Provridning, igen!


I söndags blev det provridning. I princip hela dagen! xD

Skulle ridit tre D-ponnys, men så blev det inte.  Det fick bli två då vi märkte att en var för liten (såg ut som en liten C) så hoppade aldrig upp. Kollade på ägarens andra hästar, då hon hade Connemara uppfödning! :D Det var roligt och hon berättade mycket om dom för oss! Tycker jättesynd om en hingst hon hade. Den hade framtiden för sig, jättelovande tävlingsponny! Men när han stod på en serminstation fick dom helt plötsligt tillbaka han och han var skadad. Dom som lånat honom sa inget om vad som hade hänt. Så han kan aldrig ridas igen :( Så himla synd!


En annan skimmel, som heter Flickan, red jag på eftermiddagen. Vet inte hur jag ska beskriva henne. Hon var hård i munnen, men samtidigt mjuk. Hon var känslig och istadig på samma gång. Hon spände sig väldigt lätt om inte ryttaren var helt avslappnad. Så jag red bara i skritt, trav och lite galopp. Det var inte lönt att försöka hoppa ens. Vi passade inte för varann, helt enkelt!


Så tar jag den ponnyn som jag red först sist xP bara för att avsluta bra förstår ni. Det var såhär. Mamma hade jättestora förväntningar på den lilla fuxen, men det blev ju inget. Jag hade stora förväntningar på Flickan, men vi passade inte ihop. Vi åkte bara förbi en annan D-ponny för att "vi ändå skulle ner". Vi hade inte ens fått några fler bilder än i annonsen och inga filmer! Och så blev det han som var bäst! :D


Han gick superfint i dressyren, väldigt pigg, men kontrollerbar i hoppningen! Kändes jättebra och mamma kunde utan problem rida på honom också. Han har några småfel, som att han krubbiter lite. Så vet inte, det är ju inte så roligt! Men, annars, var han jättehärlig! :D

Här kommer några bilder på Billy!



Några dagars uppdatering!



I måndag så åkte jag ner till Plönninge igen :) Ett litet problem bara.. Bussarna har inga skärmar som visar var man är eller vilken station som kommer näst! Så jag hoppade av typ fem(?) busshållsplatser för tidigt -.-. är inte så hemma i Halmstad heller så kom tillslut fram till en bussstation som jag trodde skolbussen skulle köra förbi, visst det gjorde den... MEN DEN STANNADE INTE!! Så fick vänta på nästa buss till skolan och fick vägbeskriving via mobilen till busstationen. Missade hela första lektionen och kom lagom till fikat (Y)

I tisdags hade jag ridning och stalltjänst på förmiddagen. Fick rida en 5-åring ( Qalle Bus) och det gick helt okej med tanke på att jag knappt har ridit unghästar xP Men den kunde knappt galoppera eller trava rent, men stundtals gick den fint i form (Y) Så den kommer bli fin när den blir äldre, tor jag :)
Senare på kvällen räddade jag en kompis från att bli islängd i bäcken, men då höll de på att slänga i mig med :O Sedan försökte jag spela fotboll :D

Här är en bild på Qalle från Plönninges hemsida :D Inte den bästa men ändå ;)




I går (Onsdag) så blev vi jagade med vattenspannar och killarna snotta våra skor så vi fick jaga efter dom X) Hahah ja, så kul har man på internat (Y) :D Vi gjorde mer saker, men  kommer inte ihåg vad xP

IDAG så har jag haft ridning igen! :D Idag red jag en häst som hette Alison :). Det gick skitbra när jag red utan stigbyglar, kom om henne mycket bättre då! Så svävade hon nästan och hon har väldigt fin galopp :D Men överlag gick det sådär xP Låste typ min högerarm ibland, så blev inte så bra då :S
Nu bombar alla facebook och jag orkar inte vara med XD Så skriver detta inlägg istället ;) OCH ikväll blir det hamburgare med pommes :D

Här är en bild från plönninges hemsida på Alison :)

Vi hörs ;D








Provridning och Fälttävlan

När jag kom hem i Fredags så tog jag det bara lugnt och gick ut med hundarna och kollade på TV! :D Nere på Plönninge har man kollat på bio i 3-4 kvällar i rad? xP Faktiskt väldigt mysigt (y)

Igår så var jag och mamma och provred en ponny. Den var väldigt maffig men man red den bara med sporrarna och hälen, det tycker jag inte om. Vi hittade inte riktigt varann men det gick bättre när jag red serpentiner och kom om den ordentligt! :) Men det var inte rätt ponny för mig och jag var inte rätt ryttare för den. Senare på kvällen blev det myskväll med film med bästaste Matilda Magnusson <3 Saknar dig!
Här är en bild på ponnyn
Idag var jag och mamma i Falkenberg och kollade på ponny fälttävlan! :D Det var riktigt kul (Y).
Träffade Jenny som var med i debutanten med Chantelle och det gick riktigt bra för dom! Bra dressyr, dubbelnolla i hoppningen och 3 sekunder från optimaltiden i terrängen!! :O wow!
Kollade på en ponny där som vi kanske skulle provrida och en ponny vi skulle provridit men några köpte innan oss xP De såg ut att passa perfekt ihop!
Här kommer några bilder från idag!
Nu när jag vet att jag aldrig kan få dig, vill jag ha dig ännu mer :( </3

Plönninge

Nu har jag gått här nere i nästan en vecka, ska ta bilder som jag lovade Zander, men kan inte lägga upp något här nere då min data inte funkar? :(

Träffat fler roligt folk nu och trivs ganska bra i klassen :)

Sitter i datasalen och ska laga tacos m några senare ikväll :P men ska hämta ett papper nu och skriva en skoluppgift( en intervju med en klasskamrat). Glömde den på rummet (A). Men nu har jag bokat buss till imorgon då jag ska hem :D Saknar kompisar och familj <33

SES IMORGON  ;D<3

Skolan..

Nu bor man på internatet i Plönninge. Många schyssta i klassen men ingen riktig vän ännu..

Jättetråkigt på rummet och internet funkade inte så gick till biblioteket ett tag :) Sen ska jag köpa lås till mitt skåp :P Hade varit roligt att ha m egen häst för då skulle ma ha något att göra! Nu e det liite segt... Men då skulle jag inte kunna åka hem på helgen och tror faktiskt jag behöver det, i alla fall nu i början! Sen är det tänkt att jag ska åka hem varannan helg ( om jag har med mig egen då).

Idag slutade jag vid 2 :) Haft ridning och djurkunskap( snurrar i huvudet! För mycket information xP)

Ridingen gick helt okej, men rider inte häst ofta så lite knepigt att ta sig upp på och så (sadeltvång) xD Men Dirigent var rolig att rida och om jag rider han fler gånger kommer det nog till och med gå bra! :)

I djurkunskapen gick vi igenom schemat, temat, baskunskapskontroll osv osv.. Huvudet var inte med där :O

TACK FÖR ATT VÄNNERNA FINNS <3

Ni betyder så mycket <3

Malmö City Horse Show

Idag var jag ocvh mamma nere i Malmö och kollade på fälttävlan nere vid Turning Torso(det vita lägenhetstornet i Malmö city). Det var väldigt spännande och vi var runt hela banan och tittade, och den var väldigt lång(optimaltiden var 8 minuter)! Det var ryttare från  12 länder, bland annat Japan och USA! I lilla Sverige!? Ganska coolt faktiskt! (Y)
Det enda läskiga var att Anna Hassö höll på att vurpa med hästen(igen!) Hon har tidigare brytit ryggen 2006 på Malmö Horse Show!! Vilket psyke att våga tävla igen, på samma bana!
På den lilla mässan köpte jag ett underställ till vintern och höll på att köpa beiga ridbandage (a) Senare åkte vi till Löddeköping och där köpte jag en brun väska på Accent som jag ska ha till skolan. Jag köpte också mappar, anteckningsbok med flikar för 7 ämnen, kalender, 2 blyertspennor, ett sudd och en överstrykningspenna! Nu saknas bara ett pennfack (Y). Tror jag har något hemma :)
I eftermiddag var det jättemycket oväder och åskade och störtregnade! När det klarnade upp satte vi på en film,  "I hennes skor". Den var inte så bra i början men den blev faktiskt bättre och roligare under filmens gång.
Den slutade väldigt fint!
Filmen handlade om Maggie och Rose som är systrar men också varandras totala motsatser! Maggie är lillasystern som vet hur hon ska få precis allt hon vill - men inte hur hon ska behålla det. Rose är storasystern, ordentlig och ansvarsfull. Hon vet allt om att vara duktig men inget om hur man blir lycklig. När Maggie förför Roses pojkvän får Rose nog och kastar ut henne ur sin lägenhet och sitt liv. Men när det gäller systrar är det inte så lätt att bara klippa banden...

En bra dag idag :D




PLÖNNINGE

ÄNTLIGEN!


Nu har jag fått reda på att jag kom in på plönninge! Börjar på måndag, lite blandade känslor( nervös och glad såklart). Finns ingen plats på internatet som det är nu men ska bo i huset vid ridskolestallet så länge, dom tyckte det var bäst att jag var med från början :)
Men nu är det slut också. Kommer aldrig mer
*Gå i samma klass som Joss och snacka om Converse och allt möjligt! Kommer sakna helvetets härskare som as!! <3
*Aldrig gå i samma skola som Zandra och Matilda M <3 Kommer sakna er också, såklart! Ni gjorde min dag när jag mötte er i korridoren! <3
*Behöva stå ut med min jobbiga klass på Lundåker!! :D
*ALDRIG MER behöva gå till Lundåker igen!!! :D
awww nu blev jag lite ledsen för att jag typ inte kommer träffa mina bästa vänner längre :( <3
MEN kommer slippa allt jobbigt folk i Gislaved så väger upp det lite (Y)

Funktionär


I morse åkte jag och mamma till kiropraktorn i Värnamo :). Hon hann inte köra till Gislaved så jag tog bussen till stationen och gick hem :P Stannade och köpte vaniljsås( tänkte baka äppelkaka) och kollade i skoraffärerna efter Converse. Fanns bara i storlek 42...

Senare gick jag ut med min hund, Chili, kollade på tv och sedan åkte jag ut och hjälpte till på Gark :). Med trevligt sällskap blir det faktiskt kul! :D Pratade mycket med Josefine och Sabina Zander, speciellt efteråt och pratade då också med Ingela, TACK(!) säger jag bara. Det behövdes pratas igenom (Y). Så nu tror att jag ska släppa Comet...Har provridit drömponnyn 3 gånger och i hoppningen har det inte klickat, så det kommer det nog inte göra heller. Men det är en underbar ponny, tycker jättemycket om honom.

Resten av kvällen spenderades framför datorn där man läste hästannonser(Y)


Hos Jenny

I tisdags åkte jag till smålandstenar, där Jennys pappa hämtade mig och så körde vi vidare mot Fegen (Y)
Väl framme gick jag upp med väskan, gosade med deras 10 veckor gamla kattunge( Hulda) och gapade över att Converse kostade 350 :- i England!!
Arwen med flocken
Sedan körde vi iväg på moppen genom skogen och låg och pratade och badade lite i 2 timmar! :D<3 Härligt va det, kan prata om vad som helst med henne.
På kvällen kollade vi på film m godis o popcorn, me like :D

Vakna vid 7 idag, bara för att jenny vaknar tidigt, hjärnan ställde in sig på att vakna då :o När vi käkat frukost så stack vi ut till hästarna och red :) Jag red både Chantelle och Sammie på banan, men på uteritten red jag Sammie och helvete vad snabbt hon springer! :O Stack nästan xS Men fick stopp på henne *pust*. Precis när vi hoppat av så började det regna, så vi hade himla tur där :D
Jenny & Sammie
Innan vi duscha så åt vi pannkakor, yummie! Sedan duschade vi och bestämde oss att åka bussen in till Ullared (Y) Blev lite stressigt bara när Jenny inte hittade sina pengar(när vi var framme vid busshållsplatsen, så hann inte tillbaka) så hennes mamma kom springande precis när bussen kom :O Timing!
Köpte en ljuslykta som ser ut som en fyr(till stugan), ridvantar(sånadär tretums vantar) och läderbalsam + godis såklart! Sedan lagade vi mat(bandspagetti m skinksås :D) och fotade kissemissarna :D Så söta!
Jenny & Chantelle
Sen kom mamma och jag var tvungen att åka hem :(( <3
Saknar redan Jenny!<3

Några händelserika dagar!

Har precis varit på höstfesten i stugområdet! Träffade massor av kul folk, och! Vann storvinsten i lotteriet! 300:- på VÄLA :O <3 Gissa vem som e glaaaae???? ;D

I förrgår( Fredag) var jag och provred ännu en ponny, en liten irländare (y). Asmysig och en väldig häftig personlighet! MEN! Krävde mkt, mkt ben( vilket ni som sett mig rida vet att jag inte har!). Så hade  svårt att bara fatta galopp, rida i form och så vidare. Så när jag efter om och men fått över ponnyn över ett litet krysshinder så tyckte inte jag det var lönt att fortsätta. Varken jag eller ponnyn skulle tjäna på det. Så de var bara att åka hem från Flyinge igen (y)

Igår(lördag, för en halvtimme sen ungefär ;)) så var det som sagt höstfest och Ville spelade i Eskilscupen så vi var där och tittade! Men ska upp as tidigt och kolla när Gis spelar kvartsfinalen imorgon så måste gå och lägga mig nu!

Puss & Godnatt! <3


Här är ponnyn jag provred :) Visst är den söt?
Ponnyn jag provred :)






Badväder

Måste börja med att tacka Sabina för alla tips! TACK! Känns mycket bättre nu :) <3

Idag så har det varit fint väder! Mycket välkommet efter flera molniga dagar (Y). Så mesta delen av förmiddagen har jag solat i trädgården :)
Nu ikväll så cyklade jag och mamma ner med hundarna till stranden! Jag cyklade med Foxy och hon blev väldigt snabbt trött xP Ändå kämpade hon på hela vägen ner till stranden, en liten fighter är hon allt! Pappa mötte upp oss  vid stranden. Han hade varit och lämnat min lillebror vid Eskilcupen, så Foxy fick skjuts hem i bilen. Det blev hon nog glad för! xD

I alla fall så hoppade pappa och jag i och doppade oss i havet! Väldigt uppfriskande som pappa säger xP Där träffade vi en pratglad stockholmar-tjej! Pratade verkligen non-stop! Kunde dyka och höra henne under vattnet också :O
Nu ska jag gå och duscha av havssaltet!

Love to the people! ;)

Låång dag idag ;)

Idag har jag knappt gjort någonting alls! Jo, förresten! Gått ut med hundarna med mamma (y)
Men jag ringde  faktiskt Sabina och ville ha lite hästråd :P. Så nu ska jag försöka skicka över några filmer till henne, men det går väääldigt långsamt xP
Funderar och funderar angående Comet... Funderar fortfarande! (a) <3
Kort inlägg idag, eftersom jag som sagt knappt gjort någonting xD
Byebye my love ;D
Lägger upp en bild på min älskling!<3<3<3
Det bästa hon visste var Fälttävlan!! <3

Höganäs



Idag åkte vi iväg för att hälsa på hos familjen Bogren! :) De lånar nämligen en lägenhet i Höganäs! Vi fotade, åt fiskburgare(ganska god faktiskt) och jagade getingar( eller mamma jagade, vi andra sprang iväg xP) som ville ha våran mat. Därefter kollade vi snabbt igenom sportoutlet och bokoutleten, och köpte nya gympaskor!! :D Mina gamla är för små, så nu var det dags! Det brukar ta en evighet att prova ut sånt, men idag passade första skorna som jag provade , WOW! ;D

Därefter tog vi vägen hem förbi Viken och beundrade utsikten ;). Sedan köpte vi Milk shake :D Jag tog jordgubb (a). När vi kom hem satt jag och mamma vid datan och försökte få täckning... Och ikväll den här stugan nu xP Sitter här helt lonly, bara för er skull ;o

GODNATT FOLKET!

Hoppträning-igen ;)


Igår så bestämdes det snabbt och smidigt att jag skulle hoppa Comet för tränaren en gång till. Så, efter att kört en liten ofrivillig omväg, kom vi fram till tränaren!

Jag började värma upp han och han var mycket lugnare denna gången. Efter ett tag hoppade vi fram på några cavaletti och övade taxering och takt. Sedan hoppade vi ett räcke och sedan en liten bana med först en trekombination, en relation och avslutade med två svängda relationer.
Det var ganska knivigt. Eftersom jag inte kan taxera så bra och ponnyn lärt sig att lyssna på ryttaren så blev det några stopp och ehmm.. 2 avramlingar. (y). Landade bra båda gångerna så hoppade bara upp direkt och fortsatte hoppa. Blev mer beslutsam efter detta och höll om mer osv, så sista rundan gick fint även om alla hopp inte blev helt perfekta.


Var jättebesviken på mig själv för att jag inte kunde detta och kunde knappt prata för jag var så arg på mig själv! I vilket fall så red Anna de högre höjderna sedan( det var ju egentligen hennes träningstid!) och sedan skrittade jag av Comet medan hon red fram " Sockan" som de kallar henne.

Vi pratade med både Annas mamma och tränaren och sa att vi skulle fundera på det. De sa att det var något jag ändå måste lära mig(taxera), men känns ju inte helt schysst mot Comet heller... Tränaren tyckte iaf inte att han var för svår för mig, eftersom jag "tuffat till ridningen" bara från i förrgår. Men vi får helt enkelt se, men han är en fantasktisk ponny som går som en dröm i dressyren och hoppar hus! Det är något som är säkert!


Hälsningar från den fundersamma ryttaren ;)


En regning dag :)



Idag så var det städdag på stugområdet så jag, Ville och Pappa gick iväg och rensade ogräs på parkeringen i 1 ½ timma (y) Sedan tog vi det bara lugnt, läste lite och sånt :)
På eftermiddagen åkte vi ner med Ville och Pappa till piren där de skulle fiska. Det började regna jättemycket, havet såg helt prickigt ut av allt regn :o
Då ringer Comets ägare och säger att om vi ville provrida Comet för deras tränare så fick vi skynda oss, för han skulle iväg sen! Så vi springer tillbaka till parkeringen och även om det tog en timma ner till dom så hann jag inte torka...
Vi åkte iväg till deras tränare, han var väldigt rakt på sak märkte man direkt! Först red Anna lite, sedan fick jag hoppa upp, det började jättedåligt(tappa stigbyglar, för långt/kort avsprång) men senare fick jag lite bättre koll, även om han var bra mycket piggare denna gången! Avslutningsvis blev det några mycket bra språng upp mot 120 och Comet var fortfarnade het xP( tröttnar han aldrig? :O )
Sedan red jag lite dressyr och kände mer på bakdelsvändningar o liknade, det enda problemet var skänkelvikning i trav, lite kämpigt, men tillslut gick det :D Mamma hoppade också upp och red lite dressyr innan jag ledde honom ett bra tag så han lugnade ner sig ;) Sedan fick han duscha och vi åkte hem till ägarna igen. Då hade klockan hunnit bli åtta så vi fick skynda oss hem till stugan igen(a). Så nu blire till att fundera ;D
Byyeee  peoople!
Cometen :D

 


RSS 2.0