnen jättesöta (och de äldre killarna i kostymer ser ju bara för bra ut..) ut i sina uniformer. Mina värdbarn har fina uniformer varje dag. Pojken har svarta eller grå kostymbyxor, en röd eller vit piké och en röd troja över det. Flickan har en vinröd plisserad kjol, randig ärmlos skjorta, marinblå tröja över det och en kavaj med skolans emblem (liknande bilden ovan). De har även speciella idrottskläder med skolans emblem på allt, fran shorts till knästrumpor!

Nackdelar


  • Jag ser inga nackdelar, men tror att folk kan tycka det är tråkigt att inte få klä sig som man vill i skolan och att alla ser likadana ut, på gott och ont..
 
  • Väger vi att få klä sig som man vill under skoltid eller minska mobbing tycker jag att det sistnämnda väger tyngre. Det är ju bara att byta om så fort man kommer hem liksom?



    Hela United Kingdom har det och många andra länder, så varför har vi inte detta i Sverige?
 
Vad tycker ni om detta?
 
Försvinner man i mängden eller blir man en i gänget och minskar utfrysning?
 
 
 
 Klickbara bilder för källor.


 

Åsiktsinlägg på G

Ett ämne som inte är speciellt hästrelaterat, men är nyfiken på era åsikter i ämnet!
 
Be prepared!.. ;)

Foodporn & 1 December



Möttes av detta i dörren när jag kom till Fruzsi, så gott!



Dagens lunch med sallad, tomat, ost, advokado, fiskpinnar i mindre bitar (fungerade oväntat bra som ersättning för kyckling) och rostad macka som egengjorda krutonger! ✌



Herrejisses, det är redan December. Galet ju, måste köpa chokladkalender! Detta innebär även att jag snart är på väg hem mot Sverige igen för att ha lite julmys/semester under en vecka och sedan blir det tillbaka till Wales igen. :)
 
Då kommer även Ann-C tillbaka och stannar några veckor= extra hjälp i stallet, love it! Det är ju alltid vintern som är tyngst när man jobbar med hästar, så känns himla bra att ha ett par extra händer för att orka fram till vårkanten. Sedan är det väl rena barnleken i jämförelse med massa gulliga appalosa föl som ska födas och mindre antal hästar som kräver mockning. Jag lever för sommaren med andra ord!! ;)
 

@ Fruszis Place

 


 
Gårdagen var bara jobbig rakt igenom. Jag var trött i kroppen och kände att jag verkligen behöver mina två sovmorgonar i veckan... Vid lunchtid var jag bara död och en i stallet undrade om jag verkligen sov ordentligt, så antar att det syntes rätt väl hur jag mådde haha... Men vi har alla sådana dagar ibland.
 
Det bra med dagen var iallafall att jag fick skjuts till Fruszi på kvallen och vi försökte få igång tv:n for att se X-factor, men då båda är väldigt otekniska slutade det med att vi fick ge upp och titta pa en film istället. Blev bjuden på mat och allt, så mysigt! Har bild pa mobilen, så kommer upp senare!
 
Just nu underhåller jag mig med datorn medan Fruszi har en halvdag med jobb medan vi sjunger så högt vi kan. Sedan ska vi fortsätta slappa, precis som jag vill ha det! :)

Höres senare! :D


 
 

RSS 2.0