Wales

Hej hej bloggen!
 
Jag lever och familjen är väldigt snäll och trevlig verkar det som. Har ju bara varit här ett dygn ännu.
 
Har hunnit rida ut i vackra Wales på ett fullblod och jagat ankor som smitit. Har dansat och sjungt med barnen och de var imponerade av att en svensk kände igen låtar på engelska haha.. Det var en fördom jag inte tänkt på innan, att vi bara lyssnar på svensk musik! ;)
 
 

Saker ni kanske inte visste om mig

Hur ser din skrivbordsbild ut?

 

Såhär vacker! En målning av Lauria Justus som jag bara älskar. Att den har så mycket färger är bara ett stort plus! ;)
 

Din senaste cam-bild.

 
 

Det tråkigaste som hänt dig i år.

Att lämna Beijng på Plönninge
Att första försöket som Au Pair sket sig. 

 
 Det bästa som hänt i år.

Att jag faktiskt tagit studenten och har all världens möjligheter inför mina fötter. Mäktig känsla. Jag skulle kunna dra till Paris i övermorgon egentligen, bara jag bestämde mig för det. Häftigt!

 
 
Tre senaste sms.

1. Så bra :) Du börjar bli resvan i stora världen <3

2. Välkommen till Storbrittanien! Priser inkl moms...

3. Ska vi göra ;)

 

Nuvarande beroende:

Musik: Hey Brother- Aviici, Legenden feat. Phantomen- Niello
Tv-serie: Teen Wolf är favoriten just nu, sedan är jag svag för How I Met Your Mother!
Kläder: Stickade tröjor, kjol, färglatt och mönstrat! Aztec mönstrat ligger mig nära hjärtat.
Mat: Kyckling, lax, mjölkstuvade makaroner, tacos. Inte ihop dock! ;)

 
 
 Ett jobb du aldrig kan ha.

Ett jobb med barn/vuxna med speciella behov. Pappa klarar det galant, jag är som en fisk på land: inte i mitt element. 

Något du inte gillar hos andra.

En besserwisser som lever på att trycka ner andra.


En dålig sida med dig själv.

Dåligt temprament med förhållandevis lång stubin( som tur är). Pushar man gränsen så smäller det tillslut. 

 

En maträtt du är sugen på just nu.

Jag är sugen på guacamole, choklad och god äppelpaj med vaniljsås!  

Helgplaner?

Flyttat utomlands igår och kommande har jag ingen aning om!


Sep. 29, 2013

Anlänt till Heatrow! Sitter nu o inväntar buss och utnyttjar mina 45 minuters fria internet på Costa Coffee ;)


Here I go again!

Nu sitter jag på gaten till London och väl där kommer jag sitta på buss i x antal timmar tills jag kommer fram till Newport och sedan blir jag hämtad av familjen där!

Jag håller alla tummar för att detta är en bra familj och att jag kommer trivas hos dem. Annars ser ni mig i Sverige snart igen och trivs jag blir jag borta några månader ! :)
UllaredsshoppingDenna plånbok fick följa med mig hem, tillsammans med lite underkläder och ansiktsskrubb mm.. Testade dessa skor som jag var himla förtjust i. Får se om jag hittar något liknande utomlands, hade inte fått med dem i väskan tyvärr! :/
 

Imorgon gäller det, igen

Imorgon ska jag ännu en gång sätta mig på ett flyg bort från Sverige utan en bokad hemresa.
 
Denna gång räcker det med ett flyg då jag ska till Wales till en familj med hästuppfödning som även håller på med både jakt och fälttävlan.  Dessutom rider båda barnen. Låter inte helt illa!
 
Om det blir bra vet man aldrig förrens man träffat familjen på riktigt, så det är bara att vänta och se. Håll tummarna för att det går vägen! :)
 
Snart kommer jag lägga upp deras hemsida så ni kan få läsa lite om det och jag ska nu återgå till att försöka packa ner både vanliga kläder och ridkläder i väskorna. Ett omöjligt uppdrag känns det som!
 
Fina Jersey-paradiset!
 

I bettens tecken del 4

 
Då och då får man ju höra om anatomiska träns som kan göra underverk med ens häst och många nickar stumt och bara litar på att det är bra. Men varför är dessa anatomiska träns bra då, vad är skillnaden med dom jämfört med det gamla hederliga tränset?

"Hemligheten" ligger i att ett anatomiskt träns helt enkelt ska vara anpassat för att undivka att trycka på hästens känsliga nerver. Mest uppmärksammat måste ju Dyons "The Difference" träns ha blivit då det sticker ut med sitt udda nackstycke som ska lämna det känsliga partiet bakom örat fritt. Har hört många som har gott att säga om tränset, men när jag tittar på bilden ovan frågar jag mig om de andra nerverna. De ser ju ut som om de är större nervcentran (främst vid nosryggen) som ofta hamnar i kläm med ett achenträns och det har jag inte hört någonting om alls. Det problemet finns ju kvar även med ett Dyon träns, särskilt eftersom man inte kan byta nosgrimma, eller pannband för den delen. Det dyraste märket behöver alltså inte alltid vara lösningen på alla problem, även om det kan lösa många.
 
 
Även pullarnosgrimma ligger ju och trycker mot nerverna och gudarna ska veta hur många hästar som går med för små pannband. Det är ett så enkelt problem att lösa, köp en-två storlekar större på pannbandet och se till att det faktiskt är tillräckligt långt och på så sätt kan vi få bak nackstycket lite till och minska trycket vid öronen. 

Beijng hade ett så kort pannband på sitt träns att jag helt enkelt tog med ett jag hade liggande hemifrån och böt ut det för att jag tyckte synd om henne. Även detta var lite i det kortaste laget, men mycket bättre än det var före mitt "ingrepp".

Här ser jag nu ytterligare en anledning till varför remont-nosgrimman är att föredra då den verkar vara den som trycker minst på nerverna samt för den välkända anledningen att den är bäst för hästarnas tänder. Att den gör att hästens huvud ser milslångt ut är dock en annan femma.

Allra helst ser jag dock att man rider helt utan nosgrimma, kanske inte vid uteritt, men i övrigt. Personligen tycker jag att hästarna får finare uttryck utan nosgrimma och om man då skulle få problem med att hästen går och gapar för att det inte är något som stänger igen munnen på den, ja då får man väl helt enkelt leta upp problemet. Okej, min häst gapar för den vill komma undan bettet. Varför då? Har den ont? Nyper betten den i mungipan, är bettet illa tillpassat eller har hästen sår i munnen eller andra obehag? Har du ingen aning vad som är fel, åk till en hästtandläkare, minst en gång per år.

Jag är ändå glad över att jag ser fler och fler ute på tävlingar som börja hoppa på trenden "less is more" när det gäller utrustningen. Jag menar inte färgmässigt, för min del får ni gärna klä ut er till en regnbåge, men man har börjat plocka bort onödig utrustning.
 
Frågan man ska ställa sig själv är om ens häst verkligen behöver martingal, behöver den ridas på just pessoa och behöver man verkligen stänga igen munnen på hästen? Jag blir så glad när jag ser att folk tagit bort nedre delen av achengrimman. Behövs den inte, varför använda den då?

Ett steg i rätt riktning. Less is more, indeed.

Hoppryttaren Jens Fredricson på bild!
(Dock gillar jag inte att nosgrimman är av rep haha.. Har läst om för många som fått skav av det. )
 
 
Något annat som skrämt mig var när jag skulle träna för en duktig dressyrtränare och hen spände nosgrimman stenhårt på hästen jag red. Inga fingrar imellan där inte. "Annars stänger de ju inte ihop munnen och då gör de ingen verkan. Vill man ha det löst kan man likaväl rida utan" var vad jag fick höra.  Vet du vad, jag gör nog faktiskt hellre det.
 
Jag förstår logiken i hens resonemang, men är det verkligen något man vill sträva efter, att stänga ihop munnen med våld för att dölja de underliggande problemen? Varför inte ta bort nosgrimman, se problemen som de egentligen är och åtgärda dem. Hästen blir nöjd och avslappnad och man slipper bråka och ha en häst som biter sig fast i ena sidan, lägger ut tungan eller vad som nu är problemet. Win-win situation.
Och om man istället är den personen som spänner allt väldigt löst bara för att "man ska ju ha nosgrimma" så är det ändå som tränaren säger: Vill man ha det löst kan man lika gärna rida utan, den gör ingen verkan då. 


En av mina förra ponnyer, Fire Flory, stack gärna ut tungan och fipplade med bettet. (Besöket kan ni läsa om här). Ylva beskrev hennes mun som ett tredje världskrig och ja, skadan var redan skedd för många år sedan och allt vi kunde göra var att försöka lindra problemen. Trots detta blev hon aldrig riktigt lugn med tungan då hon helt enkelt förväntade sig att det skulle göra ont och skyddade sig i förväg. Tänk vad mycket ett felaktigt bett kan göra. Nosgrimma använde vi främst på tävling eftersom det i dressyrmomentet ingick i TR och då spände vi knappt åt det alls. Den var bokstavligen där för syns skull.
 
Såhär vacker var hon utan nosgrimma!
 
 
Jaha, här kommer jag och säger att man inte ska rida utan nosgrimma på uteritt. Hej dubbelmoral! Nä, men med något som stoppar på sidorna så bettet inte kan glida igenom som ex. parerstänger eller att man har en curbstrap(finns på Hööks) under hakan på hästen är det inga problem och i detta fall hade jag pelham där stängerna förhindrade detta.

 BR Fullcheek bett

Fast när man kollar in Luciana Diniz känns det inte längre så märkvärdigt. Kan hon rida utan huvudlag, kan vi väl rida utan nosgrimma eller hur? ;)Nä, nu har jag fått tömma min frustration över bett och kan lugna ner mig igen. 

Hur resonerar ni läsare? Har jag rätt eller fel enligt er och vad är er åsikt när det gäller bett och nosgrimmor?
 
 

Utveckling

 
Hur fina? Ni som sett dem i verkligheten kommer kunna se vilken utveckling de har gjort! Bara kolla på bilderna, den nedre ser ut att vara från en ridlära-bok!
 
 
Något som är himla kul att se är när ekipage utvecklas. Problem som till en början kändes svårlösta ordnar upp sig och plötsligt känns inget lika omöjligt längre!
 
En sån resa har Ida och Zanta gjort, från att ha fått med en sned sadel i köpet som gjorde hästen spänd som en fiolsträng och muskelfattig (speciellt runtom manken) har ryggen nu fyllts ut igen och hästen kan arbeta och slappna av. 
 
Något jag påmindes om idag var hur viktigt det är att hålla sig till det som funkar. I detta fall är det uppvärmningen jag syftar på då vi för skojs skull värmde upp på terrängbanan. Svinkul tyckte både häst och ryttare, men när vi inte fått igenom lösgjordheten från början var hon spänd och vi fick helt enkelt köra på ordspråket "gör om, gör rätt" och värma upp en gång till, fast på Zantas vis. Det vill säga att uppmuntra henne att ta för sig mer av tyglen( så de blev rätt långa) och själv söka stödet i alla gångarter innan man kan gå vidare till någon speciell övning. Annars blir det pannkaka av det hela!
 
Vi jobbade med att öka och minska volter, fick ett genombrott med skänkelvikningarna och övade upp reaktionsförmågan med övningen nedan som ni kan läsa om här! En väldigt nyttig och rolig övning då det händer något hela tiden.
 
En bra lektion med många "aha-upplevelser" för ekipaget, alltid lika kul att få vara en del av sånt :D
 

I bettens tecken del 3

För att få allt från en säker källa, det vill säga Djurtandvårdskliniken som bl.a drivs av Ylva Rubin (grym hästtandläkare som varit med i många repotage i hästtidningar samt föreläst för talangsatsningar).
 
På hemsidan har hon lagt upp bilder som är enkla att förstå och lärorika.

"Ett lagom kort delat betsel kommer att få stöd av både mjukdelar och skelett. Därmed ligger det mer stabilt."
 
"Ett för långt delat betsel hänger ner i munnen och risken att påverka de naturliga reflexerna ökar( det vill säga tuggandet på bettet. Vi vill ju att hästen ska suga på bettet, inte tugga). Dessutom kommer det att röra sig mer i sidled vid tygeltag och risken för klämskador ökar."
 
"Det är också bra att tänka på att det inte finns något egentligt utrymme i munhålan för ett betsel. När munnen är stängd fylls lanområdet av tungan samt gomtaket. Med tanke på platsbristen är det följaktligen bättre med ett tunnare betsel än ett tjockare."
 
För att lära er mer klickar ni in här och läser om allt från odelat bett, bett med hävstång, bettlöst och vikten av variation av bett på hästen.

Träningsdags

Precis ätit en tidig lunch och ska dra ut till stallet för att hålla lektion! Blir fokus på lösgjordhet och ska se om jag kan få med kameran och multitaska mitt babblande med att fota!
 
Lite bilder från Gekås kommer även upp senare! :)
 
Ida & Zanta är dagens offer ;)

 
 
 
 

I bettens tecken del 2

 
 
Någon som har samlat på sig väldigt mycket bra information om olika betts användningsområden och tillpassning är bloggen josefinzander.blogg.se som jag brukade följa flitigt, men på senare år har den tyvärr inte uppdaterats.
 
 I hennes bettguide finns alla bra tips samlat på en sida. Smidigt om man blir lite osäker på  hur högt man ska ställa in sitt hackamore eller liknade.
Värt en titt, man lär sig mycket nytt!
 
Har ni t.ex. nån aning om vad en skumrem är för något (mer än att den är en skum rem? ;) Hahahaha ordvits!!) och att den ska användas till alla bett med hävstångseffekt, det vill säga både pelham, hackamore, kimblewick- you name it!

Vet ni vad en bettlyftare är för något och varför man har en sådan? Om inte, kika in!
 
KLICKA HÄR för att komma till bettguiden.
 
Bild tillhör josefinzander.blogg.se
 
 

Kör på en höst med ruter i

Outfit
 
 
It's better to be weird
It's better to be weird by alexisen featuring a red black skirt

Det här ordspråket gillar jag starkt. "Vanliga" människor är så tråkiga, det är dom galna, konstiga typerna som man vill vara med ;)

Ullared

Blev en tripp till Ullared för att försöka få till en slingning (inga tider hemma..) och inköp inför den kommande avresan. Denna gång slipper jag iaf byta flygplats mitt i allt!Även denna gång var Animo-kopiorna slut i min storlek. Helt otroligt haha! Vill ha dom så galet mycket. Älskar ju knäskodda ridbyxor o detta borde ge ännu lite mer fäste!


I bettens tecken

Bettinpassning är är väldigt viktigt moment i hästens utrustning och välmående. Därför kommer det komma upp några inlägg om detta, både med mina och andras åsikter. 

Vi kickstartar med Elvira.webrider.se!
 

"Tänkte gå igenom lite basic saker som jag lärde mig hos hästtandläkaren i torsdags. En del av er kanske känner till det redan, andra finner det förhoppningsvis lika intressant att lära sig som jag gjorde! Hur hästens mun fungerar är en stor punkt i vår hästhållning som får alldeles för lite uppmärksamhet. Många hästar har bettrelaterade skador i sin mun, något som i de flesta fall ju tyvärr beror på okunskap från oss människor.

Är bettet för stort för hästen så ger det dubbla signaler när det ligger i hästens mun. För stort är det när man kan dra det en centimeter, eller mer, åt ena hållet när det ligger i hästens mun. Varför ger ett för stort bett dubbla signaler? När man rider och ska svänga vänster, då tar man ju i vänstertygeln. Men är bettet för stort så tar det en viss tid för bettet att glida igenom och påverka vänster mungipa. Under tiden som bettet glider igenom med sina en, två centimeter så singnaleras det till höger mungipa istället. Bettet och bettringen lägger tryck på högersidan som når hästen snabbare än ens vänstra tygeltag. Därför uppstår det en förvirring hos hästen när den uppfattar att den ska svänga till höger, för att sedan direkt efter bli korrigerad till vänster.

Det finns såklart många fler negativa effekter av ett för stort bett. En av dem är att hästen biter sig i kinderna när bettringarna inte ligger korrekt. Är bettet långt betyder det att det tar upp större del av munnen än vad det borde, samt att det går upp för högt utanför mungiporna. Bettringarna lägger sig alltså inte på det sättet som de bör ligga; är bettet för långt finns inte hästens huvud att stabilisera upp ringarna med. Det resulterar i att bettringarna trycker in hästens kinder, vilket gör att hästen tvingas bita sig själv i insida kind.

Den gröna skissen visar ett bett som ligger bra och är rätt i storleken. Bettringarna balanseras stadigt bredvid hästens kind. De två röda visar ett för stort bett, översta skissen är när bettet ligger ostört i munnen, utan tygeltag. Bettringarna är ostabila eftersom de inte stöttas upp av hästens ansikte. Den undre skissen är då hur bettet beter sig när ryttaren tar i tygeln/kortar tygeln. Bettet viks upp och bettringarna söker stöd att balansera mot. Då trycks kinden in mellan hästens käktänder, vilket slutar med bitskador på slemhinnan.

För att hästen ska kunna få ner sin föda ända ner i halsen samspelar tunga och munreflexer. Då hästen ska få i sig gräset använder den tungan, sedan kniper den av gräset med sina framtänder. När tillräckligt mycket gräs har samlats framme i munnen reagerar reflex nummer ett i munnen, den ligger ca fyra, fem centimeter in på tungan. Denna gör så att maten slängs bak till första kindtanden. Då börjar hästen alltså grovtugga födan. Sedan fortsätter reflexerna att skjuta bak maten tills födan når svalget.

Om man tittar på understa skissen ser ni att bettvikningen ligger ungefär där första reflexen befinner sig. Vad händer med bettet då, tror ni? Jo, tungan reagerar av reflexen och skjuter upp bettet till första kindtänderna. Det leder till att hästen tuggar på bettet, precis som när den grovtuggar sin mat. Hästen fortsätter att tugga på bettet tills det ramlar ner till reflex nummer ett… …för att sedan slängas bak igen. Att hästen tuggar på bettet när den trivs är alltså en feluppfattning, då tuggning uppstår när bettet är för långt och flyger fram och tillbaka i munnen. Vad uttrycket ”tugga på bettet” egentligen menar är ”suga på bettet”. När hästen suger tag vid bettet visar den trivsel, när hästen tuggar visar den obehag. Först när hästen suger på bettet jobbar den alltså med ro.

Zito med ett för stort bett, på bilden är det ett 12,5.

Hur kollar man då att bettet är lagom stort? Ställ dig framför hästens huvud med bettet i handen (bara bettet, inget träns). Sätt in bettet i hästens mun och håll i bettringarna med ett finger i varje. Testa rucka lite på det. Känns det lite löst och ostabilt? Finns där en marginal mellan hästens mungipa och bettringen när du drar bettet åt ena sidan? Då är det för stort. Känns det fast och väl placerat? Ligger bettringarna precis intill hästen? Då är det troligtvis lagom.

Ett bett med fasta ringar bör man alltid använda i en storlek mindre än vad hästen har i lösa ringar. Zito har 11,5 i bett med lösa ringar och 10,5 med fasta. Det är inte allt för sällan som hästarna kan behöva gå ner hela två storlekar när de har fasta ringar. Kan vara bra att tänka på, när man handlar bett!"

All cred till elvira.webrider.se, både bilder och text. Jag bara sprider vidare kunskapen:)


"Ta Taj Ta Taj.."

Spenderat någon timme uppe på Garks läktare och kollat på Mikael Grevebacks träningar! Satt och skrattade åt hans pedagogiska och väldigt roliga gester för att visa hur ryttarna skulle göra, underbart! Att sedan det var mina unberbara Gark-tjejer där gjorde det ju inte sämre precis och mycket av tiden gick åt att översätta tränarens gotländska ord till något vi själva förstod. Ni kan ju få gissa vad rubriken betyder, den som gissar rätt bjuder jag på äppelkaka! I dare you! ;) 

Lärorikt att se på så olika sorters hästar och olika problem att jobba vidare på, vissa unga och gröna hästar som tyckte det blev lite väl jobbigt stundtals, andra heta och vissa som inte ville gå fram. 

Ja, det jag ville säga var väl att det blev hoppträning istället för Ullared och vill någon dit med mig typ imorgon så är jag lätt på! ;)

To much time to do nothing

Vad gör arbetslösa med alla sina långa dagar, om de inte har häst eller ett gäng arbetslösa kompisar? Det har jag grubblat över nu, för jag är så uttråkad haha!
 
Imorgon blir det antingen en tur till Ullared eller(!) en tur upp till Gark för att titta på hoppträningar på Gark. Båda är starka alternativ, så får väl se hur det blir elt enkelt. Längtar till de sista böckerna i Mortal Instruments serien kommer hem till mig, behöver något att läsa, allt är slut här!
 
 
 

Två outfits

 
Remember those summer nights

Remember those summer nights by alexisen featuring a silver bracelet
A Wallflower
 
A Wallflower by alexisen featuring a tan satchel bag

Okej, personligen älskar jag dessa två outfits. So much löve.

Vinn drömresan

Jag har vissa länder och destinationer som jag är så taggad att besöka och uppleva! De två största är Australien och USA, men högst på listan hamnar ändå staden Los Angeles, California.
 
För mig representerar det den perfekta staden. Storstadspuls, hav, surfing, värme... Denna bild beskriver stället himla bra enligt mig själv, med palmerna i förgrunden till stadens skyline.
 I Los Angeles finns så mycket att se! Exempelvis Hollywood Hill, Universal Studios, Hollywood Walk of Fame, lära sig surfa och storstadsliv i allmänhet.

Jag är en tjej som är kär i resandet i sig. Jag älskar att upptäcka nya platser som jag aldrig sett förut, att gå på upptäcksfärder där det nästan ingår att gå vilse och möta att härliga människor i det nya landet. För ett tag sedan hittade jag ett ord för det jag faktiskt är "drabbad" av: Wanderlust. Det beskriver verkligen det jag vill göra mest av allt, resa och upptäcka. Allra helst hela världen, men man måste ju börja någonstans och en bra start vore såklart Los Angeles!

Varför ska jag vinna en sån här drömresa då? Well, vi vet nog alla att om det inte kostade så mycket för en student att resa så skulle jag redan nu vara på god väg jorden runt. En tävling som den här kan få drömmar att gå i uppfyllse och ge minnen för livet. 

Tävlingen anordnas av Momondo.se och kan hittas här!
 
Bildkällor: Bilderna är klickbara
 
 

Ponny-tävlingar i mitt hjärta

Idag hade jag inget att göra och jag visste att det var en hopptävling i Vaggeryd så jag åkte helt enkelt dit och spanade på ekipagen jag kände igen!
 
Riktigt kul att se folk man känner göra så fina rundor, trots att många av dem debuterade antingen lokalt, eller första omhoppningen osv. Stoltheten, gaah! :D De skötte sig jättebra!
 
 
 

En failad och episk kväll

Ja, gårdagen blev inte som tänkt precis..
 
Skulle åkt på någon fest med Matilda och till och börja med var vi sena, sedan tittade vi på när killar skejtade i Gnosjö (kan man skejta får man automatiskt status i mina ögon, skitcoolt!), sedan ville vi istället dra till Harrys i Värnamo och körde dit och väl där så är det 28+... Då fick jag igenom förslaget för Donken och när vi ändå var där gick vi även till Max.
 
På något vänster gick tiden väldigt fort och jag hade väldigt kul, även om man på ett sätt kan kalla kvällen misslyckad så vill jag påstå motsatsen, det blir vad man gör det till ;) Det var precis därför kvällen blev så lyckad haha!
 
 

Let's be adventurers!

 
En outfit som handlar om att ge sig ut i världen. Helt sjukt vilka historier man ändå kan berätta med att sätta ihop en outfit, sätta ihop en bild av en vardag. Det blir mer än kläder och hur de ska matchas, alla bilder berättar om en händelse i någons liv. Kollar man runt på Polyvore finns det massor av det och det är häftigt att få insikt i någon annans liv, bara genom en bild de satt ihop på nätet.
Let's be Adventurers

Let's be Adventurers by alexisen featuring word wall art

Outfit med långkjol

 
Picnic in the sun
Picnic in the sun by alexisen featuring an acid wash jean jacket

I 'm free anytime, cause I have no life

Okej, vad är det här för liv jag har just nu? Stora delar av dagarna använder jag till att läsa böcker, träna och surfa runt på internet. Just nu är dessutom mitt öga helt irriterat o svullet och jag ser inte speciellt vacker ut.
Nu saknar man att ha en häst att slå hål på några timmar hos, nu när jag ändå inte har något plugg att lägga tid på.

Love my life right now. Nat. 
 
 

The Hard Core verision of Snow White

The Hard Core version of Snow White
The Hard Core version of Snow White by alexisen featuring asos hats

Glömde nämna!

Linnet jag har haft en crush en på hela sommaren, den som hela tiden var slutsåld i min storlek eller slut i alla storlekar. Idag fick jag äntligen lägga vantarna en egen och jag älskar den bara ryggen!
 
Problemet: Det är lite fel säsong nu när det börjar bli höst på riktigt.. Den får hängas in i garderoben och vänta in sin rätta väderlek! :)
 
 

Att göra det bästa av dagen.

Idag var en bra dag! I förmiddags styrde jag och Amanda bilen mot Borås där vi åt god lunch, vandrade runt i butikerna, testade massor av kläder och avslutade kvällen med att se "The Heat" på bio. Klockrena kommentarer bara dundrade in hela tiden och vi skrattade hela vägen hem från Borås!

Dagens OOTDJag och Amanda  innan bion! Här syns mina nya Converse dessutom ;)En brun fusk-skinnjacka som jag tror jag kärade ner mig lite i... Får bli ett senare köp!


 


En skater-kjol i svart från H&M som satt helt perfekt och bara kostade 149:-
 
 
 
Amanda körde på ett lite udda biosnack... ;)
 
 
 
 
 
 

Lever livet

Idag utnyttjar jag att jag faktiskt är ledig om dagarna och sitter nu på etr café i Borås!

Till alla dessa höstdagar där regnet öser ner

Såhär vill jag spendera min höst. Punkt.

One of those days with pouring rain

One of those days with pouring rain by alexisen featuring long sleeve loose shirts

After leg day

Ni vet när man tränat så mycket ben att det blir svårt att gå i trappor? Så är det för mig idag. Jag körde för första gången på en bra tid styrketräning här hemma (var ju bortskämd med gratis gym på Plönninge så då blev det av mycket oftare) och det behövdes.Här är tre bra tränings videor som verkar bränner i musklerna! Gjorde alla idag.
Denna är väldigt bra och tränar hela kroppen! Perfekt att göra hemma.

Denna testade jag idag och det var lite PT-känsla över det hela då hon peppade en att orka hela vägen.

Denna brände ordentligt, men för min del kände jag mest av den i benen, så gjorde väl fel nånstans haha!

Snabb fråga

Okej, ska jag dela med mig av mitt beroende att sätta ihop outfits här på bloggen, eller vill ni inte ha något sånt här på bloggen? :)

OCH OM NI VILL HA DET: Lämna önske-outfits! 

I have wanderlust

Nu har jag tillbringat kvällen med att prata med två familjer och imorgon blir det antagligen två andras som jag ska skypa med. 
 
Får väl se om det blir något bra denna gång, annars får jag väl hålla mig till Sverige ett litet tag och försöka tigga mig till ett jobb som kan finansiera framtida upptäcksresor världen över.
Wanderlust - 16x20 inches on A2. Inspiring travel quote typography art poster print.

Utvecklar ett nytt beroende

Förutom att provat lite sadlar åt några i stallet har jag tillbringat (för) mycket tid på Polyvore!   Dessa är de senaste tillskotten.. :)   

Drop that beat
Drop that beat by alexisen featuring a floral crown Let's go to the Beach
Let's go to the Beach by alexisen featuring a straw sun hat I CRASHED MY CAR INTO A BRIDGE
I CRASHED MY CAR INTO A BRIDGE by alexisen featuring a black diamond ring

Wanties


Saker jag vill ha just nu: lössittande t-shirt, skater kjol, långkjol/klänning med slits på ena sidan.
Blomkrans äger jag redan (Y)
 
Kläderna på bilderna ovan är från BikBok samt kjolen från Asos.
 
Orsaken till att jag vill ha en skater kjol ser ni nedan, hur snyggt är det inte?
 
 

Dagens mission!

Följde ju med när Matilda A skulle testa häst idag och det var kul att få åka iväg på provridning, även om det inte var jag som skulle ha någon häst!
 
Idag testade hon en väldigt trevlig häst, så nu har hon lite att fundera på! Bara att väga positivt mot negativt och känna efter själv, det är allt man kan göra :)
 
 

Jag leker fashionista

 Ser jämt så många som sätter ihop snygga outfits och har aldrig riktigt fattat hur de får det så snyggt. Svaret jag letat efter är Polyvore.com. Där kan man mixa och matcha som en galning och det är precis vad jag tänker göra! Här är min hyllning till långkjolen ;)
 


Why I Love Maxi Skirts
 
Why I Love Maxi Skirts by alexandra-park-1 featuring a maxi skirt

 
 

En rolig lista

Jag brukar hata när folk gör listor, men denna var faktiskt lite Gott&Blandat-känsla över med saker som kan vara lite kul att veta utan att den är seg att läsa.


10 saker du vill göra innan du dör:
 
Roadtrip i USA
resa till Australien,
åka jorden runt,
hitta hästen med "det" igen,
Se delfiner i det vilda,
hitta mitt drömjobb,
hitta min drömkille,
göra audition till X-factor eller liknande bara för att testa,
Bidra till att göra världen till en bättre plats och ge folk en orsak att komma ihåg mitt namn.
Testa alla smaker av Ben&Jerry 

 
9 saker om dig själv:
Min klädstil går ut på två saker: så mycket färger och mönster som möjligt haha!
Älskar att vara omkring djur, speciellt hästar och hundar.
Jag tycker sadelinpassning är väldigt intressant och skulle kunna tänka mig jobba med det.
Älskar att gå ut och dansa i timmar
Jag kan bli tystlåten när jag träffar nya människor, men det är något jag nästan jobbat bort.
Jag har hellre få nära vänner än flera man inte kan lita på.
Är extremt svag för Converse, mina första Converse har jag sparat!
Älskar äpplen. Äter gärna 2-3 st per dag, minst!
Har ingen aning om vad jag vill bli och det grubblar jag mycket på.
 
 

8 sätt att vinna ditt hjärta på: 
Oj, åtta sätt haha!..

Steg ett: var okomplicerad att hänga med.
Steg två: Var lätt att prata med
Steg tre: Ha en sarkastisk, ironisk humor som får mig att skratta
Steg fyra: Komplimanger är alltid trevligt
Steg fem: Om du inte ser ut som ett träsktroll är nog det allt som krävs! Har han en "surfartouch" på utseendet hoppas jag någon tar emot mig när jag faller handlöst och antagligen får en rejäl hjärnskakning (Y).
Steg sex: Bjud på mat! Jaa, det är det avgörande steget, det är viktigast av allt!! (Känn ironin, mina vänner, ironin.. Fast gratis mat väl aldrig fel så den får vara kvar. Punkt.)

7 saker du ofta grubblar på:
Vad jag ska utbilda mig till och jobba med,
livets mening (här var det djupt),
kärlek,
folks beteende,
drömscenariot där ens kändiscrush blir blixtförälskad i en och man lever lyckliga i alla sina dagar..,
"Vad hade hänt om jag istället..."-scenarion,
Om jag kommer bli den evigt ensamma kattdamen haha!

6 kändisar du tycker är snygga:
Tyler Hoechlin, Daniel Sharman, Tyler Posey, Alexander Pettyfer, Jamie Campbell, Callen McAuffie

5 saker du aldrig skulle vilja göra: Få cancer, lida till döds, gifta mig "bara för att", slänga iväg alla drömmar för någon annans skull, jobba resten av livet på ett jobb jag hatar.
 
4 saker du köpt den senaste månaden: The Mortal Instruments-böckerna, en ryggsäck, Converse och en klänning.
 
3 sätt att få dig le/skratta: Komplimanger, ironiska kommentarer och glada, snälla människor.

2 gamla favoritlåtar: "Jag har en hemlighet" och "En rosa Helipoter" som jag ställde upp med på skolans schlagerfestival och kom tvåa med! Det ni, ska nog lägga till det på mitt CV... Två favoriter från tiden då man fortfarande gick på fritids efter skolan haha! Kan ha varit 9-10 år då kanske?

1 sak folk inte visste om dig: Är väl inte helt okänt, men jag hatar prata i telefon och är inte bra på att smsa tillbaka fort och liknade! ;)


Leva genom andra kallas det

Wiho, imorgon ska jag och mamma följa med och titta på en storhäst åt Matilda A i stallet, ska bli skitkul! Detta är min och mammas favoritsysselsättning, herregud. Vi blir helt galna när någon ska köpa ny häst/ponny och sitter och letar som galningar efter något som kan passa ryttaren och länkar annonser i massor. Ja, vi är nog lite sjuka, ni har rätt. Men  vi har ju inget bättre för oss haha!
 
Kvällen avslutades mysigt nog med att titta på "We are the Millers" med mamma och Matilda M, en riktig skrattfest var det. Så vill ni skratta mycket är det en film ni bör se som involverar en drugdealer, en hemlös, en strippa och en oskuld. Den spårar rätt så rejält kan jag säga.
 

Teen Wolf in my ❤

Sverige är lika tråkigt som vanligt tänkte jag säga haha! Nä men jättekul att träffa vännerna igen, men är såå sugen på att komma iväg på riktigt liksom. 
 
Veckan har mestadels spenderats med att kolla ikapp på Teen Wolf och nu har jag sett alla säsonger och jag är så såld. Jag älskar ironi och sarkasm och i denna serie dryper det av detta, blandat med många snygga killar, spänning, kärlek samt att man aldrig kan gissa rätt på vad som kommer hända!
 
Här är spoilers för säsong 3 som visar upp humorn, me love it!
 

Mer vackra bilder på en vacker ö


Jersey Lily, öns egna blomma!
Fantastiska sandsslottsbyggen av en man som när han fick Cancer sa upp sig från sitt jobb och började bygg sandslott på heltid och deltar även i tävlingar. Riktigt häftigt att se!
 

Is it hot in here?

 6 skådespelare jag tycker är snygga: 

Tyler Posey (Teen Wolf)

Alexander Pettyfer (I am number four, Magic Mike osv..)

Tyler Hoechlin (Teen Wolf)

Jamie Campbell (Twilight, Mortal Instruments: Stad av skuggor)

Daniel Sharman ღ (Teen Wolf), Callan McAuffie (Flipped, I am number four). Jäklar vad lika dessa två var när man satte dem bredvid varann. Typ verision senior och junior!


 
 Detta är dock inte enbart pga deras vackra yttre men även personligheterna från filmerna som jag har fastnat lite extra för! ;)
 
 
 

 

 

Shoppingen

Det blev lite panikartat både med utforskningen av ön och shoppingen, men lite blev det allt.
 
 
Ryggsäcken kunde jag bara inte lämna i affären, den bara slrek mitt namn. Sååå nu är den min! 
 

Perfektion

För att hinna med att se hela ön bokade jag något så "turistigt" som en guidad busstur runt ön. Där sänkte jag medelåldern rejält och gav mig helhjärtat in i fotograf rollen. 
 
Här får ni lite smakprov på denna vackra ö!
 
 

Durells Wildlife Conversation Trust

Utmanade mitt lokalsinne och tog bussen till en udda djurpark där djuren gick i stora, öppna hägn och där de främst inriktade sig på att skydda, bevara och föröka utrotningshotade djur!

De bedrev mycket arbete ute i vida världen och det fanns mycket att läsa om deras arbete. Nyfikna kan kika in här, detta "Zoo" har fått många priser för sitt arbete med att bevara olika djurarter.
 


Baby-Timon!!Denna apan är ju bara så fulsöt att jag dör!
 
 

Inte som jag tänkt precisHej, jag lever och är oändligt många erfarenheter rikare än för två veckor sedan.
 
Det blev inte som jag tänkt mig då familjen och jag hade väldigt olika syn på barnuppfostran och det slutade i att jag nu är hemma i Sverige. 
 
Kort och gott kan jag säga såhär. Jag har rest själv, flyg, transfers, gått vilse i huvudstaden sent på kvällen och när jag väl hittat någon att fråga om vägen blir svaret "No English"..., träffat så otroligt snälla människor som tog en under sina vingar och även otroligt spontana människor jag kommer minnas resten av livet.

Ön är ett paradis och jag vill tillbaka. Får se om det blir en annan resa dit igen, för jag är kär.

Vad som kommer hända nu vet jag inte men gissningsvis kommer jag kolla igenom utbudet inom Au Pairandet samtidigt som jag söker ett vanligt, tråkigt svenssonjobb som jag antagligen kommer att hata.
Förhoppningsvis får jag snart se Sverige genom en fönster på ett flygplan igen där omgivningarna förvandlas från ens inrutade verklighet till små dockhus och man bara stiger högre och högre.
 
 
 

RSS 2.0