Utveckling

 
Hur fina? Ni som sett dem i verkligheten kommer kunna se vilken utveckling de har gjort! Bara kolla på bilderna, den nedre ser ut att vara från en ridlära-bok!
 
 
Något som är himla kul att se är när ekipage utvecklas. Problem som till en början kändes svårlösta ordnar upp sig och plötsligt känns inget lika omöjligt längre!
 
En sån resa har Ida och Zanta gjort, från att ha fått med en sned sadel i köpet som gjorde hästen spänd som en fiolsträng och muskelfattig (speciellt runtom manken) har ryggen nu fyllts ut igen och hästen kan arbeta och slappna av. 
 
Något jag påmindes om idag var hur viktigt det är att hålla sig till det som funkar. I detta fall är det uppvärmningen jag syftar på då vi för skojs skull värmde upp på terrängbanan. Svinkul tyckte både häst och ryttare, men när vi inte fått igenom lösgjordheten från början var hon spänd och vi fick helt enkelt köra på ordspråket "gör om, gör rätt" och värma upp en gång till, fast på Zantas vis. Det vill säga att uppmuntra henne att ta för sig mer av tyglen( så de blev rätt långa) och själv söka stödet i alla gångarter innan man kan gå vidare till någon speciell övning. Annars blir det pannkaka av det hela!
 
Vi jobbade med att öka och minska volter, fick ett genombrott med skänkelvikningarna och övade upp reaktionsförmågan med övningen nedan som ni kan läsa om här! En väldigt nyttig och rolig övning då det händer något hela tiden.
 
En bra lektion med många "aha-upplevelser" för ekipaget, alltid lika kul att få vara en del av sånt :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0