Brämhult!

Idag så är jag väldigt nöjd med Florran! Blev LC och debuten i LB lokalt.
Efter lite problem med däcket som låste sig eller något så kunde vi rulla iväg!

LC: 0+0 fel och tog stora svägar pga att banan var som kvicksand på sina ställen... Ändå räckte detta till en 6:e plats! Asfin rosett och en plakett hem :) Själva rundan kändes sådär, jag var inte helt med hela tiden, men hon var skitduktig! På ärevarvet blev hon liiite taggad dock... Bara kul och galopperade i lite fel ordning för den före mig inte kom iväg och jag kunde inte vänta med Florran ;)

LB: ASFIN RUNDA! Där jobbade vi tillsammans och hade jättefina språng- tyävrr råkade jag svänga åt fel håll efter ett hinder så gjorde en volt tillbaka som blev 4 fel i fas 1 "/. Synd för hade mycket bättre känsla i LB:n!
Aja nästa helg blir det Norra Hammar Taberg i samma klasser- Någon som ska dit?? :D
Film kommer nog på torsdag, har pluggat hela kvällen så inte hunnit fixa ihop det :P

Uteritt!

DEnna veckan har varit både kul  och jävligt seg. Men nu  e man hemma till gisledagarna, ska bli najs (Y)
Idag blev ddet uteritt på Florran o hon var sukt taggad XD men det gick bra och båda överlevde! ^^
Tävling på söndag! :D


Bilden är från CR på Gark!

BÄSTA STUDIERESAN EVER!!

Idag har hela klassen åkt till Flyinge och gått rundvandring! Väldigt kul faktiskt :D MEN det bästa va att vi åkte till Blommeröd Arab stuteri <3
 Seriöst. Ni fattar inte hur fint det va! Stallet va som ett slott! På toaletten hade de vita rosor och i ingången var en asstor matta med ett bord mitt i med en stor bukett(falska) blommor! :O Sedan visade de oss några hingstar och uppfödaren var typ flummet själv- asrolig!

Men det bästa var att vi gick till flock av ston med föl som gick på bete. Jag och 2 andra gick först och ni fattar inte känslan när de börjar gå mot en, vill klappas, låter oss klappa fölen och fota som galningar för att föreviga dessa underbaringar <3<3 Kommer leva på det här väldigt länge! ETT MINNE FÖR LIVET- NOT JOKING!
Inte varit så här lycklig på länge xd känslan går inte att beskriva...tycker ni om araber? Vet måga som inte tycker om dom, men det har jag alltid gjort. Efter idag så älskar jag typ dom <3
Och även de i min klass som inte tyckte om araber var väldigt lyckliga och uttryckte sin kärlek till dem ;) People changes!


BILDER KOMMER!! :D:D

Stallet

Igår när jag kom till skolan- försenad, eftersom bussen inte kom så stack jag direkt till stallet och hade min sista travlektion :D Vi hade intervaller och jag körde Buttercup och hon var väldigt stark... Körde om läraren  till och med xD

Idag hade jag terräng på Copri och det gick väldigt bra, men när vi skulle hoppa sista rundan var han askonstig och stannade på allt- även om vi hoppat det förut och vet inte riktigt varför och läraren sa ju inget heller så ..  Aja kom runt och hoppade de lägre hindrerna bara för att han skulle komma runt, som sagt- annars hade jag siktat in mig på de lite högre men nej! Tack för den Copri. Konsigt nog är han min favorit just nu-  bara man inte har galopp på honom... (Y) Jättemysig i dressyren och hoppningen, förutom idag då :P

Haft nationella i matte A nu och tror det gick bra!! :D Asskönt och nu ska jag cykla till affären och köpa färdgodis inför studieresan till flyinge imorgon!! Ska bli askul ^^ Och ska plugga hästkunskap resten av kvällen om betesplanering och parasiter- inte lika kul..

Debut i 1 m

Idag var det Clear round på Gark! Red först i 90 cm och kunde verkligen inte känna av henne på bettet (red på det tredelade) och då stannade hon på 2an. Resten av rundan var jättefin.

I 1m gick det jättebra, förutom att hon drog jättemycket åt vänster. Så på en bruten linje kom jag helt galet så gjorde en volt och red på igen :) Totalt 4 fel för volten- resten var jättefina språng! Bara att jobba på att hon inte ska smita ut så! :P Väldigt nöjd med debuten!
Filmer kanske kommer upp någon annan dag :P

Garkus Cup!

Idag har vi i Garkus (Garks ungdomssektion) varit igång heeela dagen! Först var de dreeysr på morgonen och då var jag domare (Y)! Här med min trogna sekreterare och dörröppnare ;)
Sedan blev det lite fix iför hoppmomentet! In med hästar, på med sadlar, träns , få ut alla tävlande ryttare till banan osv..
När sedan de tävlande har en förmåga att försvinna när det är deras tur att rida blir man bara lätt panikslagen. I allafall en aning.. När man sedan upptäcker att ryttaren inte tänker komma och inte avanmält sig blir man istället en aning sur..
Alla var iaf jätteduktiga, hästarna kämpade på och var snälla och jag tycker det var en lyckad dag, även om man var helt död efteråt... ;) Tur att det bara är en gång om året- både förr Garkus och hästarna ;P

Eftersom jag var dödd, som sagt, red jag ut och tränade lite kondition på Florran :) Gick väldigt bra, förutom att det blev lite springit i just avsakningarna :P Annars bra tempo och jag övade på att öka och minska galoppen och båda gick lika bra ^^
Ett halvår har det tagit för att få henne att lita någorlunda på en <3

Stallet

Igår hade jag både trav och red Bistro :P Det gick helt okej båda två :) Idag ska jag åka hem- det ska bli skönt! Clear round på söndag ;)

Fjellare!!

Idag hade jag fjellare på morgonen. jag hade fasat för trav igen men istället blev det hoppning! :D Fick Laser "/ Han är seg men fin när han väl går fram.
Tycker dock han är finare i sin dressyrdael, tror den ligger bättre. Han gick inte riktig fram men inför hindrerna taggade han honom lite extra och det gick bra tycker jag :)
Tänkte på min eftergift och tror den var bra? Menmne :P Hoppade en bana som jag ritat ner men paint vill inte samarbeta!
Övade även på omhoppningssvängar i balans ochd et gick väldigt bra! (Y)

Så nöjd ändå! Nu ska jag gå o sjunga lite, byye

Orkan?

Idag var Florran jätterädd för en pall med spånbalar, :S Inte kul, men sedan när vinden lugnade sig så blev det bra :)
Tänkt rida ut, emn efterrsom det blåste så, och regn var på väg, så valde jag paddocken istället.
Övade på bakdelsvändningar, skänkelvikningar, framdelsvändningar, övergångar och galoppfattninngar :)
Blev lite  galoppbommar också där jag fokuserade  på att få henne på mitten och på att stänga vänstersidan.
Det lyckades :)
Sedan övade jag lite förvänd galopp(ingår  i lätt fälttävlansprogrammet= VIKTIGT att det sitter!) och det gick skiitbra! :D UNDERBART! Travade av i låg form :)


Utrustning: Hoppsadel, sidepull

Hoppning o Konfirmation

Imorse tränade jag för min bästa tränare- emelie! Grymt bra, tacksam för all hjälp jag får!
Berättade att jag tänkte debutera 1 m nästa CR på Gark så hon satte upp en bana.
Första rundan på 80? cm gick klockrent förutom att hon drog till vänster på sista linjen.
Sedan när vi hoppade 1 m måste hon sätta under bakbenen ännu mer  och då började hon hoppa snett i allmänhet  för att slippa ta i. Det var hinder nr 7 vi jämt kom fel på eftersom hon drog väldigt mycket åt vänster där.. Men för att åtgärda det sänkte vi ner och lade en bom upp mot hindret för att hjälpa migg rama in :P
(Detta är en bana ritad av Jens Fredicsson)
Så det är det som vi har att jobba vidare på, och att stärka bakbenen. Tror lätt att vi kommer tävla LA, någon gång, höjden är ju ingenting för henne ^^
Senare var det konfirmation för min lillebror! :D trevligt faktiskt! trevligt folk o god mat ;)
Jag idag! :)
Eurovision! även om jag hoppades på 1a plats så va Eric GRYM! Tack, det behövdes en snygging som kunde sjunga för att klättra på poängstegen ;) Vinnarna var också bra, men det säger vi inte..

Veckan som gått!

Denna vecakn har varit ganska seg, man har tänkt plugga men inte riktigt kunnat osv..
Hade iaf fjellare idag och då blev det trav igen! Trav är faktikst roligt, speciellt när det går fort och man kör om och sådant. Men selningen är så krånglig xd Hoppas vi kör ett "lopp" mot varandera, det hade varit kul ;D

HEMMA! Direkt till Florran och red fram i skogen och sedan på banan. Tyckte hon var lite seg i skogen och kom på att det  var för att hon slarvade med bakbenen vilket hon ville fortsätta med på ridbanan! Så det var alltså vad jag jobbade med under ridpasset för att få igång bakbenen!

*Igångsättningar, avsaktningar
*Skänkelvikningar, framdels- och bakdels vändningar
*Galoppfattningar(gärna direkt ur en bakdelsvändning! Då får man extra "uppåt" effekt)
I slutet gick hon jättefint och jobbade på bra med bakbenen under sig och var allmänt fin occh följsam :)
Red på sidepull och hon trivs verkligen mycket bättre på det. Hoppas hon kan bli så på vanligt bett också "/


Imorgon blir det hoppträning och konfirmation för lillebror!

Studiedag e najs

Idag hade jag studiedag! Sov till någon random ringde och väckte mig, kände inte igen numret så klickade det och gick o la mig igen( kl var iförsig 11...) aja gick upp och kunde inte bestämma mig för om jag skulle äta lunch eller frukost så gjorde en mix- hemma gjorda PLÄTTAR  m sylt och mycket socker :D! Pluggade faktiskt en sida matte så nu e läxan klar och senare cyklade jag till stallet  och efter lite olyckshändelser så kom jag fram hehe..


Skulle rida på sidepull, ett westernbett som tandläkaren rådde oss att rida så mycket som möjligt på då hennes mun får vila sig helt :P. Var lite orolig över hur detta skulle gå, med att styra och bromsa och sådant...
MEN hon gick så underbart bra! Bet inte fast sig någonstans, ingen tunga som hängde ute och hon var bara helt avslappnad! Helt mjuk och fin, det ända som var lite svårade var skänkelvikning då jag inte kunde ta upp henne på samma sätt med sidepull.
Fick till en riktigt fin travökning, trodde inte att hon ens kunde öka så bra! :O Sedan koncentrerade jag mig mycket på sitsen, sittbenen och vikten och är nöjd med mitt arbete ^^
Senare var det även ett tävllingsmöte för alla på Gark och det var mycket intressanta saker på gång nu ;)
DETTA är ett sidepull ;) från hööks är denna modell :)

Strandritt!

Idag(söndag) så rullade transporten iväg igen, denna gången till Falkenberg för att vi var några stycken som skulle rida på stranden (Y)! Ashärligt och roligt, dock läckte mina stövlar rakt in... fixar fler bilder imorgon men nu ska jag utnyttja min sovmorgon jag har imorgon för jag har studiedaaag!! in your face! mohahahahaa...

Intensiv dag!

Eftersom jag inte rde igår och vi ska börja träna upp konditionen blev det två ridpass idag! Ett dressyr på morgonen-Några timmar i hagen- Hoppträning nu på eftermiddagen :)


Dressyren!- red fram i skogen och det gick faktiskt ganska bra, även om hon inte släppte helt. Red serpentiner runt koner, volter, skänkelvikning, och ökningar :) Ökningarna börjar faktiskt bli bättre i traven nu! :D


Hoppning!

först var hon lite slö pga värmen, men sedan kom hon igång! började med 5-6 galoppbommar på böjt spår och det gick super i högervarvet och lite knackigare i vänster, men helt ok :)
Hoppade övningen under som är bom-räcke-sockerbitshinder direkt efter landningen. Hoppade fram med räcket som kryss först sedan->räcke-> oxer.
Höjden spelar ingen roll men problemet är att hon drar sig till vänster! Så ställde ut kon vid första bommen och en bom lutad mot vänstersidan av hindret. Övade på att få med henne i svängen utan att bara sladda runt och glida ut för långt till vänster!
Tog ett tag men tillsut gick det! Måste bara vara lika nogrann när "stödhjulen" tas bort :P
Nu har man njutit av grillat och medan man väntar på efterrätten blir det matte "/
Gissa vad som händer imorgon??? ;D

craaazy

extrem lust att sjunga så högt jag kan, skrika o va allmänt galen!!!!!
Resten av familjen uppskattar inte detta så sitter o mimar istället-.-...
Avril är min vänn ikväll (Y)
I'm thinking- Whata hell? <3

Frigolit!

Idag så hade vi en lång skoldag till 4 och jag red Frigolit, amandas hathäst ;).
Han är nämligen bakskygg, slänger upp huvudet stup i kvarten och e allmänt spänd :P. Men måste säga att jag är nöjd!
Första galoppen satt jag inte ner ordentligt och satt mer "på" han än "med" han, om ni fattar vilken känsla jag menar :). Det var för att jag spände mig och mest försökte få han att ta ned sitt huvud från himlen istället för att sätta mig ner och rida ordentligt.
Menmen! Tog nya tag till andra galoppen och inverkade mycket bättre då, även om han höll på med huvudet.
Han är värst i traven för då släpper han rygger helt (det kändes som hela bakre delen av sadeln glappade) och vi skulle rida i nedsittning(Y)... SURE!


Nej, men tillslut funkade faktiskt det också för att jag verkligen koncentrarade mig på min sits och att inte spänna mig alltför mycket då det skumpade som jag vet inte vad...och är lite stolt faktiskt för sedan gick det jättebra och han lyfte ryggen ordentligt och gick helt plötsligt att sitta på :D Fick beröm också och då blir man alltid glad :D Tillslut gick han faktiskt väldigt fint, enligt mig ^^
Ingen ridning på Florran idag då jag kom hem halv 8 och sedan har jag bara slötittat på tv! :) Väldigt skönt att ha makten över tv-kontrollen ;)

Stilhoppning

Igår så var det stilhoppning på Fjellare och då var jag med på Copri, en av skolhästarna  i 90 cm:). Aldrig hoppat honom förut men några andra sa att han var fin , dock pigg :P

Så först bjöd han inte på hindrer -.-.. Men fick till något bra skutt och sedan blev det in på banan :). På kortsidan mot första hindret så slängde han sig för en röd skylt "/ Så kom in fel och då slängde han sig för hindret också. Rapp på bogen och red på igen. Resten av banan gick med bra flyt och han fick bara hjälpa mig en gång när vi kom in snett på ett hinder. ^^ 

På stilbedömningen fick jag avdrag för vägring, såklart, och fick + för min sits över hinder, skänkel, överliv, blick och vägvalet var bra :) Fick - för handen som skulle haft ännu mer föjsamhet över hinder, och för att tempot var för fort stundtals och att jag ska vara mer tydlig i min ridning :P hon tyckte iaf vi var ett trevligt ekipage :)

Lite bilder!


Innan starten... :)Blev ett vääldigt stort hopp på sista hindret... XD


Traav

Idag så skulle vi ha hoppning på lektionen, men eftersom jag och några till ligger efter i travundervisningen så var vi tvugna att göra det istället -.-.. Asså själva körandet är väl kul, men haatar selningen! Så svårt ju xD

(Bilden är faktiskt på mina klasskompisar när de körde på plönninges bana! )

Iaf vi körde typ en bana med koner, körde ner två stycken, ökade asmkt på raksträckan osv xd Så det var helt okej ;) "Hopptävling" ikväll på Copri och får väl se hur det går! :)

Vacker i spöregn

Idag så hjälpte jag till som fuktionär på banan, kiosken och lite på framhoppningen :). Alltid trevligt med roligt folk ;)

Senare på eftermiddagen åkte vi upp igen för att jag skulle skritta ut Florran en sväng! När vi kom upp ösregnade det och jag ville rida barbacka så var tvungen att rida utan regnbyxor... Resultatet ser ni här! (Y).
Härligt blöta var vi båda två efteråt och drog av det värsta från Florran också. Sedan var jag ju tvungen att putsa tränset också xP När vi åkte hem sken solen igen, ironiskt nog!

Film från tävlingen!


FÄLTTÄVLAN!!

Idag åkte jag och tävlade för första gången med Florran och andra gången någonsin för mig ;).

Dressyren kunde gått bättre men vi blev sena och hann inte rida fram så länge som vi ville+ att Florran inte vant sig vid det nya bettet men om en månad eller två kommer nog tungan vara inne också ;)
Att jobba med i dressyren: Slappna av, Få ner hälarna i traven och få henne att acceptera bettet så dansar hon och vi kommer krossa allt motstånd...! hehe ;) Watch out!
Hoppningen gick så klockrent! Underbart! :D:D Vi bara klippte allt! <3

Terrängen  var ashärlig! Speciellt den sista biten!
Att jobba på; gick lite sakta tydligen men ökade på rejält i slutet så tjände in lite där. Men ska ha ett lite högre tempo bara :)
Nästa fälttävlan blir inte förrens i Flyinge i juni så då sitter förhoppningsvis dressyren också (Y)
Till alla som inte testat fälttävlan- GÖR DET FÖR HELV*TE! :D:D:DRSS 2.0