Steeplechase II- Typiskt brittiskt

Vart man än befinner sig så tar alla med sig sina hundar, helst ska det vara lite fancy, välavlade raser.

Tweed-jacka är ett måste, likväl gummistövlar. Färgtonerna går i grönt, brunt och orange.

Följer man inte den övre trenden får man slänga på sig en fin "snobb-skjorta" och då passar man också in. Även om den lantliga stilen är att föredra på just steeplechase, snobbigt är mer för riktigt racing!

"Fota de sista racen, det är första gången de hästarna går löp och då trillar alla av"...- Min värdmamma
Min värdsyster med en av familjens hundar som är allmänt hög på livet vid fototillfället!

Steeplechase I

 
 


Familjens häst Doc lånades ut som "catcher", dvs. den som fångar de lösspringande hästarna... ;)

 
 
Det var riktigt häftigt att se, även om det var många avfallningar och lösa hästar som sedan fortsatte några extra hinder utan ryttare haha.. Hade själv det lite extra lyxigt i VIP-tältet  där man fick gratis bakelser (HALLELUJA!!) då min värdpappa sitter i styrelsen!
 

Tre Olympiska guld

 Hur kom det sig att jag presenterades för en trippel OS-guld medaljör då? Jo, har sedan länge vetat att familjerna är goda vänner, han bor bokstavligen en 30 minuters ridtur iväg och vi brukar låna hans galoppbana för att träna våra hästar inför Team chasing.
 
Vem är denna man då? Jo, det är Matt Ryan. Jag skakade hand och småpratade med Matt Ryan. Indirekt för att få hans hästskötares nummer haha, men ändå!

Flickan ska snart dit på lektion och inget kommer kunna hindra mig från att följa med som åskådare. Sitta och lyssna på det han har att säga.. Längtar!!
 
 

OS-medaljör?

Gissa vilken OS-medaljör jag har skakat hand med idag?
Det är en man som tävlar fälttävlan och ursprungligen kommer han från Australien!

Detta hände när dagen spenderades på min första steeplechase, som jag kommer berätta mer om imorgon!

Allmänbildning i "Chick flicks"

Nu när flickan fyller tolv nästa vecka börjar hon ju bli tonåring, med allt vad det innebär. De oönskade finnarna, börjar lägga märke till killar, märkeshets, vikthets... Det är inte lätt att växa upp, men jag ska finnas här som närmsta stödet då jag gått igenom stadiet och överlevt!
 
Jag ska bli hennes Yoda.
 
Tillbaka till ursprungsämnet.
Flickan börjar bli tonåring och då är det missa filmer som man bara måste ha sett! Vi har redan plöjt oss igenom "She's The Man", vilket blev en stor favorit ( Vem älskar inte den liksom?) och idag blev det "Raise Your Voice"! Fler typiska chick flicks som jag tänkt se med henne är ex. "Wild Child", "Another Cinderella Story", "The Last Song"... 
 
Vilka är era chick flick- favoriter? 
 
 

Today was a good day

Skypesamtal, mina vänner. Jag säger det igen: Skypesamtal.
De har förmågan att lyfta ens dag då man kan nå så många som är alldeless för långt borta.
 
Tror att familjen måste se mig som osocial (hehe) när jag de senaste kvällarna smitit upp på rummet och skypat med Julia och idag med Ann-C i Frankrike! Blev en del skvaller om vad som hänt på gården och jag satt och log hela tiden.
 
"Jag har en riktigt go vän i Frankrike", hur många kan säga det?
Ann-C, jag och de legendariska mocka-chapsen som ryckt in i alla krissituationer när ridstövlarna gett upp!

Inte på samma våglängd liksom

Ni vet när ni rider och det bara känns som  är på olika våglängd, man förstår inte varann och man vet inte ens vad man gör fel?

Så kändes dagens pass på Harley. Mina galoppfattningar, Oh my..  Inte vackra alls. Vi brukar vara väldigt samspelta men idag så var vi inte det alls! Fokuserade på att rannsaka min ridning, försöka hitta felet (vilket jag inte upptäckte men tanken räknas) och långa galopper för att bygga lite kondition och få bort lite mage!

På eftermiddagen blev det istället galoppjobb med sällskap av värdpappan. Jag red en taggad, men inte okontrollerbar Captain och jag bara njöt av att få galoppera på med lite fart!

 

Around The World

Skickat iväg en beställning på denna världskarta!
 
Har länge letat efter en med landsmärken som jag kan använda till att markera vart jag har rest i världen! Fast när jag får hem den kanske jag tycker den är för fin, så i värsta fall får den bli en tavla! ;)
Målad av Adrienne Langer!
 

Äntligen!Känns som det var en evighet sedan jag red Harley senast ( då han på senare tid blivit lite av en favorit hos typ.. alla? Till och med flickan har ridit (läs skrittat av.. ) honom!) och har verkligen längtat efter att trimma med honom igen!
 
Hans kondis är ju inte på topp så det fick bli målet med passet. Varvade mycket galopp,övergångar, volter, skänkelvikningar med några skrittpauser. Vill inte att han ska få mjölksyra för har en känsla av att han börjar dumma sig när han blir för trött. Detta upplägget fungerade toppen, även om han försökte falla in på bogen i galoppen och när man rättade han blev han lite sur = små bockningar haha! 
 
Senaste kärleken är dressyrpisken, älskar att jag bara kan dutta till och få den extra energin och fortfarande kunna ha handen stilla!
 
Dagens största framgång var avtravningen. Har aldrig lyckats få han att faktiskt riktigt söka sig neråt på långa tyglar, med idag så lossnade det! Åh, fina hästen!
 
 
 

Tonight you're mine

 
Filmtips! 


"Tonight You're Mine" aka "You Instead" ger en fantastisk sommar- och festival-känsla. Vill till Bråvalla när jag ser den, typ nu på direkten. Vill sjunga med till bra artister, campa, trängas, leva livet.

I vilket fall, en go film som inte är särskilt välkänd! :)


Påskliljor, barnfisar och Scrabble


Idag hade jag och C planerat att ta en utflykt till Beacon Brecons National Park, men då hennes familj behövde bilen blev vi försenade och vi kom aldrig ut till parken. Istället tog vi en promenad i Brecon och lunchade. Vi körde sedan direkt till hennes ungars skola och efter det lekte jag med flickorna medan C städade, för henne var det ju en vanlig jobbdag!

Har världens underbaraste bild från när jag målade av flickorna och när de (4 & 10 år gamla) sedan målade av mig började jag undra om jag såg ut som ett troll haha! Men himla kul att se hur öppna små barn är. Jag menar, det var första gången jag träffade flickorna idag och 4-åringen spenderade den mesta tiden i mitt knä medan vi spelade Scrabble och gjorde armband.

Barn är så... öppna. Ska försöka ta efter barn mer, de har liksom inga spärrar!


Oj, förlåt glömde bort att jag känner en till utan spärrar: Hej Jeanette! ;)

Ett ord höjer priset

Som rubriken säger så kan ett litet ord, ett litet märke, höja prislappen från några hundralappar till flera tusen. Det är ju helt galet! Om de har använt samma material och gör liknande produkter är det verkligen namnet "Whitaker" eller Animo som gör att priset rusar iväg.
 
Det stör mig så mycket för jag köper ju något för jag tycker om utseendet och kvalitén. Om detta då råkar vara Animo jag fastnat för blir jag bara uppgiven. Ridbyxor för 1500:-?? NEJ TACK, kommer inte att hända.

Därför har jag letat efter kopior som har just silicon-grepp vid knäna. Detta för att vanliga knäskodda, enligt mig, ger för lite grepp och helskodda ger mig panik då jag hatar att sitta "fast". 

För andra med samma problem: Kika in på Hööks, Börjes och Second Saddle.
De sistnämnda säljer ridbyxor med silicon-grepp för 399:- medan Hööks ligger på 749:-.
Bra mycket billigare än den äkta varan ;)

 
 
 

Livskvalité

Livskvalité är att göra galoppintervaller. Så himla skönt att kunna galoppera på med kontroll, speciellt då det inte blir så mycket galopp annars då uteritterna vanligtvis är på asfalt..
 
Därför känns det extra lyxigt när man rider i paddocken eller när vi väl tar oss till en skogsväg (hänt 2 ggr på 5-6 månader) och man uppskattar verkligen galoppen haha! Hur töntigt det än låter ;)

California Dreaming // Outfit

 
California Dreaming

California Dreaming by alexisen featuring a white bouquet

Snapshots från senaste dagarnaPojken gosar med det som måste vara världens mest okomplicerade hingst. Ibland funderar jag på om han  själv tror att han är en valack... Harley, som är kastrerad, är ju mer hingstig än denna snygging!Unghästarna chillar på livet i solskenet! De borte åringarna väntar på skjuts till sina nya hem och främre donnan på 2 år är till salu! De med vitt på rumpan är efter Harley och de är båda översociala! :)Blossom efter ett lyckat ridpass i strålande sol och vårvärme!Captain på uteritt!
Kisar ni kan ni se bergen som ger den mest fantastiska utsikten man kan ha. Ni ser även en av familjens hundar, whippeten Star! :)
 

Ett kalasbra pass

 


Hur långt har det gått om man väljer ett dressyrpass framför en uteritt? Inte likt mig, ska kolla så jag inte har feber...

I vilket fall så lekte jag runt på 20 åriga Blossom och jag önskar att jag hade fått rida såna här hästar hela min ungdom. Vad hade jag varit på för nivå då?

Man underskattar verkligen läromästare, det låter ju sååå tråkigt på annonser. Klart man hellre vill ha den där halvgalna hästen med massa potential, men är du verkligen redo för den? Efter att ha haft en läromästare är du antaligen fit for fight och redo att ge dig på det mesta.
 
Man borde ju köpa en äldre häst/ponny som gjort ALLT man vill göra, kan ALLT man vill lära sig och sedan är det bara att sätta igång. Det positiva med läromästare är att de inte gör rätt om inte du gör rätt och ja, då gäller det att traggla och lära sig rätt från början. 

Blossom är precis så här, och jag älskar det! Som jag nämt innan så är hon rätt tydlig när hon tycker man gör fel = X antal bocksprång för att väcka ryttaren. Mestadels kommer dom om man inte är tillräckligt avslappnad i sitsen under galoppen, vilket är min akilleshäl. Därför är Blossom perfekt och jag hittar nya knappar och lär mig nytt varje gång jag rider henne i paddocken!
 

So many skirts, so little time

Bara jag som älskar att man kan matcha kjolar på så galet många olika sätt?So many skirts, so little time
 
So many skirts, so little time by alexisen featuring a navy mini skirt


 

Surf, Jam, Live in a van

 
Surf, jam, live in a van.

Surf, jam, live in a van. by alexisen featuring crop tops

Den nya generationen ger hoppRed ut ensam med pojken härom dagen och då han inte tycker att ridning är speciellt roligt så brukar jag spicea till det med roliga lekar som "Vilket djur tänker jag på" (bara ja/nej frågor), tävla om vem som kan få en precis övergång när man räknar ner från 3 (han ääälskar den haha) och häromdagen kände jag för att upplysa honom om hur världen egentligen är.


Jag förklarade om växthuseffekten, fotosyntes, att bilar släpper ut elaka kemikalier, hur viktigt källsortering är då en gammal yogurtbehållare kan bli en ny, att regnskogen är världens lungor och att när vi hugger ner skog där så påverkar det även oss här i Wales. Pojken var superintresserad och satt hela tiden och sa "Berätta mer, berätta mer!" 

När jag sedan såg hur han genast gick och sorterade sin yogurts plastförpackning när vi kom hem känner man hopp för framtiden, även om han råkade lägga den i fel behållare haha.. Det är väl tanken som räknas eller vad säger ni? ;)
 
 
 

Misslyckade bananpannkakor

Ledig idag och passade på att göra bananpannkakor och misslyckades totalt.

Tränade även fölen på att bli ryktade och 2 av bebisarna älskade det och tävlade om uppmärksamheten medan det blyga fölet blev bortknuffat hela tiden.. Men lyckades få en liten ryktning hon också! :)
 
I övrigt har jag kollat på tv-serier och tränat! 

Ridning är enkelt DEL 2

 
 • Think of your head floating up in the sky and your feet dropping to the ground- imagine you're the connecting link between the earth and the sky.

 • När hästen spänner sig, förbereder sig att vara spooky. Iställer för att hugga tag i tyglarna och bli spänd har jag börjat tvinga mig att vara passiv och ta ett djupt andetag, hela vägen ner  magen. Hästen har då också tagit ett djupt andetag, slappnat av istället och på så sätt förhindrade vi spookningen innan det ens hände.
 • "Triangeln" vi balanserar sätet på: Balansera på sittbenen och basen av svanskotan- tänk ditt säte som en trebent barstol.

Detta ovan måste jag säga funkar SÅ MYCKET bättre än det jag själv alltid lärt mig: att man balanserar på en triangel mellan sittbenen och skrevet. Att tänka att man har kontakt med svanskotan i sadeln har gett mig ett mer avslappnat och följsamt säte . Testa och känn magi!

 • Axel, höft & häl: Tänk dom som olika byggklossar som ska placeras i linje med varann!

 • Medvetenhet: Försök att vara medveten om hur du använder din kropp när du rider för att kunna minimera och eliminera dåliga vanor som ex. omkullagda händer. Ökar du din medvetenhet kan du bli som din egna tränare och din ridning kommer verkligen att förbättra.

"Ryttareliten"

Okej, jag älskar denna serie redan!

Visst, de snackar mycket om pengar, men hur mycket vi än önskat att man kan nå toppen genom endast talang så är detta en pengasport. Det kommer vi aldrig att komma ifrån då hästar behöver mat, verkning av hovar, försäkring, träning, tillpassning av sadel osv. Jämför detta med en innebandy klubba, vilket inte kräver samma ekonomi.

Jag älskar hur Lisen & Peder lyckas ha ett hyffsat normalt familjeliv mitt i smeten och bröderna Zetterman, deras ridstil älskar jag ju bara! Sedan är de grymt sköna och Charlotte bidrar med en stor kontrast i serien! Detta kommer bli bra... :)
 
 

Första hoppträningen på nio månaderOkej, idag var första gången som jag hoppade på 9 månader. Ringrostig som sjutton, speciellt när det kommer till att se avstånd! Så höll oss till låga höjder bara för att få tillbaka lite känsla.
 
Måste säga att jag hade glömt hur kul det var att hoppa!! JÄKLAR! Ville bara hoppa högre och högre, få det där suget i magen när man hoppar riktigt högt... 

Blossom skötte sig super! Pigg 20 åring och jag fick öva på mycket halvhalter då hon föredrar att rusa mot hindrerna om hon själv får välja, men för att vara första gången jag hoppar henne + min ringrostighet är jag riktigt nöjd! Hela passet gick ut på att hålla rytmen och tempot genom banan och aldrig låta hästen pinna på eller somna till.
 
LYCKA, så glad att jag blev erbjuden värdmammans häst, hon är rätt kräsen med att låna ut henne :D
 

Banoffee Pie

Hur länge har jag inte lovat att ge er detta receptet? Typ 3 månader haha?
 
Okej, detta är den bästa pajen någonsin. Går inte beskriva hur god den är! Har ni inte testat den, gör det nu!


 
 


För 10 personer.
Total tillagningstid 60 min.

Pajbotten:
 250 gr Digestive kex (ca 16 st)
                 100 gr Smör

Toffee-smet: 1 burk sötad kondenserad mjölk
                    100 gr smör
                    1,5 dl farinsocker

Garnering: 3  bananer
                 3 dl vispgrädde
                 50 gr mörk choklad, eller ljus om du känner för det.

Utrustning: Pajform med ca 20 cm i diameter med löstagbar kant. 

1. Krossa kexen tills smulor och blanda sedan väl med smält smör.
2. Smöra formen och tryck sedan ut kexsmulblandningen på botten och en bit upp på väggarna.
3. Ställ in i kylen under minst 10 minuter och lät den stå där medan du förbereder resten av pajen.
4. För toffeefyllningen: Smält smöret i en teflonpanna, strö i farinsockret och rör om hela tiden fram tills det smält. Häll i den kondenserade mjölken, koka upp och låt koka 1-2 minuter medan du rör om hela tiden (bränner lätt fast).
4. Sprid ut toffeesmeten i pajskalet, skiva bananer och lägg ut ovanpå. Kan ev. spara några till garnering.
5. Vispa grädden fluffig och placera överst. Vill det göra det snyggt kan du spritsa ut grädden.
6. Garnera med riven mörk choklad alt. banan.

NJUT som fan!Bilder från dagen

 


Jag har varit ute och sprungit/powerwalkat en timme i solen, köpt lunch på Subway och lekt picknick i parken med den franska Au Pairen.
 
När jag kom hem började jag med att plöja igenom massor av hästtidningar tillsammans med en kopp te och fruktsallad toppad med äppelkaka!

Guilty pleasures

Här är låtarna som går på repeat in mina hörlurar.
Kan inte få nog av dom!!

Something I Need- OneRepublic


Arabella- Artic Monkeys

FrukostStartar dagen med te, müsli, vindruvor och kiwi!

Ridning är enkelt DEL 1

Tänkte vara lite snäll och publicera alla dessa läsvärda tips på svenska också.
 
Enjoy!
 
 • Du ska aldrig komma till det stadiet att du försöker manövrera dig häst genom fysisk styrka. Se till att er kommunikation fungerar utan problem och att du inte behöver ta till muskelstyrka.
 • Tänk på ridning som ett sätt att hålla dig ur vägen för hästen, att inte vara där och störa hela tiden. Gör hästen rätt, låt han vara i fred. Ju mer du är i vägen och fibblar desto mindre kommer hästen att lyssna och bli mer osäker på vad du vill.

 • Ju mer du "hänger" och drar en häst i munnen, desto mer kommer hästen att hänga i dig och börja lita på dig att balansera upp hela paketet. En av er måste släppa taget, så om du vill undvika en livslång kamp- MAKE IT YOU.

 • När du svänger, höj bara din inre hand.
  Om hästen tenderar att överböja sig och glider utåt, höj bara din yttre hand för att få tillbaka bogen på rätt plats.

 • Det fungerar tvärtemot om din häst gärna faller inåt på volten (faller in på bogen), höj och bredda bara din yttre hand från hästen hals för att få den på rätt spår igen.

 • Rör dig med hästen!
  Jag är säker på att vi alla har hört tränare säga till oss att sitta still, men om du tänker efter så kan du jämföra att sitta still på en häst i rörelse med att säga till någon att stå still på en båt bland vågor- du tappar balansen! På hästryggen kommer det se ut som du sitter still först när du rör dig med hästen och genom att släppa taget kommer bli friare och mer avslappnad i din sits.

 • Hemligheten är att använda just så lite hjälper som behövs. Inte mer och inte mindre.

  Tänk det som att balansera en pinne på ditt finger.
  Om du är skicklig kommer det se ut som du inte gör någonting alls, medan du i själva verket hela tiden gör många små, små rörelser för att hålla pinnen på plats. Tittar vi istället på en person som saknar skicklighet kommer denna person göra stora, synliga rörelser som kräver mycket mer energi och ansträngning. Han kommer på så sätt tappa pinnen rätt fort... ;)

Mugcake och bortsprungna hundar!

Lång dag med får som fejkat sin död, hundar som sprungit iväg och klättring över taggtråd. 

Uteritten idag var helmysig då Captain var mjuk och avslappnad, verkar som vårkänslorna är överstökade! 

Kan väl även skryta med att jag ordnade kvällsmat och dessert idag då föräldrarna var på hunting fram till 8 på kvällen! Så testade att göra en mugcake och här är receptet jag följde!
 
 
 
Recept för två smarriga muggar, bara att dubbla! 
 • 3 msk smör
 • 3 msk vetemjöl
 • 3 msk strösocker alt. ICA sötströ
 • 2 msk kakao
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 ägg
 • 3 msk mjöllk
 • Smält smöret i mikron. Rör ihop alla torra ingredienser och rör i ägget. Tillsätt smöret och rör ordentligt till en slät smet. Häll upp i två muggar och kör i mikron 1-3 minuter beroende på effekt. Tänk på att kolla till den med jämna mellanrum så att den inte blir torr. Jag lät mina vara lite kladdiga på toppen och det blev perfekt för de var gräddade i mitten. Hade gärna haft lite vispgrädde eller glass till men det får bli nästa gång....

Ridning är enkelt, DEL 1

Jag är en ryttare som inte bara vill veta VAD jag ska utan även HUR jag ska göra det.

Den enda tränare som faktiskt gjort på detta sätt är min gamla dressyrtränare Ann-Charlotte Larsson och det är väl därför, 5 år efter min första träning för henne, som hon fortfarande är oslagbar i mina ögon. Jag hoppas att jag en dag kan hitta en annan tränare som lär ut ridning på ett okomplicerat sätt, som bara säger hur jag faktiskt ska göra och tänka.
 
Tills vidare får jag helt enkelt läsa vidare, se videos på Marcus Ehning, inspireras och träna, träna, träna.
Här är några tips från Michael Pearce.


 • You never want to get to the stage where yo are trying to physically manoeuvre the horse yourself. Make sure that your communication works effortlessly and that you don't need to ride with force and strength.
 • Think abut riding as staying out of your horse's way a bit more. The more you interfere with was he's doing. the less responsible and less confident he'll become.
 
 • The more you hold on to a horse, the more he'll hold on to you and rely on you to balance him. One of you has to let go, so if you want to avoid a life-long battle, MAKE IT YOU.

 • When turning, just lift your inside hand.
  If the horse overbend and starts to fall out through the outside shoulder, just rise the outside rein  to bring that shoulder back in line. 

  The opposite applies if your horse falls in on a circle (falls onto his inside shoulder) just lift and open your outside rein away from his neck and bring him out."

 • Move with the horse!

  I'm sure we all have heard instructors telling us to  sit still, yet if you think about it, sitting still on a moving horse is like asking someone to stand still on a boat in moving water- You lose balance!
  On horseback you appear to sit still when you move with the horse and by letting go you will become freer and more relaxed."

 • The key to this is using just as little as you need. No more and no less.

  Think of a man balancing a stick on the end of his finger.  If he’s skilled at it it will look like he’s doing nothing when in fact he’s making lots of tiny adjustments all of the time. The unskilled man will be more obvious and erratic using much more movement and energy.
   

Såna inlägg JAG vill läsaMin egentliga orsak till att läsa hästbloggar är för att få tips i ridningen som man kanske inte tänkt på själv.
Därför blir jag oerhört besviken när man bara skriver "Red serpentiner idag. Gick bra."

Jag vill ha "Idag upptäckte jag att om jag trampar mer i ytterstigbyglen när jag svänger så håller hästen balansen enklare". SÅNA SAKER!

Därför ska jag nu skriva ihop ett inlägg, eller om det blir för mycket så kommer jag dela upp det, med just såna där "rätt på spiken" tips!
 
För vissa kan det bli en del idiotförklaringar, men för andra kommer det bara tas emot tacksamt. 

Hoppas ni kommer gilla det! ;)
 
 
 

En alltför lugn dag

Gammal bild

Mina två lediga dagar brukar bli en slappedag i sängen då jag inte tar fler steg än de mellan sovrummet och köket.
 
Min andra lediga dag brukar jag däremot försöka hitta på något kul på, bio, shoppingtur med annan Au Pair eller liknande. 

Idag var meningen att jag skulle hänga med en Au Pair men då hon i sista stund var tvungen att jobba fick jag en påtvingad slappedag... Jag spenderade den med att spana in olika jobbalternativ, läsa hästmagazin ute i vårsolen, leka på studsmattan med pojken och ta en ridtur på flickans ponny. Lite mer aktivt än vanligt eftersom jag helt enkelt var rastlös!

Jag hade glömt hur jobbig ponnyn var att rida, så nu håller jag mig nog borta ett tag igen haha..
 
Hon är svinsvår då hon är svag och faller iväg åt alla möjliga håll, bogarna flyger hit och dit, hon måste ridas med extremt mycket benmuskler, ingen hand.. Ja, rätt mycket att hålla koll på för en elva årig ryttare! Inget jag skulle ge mitt barn om jag inte kunnat erbjuda tillridningshjälp. Samt åtminstone en dressyrlektion i veckan. Fast att börja med att rida mer än en gång i veckan i paddocken kan ju vara första steget ;)

Linn & Ebbas Podcast

Jag vet inte hur många ni är som lyssnar på Linn & Ebbas podd, men om ni lyssnat på deras senaste (vilket jag gjorde nyss) så kan det vara kul att veta att det var MIN fråga hela podden baseras på!

Blev lite paff när de läste upp frågan. "Alltså, det där låter himla bekant..." ;)

In och lyssna här!


Lycka

Tipsades om att det fanns en online butik där man kunde beställa svensk mat och godis. Nam,nam, nam...

Marabou is on the waaay! Och Pim Pim.. Onyttigheter i massor. Lika bra att lagra lite haha!

WantiesAllt, förutom sista raden, är från Freshtops.
Sista raden är från Rustypolished!
 
 
 
 

Ny HeaderPå tiden, men eftersom jag suger på Photoshop har jag undvikt det ett tag.
 
Jaja, nya bilder i den i alla fall!
 

Jag plockar upp pennan igenEfter att ha satt ihop ett eget träningspass via Youtube (min favorit kanal är XHIT Daily) så satte jag mig ner och ritade för första gången på... Kan det vara ett år? Mer än ett år?
 
Modellen blev i varje fall Harley, kan ni se någon likhet alls? :) Klickbara bilder såklart!
 
 
 
 
 

All we ever do is eat

 


Snapshots på det jag gjort idag, ätit. Och kollat på filmer såklart!

Är man ledig så är man.

Dagens filmer (so far):
Aladdin 2-3, Atlantis och The Adventures of Tintin

 
 

Pancake Day

Jag har lek-boxats med flickan, övat glosor med pojken och han hade alla rätt, sån jäkla skillnad sen jag kom då brukade han ha 1/3 rätt av sina ord... Så han gör stora framsteg! :D
 
Som "belöning" tittade vi på Scooby Doo ihop och då det är "Pancake Day" åt vi en extra god kvällsmat med sylt, nutella, citron... Inte helt illa!
 
Jag är ledig imorgon så då har jag nya avsnitt av både Teen Wolf & How I Met Your Mother! I övrigt blir det väl träning och slappedag i sängen!

Kunskapsbrist

Okej, det visar sig att mina värdbarn inte har sett Disneyklassikerna överhuvudtaget. Jag blev helt chockad, vem har inte sett Lejonkungen liksom?

Vad tycker ni, vilka ska jag "tvinga" dem att se? Vilka filmer är obligatoriskt att ha sett under sin uppväxt?
 
 
 

Vårkänslor

Sån jäkla vårkänsla man hade idag! Solen sken och jag börjar automatiskt att le! Gav mig t.o.m in på att försöka lära pojken hur man svänger med endast skänkelhjälper och hans leende när han förstod var så himla härligt!

Har i övrigt putsat utrustning medan jag kollade på "Mulan" och shit, det är lätt en av de bästa Disney filmerna någonsin. Hade glömt hur mäktig och rolig den var!
 
Dagen avlöstes med sysslor som dammsugning, städning av badrum, uteritt på Captain som jag bara försökte hålla lugn, få han att chilla på livet och slappna av. I slutet av ridturen lyckades jag med just detta och efter lite snabb massage efter ridpasset stod han och halvsov. Ska försöka hinna massera han oftare, fullblod är ju så känsliga och han blir spänd väldigt lätt.

En bra dag
 

Så himla bra

 

Håller på att kolla på sändningarna från dressyren i Göteborg och Sofie Lexner, hon imponerade minsann! Det hjälpte dessutom att hon använde sig av musik från min favoritfilm "The Holiday"! ;)

Extra imponerande att hon förra året var med om en så pass svår olycka att hon nästan blev helt förlamad och nu rider hon i Scandinavium. Wow säger jag bara.

Bästa streamingsidan för filmer

Min favorit har länge varit Swefilm då de har bra kvalité och laddar fort. Tyvärr har det börjat krångla där för mig då de bara påstår att filmen inte existerar, men jag vet att andra kan se den... Så bläh.
 
Innan dess var det Solarmovie som var min favvo, men den har stängts ner. Nu håller jag mig mestadels till free-tv-video-online.me när jag kollar serier, men den funkar även bra för filmer.

Den bästa sidan för att streama filmer är dock Megashare. Utbudet är stort, det är bra kvalité och det streamar fort som attan. Ny favvo! 
 
Vilka är era favorit sajter för filmer på nätet?

Film-maratonEn lugn, tyst frukost för omväxlingens skull och sedan lite filmmaraton. Än så länge har det blivit "Skönheten & odjuret" och nu ska jag för första gången se "Treasure Planet".

Lite Horse & Hound på det och sedan ska jag kolla ifatt på sändningarna från Göteborg Horse Show!

Dagens Harley

Idag fick jag så jag teg minsann.
Här gick jag och sa att hästen inte kunde bocka ordentligt och ja, idag kunde han det.
 
Problemet var att pojken råkade skrämma Harley upprepade gånger och han blev då väldigt stissig, spänd och det gav utlopp för spontana bockräder.
 
Det som var bra med ridpasset var att han bjöd på framåt som sjutton, helt galet skönt att han börjar förstå hur det ska vara så man slipper hålla på och göra ponnysparkar, pardon my french.
 
Enligt mig ska den finnas där automatiskt, då har man lite att ta av :)
 
 
 

Dagar man önskar att man kan klona sig

Inte för den delen att det var extremt mycket att göra, utan snarare för att det bara var jag och pojken hemma och han var sååå leksugen och jag försökte pussla ihop något halvdant och resultatet blev väl detta.
 
Arbeta - planera i trädgården och plocka blommor ihop - arbeta - spela fotboll - fixa lunch & kolla Scooby Doo ihop - arbeta - vandra i skogen & leka - stryka kläder - rida - arbeta - SLUT FÖR DAGEN.

Det enda som inte hanns med var väl att det hade behövts dammsugas och att jag hade tänkt ha ett roligt ridpass med pojken. Han hatar ju dressyr så jag tänkte krydda till det lite genom att utmana han att rida barbacka! Men det får bli en annan dag :)
 
 

För alla fans av "Frozen"

Denna covern är väldigt bra, jag menar tjejen är typ 10? :o
 

RSS 2.0