Ridning är enkelt DEL 1

Tänkte vara lite snäll och publicera alla dessa läsvärda tips på svenska också.
 
Enjoy!
 
  • Du ska aldrig komma till det stadiet att du försöker manövrera dig häst genom fysisk styrka. Se till att er kommunikation fungerar utan problem och att du inte behöver ta till muskelstyrka.
  • Tänk på ridning som ett sätt att hålla dig ur vägen för hästen, att inte vara där och störa hela tiden. Gör hästen rätt, låt han vara i fred. Ju mer du är i vägen och fibblar desto mindre kommer hästen att lyssna och bli mer osäker på vad du vill.

  • Ju mer du "hänger" och drar en häst i munnen, desto mer kommer hästen att hänga i dig och börja lita på dig att balansera upp hela paketet. En av er måste släppa taget, så om du vill undvika en livslång kamp- MAKE IT YOU.

  • När du svänger, höj bara din inre hand.
    Om hästen tenderar att överböja sig och glider utåt, höj bara din yttre hand för att få tillbaka bogen på rätt plats.

  • Det fungerar tvärtemot om din häst gärna faller inåt på volten (faller in på bogen), höj och bredda bara din yttre hand från hästen hals för att få den på rätt spår igen.

  • Rör dig med hästen!
    Jag är säker på att vi alla har hört tränare säga till oss att sitta still, men om du tänker efter så kan du jämföra att sitta still på en häst i rörelse med att säga till någon att stå still på en båt bland vågor- du tappar balansen! På hästryggen kommer det se ut som du sitter still först när du rör dig med hästen och genom att släppa taget kommer bli friare och mer avslappnad i din sits.

  • Hemligheten är att använda just så lite hjälper som behövs. Inte mer och inte mindre.

    Tänk det som att balansera en pinne på ditt finger.
    Om du är skicklig kommer det se ut som du inte gör någonting alls, medan du i själva verket hela tiden gör många små, små rörelser för att hålla pinnen på plats. Tittar vi istället på en person som saknar skicklighet kommer denna person göra stora, synliga rörelser som kräver mycket mer energi och ansträngning. Han kommer på så sätt tappa pinnen rätt fort... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0