HALVDAG I MITT HJÄRTA

Så himla gött att få smita upp på rummet och leta igenom internetbutiker då det är Black Friday och rea nästan överallt istället för att forsätta jobba!
 
Tänkte ta mig i kragen och dra ut och springa en runda och sedan sätta mig och brainstorma kring julklappar, så himla viktigt för mig att de passar personen som handen i handsken. Inte alltid så lätt att kombinera det med en begränsad ekonomi!

Nä, nu blir det ut i snålblåsten och springa för att tömma huvudet lite. Dels det och dels för man känner sig så himla duktig efteråt, lite  "I'm on top of the world" känsla.

Sträckläsning

Bara jag som hatar när man måste jobba och är helt inne i en bok och allt man vill göra är att fortsätta läsa? Eller är jag helt enkelt en läsnörd? Jaså? Har alltid misstänkt det..

Blev riktigt desperat idag då jag har en bok som ska lämnas in imorgon och hade väl omkring 100 sidor kvar åtminstonne så jag satt och försökte läsa och vika tvätt samtidigt. Kan erkänna att det inte var det smidigaste jag har gjort.
 
Annars hann vi ut på en uteritt, lite putsning och sedan stängde jag in mig på rummet med boken som sällskap. MISSION COMPLETED, boken är utläst.
 
Imorgon blir det att jobba halvdag (fick ledigt för huntingen) på förmiddagen och sedan slänga sig i sängen och leta julklappar på nätet (Y)




Börjat på en ny bokserie av Cassandra Clare!
 

Surviver



Nä, kan väl inte säga att det var särskilt mycket fart och fläkt igår. Var en väldigt lugn dag och då stod man mest stilla på ett ställe och försökte hänga med i samtalet.

Får hänga på en annan gång innan jag kan säga om det är något för mig, men är ju inte så jaktintresserad så tror team chasing hade passat mig mer faktiskt!

Alla var klädda i kavaj, beiga ridbyxor (UK:s motsvarighet till våra vita och lättare att gömma smuts på!) och ovanstående halsdekoration med plastrong. De blev väldigt chockade när jag sa att vi tävlar i vita ridbyxor i Sverige!

Värt att nämna är att jag hade Blossom som var så pass lugn man ändå kan vara på en hunting, så det var bra att starta med! :)

Inget flyt och jag bryr mig inte

Idag var en sådan dag då jag bara gjorde allt fel. Det värsta av allt var väl att jag var så himla pissed off att jag inte ens brydde mig.
 
Suttit och klurat på julklappar denna kväll, beundrat mina gardiner som äntligen är uppe igen (hela altet föll ner för en månad sen kanske när flickan var lite hårdhänt..) och är både nervös och taggad för min första hunting imorgon!

Kommer rida i lånad outfit, på en övertaggad Captain och äta den traditionella "efter hunting" wrap med bacon.
 
Vi hörs om jag överlever!
 

Catching Fire

Inbillar jag mig eller har alla skådespelarna bara blivit bättre? Det känns ärligare, mer äkta och jag är helt såld. Satt helt uppslukad av filmen och bara njöt.

Hur ska jag kunna vänta ett helt år på uppföljaren? Förhoppningsvis kan jag då se den med svenska "bio-gänget" som tradition egentligen kräver! 
 
Vi har ändrat lite i gänget men vi har tillsammans tittat på alla Twilight-filmerna och när den sista filmen varit på bio bestämde vi oss för att fortsätta med Hunger Games serien. Det visade sig vara ett himla bra val ;)
 
 
 

Snabb summering

Dagens röda tråd har varit förseningar, kutande från en ände av Cardiff till den andra, misslyckat försök att köpa julklappar (för min del), biovisning av Catching Fire (ÄLSKAR!!) och träffade en riktig räddare i nöden.

Så om jag ska envisas med att summera det hela ännu mer: Bra dag!
 
 

Himla tänkvärt

"Innan vi har byggt upp vårt fokus så kan vi iallafall hjälpa hästen med blicken.
 
Alla hästar jag träffat som saknar framåtbjudning har en ryttare som har som ögonmål hästens manke eller hals. … Hm….. Konstigt att hästen inte skyndar sig till ett ställe den redan befinner sig på…"
 
- http://lindah.se

Mysigaste uteritten







Älskar utsikten på nedersta bilden på mig & Lizzie!

Konstig prestationsångest

Jag har världens konstigaste prestationsångest när jag jobbar i stall: jag känner hela tiden att jag måste vara snabbare, mer effektiv och det är nog det närmaste stress jag kan komma...
Idag var jag faktiskt snabb med mockningen, första gången jag kände så! Men det berodde nog mest på att jag var ensam och inte hade någon snabb att jämföra mig med haha!
Tror de flesta som jobbat i stall känner igen sig i att man alltid måste skynda sig hela tiden, inget man behöver säga det bara är så. Det är delen jag inte gillar!

Här har vi inte tid att ha tråkigt!

Ja, man har inte långttråkigt iaf! Har inte tillräckligt mycket tid med "inget att göra" för att känna så ;) 
 
Red ut på en övertaggad och spooky Captain idag och med Lizzie som handhäst blev det några luftsprång för bilar han aldrig brytt sig om innan. Ingen glad Alexandra, speciellt inte när blodsockret började bli lågt ett tag..
 
Captain var däremot en riktigt stjärna igår, då jag avslutade uteritten med lite jobb i paddocken. Han var över förväntan, riktigt mjuk runt skänklarna och super för vikthjälperna! Trimmade på i ett riktigt bra flyt tills hingsten i hagen bredvid började bralla och Captain väldigt gärna ville hänga på! Tilläggas bör att Captain är under igångsättning så det är därför han har lite extra spring i benen haha!
 
 
 
 
 
 
Kvällen har avslutats med visdomsord från min Julia! Härligt att ha en personlig rådgivare <3

Julia & jag i mitten och är i ett seriöst mood.


Här är vi inte lika seriösa...

 
 
 

It's a trap // Outfit

It's a trap

It's a trap by alexisen featuring Music Notes
 

"Det är okej att känna"

En film som jag tror jag delade för ett år sedan, men värd att se igen.

Jag är ingen känslosam person, men denna filmen ger mig rysningar.
 
 Fuck Cancer
 

Grease



Hela familjen åkte in till Abergavenny för att titta på när en ungdoms teatergrupp gjorde musikalen Grease. Vilka talanger! De var i åldrar mellan 7-17 och några hade riktigt mäktiga röster. De hade dessutom satt en ungdomlig twist på det hela och "Blue Moon" handlade istället om att moona utanför någons hus... Haha!
 
Så nu har jag sett Grease filmen, en svensk Grease musikal med Måns Zelmerlöw, Glee's tolkning av Grease och denna. Behöver jag säga att jag gillar musikaler?
 
Nä, trodde väl inte det ;)
 
 
 

Det kallas vardagslyx



Slängde ihop pannkakor till lunch, det säger man aldrig nej till!

Har sett alldeless för många Glee-avsnitt nu, känns stabilt.
 

Nov. 20, 2013



Standard för en ledig dag: sovmorgon, starta dagen med müsli, frukt och yogurt och fortsätta med en mer avancerad lunch än smörgåsar och filmtittande som pricken över i.När regnet dessutom smattrar mot fönsterrutorna känns det väldigt bra att vara inomhus!

Känner att mitt i allt arbete blir jag allt lite bortskämd här! Klagade på att mina stövlar börjat läcka och några dagar senare anlände ett par vinter gummistövlar, dock aningens stora men ändå! Ikväll ska vi se en Grease musikal och beroende på hur länge jag stannar i Wales så ska jag ev se War Horse på teatern och till våren åker de alltid till Badminton, längtar!

Glad att jag har er

 
 
 
Idag hade jag planerat att skypa med både Josefine och Matilda och så visar det sig att man måste betala för att videoskypa med flera samtidigt. Typiskt! Blev ändå ett två timmars långt samtal om matte, hundraser, kokböcker och livet i allmänhet.
 
Himla underbara tjejer jag har ändå, längtar att få träffa er igen. Ni är oslagbara.
Och Joss, ditt specialtillägnade inlägg som du efterlyste kommer upp någon dag ;)
 
Detta är allt jag orkar skriva då jag fick den värsta nyheten någonsin idag. Håller alla tummar och tår för dig, var stark, som jag vet att du är! ❤

Dagens underhållning



Började dagen med en vacker faceplant på gödselstacken i mina nya gummistövlar som är aningens stora och heter man Alexandra och är lite klumpig i allmänhet är det allt som krävs.
 
Antar att jag kvalificeras som "äkta hästtjej" när min reaktion är att borsta bort värsta skiten och jobba vidare hahaha! 

Det här med träning

Herrejisses vad svårt det ska vara att hinna träna en vanlig vardag! Himla tur att jag har ett så aktivt arbete och tränar höga knälyft i leran, annars skulle jag snart rulla fram haha..
 
Eftersom jag hade lite dåligt samvete för gårdagens frossande så efter en ca 10 timmars jobbdag putsade jag snabbt av ridstövlarna, slängde mig på crosstrainern och höll ändå på att missa kvällsmaten. Pust. Inte lätt det här. Får nog hålla mig till de lediga dagarna ändå, men då vill jag egentligen hellre priotitera en horisental ställning i sängen och slå rekord i filmtittande. 

Nu är jag sådär härligt trött och avslappnad i kroppen som man bara blir när man tränat, helt underbart faktiskt.
 
 
 
 

Konsten att vräka i sig

Spenderat dagen i sängen med att kolla på film, roliga videos och ätit onyttigheter i massor. Har även hunnit dansa som idioter till gamla låtar och försökt rappa, det var intressant haha...

Herregud säger jag bara.. Filmen Love and Honor i bakgrunden kan tilläggas!

 

Skype är en bra uppfinning

Recept för att muntra upp en jobbdag:
 
✓ Åka fyrhjuling så fort det bara går med värdmamman och sladdra i leran
✓ Skypa med en saknad vän aka min kära Matilda!
✓ Se en live-intervju med One Direction och se Niall fråga om han får gå på toa mitt i. En pöjk jag kan tänka mig sjunga "Here's my number so call me maybee" för.
✓ Skratta, mycket.
✓ Se fram emot en ledig dag imorgon som ska spenderas med onyttigheter och film i Fruzsis säng. 

Jag och Tilda via Instagramminnen ♡

 
 

Medan jag var isolerad från omvärlden

Vad har hänt den senaste veckan? MYCKET, nu när jag faktiskt tänker efter!

Det har varit Opening Meet, vilket innebär att det var en Hunt på min värdfamiljs andra gård där vi serverade massa minipizza, korv och varm glögg till alla ryttare innan de red iväg i en stor flock och var iväg i 5-6 timmar. Yeeeuuzz. Himla lång tid! Jag spenderade tiden med att Fruzsi lärde mig och flickan the Cup song och trängde ihop oss allihop i sängen och kollade på youtube videos!

 
 
Jag har ridit ut ensam med handhäst för första gången. Passade på att ta en bild på den vackraste utsikten till häst.

 
 
Ett översocialt litet föl som gnäggar när man kommer i hagen och trycker upp mulen i ens ansikte. Ren lycka.



Torsdagen spenderade jag inne i Abergavenny och köpte nödvändigheter för att överleva som ex tandkräm och choklad (ja, de är båda högt prioriterade), julklappar och världens bästa student kokbok. Har alltid bläddrat i en massa såna böcker men de har antingen varit tråkigt upplagda, utan bilder eller liknande. Denna är en kokbok för dummies, bilder, goda rätter och har räknat ut vad varje rätt kostar och tänkt på allt. Hann bläddra några sidor och kastade mig direkt mot kassan, något en person med beslutsångest sällan gör. DÅ ÄR DEN BRA.

Passade på att ta en go morotskaka och jordgubbsshake medan jag läste igenom min underbara kokbok.

 
 
 

Över 500 inlägg... Kill me now

Efter en veckas frånvaro var min bloglovin uppe och vände vid 500 olästa inlägg. Just nu 306, det går framåt! Som tur är har jag min kopp te som moraliskt stöd bredvid mig!
 

Bonfire night



Mysigt evangemang, även om det här ute på landet inte var ett stort firande utan mer bestod av fyrverkerier, brasa och hamburgare. Been there done that i varje fall!
 
 

Vågar man hoppas?

JAG HAR INTERNET FFS! Ja, de stora bokstäverna var nödvändiga för att uttrycka min glädje.

Uppdatering om vad som hänt under min ofrivilliga frånvaro kommer strax!

Min framtida hund

Jag har länge haft ögonen öppna för den perfekta hundrasen för mig. I yngre dar förälskade jag mig i Tollare pga deras färg, men de är så extremt överaktiva och det är inte jag haha.
 
Har kikat på amerikansk Cocker, Kings Charles osv osv..
 
De två jag verkligen kan tänka mig är Cockerpoo (Amerikansk cocker+ pudel) eller en Pomeranian. Den sistnämnda är helt sällskapshund medan den första nog skulle vilja ha lite mer aktivitet men inget omöjligt.
 
Hur sockersöta är dom inte?
 
Pomeranian


Cockerpoo 
 
 
 
 

Det var visst firande idag.

Efter en uteritt med en underbar handhäst som var vettig nog att bara hänga på istället för att försöka trava om eller sacka efter (lyckan finns i det lilla haha) så visade det sig att hela England firar med fyrverkeri och en stor "bonfire" den 5 November varje år! 
 
Historien varför är kortfattat: En gubbe försökte spränga en stadsdel i London, blev upptäckt innan, blev hängd och nu firar man varje år att stadsdelen inte gick upp i rök. Typ så.
 
Matchade med galaxyleggings med flickan för att likna fyrverkerier själva, som hon uttryckte det och träffade där även Fruzsi! Roligt, roligt! :D 
 
Ska nu ladda ner bilderna så de kommer strax! ;)

Varma drycker i mitt hjärta

Varm choklad med marshmallows efter morgonmockningen. Inte helt illa att vänta ut regnet med en sådan i händerna. Strax blir det uteritt!

Så jäkla bra, så jäkla lätt



Fy fan vad jag var grym idag. Och sämst, men det ignorerar vi just nu.
Till den bra delen: red mammans häst Blossom och jäklar vad fin hon var! Som att skära i smör, jag satt och flinade hela passet! Det ska vara så här himla lätt ju.
 
Det bästa med det hela är att om man inte gör rätt på henne så gör inte hon rätt heller. Har fått höra skräckberättelser där hon med de flesta Au Pairer skenat varv på varv i paddocken och spänner man sig i galoppen så bockar hon av en. Därför är jag så jäkla stolt, för jag måste ju helt klart gjort något rätt ju!
 
Dessutom var jag jäkligt effektiv under ridpasset och gjorde övergångar i massor, tempoväxlningar avlöste varandra och ändrade väg hela tiden. Jag brukar ha så  lätt att hamna i det dåliga där man bara harvar runt på volten men inte idag inte!
 
Jag var så boostad på hur bra det gick med Blossom att jag gav mig på stora Doc också och jag vägrade låta mig själv ge upp, försökte vara bestämd och hela tiden ha han framme för skänkeln.
 
Jäklar vad jag har svårt för hästar som han som är enorma och dessutom lata. Det är det svåraste jag vet då jag föredrar små hästar med egen motor, gärna lite explosiva haha.. Både jag och Doc var jäkligt svettiga efteråt och stundtals fick jag till det. När jag kan rida han som Ann-C vill jag nog påstå att då kan jag rida det mesta.
 
 
 

Läsvärt

Minns ni tjejen som vände upp och ner på svenska ridsportsförbundet genom att införa att hon kunde hopptävla i repgrimma?
 
Hon har skrivit ett himla bra inlägg om "rasism mot hästraser" och påpekar coh bevisar att man kan göra det mesta med vilken ras som helst. Checka in alla saker hon gjort med sin Arab och travar, det tror jag inte alla halvblod skulle klara av! ;)
 
Klicka in här!

You gotta love those days in bed

Har avslutat bok tre av Mortal Instruments, kollat på Glee, endast lämnat huset för att ta en joggingrunda och bakat en aningens rinnig chokladkaka med flickan!




Fresh tops

Vet inte om jag nämnt det innan, men jag har sedan länge haft en STOR crush på märket Fresh tops.
 
De har klockrena citat på sina snygga tröjor och jag vill ha alldeless för många. Himla synd att de är dyra, men får väl se hur länge jag kan hålla fingrarna i styr innan de råkar klicka hem några. Ups.
 
Ni hittar mycket, mycket mer på denna sida!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Charmigt

Ni skulle sett pojken idag haha! Han ville ha ett "goodbye party" för Ann-C och pysslade ihop dekorationer, fick syrrana tt ordna musik och mamman att ordna plockmat och var superstolt! 

Som ni förstår har Ann-C nu åkt hem och är lite tillbaka till verkligheten känsla på det. Blivit bortskämd i en vecka med att ha mockhjälp och barnen har varit hemma på lov. Nu är det skoldags igen och det ska bli skönt på ett sätt för då blir det mer struktur på vardagen.
 
Idag har vi haft det värsta vädret sen jag kom. Den så kallade "stormen" var ingenting jämfört med detta. Kastvindar, ösregn, strömavbrott, elsladdar som började ryka... Fick försöka ordna med all fodring med hjälp av min mobil som ljus, allt var kolsvart. Det gjorde det inte mindre läskigt att familjen inte var hemma just då heller haha.. Scary moment, det var nog min läskigaste Halloween någonsin.. 
 
Imorgon är jag ledig igen, wiho! Ska kolla massa film hade jag tänkt, älskar mina slappedagar här!
 
 

Cardiff med gänget

Gårdagen var riktigt lyckad! Höga betyg av oss vuxna och barn och för att citera pojken "bästa shoppingdagen någonsin" även om han blev meddragen in på både Hollister och X antal tjejklädsbutiker. Stackars pojk haha.. Som belöning fick han gå in i en Lego butik och sedan fastnade vi alla i en leksaksaffär där de flög runt med små helikoptrar, lekte med "magiska pennor" och om man klappade i händerna började gosedjuren skratta!
 
Som den traditionella lediga dagen tillhör tog jag en brakfika med flickan och Fruzsi!
Varm choklad är nog det bästa som finns faktiskt. Gårdagens tillbehör blev en klassisk brittisk Victoria Sponge ;) och vi hade väggarna fyllda med orsaker till att ta en fika: Because your diret starts tomorrow, because you passed the test, because HE smiled towards you today, because you can.. ;)
 
 

Dödstrött efter en dag av shopping

 
 
 
Ni får nöja er med dessa bilderna för jag har problem med att hålla ögonlocken öppna...
 
Översta bilden: pojken (mitt "hostkid"), gamla Au Pairen Ann-C, jag (näähää??) och Fruzsi!
Nedre bilden drog jag, flickan, mitt andra "hostkid" och Fruzsi en avstickare till ett café när vi kände att vi behövde få ny energi ;)
 
Mer update imon!
 

RSS 2.0