Det här med träning och hälsa

Ett så himla känsligt ämne som finns överallt numera.
Det finns oändligt många instagramkonton med foton som är menade att inspirera andra, medan vissa får ångest av att de själva inte har lika smala lår som tjejen i bikini ifrån LA. Personligen är jag en person som inspireras av såna här konton, speciellt om de delar med sig av övningar och hälsosam mat!
 
Problemet när man hamnar i ångeststadiet är att man bara upprepar alla fel man hittar på sig själv när man jämför sig med andra som ex. putmage, stora lår, celluiter osv i all oändlighet. Men man kommer aldrig så långt som att göra något åt det och där är det riktiga problemet. 

Det är ren fakta att om du inte ändrar din livsstil så kommer inte heller din kropp förändras. Makes sense, right? ;)
TRAIN INSANE OR STAY THE SAME.
 
 
Jag tror inte på massa dieter där man antingen äter för lite, tar bort kolhydrater eller måste sitta och räkna kalorier på allt man stoppar i sig, det måste vara ångestframkallande i sig! Jag tror på att man ska röra på sig, vara aktiv och inte bara sitta framför datorn eller TV:n hela dagen. 
 
 
Detta bör kombineras med att äta hälsosam mat och med detta menar jag en varierad kost. Fisk, kött, potatis, pasta, vegetariskt, mycket frukt och mycket vatten ser jag som grund. Lagom är bäst right? Därför anser jag att visst kan man unna sig en chokladbit någon gång i veckan, tränar du och äter hälsosamt kommer det inte göra någon skillnad i det stora hela (eventuellt någon extra finne). 
 
Det finns även en grupp människor som man inte pratar så mycket om, där träningen gått på tok för långt!! Jag känner till folk som tränar så mycket att kroppen bryts ner då den inte hinner återhämta sig mellan träningspassen (flera per dag) och knappt äter nagot alls. Vart finns det hälsosamma i den livsstilen, den skadar ju bara ens kropp?
 

Det största problemet för många är att de hatar att träna. Men träning kan vara så himla mycket olika saker!
 
Tycker du inte om att träna på gym blanda andra, träna hemma då. Finns så mycket workouts på youtube för det syftet!
 
Ut och spring, gå en rask promenad i backar med en kompis och passa på att prata om livets problem.

Hitta en sport du faktiskt tycker om att utöva, då kommer du inte skjuta upp på det hela tiden!
 
Har du ingen sport du gillar, var då inte rädd att att testa något nytt, det är aldrig för sent.
Tycker du om att dansa som en idiot när du är ensam hemma? Då kanske Zumba eller Streetdance är något för dig? Behöver du få ur dig lite aggressioner, varför inte testa boxning?
 
 EAT CLEAN, TRAIN DIRTY.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0