Banoffee Pie

Hur länge har jag inte lovat att ge er detta receptet? Typ 3 månader haha?
 
Okej, detta är den bästa pajen någonsin. Går inte beskriva hur god den är! Har ni inte testat den, gör det nu!


 
 


För 10 personer.
Total tillagningstid 60 min.

Pajbotten:
 250 gr Digestive kex (ca 16 st)
                 100 gr Smör

Toffee-smet: 1 burk sötad kondenserad mjölk
                    100 gr smör
                    1,5 dl farinsocker

Garnering: 3  bananer
                 3 dl vispgrädde
                 50 gr mörk choklad, eller ljus om du känner för det.

Utrustning: Pajform med ca 20 cm i diameter med löstagbar kant. 

1. Krossa kexen tills smulor och blanda sedan väl med smält smör.
2. Smöra formen och tryck sedan ut kexsmulblandningen på botten och en bit upp på väggarna.
3. Ställ in i kylen under minst 10 minuter och lät den stå där medan du förbereder resten av pajen.
4. För toffeefyllningen: Smält smöret i en teflonpanna, strö i farinsockret och rör om hela tiden fram tills det smält. Häll i den kondenserade mjölken, koka upp och låt koka 1-2 minuter medan du rör om hela tiden (bränner lätt fast).
4. Sprid ut toffeesmeten i pajskalet, skiva bananer och lägg ut ovanpå. Kan ev. spara några till garnering.
5. Vispa grädden fluffig och placera överst. Vill det göra det snyggt kan du spritsa ut grädden.
6. Garnera med riven mörk choklad alt. banan.

NJUT som fan!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0