Sista rycket!

Senaste kvällarna har varit extra najs då det blivit mycket bak och onyttig mat i form av pizza och djupa samtal!
Så plugget har lagts lite åt sidan men får väl köra igång i helgen igen.
 
Igår blev det dressyrlektion på Bejing för en ny tränare som var väldigt bra, bra övningar och kommentarer!
Dock har Bejing känts extra stel denna veckan, kanske lite träningsvärk så blir nog gott för henne att vila i helgen. :)
 
Dock höll hon sig på marken och skötte sig super i galoppfattningarna när man gjorde öppna innan fattningen! :) Så i slutet, när hon blivit riktigt varm i kroppen, slappnade hon av ordentligt och jobbade på riktigt fint.
 
Tränaren sa bara att jag skulle tänka på att inte endast rida unghäst, för då stannar ens egen utveckling, så får se hur man löser det ;)
 
Sitter just nu på en foderföreläsnig om kopplingen mellan utfodring och alla dessa sjukdomar som kolik, fång, foderstrupsförstoppning mm.. Rätt intressant! :)
 
Söta hästar!
 
 

Fullt ös medvetslös!

Bestämde mig för att trotsa ödet lite och gav mig ut på galoppbanan med Bejing (eftersom jag inte var upplagd för ett vanligt ridpass).
 
Bejing hade iaf kul, inga problem att fräsa själv och hon fräste på rätt bra haha!
Men fick till några riktigt lugna och fina galopper, och då avslutade jag ;)
 
Något bocksprång, men det gick bra det med ;)
 
Nu är det snart dags för Zumba, Hey Ho Let's Go!!

Alla dessa saker man borde göra!

Well, well detta är ändå en hyfsat lugn vecka!
 
Bara Historia jag borde göra, och engelskan fattar jag inget av just nu...
 
Precis hunnit se de sista avsnitten i "Portkod 1321"- längtar redan till sommaren pga den..
 
Igår blev det en lektion på Bejing som bråkade lite, så inte vårt bästa pass precis.
Nya tag imorgon då jag rider efter skolan :)
 
 Chillmood- ON
Upptäckte förresten MyLoveBasket idag, man kan ju alltid drömma sig iväg i varje fall!
Här har vi en typisk "mig"- stor tröja, kängor, jeans -> CHILLMOOD is on.

Väntan

Jag tycker inte om söndagar. Jag hinner inte göra något med dagen innan det är dags att packa och ta tåget till Halmstad, alltid så stressigt och tråååkigt... Hade varit bättre att kunna åka senare och fått någon mer timma hemma att göra något vettigt på.

Idag hann jag i vilket fall tömköra Scotland, vars matte har befunnit sig i Stockholm på Swedish House Mafia, inte alls avundsjuk!

Han skötte sig fint och från marken lyckades man komma åt hans svåra sida lite lättare ;)Nu sitter jag i Halmstad och väntar på att Julia ska komma till Mc Donalds, kvällsmat och skjuts till skolan i en och samma smäll- BAAUM!

Fullspäckad dag

Hållt igång hela dagen och på något vänster är det första nu som jag sätter mig med skolarbetet, GREAT!
 
Började med Luciaövning i stallet, där bara en dök upp (Y).. Sedan blev det raka vägen till Värnamo för att byta en vara, och passade på att kolla efter lämpliga julklappar!
 
På hemvägen blev det även min första Mc Drive, nice!
 
Väl hemma blev det matdags väldigt snabbt och hela famlijen fastnade vid tv:n några timmar. Typiskt. Så här sitter jag nu!
 
Vad ska jag börja med, Engelska eller PA?..
 
 

Fucked Up Day

Religionsprov avklarat och kört motorväg (för första gången!!) hela vägen från Halmstad till Landskrona för att testa en häst.
 
Det är ju ändå en bit, så blev jävligt besviken när ägaren inte ens förberett nuvarande fodervärd- vilken hästen alltså stod hos, att vi kom och skulle provrida. Det hela slutade i att de typ skrek på varann och jag fick hoppa av hästen efter att ha travat ett varv på en galoppbana, som enligt beskrivning skulle vara paddocken...
 
KUL. Och jävligt olönt.
Så red i ungefär 10 min, fick hoppa av hästen och åka hem.
 
Hur var en fredag liksom? ;)
 


Michelingubbar som traskade till affären i mörketHackkycklingen är jag!

Hahaha börjar misstänka att en viss ridlärare inte är så förtjust i mig...
Kritik är bra och sakerna som sägs stämmer ju för det mesta, men hallå? Det finns fler än mig att kritisera.
 
Aja, när man tjatar får jag iaf till min handställning, det kändes bra med den idag! Så kritiken hjälper ju, bara lite skönt med andrum ibland :)
 
Blev ett pass med goa Bejing på skoltid och hittade lite nya knappar idag också och hon fick verkligen kämpa med svåra övningar som sluta, öppna, bogen in och taken bakdel!
Kämpade på bra, men surare till ibland när det blev jobbigt och då bockade hon lite, men inget som egentligen stör :)
 
Med kommentaren "När du inte åker häst går det ju riktigt bra" avslutar jag dagen ;)
 

So much to do, so little time

Imorgon blir det första provet i Historia A och även debatt om abort, dödshjälp, dödsstraff mm...
Sedan lägger vi till ännu ett prov i Religion på fredagen och det kan väl inte bli härligare när man ser denna bilden av uppgifter att göra?..
 
Åååh, Motivation vart finns du när man behöver dig?
 
 

En pusselbit saknas

Tiden går snabbt.
 
Nu har det gått mer än ett år sedan Fire Flory lämnade oss. En häst som gjort avtryck i mitt liv. Unik, underbar och galet missförstådd.
Önskar man fått hennes som unghäst och gett henne en bra uppväxt.
 
Då hade det inte funnits några gränser för vad den ponnyn kunnat göra.
 
1995-2011
 

 
 

Riktigt effektiv!!

Idag, mina vänner, har jag hunnit med sjukt mycket!
Skola som vanligt, sedan pluggade jag och Amanda historia på kunskapstorget (#GörVadDuVillPass) och kunde därför sluta tidigare och den tiden utnyttjades genom att rida Bejing i utepaddocken igen, denna gången i dagsljus- vilket underlättade! ;
)Lite tittig och spänd i början, men blev riktigt, riktigt mjuk och fin i slutet. Bara tuffade på, så riktigt nöjd med henne! :
)Efter det har jag hunnit med ett gympass och nu har jag även lagat mat.
Grymt!

Proud to be Awesome

Kom just på en grej när jag hade debatt om en bok i skolan. Jag hävdade att ingen är perfekt, men blev då motsagd med att alla är perfekta.
 
Men vet du vad, det håller jag inte med om överhuvudtaget. Jag är inte perfekt, Du är inte perfekt och vår idol är inte heller perfekt. Men vet du vad- DET ÄR HELT OKEJ.
 
Det är okej att tycka olika, vara olika och leva olika. Det är okej att ha svårt för matte och det är okej att inte vara nöjd med varje del av en själv. Det är normalt.
 
Däremot måste man kunna väga upp denna accpetansen med att vi är bra, vi är tillräckligt bra och att vi faktiskt är mer än bra, vi är grymma. Man får tycka att man är riktigt bra på något, man får älska sina ögon, sitt hår eller vad man nu tycker om mest av sig själv.
 
Grejen med detta är att alla är olika, unika, och det är en bra sak!
Jag menar, hur kul är det om alla tycker lika, det skulle inte finnas någon variation!
Alla skulle falla för samma killar, ha samma kläder, samma frisyr och någonstans där mitt i skulle vi försvinna i mängden.
 
Alltså-
Be you. Be proud. Be awsome.
 
 
 
Andra åsikter? Dela med dig! :)

Mörkret är inte alltid bra

Hade hovslageri i stallet idag, intressant som vanligt, speciellt när vi diskutterar extriör.
 
Därefter tog jag ut Bejing sväng i utepaddocken i mörkret, många faror som cyklar, transporter gömda bakom hörn och annat. Efter den värsta spändheten var borta gick hon faktiskt fin, frustade och rullade på.  Söt häst det där :)
 
Blir en ridtur på den donnan imorgon eftermiddag också, sedan fullt fokus på plugg inför första historia provet!
 

Modellab

Alldeless strax är det dags för att bli sminkad och fotad! Den delen är gratis, och bilderna kostar så får väl se om det lbir ngt som är värt att köpa, för har för mig att sånt är rätt dyrt!
 
Detta blir med Matilda och Joss så det blir kul att se dem igen, även om det var senast igår ;)
 

Tradition är slut, eller lever den vidare?

Bra fråga! I många år har samma tjejgäng kollat på alla utom första filmen om Twilight tillsammans på bio, en stor tradition för oss! Ikväll såg vi sista filmen och den var väldigt chockande, även om man läst boken! På ett bra sätt! ;)
 
Så nu är det väl bara att sätta sig ner och hitta en ny tradition antar jag, funderar på om Hunger Games är värdig tronföljare haha!
 
Idag har jag även hunnit med att dansa på klinkande stenar(?) i Jönköping och gått på julmarknad i Segerstad, riktigt mysigt :)
 

Världens bästa överraskning

 
Fick den bästa överraskningen i hela mitt liv när jag steg av tåget idag! Riktigt glad blev jag och kunde inte låta bli att skrika till haha! Inte beredd på det överhuvudtaget och tyvärr kan jag inte säga exakt allt ännu, men i sinom tid ;)
 
Kvällen ägnades i övrigt åt X factor och nu är det Cat woman som underhåller!
 
Imorgon blir det att följa traditionen och kolla på sista filmen om Twiligt- Breaking Dawn part 2! Gänget samlas ännu en gång och rullar mot Jönköping, ska bli riktigt kul! :D
 
Förhoppningsvis hinner jag med lite plugg på förmiddagen, om jag är duktig... :)
 
 
Bilder från veckan!
-Slaveri i stallet ;)
-Busstur mot Flyinge!

Plugga tills vi stupar!

Idag har det spridits sig panik i klassen när man fick reda på sina rester, alltså uppgifter man inte lämnat in, plus att vi fick extra uppgifter att göra...
 
Sedan är det även många som har kurser att läsa utanför schemat, ex har jag läst klart Etik och Livsfrågor och håller nu på att läsa både Engelska C och Historia A och sedan är det ju alla schemalagda kurser utöver det.. Härligt! ;)
 
Nu ska jag försöka plugga lite, sedan gymma och därefter blir det att kolla på hoppträning nere i ridhuset där flera i klassen ska vara med! :)
 
Scotland! 

Flyinge Grand Prix!!

Idag hade jag en av de bästa skoldagarna någonsin. Första lektionen var en bra film- Dead man walking (då vårt tema ska handla om dödsstraff, abort och liknade svåra frågor).
 
Sedan rullade bussar fulla med Plönningeelever iväg redan klockan 12 för att lyssna på vad det finns för utbildningar, bli guidade runt (IGEN!!.. Fast kommer nog ändå lära mig stället för den delen... Skyller på mörkret!) och sedan till huvudsaken för vår lilla resa- Volksvagen Grand Prix med 200 000 till vinnaren och 100 000 till tvåan! Inte så illa, inte illa alls faktiskt ;)
 
Var över förväntan då jag är en person som tycker det är roligare att hoppa själv än att titta på andra, men var så himla bra stämning och toppen av de svenska ryttarna var där!
 
Jag såg Rolf Göran Bengtsson, Peder Fredricsson, Jens Fredricsson, Lisen Bratt Fredricsson, Angelica Gustafsson... YOU NAME IT! Riktigt grym stämning varje gång Roffe skulle in på banan, måste nästan vara läskigt med ett sådant publikstöd ju....
 
Hittade även en ny favorithäst som jag tänker stalka via internet- perfect! ;)
Det var nämligen en riktigt häftig skimmelskäck som startade och den var på pricken lik en liten ponny = Alexandra kär. Att den sedan kunde hoppa, och det med stil, och jag var helt såld.
 
SKÅDA SNYGGINGEN CORNET 39 efter fina Cornet Obolensky, en av mina favoriter! :)
 
 

Simply- a good day!

 
Dagen var bestått av körlektioner, ridning av Beijing och träning på gymmet!
 
Höjdpunkten var såklart att rida Beijing som ännu en gång skötte sig över förväntan! Efter 3 år på Plönninge verkar det som jag äntligen fått en favorit, och konstigt nog en unghäst! Jag tycker inte ens om unghästar egentligen??.. Haha ibland är det konstigt vad man passar ihop med vissa hästar.. :)
 
Vi hoppade till och med sockerbitshinder på en åttvolt, och hon skötte sig skitbra trots att hon var väldigt trött. Så nöjd! :D Tillägger att bushästen är född 2008! ;)

Tv häng och träning!

Idag hängde jag framför tv:n och mös med en varm filt, rätt trevligt ändå!
 
Senare blev det dags att dra sig mot stallet för att ha en lektion för Ida & Zanta igen och idag lossade verkligen mycket och många knappar hittades!
 
Mycket lösgörande jobb och lite upphöjda travbommar blev det samt mycket fokus på Idas inverkan, bra jobbat verkligen. :)
 
Avslutades riktigt bra, så det är bara att fortsätta kämpa, som i allt annat! ;)
 
 
Bild från i Måndags, idag blev det i sadel! :)

Klockrent tjejen!

 
Ibland lyckas andra verkligen pricka in ens egna tankar!
 
 
För det andra har jag spenderat en myskväll med min goa Matilda, trevligt värre!<3
 
 

Enda vettiga idag!

Det har nämligen varit att jag hängde med till Hylte och tittade när Linn & Scotland samt Matilda & Isabella Bus hopptränade! Alltid kul att se och nyttigt att lyssna ;)
 
Nu tänkte jag slå mig ner med lite Engelska C som enligt mig är en aning knepig just nu...
Well, well! Bara att fortsätta kämpa!
 
Denna peppande bild är min nya "omslagsbild" på facebook, nästan så att man vill skriva ut och sätta upp på väggen!
Älskar, älskar bilden!

Förfrysta tår

Var ju som sagt uppe och red Scotland och tog det lite lugnare idag och red även barbacka. Fokuserade bara på lugn, mjuk och ställde mycket.
 
 
Därefter bar det iväg för att kolla på hoppträningar på hemmaklubben för Lasse Berglund ( om ni känner igen namnet är det för han brukar bedöma 3 års test och liknande) och han hade väldigt roliga och nyttiga övningar!
 
Kul att se klubbhästarna "in action"! :D
 
Nu blir det väl lite kvällsplugg som vanligt och får väl se om jag kommer någon vart!
 
 
Bilder från när jag hoppade Scotland eftersom vi nämnde både hoppträning och Scotland i samma inlägg, och så slipper ni ett bildlöst inlägg!
WIN-WIN SITUATION! ;)

Obama´s day

Well, som ni säkert vet vann Obama och är rätt lycklig över detta!
 
Rodney ville nämligen ta bort många kvinnliga rättigheter som ex. abort, då han ansåg att kvinnan själv kan avgöra ifall hon blir gravid, våldtagen eller ej spelar ingen roll. Hur kul hade det varit om en ung tjej blivit våldtagen och inte får göra abort??? Totalfel och glad att vi slipper de galenskaperna...
 
Sedan är han emot homosexuella äktenskap också så han får ju inget pluspoäng där heller! ;)
 
President Obama’s Commencement Speech at Barnard College
Till saken!
Jag ska ägna förmiddagen åt Engelska C plugg och försöka komma någon vart och i eftermiddag ska jag rida Scotland och därefter blir det att kolla på hoppträningarna i stallet! :)
 
Trevlig dag alltså och hoppas ni får densamma!

Den hästen ger en ett leende

Ridning av Scotland idag, och den hästen kan minsann få en att le, men på samma sätt kan jag förstå vilket helvetes slit Linn har fått ha med honom. Så himla speciell och faktiskt svår på sitt sätt.
En eloge till dig Linn, inte många som hade orkat rida ut stormen med denna herren!
 
Till själva ridpasset!
Han var väldans stel till vänster idag så lade upp passet utifrån det, mycket ställa och flytta och försöka lura honom lite. I slutet gick han riktigt fint, härlig trav och galopp! Sedan tyckte han det var lite onödigt att skrittjobba och ville hellre köra någon långsammare variant av trav... ;)
 
Han var lite svett efteråt så bädda in honom i ett fleecetäcke medan jag plockade undan alla saker och sedan fick han joina sina vänner i hagen igen! :) Mysigt värre.
 

 

Underbar, hahaha!

http://4.bp.blogspot.com/_PC_jeuJ6B78/TSAAYJgRaVI/AAAAAAAAAkY/RQdYqy2mVwU/s1600/tumblr_leczqsgvGl1qa13qio1_500.jpg
 

Första riktiga lovdagen!

Väcktes av att en av hundarna landade i mitt ansikte. Härligt.

Blev långfrukost, inte för att det var avancerat utan helt enkelt för jag var trött och satt vid datorn samtidigt ;).
 
Dagen ägnades sedan åt att skriva lite på Projekt arbetet, snabbvisit hos kiropraktorn och köra hem i regn och mörker- INGEN KUL UPPLEVELSE kan jag säga!
 
Sedan red jag Zanta/ hade lektion för Ida (som egentligen är ryttaren ;) )
Tog en stund att värma upp musklerna, men sedan gick hon riktigt stadigt och fint i form och var mjuk och följsam! Stolt över att Ida lyckats muskla henne så pass redan, även om det är en bit kvar! :)
 
Här har ni någon bild!
 
Jag o Zanta
Förresten, inte min hjälm där! ;)
 
 Ida o Zanta!
 
Imorgon blir det att rida roliga Scotten! ;)
 
 

Världens finaste hästar

Antar att ni sett hennes utställningar på Falsterbo, men om inte borde ni kolla in det 2013!
Brukar finnas vid framridningen till Dressyren och jag är helt klart sugen på en egen.
Synd att det är så dyrt bara.. :/
 
De är gjorda av ståltråd och papier maché!
Så galet fina.

Händelserik Torsdag

Well, nu har även jag lov, och har det även nästa vecka ;)
 
Idag avslutades intensivveckan med en "tävling" på en stark och pigg Diwa som fjantade sig på vattenmattan. Men sista delen gick faktiskt bra, för då kom jag ihåg hur jag red henne senast när det gick så himla bra! :P
Så kortfattat: bra avslut och resten skit ;)
 
Har även hunnit rida en häst till idag och direkt efter det styrde jag, mamma och lillebror mot Gekås!
 
Blev lite nödvändiga saker (hårinpackning, deo..) men såklart köptes även chokladkalender <3, en sovtröja och en snygg tshirt in.  Annars agerade jag mest smakråd! :) Så höll helt klart budgeten idag (Y)
 
Nu är jag så trött att jag håller på att somna sittandes, så nu säger jag godnatt!
 

RSS 2.0