Säger en sak, gör en annan

Nä, det här pallar jag ju inte. Går ju runt och tänker "Åh, det ska jag berätta på bloggen", "Detta var ju intressant!", "Måste tipsa om denna filmen". Jag har haft blogg i för många år helt enkelt.

Update sedan sist.
 
Glömt att säga att valpen Buster åkt hem till ägarna (Själva Hunting-föreningen) och nu har vi fått hem en Dalmatiner! Kissar och bajsar överallt, väldigt fräscht. Som alltid med valpar i för sig, men de är ju så charmiga och sockersöta på något sätt, trots dålig personlig hygien.
Hur det nu går ihop.


Jag har påbörjat "Projekt rida till flickans ponny" och ska rida mer på ridbanan nu och försöka få henne mer liksidig!
 


JA, mina fina Bocaj har pinsamt nog ersatts med dessa mockachaps.
JA, familjen har en obession med prickar på sina djur. Snart målar nog pojken om sköldpaddorna...
 
Jag har väl sagt att de föder upp Appalosa?.. ;)
 
 

Fuck this

Jag är himla trött på kvällarna så just nu orkar jag inte med bloggen. Tar lite uppehåll då jag vet hur tråkigt det är att läsa bloggar utan bilder där inget egentligen händer.



Händer det något stort eller något som faktiskt är intressant för er att läsa kommer det nog ett inlägg då och då. Har ni tips på inlägg? Ös in förslag! Annars hörs vi om ett tag!

Ni som är nyfikna på hur jag har det hittar mig på facebook.

Sängen ropar mitt namn

Ni vet dom dagarna då man bara vill gå och lägga sig igen, eventuellt kolla film och absolut inte jobba?

Så känner jag idag. Tyck synd om mig tack!

Vad hände där liksom?

Lite impulsivt tackade jag ja till att rida Doc i paddocken, för att utmana mig själv. Eller så tänkte jag inte alls. Välj själva!

Kan ju börja med att säga att sen Ann-C ridit han regelbundet är han så mycket bättre med framåtbjudningen! Ett problem minere för mig, så jag försökte att vara stabil och låtsas att det var Blossom jag satt på!

Trots att det var långt ifrån bra i vanliga mått så var det mitt bästa pass på honom och jag kunde till och med sitta ner någorlunda i traven. Sedan flaxade jag inte runt lite mycket heller och försökte hela tiden tänka på att vara lite bakom honom, är jag framför så har ingen av oss balans och det underlättar ju om en av oss vet vad den håller på med! (Tänk er Doc som en jättebebis som inte vuxit in i sin kropp ännu och saknar kroppskontroll.)

Upptäcksfärd i Bath!



Sett en fin kyrka, det bästa museumet någonsin då det var superpedagogiskt, romersk bad, mode museum som hur dåligt som helst och djupa samtal.
 
Här ser ni förresten både mina nya jeans och nya jacka! :)
 

Ledig dag i bilder



Spenderat tid vid datorn där jag sett Teen Wolf, kollat universitet, skrivit i min bucketlist-bok från Josefine och tränat på Crosstrainern!



Druckit te i min favoritmugg från Matilda och slängt ihop en god lunch. Pasta in my heart!
 
Har även planerat min och Ann-C utflykt till Bath imorgon, så taggad på att faktiskt se något annat än Abergavenny och gården!
 

Michel Robert

Checka in Michel Robert, han har exakt samma tänk som jag strävar efter.
 
Lätt kontakt, lätta hjälper = en häst som är lyhörd och lätt för hjälperna.
 
Läs och inpireras om hans clinic i Hammarö HÄR.
 
 

Back to basic

 
 
 
På något konstigt vänster har jag utvecklats massor i min ridning sedan jag kom till Wales, även om stor del av ridningen har varit uteritter i skritt och trav. Varför?
 
Jag har kommit fram till att det är begreppet "Back to basic" som klivit in i bilden. På dessa uteritterna har jag haft massor av tid att fokusera på min sits, handställning, frågeställningar som "är hästen rak i hela kroppen, skjuter på lika mycket med båda bakbenen, är bogen på plats, sitter jag lika mycket på båda sittbenen, har jag lika mycket tryck i båda stigbyglarna?" 
 
Dessa frågor ställer jag mig själv om och om igen och det verkar ha gett resultat. Sedan har de ungefär 6 ridlektionerna för Ann-C gjort underverk! Hon har fått mig att bli mer följsam i min nedsuttna trav, mer stabil i skänklarna, tuffare, och hjälper mig med hur jag ska tänka med mina problemartade galoppfattningar. Det hjälper även att hon är så brutalt ärlig. Med kommentarer som "That's was a HORRIBLE transition!" blandat med "PERFECT! That's perfect!" är det svart och vitt, precis som jag behöver ha det. Rakt på sak liksom.
 
Det jag vill säga med detta är helt enkelt utnyttja din ridtid! Även din slöa skrittrunda i skogen kan bidra till din utveckling som ryttare. Så du gör bäst i att uttnyttja varje timme, varje minut och varje sekund.
 
Tack för mig.

Här gick jag och hoppades på en bra dag..


Blossom på bild!


När jag började dagen så effektivt som att laga ett hål och dragkedja på min tröja under frukosten kände jag "Jäklar, den här dagen blir bra!". Sedan skulle vi dessutom hoppa lite, ännu bättre ju! Har inte hoppat sen..? Plönninge? Jäkligt många månader sedan.
 
Men det var då saker började gå snett. Red ponnyn på ridbanan, vilket jag aldrig gjort innan. Upptäckte hur jäkla oliksidig hon var på volter och att rumpan flög ut överallt. Hade ett riktigt hårt pass där jag pushade henne att jobba och hon svarade med att bocka. Ska be någon kolla på henne imorgon när jag rider.
 
Så ja, det ridpasset var ungefär käpprätt åt helvete.
När jag hoppade av såg jag att min ena dragkedja på mina älskade Bocaj hade gått sönder. TOPPEN.
 
Dagen blev lite bättre när jag red mammans storhäst Blossom och hon var såpass avslappnad att jag vågade att hoppa lite (som sagt, känd för att smälla av folk i galoppen och speciellt när man hoppar. Landar du i obalans åker du av.) Hon var himla glad över att hoppa så vi körde travhoppning istället och koncentrerade oss på formen och avspändheten. Avslutade riktigt bra! :)

 
 
 
 

Hög på livet

Måste säga att jag är så himla glad just nu. Varför?
 
 
  • Överlycklig att vi börjar bli fler Au Pairer här ute på vischan, helt underbart att inte vara helt isolerad från omvärlden här ute!
 
  • Ann-C är här och är så himla pratglad och är så glad att ha extra hjälp i stallet är ju bara underbart! 

  • Jag var på turist informationen och försökte hitta roliga saker att göra i Wales, som inte är vandring. Nu jäklar ska jag hitta på aktiviteter att göra på mina lediga dagar!

 

Shoppingen

 


Ljusblå jacka från Primark!



Basketboll tröjan! Den säger "TIGERS"!




Drömjeansen från TopShop! 
MOTO Black Joni Jeans i ett stretchigt material. BIG LÖVE!



 

Cardiff

Haft en toppendag trots att jag missade tåget till Cardiff denna morgon!
Jag mötte nämligen upp med två Au Pairer, en dansk (Caroline) och en fransk (Clemence)! Då stackarna stått och väntat på mig (min skjuts var väldigt försenad..) och inte kände varandra blev det lite kalabalik när jag inte dök upp för tåget haha!
 
Istället tog vi en fika i Abergavenny medan vi väntade på nästa tåg och sedan har vi shoppat loss som galningar. Jag brukar aldrig shoppa såhär mycket på en gång! Idag blev det over-knee socks, ny mer "stylish" jacka, drömsjeansen från TopShop, en basketboll inspirerad tröja och en födelsedagspresent till flickan i familjen!
 
Bilder kommer när internetet på mobilen vill samarbeta (Y)
 
Ser redan fram emot när jag och Ann-C har en ledig dag ihop och ska möta upp med den franska Au Pairen Clemence! Vi ska fundera ihop en rolig utflykt ikväll ;)
 

Liten bild på dagens outfit




Man kan aldrig gissa att tio minuter tidigare satt jag till häst i det typiska Wales vädret: REGN.
 
Kan tacka Plönninge för min förmåga att vara redo på 10 minuter, allt för att kunna sova länge på morgonen.
 

Wales kan det där med efterrätter...

Okej, dags för lite update!
 
Jag var ledig igår och passade på att skaffa ett bank-konto hos en alltför pratglad bankman, kika runt i massa butiker och spela Sims.
 
Idag blev det lite spontant en lunch i Raglan då en hästägare i stallet fyllde år och det var riktigt gott! Wales har verkligen grymma efterrätter och idag upptäckte jag en ny: Eton Mess!
 
Det är helt enkelt krossade maränger, hallon eller jordgubbar samt vispad grädde.
Så. jäkla. gott.
 
 
 

Nära döden upplevelse

Senaste dagarna har bestått av fanatiskt letande efter en sida där jag kan se nya säsongen av Teen Wolf, en nära döden upplevelse idag när jag höll på att bli urdragen ur sadeln av handhästen medan hästen jag satt på lekte virvelvinden.
 
Imorgon är jag ledig, yay! Ska äntligen fixa ett bank-konto och mysa i sängen. Det är min favoritsyssla på en ledig dag om ni inte listat ut det redan. Känner jag mig ambiös ska jag baka en kladdkaka! Detta har jag beskrivit som "Mudcake" och det möttes med inte allt för glada miner... Korrekta engelska namnet visade sig vara Swedish Sticky Chocolate Cake. So there you go!

Förklaring!

Om ni saknar de lovade bilderna på mig och Harley beror det på att de inte vill ha några bilder upplagda på honom tills han är såld.

Så det blir att vänta ett tag till på de fotona tyvärr! Sorry!

The Lucky One

Irritationen när internet fuckar sig såpass att en "färdigbuffrad" film hackar hela tiden. Bläh.
I övrigt himla bra film den där "The Lucky One"!
Hade glömt bort hur bra Zac Efron såg ut...

Något att checka av på listan

 
 
Idag har jag ridit en hingst för första gången.
 
Jäkligt snygg att se på är han, fine Harley!
Mer bilder kommer imorgon efter redigeringsprocessen! Kan ändå säga att det gick bra! :D
 
 

Ni borde vara stolta

Idag har jag officiellt sett alla Harry Potter filmer. 10 år efter alla andra ungefär, men ändå.
 
Sista filmen var helt klart bäst, snipp snapp slut så var sagan slut! Nästan så man ska läsa böckerna faktsiskt!
 
Neville är dessutom stencool i all klumpighet. Favorit!
 
Denna delen var också en favorit.
 

Drömjeansen hittade



Värdmamman erbjöd sig att köra mig till Cwmbran (uttalas Comebran) och vi gick runt i massa roliga affärer! Primark är helt klart en favorit för
1: Det är svinbilligt.
2: De har snygga kläder med helt okej kvalite´.
3: Det är svinbilligt. Måste skriva det en gång till för att ni ska förstå hur billigt det är.
 
Idag köpte jag då denna outfit på bilden och tvekade ändå på kjolen då 80 kr kändes rätt mycket för att vara Primark... Sen insåg jag hur mycket jag hade fått pröjsa i Sverige och den fick följa med hem. Tröjan kostade 60 kr och var så söt att jag inte kunde låta bli. Sen blev jag deprimerad över en skitsnygg jacka som inte fanns i min storlek. Hatar sånt!
 
I övrigt har jag hittat mina drömjeans på Topshop som jag ska köpa nästa gång jag har tillräckligt med pengar på mig.
 
Möttes av "Vad ambiös du är!", "Ska du äta ett helt mål till LUNCH? Det är ju två lagade mat om dagen!" och chockade miner när jag kokade vanliga skruvmakaroner till lunch.

 Ja, på den nivån ligger lunchen här. ;)
 

Lyxa till det som kan lyxas till

Laddar upp inför en go ledig dag imorgon! Ska kolla film, lyxa till fruskosten, se säsongspremiären av Teen Wolf (!!) och eventuellt iväg och shoppa en runda!


En till bild på mig och Doc
 
 

Smekmånaden är över

Jag pratar inte om familjen, eller jobbet i sig. Det jag menar är min engelska!
 
I början fick jag beröm från de flesta man mötte för min utmärkta engelska och jag blev lika glad varje gång!
 
Nu har jag börjat hitta mina svårigheter i språket: uttalet. Sheep och Cheap blir ganska konstigt om man inte betonar rätt och likaså betonar de sina J så knasigt. Det är som Dj. Exempelvis så säger vi i Sverige Julia och Jodhpurs. I England säger man Djulia och Djodhpurs. Något jag får påminna mig själv om tills det sitter i ryggmärgen!

I övrigt är jag galet kär i språk för tillfället.
 
Så himla coolt att man kan kommunicera med folk från totalt olika länder och bakgrunder tack vare engelskan!
Jag ska lätt damma av min gamla tyska också, det här med språk är ju svinkul! Man uppskattar det verkligen inte i skolan, men alla de där oregelbunda verben som man svor över, de behövs faktiskt. Såhär efteråt förstår man varför man var tvungen att nöta in alltihop och man vill bara kunna mer, mer mer!

Smile like you never been hurt

Räddat en av hundarna från att bli ihjälsparkad av en unghäst (försöker man jaga en unghäst så ber man dock om det..), ett föl har åkt iväg och ridit ut på Inchie med Doc som handhäst!
 
Inchie skötte sig bra, inte tittig och jag hittade lite knappar för hur han ville ridas!


Captain får stå för dagens bild!
 

Store hästen

 
De faktiskt visningsbara bilderna och det säger väl endel. De flesta är jag och flaxar runt överallt. Klarar verkligen inte av att hänga med dessa giganter.
 

Sen senast

 
 Här är den delen av passet som Captain bestämde sig för att stanna på marknivå och även en landning när han ville besegra tyngdlagen.
 
Stallet är numera fullt av hästar med alldeless för mycket energi. Hagarna är för blöta så hästarna får stå inne, detta är anledningen till att alla hästar flyger i luften när vi rider i paddocken.
 
Jag red två hästar idag och på Captain blev det några repor med luftsprång och sedan hade jag lektion på Doc där jag plågades ordentligt. Alla mina svagheter som ryttare lyser som starkast när jag rider stora, slöa och samtidigt ostabila hästar. Wiho liksom.
 
Då känner jag mig bara skitdålig och vill gräva ner mig. Då hjälper det inte heller att man har foton från passet och får det bekräftat att JA det såg lika dåligt ut som det kändes. GREAT.
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till stenåldern

Värmen har slagits ut, halva stallet är utan ljus och det är lite som en skattjakt när man mockar och försöker hitta bajspluttar.

Vad värmen gäller återgick jag och flickan till stenålderns metoden, nämligen kroppsvärme. Sedan fuskade vi och kröp ner i hennes säng med ett extra täcke och tittade på Harry Potter. Inte helt illa!

Imorgon ska jag möta upp med den nya Au Pairen i närheten, en tjej från Danmark! Spännande att se om vi kommer överens! :)

Världens bästa värdfamilj?

Vissa dagar vet man bara att man hamnat rätt. Trots allt slit, alla långa dagar.
 
Igår var en sådan dag när man spontant blev bjuden på både bio och Pizza Hut. Idag blev jag istället överraskad med en enorm tårta de bakat, eftersom jag inte var här på min födelsedag. Blev så jäkla glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen!! När man sedan sitter och skrattar åt internskämt med flickan och äntligen börjar uppskatta de brittiska tv serierna, då känns det bara så rätt, rätt, rätt.
 
Chokladtårta med massor av grädde, toppat med godis i alla former som pojken hade offrat (det säger MYCKET om en väldigt matglad pojke som inte gärna delar med sig), "gräddbakelser" på sidorna och så slängde de på banan eftersom jag gillar frukt haha! Personligt och bra!

 

En vanlig arbetsdag

 Tänkte visa mitt ungefärliga schema jag har en vanlig arbetsdag!
 
07,30 Morgonfodring
8,00 Frukost
Sedan stallarbete + ridning till ungefär 13,00
 
LUNCH
 
Resten av timmarna fram till 16,00 läggs på hushållsarbete
16,00 Intag av hästar, mocka ut de boxar som behöver det, spola ben, fixa extra vatten ect. Kvällsfodring av både hästar, katter och hundar.
 
"Slut" för dagen vid 17,30 om jag har hjälp annars varierar det mellan 18-18,30 beroende på hur mycket boxar som behövs mockas.
Sen är det dusch, kvällsmat, datortid och sedan är det dags att sova igen.

Bästa kvällen på länge

Precis tillbaka från en sjukt härlig kväll. Såna här dagar vill man bara ha på repeat!

Vi såg Frozen, älskade den allihop( förutom värdpappan som somnade) och sedan bjöd de oss på Pizza Hut, första gången jag äter där och det var jättegott, men åt för mycket. Vill bara ge mig ut på en springtur haha... Men lite mörkt för det!

Utkast: Jan. 02, 2014

Ska snart ut genom dörren för att åka och kolla på "Frozen" i 3D! Lycka! Detta är min och Ann-C belöning för att vi gjorde hästarna själva igår när det var översvämmning :D Fast resten av familjen hänger förstås på ;)

Sadlar är A & O

Jag är ju en äkta nörd när det kommer till sadlar, det har ni säkert inte missat.
 
Jag har gjort mitt projektarbete om det och att sprida kunskap i detta område tycker jag är himla viktigt!
 
Därför råder jag er att kika in här! Klicka sedan in på SADELSKOLAN och lär er en massa. 
 
Jag brukar ofta hjälpa folk i min omgivning genom att kika på deras sadlar  och hjälpa dem med råd. Känn alltid himla bra att faktiskt kunna bidra med kunskap till andra! :)
 
Om jag inte kommer ha detta som yrke, kommer jag utbilda mig endast för skojs skull. Detta är nämligen så jäkla intressant och så jäkla kul!

Året som gått

 2013 var året då jag utbildade Beijing. Saknar den galningen!



Jag var med i skolans Division III lag. Vi vann totalen och även min första omgång! :)



Jag tog körkort på första försöket!
 
Jag tryckte en handbok i sadelinpassning som mitt projektarbete.

 
Jag gick på min första riktiga konsert, i Danmark av alla ställen, och såg One Direction. 237 dagar sedan.
 
 
Jag gick balen.

 
Treorna gjorde något som liknade ett uppror mot skolledningen.

 
Jag tog studenten. 211 dagar sedan.

 
 
Jag sommarjobbade med världens goaste människor.

Badade i den coolaste sjön någonsin. Turkostvatten och massa klippor.
 
 
Jag åkte iväg till Jersey som Au Pair i September, men det fungerade inte. 127 dagar sedan.
 
 
Jag åkte iväg till Wales som Au Pair i Oktober och här är jag än. 95 dagar sedan.
 
 
2013 var året då jag äntligen kunde välja vad jag själv ville. Ville jag resa, plugga eller jobba? Man hade faktiskt ett eget val och det är så himla befriande.

Någon glömde säga till att en damm ingick

Uppe med tuppen som vanligt i morse och fick kämpa tappert mot vårt feldoserade stall som gör att allt regn samlas inne i boxarna... Vi gick även ner en bit på vägen och japp, där hade vi nu ett vattenfall ner på vägen. ONLY IN WALES ;)



Efter allt slit med översvämmningen hade vi en mysig eftermiddag med pyssel med barnen. Jag och pojken bakade vaniljkakor med choklad imellan och även lime+kokos cupcakes! Får väl bara hoppas att de smakar bra efter allt slit! 

Dessa var himla "barnvänliga" att göra då allt som att blanda och väga kunde han göra själv, lite roligare än att bara behöva stå och titta på hela tiden som det lätt blir om det är för avancerat! 





 
 

RSS 2.0